evlilikte edindiginiz tecrübeler...

Herkes esine ailesini kotuleme diyorda bence bu eşede baglı benim cenem durmuyor bazen biseyde olmadı sonucta olmayan yalan bisey demiyorum neyse
Bendende bir tecrube iyi gorunecegim diye sessiz kalip pusma
Herkesi mutlu etmeye ugrasma

Bayıldım canım tespitlerine,hepsine katılıyorum,aile özellikle çok önemli,onlarla soru lu olunca eşinle huzurlu olamıyorsun

umarım bekar nişanlı arkadaşların işine yarar
bizler yaşayarak ögrendik akıllı olamadık
üzüldük ezildik herşeyi acı bi şekilde tecrübe ettik
evlilik yolundaki arkadaşlara başarılar dilerim

Merhaba arkadaslar
bir derdim var bölümüne göz attıgımda genel eş ve aile sorunları var.

Bu gibi yaşadıgınız ders cıkarttıgnız seyleri paylaşabilirmisiniz.
1.kıskançlık yapma (yapıyorsanda sakın anlamasın :)))
2.dır dır yapma,seni rahatsız eden olaylar varsa net bir şekilde belirt,konuşun
3.evde paspal durma
4.ailesine karşı objektif olmaya çalış
5.tanımadan (özellikle erkek istemiyorsa) çocuk yapma
6.aile etrafından (senin veya erkeğin ailesinden) kişiler çok yakınınızda olmasın,çocuk için bakıcı tutun
7.kendiniZe güvenin,kendinizi geliştirin
8.çok mıç mıç olmayın,kendinize özel şeyleriniz kalsın
9.eleştirmeyin,
10.koyverinnn :)))

Merhaba arkadaslar
bir derdim var bölümüne göz attıgımda genel eş ve aile sorunları var.

Bu gibi yaşadıgınız ders cıkarttıgnız seyleri paylaşabilirmisiniz.

2,5 yıldan fazla oldu..

* Ailesiyle evlenmiyorum sonuçta eşim iyi olsun yeter bakışı çok yanlış bir bakışmış.
Evet aile ile de evleniyormuşsunuz. ( Şu aklımla evlenecek olsam kocamdan önce ailesine bakardım ne kadar iyi diye)

*Ailesi yüzünden ne kadar çok konuşur, onları kötülersen o kadar kıymetli olurlar.
Ne kadar kötü olurlarsa olsun ölmüşler, hayatta yoklarmış gibi davranmak en güzeli.
Sen dırdırı bıraktığında adam sağlıklı düşünmeye başlıyor.

*Süper, çok becerikli kadın olup erkek işlerini de üstünü almanın anlamı yok.
Yapabilsen bile yapamıyormuş gibi davran. Sorumluluğu eşinin üstünden alma.
Sen yaptıkça senin üstüne yapışır o çünkü. Sandığın gibi değerli falan olmazsın kimse madalya takmaz.

( Çok şükür bunu başından beri yaptım bundan kazık yemedim )

*Evlenmeden önce verilen sözlere evlendikten sonra yapacak inancıyla sakın hareket etme.
O sözlerin her biri nikahtan sonra ' Şartlar değişti' başlığı altında birer palavradan ibarettir.

* Sen ol yeter, bana bir tek sen lazımsın diyen herife kıçınla gül.
Çünkü evlendikten sonra gülecek kadar iyi bir ruh haline sahip olmuyorsun

3,5 yıllık evliyim evliliğimde edindiğim tecrübe kendi aileme uzaktan bakma ve bir çok şeyin farkına evin dışında biri olarak görme şansına nail oldum yani hatasız olarak gördüğüm ailemin hatalarının farkına vardım.. En büyük tecrübem ise bir insanın hayatına ne kadar çok dahil olup ve müdahalede bulunursan o insanı o kadar çok kendinden uzaklaştırır ve soğutursun... Ailelerin evliliklere müdahaleleri benim en büyük tecrübemdi...

evlilikte mutlaka insanın ozgur olabılvgı alan ve zaman olmalı.arkadaslarıyla vakıt gecırmelı.bazen ayrı kalabılmk sevgıyı özlemi artırır

ailesi düzgün olmayan bir ile evlenme
aileye çok düşkün adeta bağımlı derecede olan biri ile evlenme
evde mal ve para ayrımına girme mesela ben çalışıyorum benim param benim param muhabbetine girme
aileleriniz aynı düzeyde aynı kültürde değilse evlenme
özür dilemeyi bilmeyen bir adamla evlenme
vicdan ve merhameti olmayan adamla evlenme
önce kendi rahatını düşünen bencil bir adamla evlenme
sevgi ve saygı kavramını bilmeyen adamla evlenme
kavga ve tartışmaları asla aileye taşımayın her ikinizde
tartışmalardan sonra küs uyumayın

işte yeni evlenen yada evleneceklere tecrübelerim bunlar

Benim eşim de bu yazdıklarımın hiçbiri yok ve ben onu çok seviyorum eşimle çok mutluyuz evliliğimiz 13.yılında

- Sorunlarınızı zamanında çözün, biriktirip biriktirip tartışmaya dönüştürmeyin.
-Sana değer verdiğini hissettiğin insanla birlikte olun.
- Sizi sürekli eleştiren biriyle evlenmeyın.
- Söylediklerini anlayan,kıymet veren insanlarla birlikte olun.
- Bencil ,sadece kendi zevklerini düşünüp,sizin isteklerinizi umursamayan insandan uzak durun.
- Ailesiyle mesafeli olun, ileride sorun yaşamamak için. Çok içiçe olmayın.
- Huylarını beğenmediğiniz ya da sizi üzen kişileri değiştirmeye çalışmayın, ömrünüzden giden senelere sebep olursunuz, evlenmeden bu karardan vazgeçin.

Çok doğru bir tespit yapmışsınız teşekkür ederim!

şahsi fikrim; evlenmeyin. ama illa evlenecekseniz bir kaç cümlede ben yazayım.

-evlendiğinde kocanın sana göstermediği bir ton kötü yanını göreceksin. evlenmeden önce bir kez daha düşünün.
-kocanın her dediğine he dersen, bu katlanarak devam edecek ve birgün başa çıkacamayacaksın.
-kocanızın her yanlış hareketine aynı hareketi ona yaparak cevap verinki, sizin ne hissettiğinizi anlasın.

kaynana görümce elti meselelerine gelince. en önemli yer burası.
-istersen ağzınla kuş tut, her dakika dedikodunuzu yapacaklar, kuyunuzu kazacaklar, iftiralar atacaklar.
-hiçbir dediklerine inanmayın. %90'ı yalan ve abartma. ayrıca bugün beyaz dediğine yarın siyah der. dediğini yüzüne vurursan "ayh o gün kafam yerinde değildi" gibi mal bahanelerle kendini savunur.
-size laf sokmak için her hareketinize dikkat kesilir. hiçbir lafı karşılıksız bırakmayın. lafa laf verin.
-yemeğinize, giyiminize, dekorasyonunuza devamlı yorum yaparlar. her yoruma "benim evim, canım öyle istedi öyle yaptım" diye cevap verin.
-kocamla aram bozulur diye kendinizi ezdirmeyin. kocanız sizi seviyorsa ezdirmez zaten.
-bu insanlardan uzak dur, mesafeli ol, lazım olmadıkça bir araya sakın gelme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…