"EvLiLik Üzerine"ymiş..

husundark

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
90
2
48
Pırıl pırıl ütülü giysili, misler gibi parfüm kokulu,saçları taralı,dişleri fırçalanmış adam yada kadını sevmek kolaydır
Aslında aşk, aynı insanı, sabahın köründe uykudan uyandırdığındaki
en sinirli hali ile de kabul edebilmek, aynı tuvaleti bir dakika arayla kullanabilmek, diz yapmış pijamalarıyla kanepede yastıklara sarılıp
sızmışken bile şefkatle okşayabilmektir

Buna katlanamayanlar zaten aşık değillerdir

Bu durumda evlilik;
hoşlandığın insana karşı olan duygularını öldürüyor denilebilir…
Zira aşıksan, aynı havayı solumak bile zevk verir,
hep beraber olmak istersin, banyodan gelen su sesi bile
onun evde olduğunun işaretidir ve huzur verir

Ütülediğin gömleğin ona ne kadar çok yakışacağını düşünürsün…

Pişirdiğin yemeği ne çok seveceğini hayal edersin

On tane ayakkabısı varken, onbirinciye sahip olmakla mutlu olacak diye,istediğin gömleği satın almaktan vazgeçersin

Zamanla olmaktan çok birşeyler vermekten mutluluk duyduğunu keşfedersin

Eğer kadın evlilikte ikinize yemek pişirecek,
dolabı düzenleyip ütüyü yapacak bir anne olarak görülüyorsa,
o kadının saçlarının hiç yağlanmadığını ve adamın geceleri terlemediği düşünülüyorsa, asla kavga edilmeyecek ve lavabo tamir edilirken dahi gülüşüp öpüşülecek zannediliyorsa zaten beklenti bir evlilik değil,
bir Amerikan filminde karakterlerden biri olmaktır,,

Bu hayallerle yola çıkıldığında,

damat ilk gece gelinin saçlarından onlarca firkete sökmeye çalıştığında, gelin ise damat firketelerini çıkaramayıp kuaföre söylendiğinde zaten evlilik sandıkları şey çatırdamaya başlayacaktır

Evlilik, sadece aşk değildir

Evlilik; ev arkadaşlığı, sırdaşlık, ortak hesaba sahip mudilik,
ayrı kökenlerin birlişmesi, başı hatırlanmayan bir akrabalık ilişkisidir..

Aşk bu ilişkide tutkuyu sağlar ama tek başına ayakta tutamaz…

Aşıksanız ateşli sevişmeler yaşarsınız,

ama kış akşamları evde konyak içip geyik yapamayabilirsiniz

Hala canınız sıkıldığında onu değil de annenizi arıyorsanız,
yalan olmuştur o evlilik

Aşk evlilikte gider gelir

Halıya kola döktüğünde aşk biter Ama o, halıyı temizleyebilirse
gene aşık olunur

O aradaki sinir evresini aşabilenler, ellinci yıla kadeh kaldıranlardır

Tahammül edemeyenler ise ikinci evlilikten sonra artık evliliğin yalan olduğuna inanacaklardır

Zafer, direnenlerin olur..

"Can Dündar"

harika bir yazı paylaşımın içi teşekkürler umarım bizde 50 yıla merdıven dayayabılen cıftlerden oluruzz...

evlilikte birazda mutlu olmasını bilmek gerek yanı mutluluk öle zırt dıye gelmıyor caba ıstıyor...

hiç evlenmedim ama. evlilikte ,aşkta yalan saçma span şeyler bana göre.
hem,
Aşk evliliği yapmıycam kesin.
En güzeli mantık..:82:

(İStisnalar kaideyi bozmaz )

Lafta mantık evLiLiği kolay tabi de.. Sevmediğin bi insanın en çirkin en sevimsiz haLLerini görmeye ne kdar tahammül edebiLirsin o da tartışıLır. En iyisi biraz aşk biraz mantık tamamdır

evlilik koca bir halüsünasyon..of yalnış da yazmış olabilirim..koca bir yalan yani..

