evlilikte maddi konular

melis0742

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2015
19
5
44
arkadaşlar ben çalışan bi bayanım evin idaresi eşimde ama kira elektrik telefon kredi borcu faturalar benim maaşımdan ödeniyor. eşim bana arada harçlık veriyor ben ucuz bişey görürsem hoşuma giderse alıyorum eşim bana her gördüğünü alıyorsun diye kızıyor. aldığım şeylerde arada her zaman değil denk gelirse ucuzsa beğenirsem 5 liralık filan şeyler sizin nasıl

Bn evli değilim ama yazmak istedim. Şu an üniversite 3. Sınıf öğrencisiyim ve bir mesleğim olmadan evlenmeyeceğim. Tek sebebi ekonomik özgürlüğüm için. Bi şey almak istediğimde annemlere gitmek istediğimde vs ilerde eşimin eline bakmamak için. Eğer benim paramı ben özgürce kullanamayacaksam ne anladım bu işten. Elbette ev bütçesine katkıda bulunacaksınız ama böyle olmaz. Eşinizle güzellikle konuşun.

evin idaresi tek kişide olmaz.. maaş zamanlarınız birbirine yakınsa ayın bir günü parayı toplar oturur öedenecekleri öder, birikim için ayrılacakları ayırır kalanı da 2ye böler kendinize harçlık alırsınız..
çalışan kadının eşinden harçlık alması ne demek.. o kadar didin uğraş koca hesap vermeden istediğini harcarken sen vereceği üç kuruşa bak..
biz de eşimle çalışıyoruz.. benim maaşım ay başında onunki 15inde.. ikimizin de kredileri var ama krediler şahsa değil evimize çekilen krediler.. maaşlar yatınca krediler ödeniyor. herkes kendi maaşından aynı oranda harçlığını alıyor. kalanı ortak hesapta toplayıp kredi kartlarıdır, aylık harcamalardır, birikimdir neye gerekiyorsa ona bağlıyoruz.. kimse kimseden harçlık istemiyor..
ha insanlık halidir paramız bitebilir o zaman ortak hesaptaki paradan birbirimize haber vererek çekiyoruz..

Ortaktır. Eşim asla hesap sormaz ödenecekleri ayırıriz sonrasinda karttan kim ne almak istiyorsa para çeker alır. Bir kere ne aldın demedi aksine pahalisini aldırır hergün ise taksiyle git diyor çok bonkör eşim şükür. .. karışmasını da istemezdim açıkçası. Ayrica evin idaresinin tek taraflı olmasını ve birnin bir digerine harclik vermesini doğru bulmuyorum.

Kocan çalışmıyor mu? Sizde aylık olarak harcayacağız bir para belirleyin ve bunu kendiniz için ayırın. İster harcayın ister harcamayın ama ayırın.

Canım ikimiz de öğretmeniz.Maaşımız ek dersimiz aynı zamanda oluyor.Parayı çekip önce borçları ödüyoruz.Sonra kalan parayı üçe bölüyoruz.Birazı ona,birazı bana,birazını da evde bir yere koyuyoruz ihtiyaç olunca,birimizin parası kalmayınca alıyoruz oradan.Eşim pek alışveriş yapmayı sevmez hatta çoğu zaman ben zorlarım al diye.Ama ben alırım,istediğim şeyi,istediğim zaman alırım.Pahalı da olsa seslenmez.Çok pahalıysa taksit yaptır der,böyle paramız varsa nakit al der.Çok şükür eli boldur.Ama onlarda sistem hep böyle.Evin bütçesini kayınvalidem tutuyor mesela kendi evlerinde.Kayınpederime harçlık veriyor :)

bızde kırayı esım oder, faturalar ortak odenır, kısısel kart borclarını da herkes kendınınkını oder zaten yapılan evın masrafıdır. kalan parayla da herkes ıstedıgını alır. ben kendı adıma su an borc harc var dıye pek bısı almıyorum ıhtoyac yoksa ama esım alısverıs tutkunu ve parasının hesabını bılemıyor , o nedenle bazen ona tepkı gosterdıgım oluyor cunku gereksız harcamaları da oluyor.
ama sen ben yok hersey ortak..

Merhaba

Ben 2016da evlenecegim tecrubeli kisilerden cevap almak istiyorum.

Nisanlimla ikimizin toplam geliri 5.000tl kirada oturacağız 850 tl kira geri kalan para bize kalacak aile buyuklerimiz gelirimizin yeterli olmayacagini soyluyor

Sizce bu kadar para ile gecim zor mu saglanir

düğünü borçla yapacaksanız evet 5bin ile zor geçinirsiniz en az 2 sene sıkıntılı geçer

Ben düğün istemiyorum acikcasi nikah belki aksam arkadaslarla yemek

keşke tüm borç salon tutmak yada yemeğe gitmek olsa :) sıfırdan ev kuruluyor ıncık cıncık o kadar yok yere para gidiyor ki hazırlıklar esnasında farkedeceksiniz

keşke tüm borç salon tutmak yada yemeğe gitmek olsa :) sıfırdan ev kuruluyor ıncık cıncık o kadar yok yere para gidiyor ki hazırlıklar esnasında farkedeceksiniz

Sanirim oyle yea:)

Bi de hic beklemedigimiz bi anda karar verdik evlenmeye hersey asiri pahali geliyo gozume :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…