• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte aşk mı mantık mı ?

yasmin45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
488
8
96
39
Manisa
Kızlar merhaba.....

Bir ikilem yaşıyorum,ewlilik kararı werirken mantık mı ön planda olmalı yoksa aşk mı?
Daha önce burada erkek arkadaşımla ilgili sorunlarımdan bahsetmiştim,şimdi onunla ayrıyız.Karşıma çok iyi biri çıktı.heryönden sorunsuz anlaşıyoruz,beni önemsediğini değer werdiğini her halinden anlıyorum hissediyorumçok anlayışlı biri.Diğer ilişkimde olan kıskançlık,çatışma ws gibi şeyler yaşamıyoruz.çewremdeki herkes annem ablam dahil,onu çok sewiyor,beğeniyor.ancak ben ona aşık değilim,bunu iyi biliyorum.fakat daha önce aşık olduğum kişiyle de yaşananları hatırlayınca aşık oldum da ne oldu,üzdü beni hep diyorum.

Kaç zamandır bu kişiyle görüşüyoruz,o bana canım ws gib şeyler diyor,ama benim ona içimden demek gelmiyor.laf arasında onun benim sewgilim olduğuna dair cümleler duyuyorum.çok garip hissediyorum kendimi.aşk herşey demek değidir diyen biri oldum bugüne kadar we o şekilde de dawrandım.fakat şimdi sadece mantığımla hareket tmek de çok mu yanlış yapıyorum.Çewremdeki herkes zamanla sewersin diyor,bilmiyorum...

Ne yapmalıyım,ne etmeliyim bilmiyorum...Önerileriniz warsa çok ihtiyacım war...

iki sorum var

aklın seni terkeden kişide kaldımı?
bu çocuğa karşı içinde hiç mi sevgi yok?

evlilikte aşk mı mantık mı dan ziyade saygı önemlidir bence.
sadece aşk üzerine kurulu bir birliktelikten beklentimiz Brezilya ya da Türk dizilerindeki sonlar ama gel gör ki bununla karşılaşmayınca depresyona giriyoruz.
sadece mantık üzerine kurulu bir birliktelikte de dokunasın gelmiyor.ama evlilik bu ya illaki aynı yatakta uyuyorsun.... dokunmamak dokunulmamak elde değil.
kalbinle mantığını terazi kefelerine koy.durum eşitlenince evlen derim.

Ayrıca konudan bağımsız olarak.Önceki ilişkindeki sorunlarındn bahsetmişsin. Keşke kendine biraz zaman tanıyıp eski ilişkinin deneyimlerini tartsaymışsın dinginlikle. Duyguların çalkantılıyken yeni bir ilişkiye başlamak pek sağlıklı olmamış bence.

bence kesinlikle MANTIK ön planda olmalıdır
ama tabiki bunun yanında sevgide lazım
Bana göre aşk sonu olan bir kavramdır we ewliliklerin çoğunda aşk hemen biter
sevdiğin ancak mutlakada kafa yapısının uyduğu,sevdiği,beraber eğlenebildiği kişiyle ewlenmeli bence insan

tatlım hiç mi hoşlanmıyosun çocuktan
en azından yakışıklı buluyo musun

bence mantık.tabiki sevgi saygı olmalı.birde ailen sana önerdiğine göre çok da yanlış yapmamışsın.bana kalsa eski ilişkini kafanda bitirmeden yenisine başlama derdim.sanırım sen hala eski arkadaşını seviyorsun.

nekadar zamandır tanışıyorsnz

zamanla alışırsın ona konuşmları tavırları hoşuna gittikçe seversin diye düşünüyorum
biraz kendine zaman iste arkadş olarak takılın biraz olmamı
tanıdıkca seversin yada sevemezsin arkadş kalırsınız
hayılısı olsun....

aklin eskide kalacaksa hic yeniye baslama derim ileride yani evlenme gibi bi durum söz konusu olursa ve senin aklin eski sevgilinde kalirsa cok problemler yasanir ve o evlilik aslaaa yürümez haaa eger diyorsan yaaa ben eski sevgilimi cok seviyorum ama beni üzüyor hep üzülüyorum filan o zaman derim ki madem aklin onda o zaman bu yeni kisiye hic umut verme derim ve insanlar bi anlik pismanlikla ayrica bi anlik sinirle hayatlarini mahvedebiliyor biraz bekle derim

aklın eski erkek arkadaşındaysa bence hiç başlama. lakin eski erkek arkdaşına karşlık hiç bir şey hissetmiyorsan bence düşnecek bir şey yok. aşk bir süre sonra bitiyor sevgi başlıyor sevgide saygı ile oluyor arkasaından bağlılık. bence evlilikte önemli olan saygı sevgi. aşk hep fasa fiso. aşk hep mutlu başlayıp kötü yada iyi biten eninde sonunda biten birşey :) önümüze bakmak lazım..

Şu sıralar buna çok paralel bir durumdayım. Sonrasında nasıl bir yol izledin acaba? Deneyimlerini paylaşırsan çok sevinirim. İkilemde kalmak çok zor bir durum gerçekten ve evlilik gerçekten çok önemli bir karar. Kafamda kurmaktan çok yoruldum:110:

Bence aşağıda linkini verdiğim makaleyi mutlaka sonuna kadar okumalısın umarım yardımı olur

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgi sevgi sevgiiii.
Ben bunu hep söylerim.
Aşkta mantık olmaz körkütük aşık oluruz, hiçbir kötü özelliği görmeyiz amacımız o yanımda olsun yeterdir.
Sadece mantık da olmaz hissiz evlilik olmaz bence adam sana dokunacak vs.
Sevgide mantık da olur his de. Olumsuz özelliklerini görürsün ama olumlu özellikleri bastırıyorsa olabilir dersin. Hissin de vardır.
Evlenirken aşk değil de sevgiciyim ben hep.

Back