Evlilikte kısmet aranır mı? Evlenenler siz nasıl tanışıp evlendiniz?

ya gerçekten anlamıyormusunuz ya siz??? ben koca aramıyorum sadece yuvam düzenim olsun istiyorum...anlamak mı istemiyorsunuz??
asıl ben size acıyorum ya!!

Koca arayan kız sen değilsen,koca arayan kız nedir,kime denir ?

Yazdıklarımızdan da bişey anlamamışsın bence,yorumların çok kırıcı,hayatın bizi ilgilendirmiyor herkes burda fikir vermeye çalışıyor,işine geleni duyup işine gelmeyene zırvalıyor diyorsun.

ya gerçekten anlamıyormusunuz ya siz??? ben koca aramıyorum sadece yuvam düzenim olsun istiyorum...anlamak mı istemiyorsunuz??

Sizin yuva dediğiniz şey bir adamla evlenerek oluşacak o zaman koca aramak durumundasınız. Kendiniz yazmışsınız görücü gelmiyor, arkadaşım bana aday bulmuyor, istediğim gibi birini bulamıyorum diye. Koca aramıyorsanız bu arayıp da bulamadığınız, görücü olarak gelmeyen, arkadaşınızın bulamadığı ne, kim peki?
Düzen illa evlenince mi oluşur sanki, aileyle yaşanılan yer yuva değil mi?

Evlenmek aklimin ucundan bile geçmezken rabbimin sevdiği kulu geldi aldi beni 6 ay icinde evlendik 6 ay sonra da bebisimbebisimizin haberini aldik...nasil mi bu kadar hizli olduk hic dusunmeden ilkokul arkadasim buldu beni faceten :)

Aşk istemiyor musun peki? Tutku?
Şehvet? Sevgi? Bu dünyayı daha güzel bir yer yapmak? Dünyada olup biten adaletsizliklere karşı çıkmak?
Dünyanın bir sürü yerini gezip görmek, keşfetmek?
Evreni çözmek? Tüm evrende neler olup bitiyor, evren nelerden oluşmuş, neden oluşmuş, nasıl oluşmuş, atomaltı dünyada neler oluyor, galaksiler, karanlık madde, karanlık enerji... bunlar neler? Beynimiz nasıl çalışıyor? Olanı biteni nasıl algılıyor? Algıladığımız şeyler aslında gerçekten gerçekler mi yoksa bunların ötesi var mı ve bunları algılamanın yolları neler?
Yok edilen Amazon ormanları?
Öldürülen kadınlar?
Irkçılığa, homofobiye, cinsiyet eşitsizliğine maruz kalan insanlar? Çocuk gelinler?
Hiç bilmediğimiz yerli kabileler, onların sahip olduğu ilim ve deneyimler mesela... Onları hiç merak ettin mi?
Piramitler?
Ya da diğer galaksilerde neler olup bitiyor acaba?
Bir çiçeğin nasıl açtığı? Bir ağacın büyümesi için kaç yılın geçmesi gerektiği, bir ormanın oluşması için geçen oncaaa zamandan sonra nasıl bir anda yok edildiği?
Evreni çözümlemeye dair son hipotezler, teoriler?
Spiritüel olarak tabir ettiğimiz olayların arkasında acaba neler yatıyor, bunları nasıl çözebiliriz diye düşünmek?

Bunlar mesela... Bunlar hiç mi yok? =)

Evde bekleyince de koca ayağına gelmiyormuş ama bunlar koca aramak değil. Sanırım arkadaş koca aramayı gazeteye ilan vermek falan gibi algılıyor.

burda fikir danışmayı koca aramak diye adlandırıyorsanız ben size içten içe acıyorum ve Allah akıl fikir versin size diyorum.hoş şimdi siz yine bi yorum yazıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışırsınız ama herşeyi bilen Allah kimin haklı olduğunu bildiği için benim içim rahat...
hadi bakalım size kolay gelsin...selametle...

benim bildiğim tek şey her şeyi Allah ın yarattığı ve O nun düzeninde her şeyin geliştiği....ve de burda olmamın saçma olduğu...şimdi daha iyi anlıyorum bunu...

Bence burda bir iletisimsizlik var. Konu sahibi kendini tam anlatamadi bence. Cogu insanin bence kendisine gore bir yas evresi sabittir kafasinda. Su yasta evlenirim, duzenimi kurmus olurum gibi. Konu sahibi bu yasi 25 olarak sabitlemis, haliyle de o yasi gecipte hala bir sevdiginin olmamasina uzuluyor. Bu yas benim icin 27 olur, baskasi icin 35. Kimisinin hic boyle yas takintisi yoktur olabilir. Olaya farkli cercevelerden bakabilmek onemli. Konu sahibinin derdi koca aramak degil bence. Zaten kisa bir sureye kadar calisiyormus, vasifsiz bir insana benzemiyor.

Sevgili gezegen24, dinini ne derecede yasadigini bilmiyorum ama namaz kiliyorsan namaz sonrasi edebilecegin belirli dualar var. Ama en onemlisi Allah'tan hayirli olani istemektir. Hayirsiz birisiyle evlenip mutsuz olmaktansa, hayirli birisiyle evlenirim ama gec evlenirim. Boyle dusunmek gerekiyor. Bu gece cok mubarek bir gece, Regaib kandili. Allah'tan hayirlisini dile :)

nihayet biri beni anladı...

hedef alıcı = Eror 404

25 yaşında yaşım geçiyor evde kaldım diye ağlayıp, bu yaşta ilkokula giden çocuğu olanlara imrenen kişi Allah akıl fikir versin diyor.

Canımcım gezegen evren falan deyince Allah demeye başlıyor bu modeller. Evren, evrim lafını duyunca dinlerini ellerinden alacağız, beyinlerini yıkayacağız falan sanıyorlar. Başka türlüsünü akılları almıyor. Bu açıdan bir şey anlatabileceğini sanmıyorum.

Takdiri ilahi ben görücü usulü evlendim. Görücü usulü derken tabi ki tanışıyorsun konuşuyorsun e bir de nişanlılık dönemi. Sana tavsiyem karşına çıkan kısmetleri değerlendir hemen kestirip atma .

Kendini geliştirmekten, bilimden, merak edip sorgulamaktan ve öğrenmekten bu kadar uzakken bir de kendi deyimiyle "yuva kurup" çocuk yapmayı düşünüyor. Kendini yetiştirememişken bu çocuğu nasıl yetiştirebilir ki? İşte bu toplum bu yüzden cahillerle dolup taşıyor git gide.

Toplumun her yerindeler, e doğal olarak toplumun direkt yansıması olan böyle bir ortamda da her başlıkta ataktalar. Bir de işin komiği, tek başlarına olduklarında mazlum edebiyatının dibine vururlarken, çok değil 2-3 kişi oldukları zaman şu ünlü söz hayata geçiveriyor: "dünyanın en tehlikeli hali, cehaletin örgütlü eyleme geçme halidir".

Bu arkadaşa yüklenmek gibi olmasın, benim sözüm yine ona değildi, ortayaydı=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…