Evlilik programlarına ceza

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Evlilik programı yayınlayan Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi. Ceza gerekçeleri arasında, programlarda argo sözcükler ile genel ahlaka aykırı ifadelerin yer alması, sansasyonel kişiler ile cast oyunculara ısrarla yer verilmesi, olayların dramatize edilerek adeta tiyatro sahnesine çevrilmesi yer aldı
Sitene Ekle

ANKARA (AA)

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurula en çok şikayet edilen programlardan olan evlilik programlarına müeyyide uyguladı. Bu kapsamda Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi. RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, üst kurulun 16 Haziran'daki toplantısında evlilik programları da ele alındı.

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun uyarınca, üst kurula en çok şikayet edilen evlilik programlarına, içeriğinde argo sözcükler ile genel ahlaka aykırı ifadelerin yer alması, adaylar arasında hoş karşılanmayan davranışların görülmesi, sansasyonel kişiler ile cast oyuncularına ısrarla yer verilmesi, olayların dramatize edilerek adeta tiyatro sahnesine çevrilmesi, evlilik dışı amaçlarla katılım sağlanması, özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi, insan onuruna aykırı yayınların yapılması ve toplumsal değerlerin hiçe sayılması gerekçeleriyle müeyyide uygulandı.

Bu çerçevede, RTÜK'ten evlilik programı yayınlayan Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi. Ceza, kanalların aylık gelirlerine göre farklı oranlarda belirlenecek. Vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler üzerine izdivaç programlarını yakın takibe alan RTÜK, daha önce programların yapımcıları ve bunların yayınlandığı televizyon kanallarının yetkilileriyle toplantı yapmış ve uyarıları dikkate almayan kanallara yine ceza vermişti.
http://www.milliyet.com.tr/evlilik-programlarina-ceza-gundem-2267358/

yaz tatiline girecekleri hafta ceza veriyorlar:KK53:, flash tv ye az ceza verseydiniz, garibim kadın aynı şeyleri giyip duruyo sponsorları bilen yok:KK53::KK53:
flash tv ye o kadın getirildimi hani şu kazenin sürekli mavi etek giyiyor dediği adını unuttum :confused:

Geç bile kaldılar cast ajansından insanları toplayıp izleyenleri salak yerine koyuyorlardı tümden kaldırılsa daha hayırlı olacak

popüler bi hatunsa çıkmamıştır, flash tv ye genelde 60 yaş üstü çıkıyo sanırım:KK48:
yaa şöyle birşeydi ya fox da yada atv de evlilik programında geleni geçeni beyenmeyen spastik bi tipti genç ve kapalıydı sonra bıraktı evlilik programını sunuculuk teklifi gelmiş ona amann bi kere izlemişliğim yok hep haberlerde görüyordum kendisini nesini merak ettiysem :rolleyes:

kapatılması neye yarar bu programlar izlenme rekoru kıran programlar değilmi
izleyici profili değişmedikdikçe bu kalkar yerine abuk sabuk başka bir program gelir
sorsan kimse izlemiyor işin komik yanı bu bence:süslü:

kızlar kapansın kapansın diyorsunuz da kapanınca yerine ne gelecek? gelinim olur musun? :KK53:

Gündüz kuşağını izleme fırsatım hiç olmuyor. Beni ilgilendirmiyor ne yaparlarsa yapsınlar. Sıkı takipçileri düşünsün. :KK53:

gündüz kuşağı komple ziyan. hiç bir şey yayınlamayın. faydanız olmasa da zararınız olmaz.

Tam eve gittiğim saatte şu baharla mehmet mi ne onlar oluyor sonra da babasını evlilik programında bulan tek kaşlı çocuk oluyor annemle tartışmaktan yoruldum kapanır inşallahh:rolleyes:

X