Evlilikte kısmet aranır mı? Evlenenler siz nasıl tanışıp evlendiniz?

Ben üniversitede tanıştım 5 yıl sevgililikten sonra evlendim. rabbim kısmetinizi yazmıştır biryere merak etme zamanı gelince çıkar karşına
ya bu aramak işi kafamı kurcalıyor bi hocaya sordum o bile eşe dosta haber salmazsan kimse bulmaz seni dedi...

öncelikle Allah mutlu bahtiyar etsin:) lakin bekleyerek de kısmet ayağa gelmez ki canım..
Amin canım.. Ama dediğine göre sosyal birisin. Evde oturup beklemiyorsun ki..
Herkesin farklı beklentisi var
var hayattan. Biri çıkar anlaşırsınız, ama aileler sorun çıkarır ve doğal olarak ta o iş başlamadan bitebilir.. Hayatında birileri mutlaka olmuştur. Yaşayarak öğrenirsin. Mesela ben evlilikte öğrendim tecrübe kazandım. Sosyal biri değildim :) Çok yalnız kaldım ve kendimi geliştirdim düşünce ve huy olarak..
Allah hayırlı birini çıkarsın karşına,mutlu olursun İnşallah..

Sanırım yetiştirilme tarzı çok önemli. Ben 21 yaşında evlendim ama eşim yabancı ve Türkiye' de yaşamaya başlaması için evlenmemiz gerekiyordu. Ben onun ülkesine gitmeyi kabul etmediğim için eşim tüm hayatını değiştirip Türkiye' ye geldi. Yoksa mümkün değil evlenmezdim.
Yakın çevrem deli gözüyle baktı, akrabalarım inanamadı, yakın arkadaşlarım son güne kadar emin misin diye sordu. Çevremde bir örneğini daha görmediğim için 25 yaşında evlenemedim diye ağlamak bana çok komik geliyor. Hiç mi kariyerinizde ilerlemek istediğiniz bir nokta, gezmek istediğiniz ülkeler, sadece kendiniz için yapmak istediğiniz bir şey yok? Anlayamıyorum, anlayamayacağım sadece evlilik odaklı yaşayan kadınları.
Ayrıca, ben arayışta olunca karşına sevebileceğin bir insan çıktığına inanmıyorum. Dışarıya da yansıtıyorsanız bu düşüncenizi çok itici göründüğünü söyleyeyim.

ya bu aramak işi kafamı kurcalıyor bi hocaya sordum o bile eşe dosta haber salmazsan kimse bulmaz seni dedi...
yani oda doğru. evlnemeye sıcak bakmayan kıza kimse gelmez. mesela ben 5 yıl eşimi bekledim. bu 5 yılda 3 görücü geldi mesela. ama ben eşimi beklediğim için sıcak bakmadım. insanlara yardımsever ol konuşkan ol elbette bulurlar seni

Genelde düğünlerde, kalabalık ortamlara girdiğinde kayınvalide adayları beğenir ve göz koyar. Ailelere haber salınır :)
Ya da damat adayı beğenir ailesine söyler o şekilde olur.. Ve buna benzer şeyler..
Ama illa evli olmak için acele etme bence.. Çünki istediğin gibi gitmeyebiliR.. Hakkında hayırlısı olsun tekrar.

Kardeşim bir kere evlenenlerin, sevgilisi olanların senden bir fazlası yok. Bunun kriterlerle de çok alakası yok, kısmet.
Bir de bir şeyi çok istemiyceksin, ne kadar istiyorsan o kadar ters tepiyor.

Ben de ara ara diyorum yalnızlıktan sıkıldım bunaldim vs, ama boyle dusunmedigim zamanlar daha rahattim,daha fazla teklif falan geliyordu, ama ne zaman ki kafaya takiyorsun orda sıkıntı başlıyor.
Diyecegim o ki, kulağına iki tıkaç al kimseyi duyma ve de relax oll, o zaman olur iste :)

ya tamam yanlış ifadeler kullanmış olabilirim.ne yani sırf böyle cümleler kullandım diye de sizin hırçın tepkilerinizi de haketmiyorum...her insan evliliğe imrenir asıl imrenmezseniz anormallik sizdedir..bence bi doktora görünün...

