• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik oncesi muayene icin doktora gitmisdim ve...

Nelya

NiLoVski
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
4.748
13
318
36
- Yurtdışı
Kizlar evlilik oncesi muayene icin doktora gitmisdim.Ultrasonla bakti hersey yolunda dedi ve en iyisi enfeksiyonlar icin de test yapalim dedi.Olur dedim.Ve bana asagida siraladigim testleri yapti....

Tokoplasma M
Herpes II M
Citomegalovirus M
Rubella G
Hepatit B,C
HIV,RW
Ureaplasma G
Chlamidiya M
Mikoplasma G

Sayisinin bu kadar olmasi endiselendirdi beni.bi de sonuclar icin coooooook korkuyorum.En cok ta Hepatit B,C.Bu 2 gun nasil gececek bilemiyorum.Ya kotu bir sey cikarsa endisem var.Sizlerden yaptiran oldumu bu testlerden?

evet canım evlilik öncesi istene testler sanırım bunlar ben de yaptırmıştım ama içlerinden bi hepatitin ismini hatırlıyorum, inşallah bi şey çıkmaz korkma yapılması gerekiyo o testlerin

canım toxoplazma vb testler dr ıyı bır hekımoldugunu gosterıyor eger bı hamılelık olursa dusuk sebebı bunalr eger bu hastalık etkenerı kanında varsa sana hamılelık donemınde uyarılarda bulunacaktır korkma bence dr ıyı bır dr
bna yapmamıslarta resmı olark hepatıt bakıldı ewlendıkten sonra hastalandım ozman dr baktı ama sımdıkı canım doktorumdan once 3 tane dr gezdım hıc bırısı bakmadı ılgılenmedı korkma bular her dr bakması gereken rutun olan seyler

valla hastanelere zerre güvenim yok arkadaşım çoğu hastana para için yapıyor ıvır zıvır testleri şayet ben drumun hastaneye para sağlamak maksatlı yaptığı ameliyatın kurbanıyım ama yaptırmışın nasılsa kan almışlar bikere ayrıntılı baktırman iyi olur senin açından

bizde yaklaşık 1,5 ay önce yaptırdık bu testleri,bende herşey normal çıktı,ama nişanlımı öyle bir korkuttular ki,hcv,dediler,akciğerde problem var dediler,daha detaylı testler istediler 15 gün içinde belli oldu,ama o 15 gün 15 yıl gibi geldi bize,sonuç herşey negatif çıktı,boş yere korku dolu günler yaşadık,ve bizi böyle korkutan sağlık ocağı ve devlet hastanesi oldu..allaha şükür sonuçta herşey sağlam çıktı...Ama iyi ki yapmışız diyorum ben,bence sende rahat ol,insan önlem almış oluyor hem de..a.s.

canım toxoplazma vb testler dr ıyı bır hekımoldugunu gosterıyor eger bı hamılelık olursa dusuk sebebı bunalr eger bu hastalık etkenerı kanında varsa sana hamılelık donemınde uyarılarda bulunacaktır korkma bence dr ıyı bır dr
bna yapmamıslarta resmı olark hepatıt bakıldı ewlendıkten sonra hastalandım ozman dr baktı ama sımdıkı canım doktorumdan once 3 tane dr gezdım hıc bırısı bakmadı ılgılenmedı korkma bular her dr bakması gereken rutun olan seyler

evet canim.dr genc bi doktor ama cok iyi ve bilincli.2ci keredir oluyorum onun yaninda.memnunum.biz cocuk istemiyoruz henuz nasil korunabiliriz dedim.ancak esin korunsun,sana hormonlu ilac verimicem dedi.ilerde belki zararlari olabilirmis.ben de sasirdim biraz cunku ilacla korunmak istiyordum bi sureliyine.6aya kadar.ama izin vermedi....

ben en cok hepatit b,c ve HIV-den korkuyorum niye? cunku tirnaklarima kuaforde manikur yaptirirken bulasa bilirmi korkusu?ama herzaman steril yapan,temizleyen alete koydurup,sonra iyice temizletim oyle yaptiriyorum ama korku iste.dis doktoruna gidiyoruz ne bilieyim bunun gibi seyler...bu yuzden en cok bulasma riski olan ve cok tehlikeli olan virusler sayiyorum bunlari.test cevaplari yarin aksam ustune dogru hazir olacakmis.sizinle de paylasirim.

