• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik ve üniversite

smr1881

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
14
5
3
30
Merhaba ben üniversite öğrencisiyim ve ayni zamanda nişanlıyim seneye Allah izin verirse düğünum olcak 2 sene evli okuycam nisanlimin evlendikten sonra bana yardımcı olacağını düşünerek evlenmeyi kabul ettim ama korkularim hala devam ediyo ev islerinde cok becerikli sayilmam hatta hiç becerikli degilim yemekten anlamam zaten cinsel hayattanda korkuyorum nasıl olcak bilmiyorum sizce yoluna girer mi hersey yapabilir miyim okuduğum bölümde kolay bi bölüm değil cok zor :'( :'(

Korkulacak bir şey yok. .
İstedikten sonra başarabilirsin. .

Bir acelesi yoksa mezun olmayı bekleyebilirsiniz.
Öğrenci olmak tam zamanlı mesaiden çok daha fazla özveri gerektiriyor malesef.
Vize-final dönemleri eve kapanıp saatlerce çalışmak, projeler ödevler derken, tüm uğraşınız bu olabiliyor.
Bu sürede zaten size yardımcı olunması gerekirken bir de evin sorumluluğu binecek.
Bir yandan evin işi de sizi bekliyor olacak.
Eşiniz ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama sonuç olarak o da işten çıkıp gelecek ve yorgun olacak.
Eşinize, evliliğinize zaman ayırmanız gerekecek.
Gelen gideniniz eksik olmayacak.
En güzeli, diplomayı alıp nikah masasına oturmak.

Son düzenleme:
Korkma canım. .
Eşin anlayışlı, iyi biriyse evlilik gerçekten güzel bir şey. .
Evet maşallah gerçekten harika bi insan bana her konuda yardmci olacağını düşünüyorum gece olunca aklıma geliyo iste böyle :):) konuscak insan ariyorum teşekkür ederim. Bazi konulardada (cinsellik) kasiyorum kendimi cokca onunda etkisi var sanirim

Evet maşallah gerçekten harika bi insan bana her konuda yardmci olacağını düşünüyorum gece olunca aklıma geliyo iste böyle :):) konuscak insan ariyorum teşekkür ederim. Bazi konulardada (cinsellik) kasiyorum kendimi cokca onunda etkisi var sanirim

Alışırsın. .
Korku olacak bir durum yok. .
İlerde güleceksin bu hallerine. .
Bende senin gibiydim. .

Bir acelesi yoksa mezun olmayı bekleyebilirsiniz.
Öğrenci olmak tam zamanlı mesaiden çok daha fazla özveri gerektiriyor malesef.
Vize-final dönemleri eve kapanıp saatlerce çalışmak, projeler ödevler derken, zaten tüm uğraşınız bu olabiliyor.
Bu sürede zaten size yardımcı olunması gerekirken bir de evin sorumluluğu binecek.
Bir yandan evin işi de sizi bekliyor olacak.
Eşiniz ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama sonuç olarak o da işten çıkıp gelecek ve yorgun olacak.
Eşinize, evliliğinize zaman ayırmanız gerekecek.
Gelen gideniniz eksik olmayacak.
En güzeli, diplomayı alıp nikah masasına oturmak.
Artik cok gec ama yüzük parmagima girdi ve nisanlm sabirsizlaniyo evlenmek için onun hayallerini yikamam sanırım erteleyelim diyemem hem nisanin uzamasida iki taraf icin pek iyi olmaz:(

Artik cok gec ama yüzük parmagima girdi ve nisanlm sabirsizlaniyo evlenmek için onun hayallerini yikamam sanırım erteleyelim diyemem hem nisanin uzamasida iki taraf icin pek iyi olmaz:KK43:
Şuanki halinizi düşünün sadece.
Bugün okul olsaydı dersten gelip evi toparlayıp, temizleyip yemek yaptığınızı ve yarın için varsa bir projeniz onu tamamladığınızı, ayrıca eşinizle en az iki saat geçirdiğinizi ve bu sürede dağılan evi tekrar toparlayıp uyku vaktinin geldiğini düşünün.
İnsan üstü bir durum.
Yapmayan yok değil, oldukça var.
Ama ne gerek var bu kadar resmen çile çekmeye...
Zaten nişanı bu kadar erken yapmak hata olmuş.
Ne diyelim, başa gelen dert çekilir hesabı, nişanlınızın hayalleri için çekeceksiniz 2 yıl...