İyimisiniz siz? Evliliğe imrenmezseniz anormalsiniz ne demek. Evlenmek istemeyen, çocuk sahibi olmak istemeyen bir sürü insana hakarettir bu. Hayatımın hiç bir döneminde ahh keşke evlensem demedim, evli çocuklu insanlara imrenmedim. 27 yaşımda evlenmeye karar verdim ama evlenmiş olmak için değil. 5 senedir hayatımda olan adamla ömür boyu hayat arkadaşlığımı sürdürebilmek, birlikte mutlu bir yaşam sürebilmek için evlendim. 3 senedir de son derece keyifli bir evliliğim var.

50 küsur yaşında bir görümcem var, hiç evlenmemiş. Evlenmek istememiş. Çok güzel bir kadındır, genç kız gibi, mesleği elinde, emekli olduğu halde aktif olarak çalışan sosyal bir insan. Ondan yaşıtlarımın çocukları üniversiteye başladı, ben evde kaldım gibi bir cümle duymadım şimdiye kadar. İyi ki evlenmemişim der hep. Hayat görüşü işte. Arızalısın anormalsin mi diyelim biz bu kadına? Ruh hastası muamelesi mi yapalım?

Bu çok yanlış bir cümle , bence kaldırıp silin, Evlenmek istemeyen insanlar problemli mi, hasta mi?
neden sileyim
Sanırım yetiştirilme tarzı çok önemli. Ben 21 yaşında evlendim ama eşim yabancı ve Türkiye' de yaşamaya başlaması için evlenmemiz gerekiyordu. Ben onun ülkesine gitmeyi kabul etmediğim için eşim tüm hayatını değiştirip Türkiye' ye geldi. Yoksa mümkün değil evlenmezdim.
Yakın çevrem deli gözüyle baktı, akrabalarım inanamadı, yakın arkadaşlarım son güne kadar emin misin diye sordu. Çevremde bir örneğini daha görmediğim için 25 yaşında evlenemedim diye ağlamak bana çok komik geliyor. Hiç mi kariyerinizde ilerlemek istediğiniz bir nokta, gezmek istediğiniz ülkeler, sadece kendiniz için yapmak istediğiniz bir şey yok? Anlayamıyorum, anlayamayacağım sadece evlilik odaklı yaşayan kadınları.
Ayrıca, ben arayışta olunca karşına sevebileceğin bir insan çıktığına inanmıyorum. Dışarıya da yansıtıyorsanız bu düşüncenizi çok itici göründüğünü söyleyeyim.

siz nasıl tanıştınız peki?

Genelde düğünlerde, kalabalık ortamlara girdiğinde kayınvalide adayları beğenir ve göz koyar. Ailelere haber salınır :)
Ya da damat adayı beğenir ailesine söyler o şekilde olur.. Ve buna benzer şeyler..
Ama illa evli olmak için acele etme bence.. Çünki istediğin gibi gitmeyebiliR.. Hakkında hayırlısı olsun tekrar.
sağol cNIM :)))

bu arada evli olanlar ne kadar da rahat yorum yapmış böyle....hiç empati kurmadan hiç acımadan "koca meraklısı" diye nerdeyse yaftalanmışız....
e tabi sizin tuzunuz kuru...düzeninizi oturtmuşsunuz öyle ahkam kesmek kolay tabi....