canım dr ozamn ıyı bir hekim bırakma derım genelde de hap kulanın derler
benm dr da esın korusun diyor bencede
10 yldır zararı yok dıye ıçılen ılclar gun gelıyor toplaılıyor sonradan anlasılyor

canım dr ozamn ıyı bir hekim bırakma derım genelde de hap kulanın derler
benm dr da esın korusun diyor bencede
10 yldır zararı yok dıye ıçılen ılclar gun gelıyor toplaılıyor sonradan anlasılyor

evet katiliyorum sana.hormon sonucta.mutlaka bi zarari vardir.tesekkur ederim yorumlarin icin:)

arkadaşlar bi yakınım resmi güvencesiyle fıtık amelitatı olmuştu , öncesi yapılan tahliller sonucunda sende hepatit-b var ve bundan sonra dikkat et demişler,tabi adam stres,her neyse özelde iki kere tahlil yaptırmış daha sonra ,çünkü hafife alınacak bi hastalık değil , sonuç ikisindede temiz,buyrun burdan girin , yorumu siz yapın ,neye, nasıl güvenecez....

bizde geçen hafta nikah işlemleri için gittik.böyle testler yaptılar.kan aldılar.temiz çıktı yapıyolar yani böyle testler

valla benim özelde gittiğm bir yer var.işimden dolayı devlet hastanesine gidemiyorum emekli sandığı güvencem özele gidiyorum anlaşmalı.her gidişimde kulağımdan üroloji yani alakalı alakasız bana evlilik öncesi testleri de yapıyorlar hepatitlerin tüm çeşitleri a,b,c aidis,frengi,herpeks daha hatırlamadıklarım da var.korkma bişey çıkmaz.bu korkuyu yaşaman normal.insan kendini bilse de ya olumsuz bişey çıkarsa diyorsun.kaldıki cinsel deneyimi olmayan insanlarda hepatit c taşıyıcılığı çıkabiliyor.dişçiye gidiyor kapıyor.mutlaka temiz çıkacaktır rahat ol ama yapılması çok ii.

canım seni korkutmak istemiyorumm annemde hepatit b hastasıı sonradan c ye çevirme ihtimalii olan ve şiroza kadar götüren bii hastalıkk dikkat etmezsen tabii mesela annem yediğine içtiğine çok dikkat eder kaç senedir bu hastalık var ama hiç ilerlemedi annneminki karaciğerde bi leke olarak taşıyıcıı şu an allah onu bie bağışlasınn ömrü uzun olsunn....sakın korkmaa canımm allah ın izniylee hiç bişey çıkmaz daha yaşın çok genççç böle hastalıklar ilerki yaşlarda ortaya çıkıyorr....şimdiden mutluluklarrrr

canım seni korkutmak istemiyorumm annemde hepatit b hastasıı sonradan c ye çevirme ihtimalii olan ve şiroza kadar götüren bii hastalıkk dikkat etmezsen tabii mesela annem yediğine içtiğine çok dikkat eder kaç senedir bu hastalık var ama hiç ilerlemedi annneminki karaciğerde bi leke olarak taşıyıcıı şu an allah onu bie bağışlasınn ömrü uzun olsunn....sakın korkmaa canımm allah ın izniylee hiç bişey çıkmaz daha yaşın çok genççç böle hastalıklar ilerki yaşlarda ortaya çıkıyorr....şimdiden mutluluklarrrr

korkutmak istemem ama hepatit hastaliklari tasiyici dahi olsa cok sinsi hastaliklar senede bir kez virus sayimi yaptirmasini oneririrm annenizin

korkutmak istemem ama hepatit hastaliklari tasiyici dahi olsa cok sinsi hastaliklar senede bir kez virus sayimi yaptirmasini oneririrm annenizin

evet öle sinsi bi hastalıkk kontrolllerini aksatmadan yaptırıyoruz maşallahh ilerleme yokk hiçç..inş hiçte olmazz..ilerlerse gerçektenn çokk kötüü amaa...elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruzz işte:delphin:

iyiki yaptırmıssın onların hepsi onemli testler viribal enfeksıyonlara veya virüslerın yapacağı kanser vs. çok çok tedavısı kımı zaman mumkun olmayan hastalıklara karşı aldığın bır onlem sayılır

bugun nihayetinde gidebildim cevaplari almaya...zarfi acamiyordum yaa:) bismillah deyip actim zarfi...negatif negatif negatif....en korktugum hepatit b,c 2ci sayfadaydi onu da actim negatiffffffffff cok sevindim gercekten.yukarida yazdigim testlerin hepsi negatif cikmis cok sukur..evlilige hazirim....kaydirigubbakcemile3

iyiki yaptırmıssın onların hepsi onemli testler viribal enfeksıyonlara veya virüslerın yapacağı kanser vs. çok çok tedavısı kımı zaman mumkun olmayan hastalıklara karşı aldığın bır onlem sayılır

evlilik öncesi o testleri yaptırmak zorunlu değil mi zaten. nikah muameleleri için istiyorlar.

Back
X