- 26 Ekim 2022
- 943
- 1.552
-
- Konu Sahibi Aysegullerden
ailelee nasıl konuşçak ki
Siz nerede yaşıyorsunuz marsta filan mı? Aileniz daha önce kız alıp vermedi mi hiç? Yol yordam bilmiyorlar mı? Nasıl konuşacaklar ne demek? Diyeceksin ki böyle şeyleri gelin konuşmaz ailem olarak davet edin düğünü ne yapıyoruz nasıl yapıyoruz diye yemekten sonra da konuşun bu kadar basit. 5 yaşında değilsin evlenecek olduğuna göre. Saçma buluyorum kurduğun cümleleri ve düşünce biçimini. Sen maddiyatı kafaya takmışsın kirada nasıl yaşayacağım diyen de sensin. Evleneceğin kişi adına üzüldüm. Böyle tuhaf biriyle evleniyor yazık.aileler nasıl konuşçak anlamadım ben neler konuşçaklar
ailem sorun edio bn dğil..
Taş çatlasa 17-18dir diyorum. Kurduğu cümlelere bakılırsa, pardon kuramadığı cümlelere diyecektim.Sizin yasiniz kacti?
herşeyin konuşulması lazım belkideSiz nerede yaşıyorsunuz marsta filan mı? Aileniz daha önce kız alıp vermedi mi hiç? Yol yordam bilmiyorlar mı? Nasıl konuşacaklar ne demek? Diyeceksin ki böyle şeyleri gelin konuşmaz ailem olarak davet edin düğünü ne yapıyoruz nasıl yapıyoruz diye yemekten sonra da konuşun bu kadar basit. 5 yaşında değilsin evlenecek olduğuna göre. Saçma buluyorum kurduğun cümleleri ve düşünce biçimini. Sen maddiyatı kafaya takmışsın kirada nasıl yaşayacağım diyen de sensin. Evleneceğin kişi adına üzüldüm. Böyle tuhaf biriyle evleniyor yazık.
Bizimkiler daha önce kkz vermediler ondan diorum ne konuşlck dieSiz nerede yaşıyorsunuz marsta filan mı? Aileniz daha önce kız alıp vermedi mi hiç? Yol yordam bilmiyorlar mı? Nasıl konuşacaklar ne demek? Diyeceksin ki böyle şeyleri gelin konuşmaz ailem olarak davet edin düğünü ne yapıyoruz nasıl yapıyoruz diye yemekten sonra da konuşun bu kadar basit. 5 yaşında değilsin evlenecek olduğuna göre. Saçma buluyorum kurduğun cümleleri ve düşünce biçimini. Sen maddiyatı kafaya takmışsın kirada nasıl yaşayacağım diyen de sensin. Evleneceğin kişi adına üzüldüm. Böyle tuhaf biriyle evleniyor yazık.
Eş adayınızın ailesinin bütçesi buna yetecek derecede mi?selamlar 5-6 ay sonra düğünüm olacak ama şimdiden bazı şeyler kendisini sıkıntı olarak yarattı bunlardan biriside düğün mekanı çünkü zengin bir aileden geliyorum karadenizliyiz karadenizde bilinen aileyiz ve otelde yemekli düğün istiyorum ama nişanlımın ailesi bu konuda sıkıntı çıkartacak gibi bişey demediler böyle hissediyorum sadece ama benim ailemde bu konuda çok ısrarcı başka türlü olmaz diyorlar haklı oldukları sebepler var
kendim anlaşarak birisiyleyim görücü usulü olsaydı belkide ailem daha mutlu olcaktı ama ben mutlu olmazdım zaten bana hiç görücüde çıkmadı haber yollayan bile olmamıştı ama bu düğün olayları benim canımı sıkıyor napmam gerekiyor bilmiyorum ailemde haklı bulunduğumuz konumdan ötürü hem siyasi hem iş çevremizden dolayı başka türlü düğün ailem istemiyor napcam
Aileniz zengin varlıkliymis sizi neden sıkıntıya sokuyorlar kendileri yapi versin dugununuzu gönüllerine göreselamlar 5-6 ay sonra düğünüm olacak ama şimdiden bazı şeyler kendisini sıkıntı olarak yarattı bunlardan biriside düğün mekanı çünkü zengin bir aileden geliyorum karadenizliyiz karadenizde bilinen aileyiz ve otelde yemekli düğün istiyorum ama nişanlımın ailesi bu konuda sıkıntı çıkartacak gibi bişey demediler böyle hissediyorum sadece ama benim ailemde bu konuda çok ısrarcı başka türlü olmaz diyorlar haklı oldukları sebepler var