Çok karamsar bir yorum ama bu:))) 5 yıllık evli biri olarak şunu söyleyebilirim; Evlilik her ilişkide olduğu gibi yani annelik-babalık-evlatlık-kardeşlik-arkadaşlık-sevgililik hepsinde olduğu gibi ilgi,çaba,kimi zaman hoşgörü,kimi zaman anlayış,kimi zaman şefkat,kimi zaman şehvet,kimi zaman hırs,kimi zaman haz isteyen yalan olamayacak kadar gerçek bir ilişki. Kurum demeyeceğim kurum denildiği zaman bana ticari bir boyut katıyor gibi geliyor. Evet, artık insanların evliliklere bakış açısı da duyduğu saygı da ne yazık ki eskisi gibi değil.Fakat çoğumuzun göz ardı ettiği tek bir nokta var bence. Günümüz dünyasında yıpranan tek ilişkinin evlilik olmadığı. Nice aile yapıları okuyor,duyuyor,izliyoruz. Nice sevgililikler gözlemliyoruz. Nice dostluklardan ibret alıcı hikayeler çıkıyor. Ama insanlar için en kolayı sanırım evliliği karalamak.
Evlilik öylesi birşeydir ki;Mahşer gibi kalabalık ortamlarda bile gözünü diktiğinde ne demek istediğini şıp diye anlayan başka bir çift göz, hastalandığında alnında sıcacık bir el, sabahları kahvaltında dumanı tüten bir bardak çay, ağladığında yaslanılacak kocaman bir omuz,gün içindeki en ufak bir ayrıntıyı anlatmak için sarıldğın bir telefon, akşamları kapıyı açtığında kocaman sırıtan bir ağız, geceleri uyumadan edilmiş biriki çift söz, sarıldığında sığınacak kocaman bir beden,canın sıkkınken hiç çekinmeden kapris yapabildiğin,naz yapabildiğin bir yürek, birlikte oluşturduğunuz kocaman bir gelecek, minicik bir tekmeyle başlayıp,agularla devam eden sürekli kendini yenileyen,sürekli ilgi isteyen bitmeyen bir umut,bitmeyecek bir sorumluluk... O kadar çok şeydir ki aslında evlilik. Bunun yanında biriken çamaşırlar, bulaşıklar, ütüler, tozlar, kayınvalideler , görümceler, eltiler, kirli çoraplar, bakımsız suratlar,dedikodular,kıskançlıklar... Sevdiysen eğer yürekten ve seviliyorsan sadece bir iki detay olarak geliyor gözüne. Tabiki istisnaları da var. Vuran,kıran,döven,çalışmayan,aldatan. Ama hangi ilişki de yok ki kötüsü. Sadece Allah herkesi hayırlısına çattırsın. Evlilik yalan değil bazen karşındaki insanlar başlı başına yalan ne yazık ki...

hiç evlenmedim ama. evlilikte ,aşkta yalan saçma span şeyler bana göre.
hem,
Aşk evliliği yapmıycam kesin.
En güzeli mantık..:82:

(İStisnalar kaideyi bozmaz )

saçma sapan deılde özen isteyen birşey evlılık.

aşk deıl ama sevgı vardır ama yıllrca askı devam eden ınsanlrda var.maNTIK EVLILIGNDE BILE AZDA OLSA SEVGI VARDIR YOKSA SEVMEDIGIN BIR INSANIN HER HALINI GORECKSN IYI KOTU NASIL KATLANABILECKSN.HAYRLISI OLSUN TABIKI

çok haklısın canım sana katılıyorum

size özel mesaj atmak isterdim ama gönderilmiyor..

burda yazamayacağım şeyler var..keşke anlatabilseydim size..

can dündar yine yapmış yapacağını :97:
muhteşem bi paylaşım
teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…