Ben henüz evlenmedim ama yıllardır birlikte yaşıyoruz.
Aslında 3 yönü var.
İlk yönü toplumsal bakış açısı
-dert edilen buysa dert edilmemesi gerekir. Bizim toplumumuz zaten pek bir şeyden memnun olan toplum değildir. Menimnun etmeye çalışırsanız yaya kalırsınız. Sözüm meclisten dışarı.
Ama biz de başkasının yaşadığı ilişkiyi dert etmemeliyiz. Her ilişki kendi yaşayanları için özeldir başkasını ilgilendirmez
İkincisi, evlenmeyi düşünenler için risk olma kısmı.
-Bir çok insanla iletişime geçtim. Ve inanılmaz çok şeye şahit oldum. Öncelikle bir çok erkek bekarete inanılmaz takıyor. Eğer aşık olduğunuz adam takan tip ise sorunlar çıkabiliyor.
Ayrıca çok büyük bir kesim bakire olmadığını öğrendiği kadına/mesela boşanmış bir kadına ciddi bir ilişki gözüyle değil de cinsel ihtiyaçlarını gidermek için uğranılan yer gözüyle bakıyor. Bir değer de görmüyor. Başta bunu farkedemiyorsun ama zaman ilerledikçe tavırlarını belli ediyorlar. Senin gibi 20 kişiyle konuşuyorlar ve sen sadece bir ihtiyaçsın bedava seks. Uzun ayrılık dönemim oldu ve bizzat deneyimledim. Çok kırıcı bence. Sonra ayrılıp başkasına gidiyorsun yine aynı
Doğru insanı bulana dek insanların size bu şekilde davranması insanı yoruyor ayrıl, yeni birini tanı vs derken. Ama doğru insanı bulursan tabi çok ayrı.
Üçüncü kısmı
-Bence bir insan cinsel ilişkiye girmeden önce bayağı bir beklemeli. Hoş ben vsjinismus olduğumdan pek bir şey anlamadım bu hayattan ama yeni başladığın dönemki heyecan, aşk, derin duygular çok farklı oluyor. Cinsel birliktelik başladı mı ilişkide vites 5e takılıyor ve bir bakıyorsun seviyorsun ama geri kalan hiçbir heyecan yok. Kalbini kıpır kıpır yapan şey yok. Dolayısıyla o zamanları olabildiğince uzatmak da çok güzel oluyor. Çünkü o anlar geri gelmiyor.
Tabi iyi yanları da var
Partnerini her anlamda tanıyorsun ve onunla devam edip etmeme konusunda karar vermek için geç kalmıyorsun. Seni en mutlu edebilecek insanı seçme şansın oluyor. Sırf cinsel birliktelik için hemen evlenmek zorunda kalmak yerine birlikte para biriktirip daha iyi bir düğün, daha iyi bir hayat alabiliyorsun.