kendim anlaşarak birisiyleyim görücü usulü olsaydı belkide ailem daha mutlu olcaktı ama ben mutlu olmazdım zaten bana hiç görücüde çıkmadı haber yollayan bile olmamıştı ama bu düğün olayları benim canımı sıkıyor napmam gerekiyor bilmiyorum ailemde haklı bulunduğumuz konumdan ötürü hem siyasi hem iş çevremizden dolayı başka türlü düğün ailem istemiyor napcam
Bu ekonomide bana çok bencil geldiniz aileniz ve siz , damat tarafı akli varsa yol yakınken döner...selamlar 5-6 ay sonra düğünüm olacak ama şimdiden bazı şeyler kendisini sıkıntı olarak yarattı bunlardan biriside düğün mekanı çünkü zengin bir aileden geliyorum karadenizliyiz karadenizde bilinen aileyiz ve otelde yemekli düğün istiyorum ama nişanlımın ailesi bu konuda sıkıntı çıkartacak gibi bişey demediler böyle hissediyorum sadece ama benim ailemde bu konuda çok ısrarcı başka türlü olmaz diyorlar haklı oldukları sebepler var
Sanki biraz sıkıntılı gibisin, iki kelimeyi yan yana getiremiyorsun , evlenip napcan Allah aşkınaDeiliz
sen napacan evlenip evlenmememiSanki biraz sıkıntılı gibisin, iki kelimeyi yan yana getiremiyorsun , evlenip napcan Allah aşkına
Amin inş evt bn de tbki istiyormŞimdiiii sayın konu sahibi ilk olarak şunu anlamanız gerekli yazım tarzınız, zenginlik anlayışınız ve verdiğiniz bilgiler kendi yaşadığı şehirde ya da istanbulda her köşeye açılan özel üniversitelerden mezun, ailesi sonradan inşaat ya da ticaret gibi bir alandan zengin olmuş, siyasi bağları olan ve bundan yararlanan, mevcut ekonomik durumdan bir oranda uzak ve kendi dünyasının dışına çıkması gerekmemiş bir insan hissi veriyor. Bu da bir var oluş biçimi, bunda kötü bir şey var demiyorum. Böyle olmayabilirsiniz, tümüyle bir streotipleştirme ve genelleme yaptım. Ama bu farklılık nedeniyle u forumda kendi dünyasının dışına çıkmak, kendine yetebilmek, geçinebilmek ve gelişebilmek için çok emek veren kadınlarla bakış açılarınız uymuyor ve anlaşamıyorsunuz.
Düğün sizin düğününüz, anneniz babanız gelin damat değil. Onları uygun bir dille susturmak sizin göreviniz. Onların ne istediği o kadar da önemli değil, çok istiyorlarsa kendi düğünlerinde yapsalardı. Ama elbette evlat olarak ebeveynlerimizi sevdiğimiz ve önemsediğimiz için gönüllerini etmek isteriz, onların düğünü değil ama onlar için de önemli bir gün. Bunun için de orta yol bulmak size düşüyor ama siz tutturmuşsunuz "annem istiyo, otelde olsun". "Annemler istiyo napim" laflarınız sizi çok pasif bi konuma sokuyor, onlar isterken siz armut mu topluyorsunuz? Nişanlınızın arkasında duramaz mısınız? Siz (gelin ve damat) ne istiyorsunuz bilmiyor musunuz? Bence siz de istiyorsunuz çünkü ailenizin dediğinden farklı bir şey düşünmeye alışmamışsınız. Üstelik bu istekler sizi kötü gösteriyor. Kusura bakmayın ama her şey istiyoruz diye olmuyor. Bencilce bir beklenti bu. 1. Bunu nişanlınızla görüşmeniz lazım. 2. Orta yol bulmanız lazım. 3. Pasiflikten çıkıp kendinizi ve isteklerinizi tanımanız lazım.
Bunları halledeceğinizi umuyorum ve mutlu bir evlilik diliyorum
Sabır sınavı yapıyorsun galiba. Oturup konuşacaklar senlik ne var? Bence pasif olduğun için ailene bunu konuşun diyemeyip kıvranıyorsun. Konu o kadar iç bayıcı ki daha yazmayı düşünmüyorum. İnsanlar sana tonla öneri vermiş hala aynı lafları geveleyip duruyorsun.kafam çok karışık. Aileler nasıl konuşçaklarki böle şeyleri