bende 26 yasında evlendim.
eşim kuzenimin arkadaşı küçüklükten.
biz aynı ortamlarda defalarca bulunmuşuz ama hiç farkında olamamışız.
ablamın düğününe bile gelmiş düşün ben hiç farkında değilim.
önceki nişanı atmıştım ve kuzenlere gittik orda ilk karşılaşmamız oldu (farkına varmak)
bakıştık falan ama ben yaşayan ölü tripleri (çok gülüyorum kendime şimdi)
birkaç ay görüşmedim sonra o davet etti konuşmaya.gittim kabugumdan çıkmak için..
iyiki gitmişim :)

kızlar öyle demeyin insan istiyo yuvası düzeni olsun die hee konu sahibi arkadaşım hiiçç kafana takma daha küçük sayılırsın ben 30 yaşındayım daha eş adayı bile yok :KK43: bazen böyle bekar anne olamadan ölcem diye karamarlaşıyorum insan istyo eşiyle bişeyler yapsın düzeni olsun anne olayım die ama olmayınca olmuyo :KK43:

ya tamam yanlış ifadeler kullanmış olabilirim.ne yani sırf böyle cümleler kullandım diye de sizin hırçın tepkilerinizi de haketmiyorum...her insan evliliğe imrenir asıl imrenmezseniz anormallik sizdedir..bence bi doktora görünün...
Hiç evlilige imrenmedim. Bekarken bir gün evlenmek için yaşamadim. Esim karşima çikana kadar evliliğin e'si yoktu aklimda. Doktorluk bir durumumda yok gayet sağlikliyim Allah'a şükür.
Fakat sen bi doktora görünsen iyi olabilir evliliğe takmişsin.

bu arada evli olanlar ne kadar da rahat yorum yapmış böyle....hiç empati kurmadan hiç acımadan "koca meraklısı" diye nerdeyse yaftalanmışız....
e tabi sizin tuzunuz kuru...düzeninizi oturtmuşsunuz öyle ahkam kesmek kolay tabi....
bence çok yanlış düşünüyorsun.
herşeyin hayırlısını istemek gerekiyor..
evlenmiş tuzları kuru dediğin insanların başına ne geleceğini nereden biliyorsun?
belki 1-2 ay sonra boşanacaklar ve bekar birinden daha zor çocuklu bir şekilde tek başlarına hayatlarını sürdürmeye çalışacaklar.
zira türkiye de evlenen çiftlerden azımsanmayacak kadarı boşanıyor..
sonuçta imtihan dünyası, hiçbirşey bile olmasa başına böyle bir imtihan gelebilir..
evlendim bir ömür mutlu yaşayacağım diye düşünme.. boşanabilirsin, eşini kaybedebilirsin, çok daha büyük dertler olabilir başında..
evliler de inan senin içinde bulunduğun dertlerden fazla dert çekiyor.
biraz daha geniş bakarsan, bu kadar bunalmazsın ve hayırlısı isteyebilirsin..

Başimiz göğe ermediği içindir rahatliğimiz.

evlenmeden önce her bekar kız bunun hayalini kurmuştur hemde çok isteyerek...
evlenmeden zorlugunu bizde bilmiyorduk..
lütfen yorum yaparken seviyeli olun..
evlenince nasılsa belkide pişman olacak yada çoook mutlu olacak..
istemeside çok normal bana göre.helede 25 i geçmişse.

Valla ben evde kaldığınızı falan düşünmüyorum çünkü bunu düşünmek için henüz çok gençsiniz. İleriye dönük kendinizle ilgili planlarınız yok mu hiç. Gezmek görmek iş hayatı vs gibi.? Üniversite bittikten sonra nişanlanmıştım fakat çok üzücü bir şekilde bitti. Kesinlikle evlenmeyecegim diyerek kendimi işime verdim. Hazırladığım çeyizleri çıkardım evde kullanmaya başladım. Ve birgün sırf can sıkıntısından facebookta çanak okey oynamaya başladım. Orada tanıştım eşimle onunda başından sorunlu bir ilişki geçmiş o da hayatta evlenmem deyip işe vermiş kendini. Sonra bir baktık evlilik hayali kuruyoruz. Evlendik 6 aylık bir kızımız var şimdi. Tekrar dünyaya gelsem yine eşimle evlenirim. Evlendigimde 28 yaşındaydı 30 yaşında anne oldum. İyi ki erken evlenmemişim diyorum eşimle mutlu olmama rağmen. Sizde içinizi karartmayın hiç beklemediğiniz bir anda çıkacaktır karşınıza hayat arkadaşınız.

X