evlilik sebebiyle kıdem tazminatı alma

GLSM026

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2013
12
0
6
34
Eskişehir
slm arkadaşlar

son zamanlarda sürekli haberlerde yer alan kıdem tazminatları ile ilgili tam bilgiye sahip olan varmı ?

ben şuanki işyerimde 4 yıldır çalıyorum evlilik nedeniyle mayıs ayında ayrılacağım ve tazminat almam gerekiyor ancak yeni çıkan paket yasasında evlenene tazminat yok diye yazıyor yasa kesinleşmeden nikah yapmam lazım ama ailem açıkcası bu kadar erken nikahlanmamı istemiyor bildiklerinizi paylaşabilirmisiniz

Benim internetten okuduğum yada çevremde sorarak öğrendiğim bilgiler aşağıdaki gibidir

yasa kesinleştiğinde birikmiş olan tazinatların belirli bir yüzdesi fona devrolacak kalanı devlete kalacak (tamamını almıyoruz),fona devrolduğunda nakit alabilmek için tokıden ev almak gerekiyor , ev almadığımız taktirde emeklilik günü gelene kadar fonda bekleyecek o para ve yasanin kesinleştiği tarihten itibaren birikmeye başlayan tazminatlar aylık olarak fona yada maaşa yatacak fona yatarsa eğer eski kanun gibi emeklilik günü geldiğinde alırız değişen birşey yokmuş gibi gözüküyor ama tamamı yatmıyor kademe kademe belirli yüzdelere göre yatacakmış , eski kanunda tamamını alıyorduk , maaşlara yatarsa eğer harcanıp gidecek maaşın içinde, emeklilik hayali kurarken şu kadar tazminat alacam diye hayalettğimiz paraları aylık olarak harcayıp bittireceğiz bireysel emeklilik sistemini boşuna kadar çok savunmuyorlar , devletin emekliye verecek parası olmadığından özel emeklilik yaptırın diyor.
yada birikmiş tazminatlar mevcut kanuna göre tamamı alınacak bundan sonrası için yukarıdaki geçerli olacak
:84: :84: :84:

AK.P’.nin ye.ni kı.dem taz.mi.na.tı dü.zen.le.me.sin.de, ev.le.nen ka.dın.lar ile as.ke.re gi.den er.kek.le.rin bu hak.la.rı el.le.rin.den alı.nı.yor.
Ge.ti.ri.le.cek ye.ni dü.zen.le.me.de, ev.le.nen ka.dın.la.rın ev.len.dik.le.ri ta.rih.ten iti.ba.ren bir yıl için.de iş.ten ay.rıl.ma.la.rı ha.lin.de, “kı.dem taz.mi.na.tı.”ö.den.me.ye.cek.
Ay.nı şe.kil.de as.ke.re gi.den.le.re, as.ker.lik ne.de.niy.le iş.ten ay.rıl.dık.la.rın.da, kı.dem taz.mi.na.tı öden.me.ye.cek!

bu habere göre sanırım ödenmeyecek canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…