Şuanki halinizi düşünün sadece.
Bugün okul olsaydı dersten gelip evi toparlayıp, temizleyip yemek yaptığınızı ve yarın için varsa bir projeniz onu tamamladığınızı, ayrıca eşinizle en az iki saat geçirdiğinizi ve bu sürede dağılan evi tekrar toparlayıp uyku vaktinin geldiğini düşünün.
İnsan üstü bir durum.
Yapmayan yok değil, oldukça var.
Ama ne gerek var bu kadar resmen çile çekmeye...
Zaten nişanı bu kadar erken yapmak hata olmuş.
Ne diyelim, başa gelen dert çekilir hesabı, nişanlınızın hayalleri için çekeceksiniz 2 yıl...
:KK61:

Evet sanirim bi hata yada belli mi olur cok mutlu olurum hersey nisanlimda bitiyo ben burfa kendimi istediğim kadar paralaym hersey onda bitiyo
İnşallah çok mutlu olursunuz.
Bu saydığım olumsuzluklar mutsuz olmaya sebep değil ki...
Sadece alacağınız devasa sorumluluklardan bahsediyoruz.
Günlük rutininize eklenecek ve sadece sizin yapacağınız şeylerden.
Çok yorulacaksınız, sıkıntı bu.

Hangi bölümde okuyorsunuz?
Bari 3. sınıf yazında evlenin, son sene bazı bölümler daha rahat oluyor.
Kredi sisteminiz varsa en azından evlenene kadar yaz okulu ya da üstten ders alarak birkaç ders temizleyin ki yarım dönem erken mezun olun.
Mezun durumundaki öğrencileri çok sıkmaz hocalar, bu avantaj olur sizin için.

İnşallah çok mutlu olursunuz.
Bu saydığım olumsuzluklar mutsuz olmaya sebep değil ki...
Sadece alacağınız devasa sorumluluklardan bahsediyoruz.
Günlük rutininize eklenecek ve sadece sizin yapacağınız şeylerden.
Çok yorulacaksınız, sıkıntı bu.

Hangi bölümde okuyorsunuz?
Bari 3. sınıf yazında evlenin, son sene bazı bölümler daha rahat oluyor.
Kredi sisteminiz varsa en azından evlenene kadar yaz okulu ya da üstten ders alarak birkaç ders temizleyin ki yarım dönem erken mezun olun.
Mezun durumundaki öğrencileri çok sıkmaz hocalar, bu avantaj olur sizin için.
Yok canim 2.sinifn yaznda evlencem bölümüm ilahiyat fakultesi hocalar umarım dediginiz gibi daha anlayışlı davranırlar

benim abimin eşide 2.senesinde evlendi mühendislikteydi hala okuyor bi sorunları yok çok şükür nişanlın anlayışlı biriyse sorun olmaz ama tabiki zorluklarıda vardır burda nişanlınla baştan bu konuları konuşmanda yarar var

Artık videolu yemek anlatım siteleri bile var.Yemek yapmak bence zor değil ve günde bir saatini alır.Temizlik haftada bir yaparsın.İki günde bir ufak tefek silme yapsan toz kır vs yine çok zaman almaz.Okula gider hatta ders bile çalışırsın.Eşinle akşam vakit geçirebilir hafta sonları geçebilirsiniz.Eşim anlayışlı ise korkulacak bisey yok

Back