sadece tatil değil ki bahsettiğim şey.mesela ben o kadar eğitim aldıktan sonra fedakarlık yapıp pat diye tüm hayatımdan kopamam siz kopmuşsunuz.
Bunlar toplumun kafasindaki standart evlilik kaliplari ve sen bunlarin hicbirine uymak zorunda degilsin.
evliligimin 7. Yilinda cocuk sahibi oldum, kizim 6 aylikken kangurusuna atip cebimizde kisitli bir butceyle ispanyaya tatile gittik, bizim millet cocuguyla istanbuldan sileye gitmeye korkar, ruzgar carpar, usutur bilmemne diye.
kizim dogmadan once haftada 1-3 gecemi arkadaslarima ayirirdim, ustelik esimin boyle bir huyu olmadigi halde. Ben arkadaslarimla gezip esim evde otururken anneme bile batardi bu durum ama ben kulaklarimi tikamayi 17 yasinda ogrenmis bir kadinim.
ozetle hayatin sana sunduklarinin yaninda senin hayattan beklentilerin ve beklentilerini gerceklestirmek icin ne kadar caba gosterdigin önemli Olan.
takdir ettim sizi vallahi.benim kulaklarımı tıkamayı öğrenmem lazım.salak salak insanların dediklerini takıyorum kafama sinirleniyorum.
hemen kızgın suratımla başlıcam konuya
niye insanı yaptığın işten soğuturlar ki tamam herkesin evliliği 4*4 lük değil ama inşallah seninki güzel çıkar sen örnek olursun diyemezler mi
bana da neler dediler evlenmeden önce bu laflar yüzünden düğün boyunca ağladım durdum ya pişman olursam diye
yengem bana evlilik dediğin nedir ki ilk gecenin sabahına uyanacaksın ve hemen sabahına pişmanlığın başlıcak öyle gözünde büyütme dedi ya
hiç affetmiyorum olumsuz konuşup moralimi bozanları ve görüşmüyorum da sen de rabbine sığın bol bol dua et
allah'ım kimseyi verdiği karardan pişman etme
yaa içimi nasıl rahatlattınız anlatamam.Aynen sanki evlendiğim günün sabahı 150 kilo bıyıklarım çıkmış her şeyden umudumu kesmiş ölmeyi beklicekmişim gibi bir hava yarattılar yemin ediyorum korktum.
yine ben :) kızlar çok yoğun çalıştığım için arkadaşlarımla yeteri kadar dertleşemiyorum o yüzden çok sık konu açıyorum burda.size bir şey danışmak istiyorum.Ben 25 yaşındayım mimarım bi ofiste çalışıyorum.nişanlım tayini çıkacak bir memur.biz bu evlilik kararı aldık neyse yakın zamanda nikahım var.Ben evlilik yoluna girdiğimden beri çevremdeki herkes evliliğin mecburiyetlerle sıkıntılarla dolu olduğunu yaşımın küçük olduğunu kısacası nikahtan sonra bu hayatımın sona ereceğini söylüyorlar.ben her yaz yurtdışına çıkan fazlasıyla aktif bir kızım.bunların hiç birini evlenince yaşayamayacaksın.ergin statüsüne gireceğimi söylüyor babam sürekli.hatta geçen bir de çocuğun olur ona bakarsın koca gün sen unut artık yurtdışı tatillerini falan dedi.balayı planı yapıyorum hevesle anlatıyorum işte siz artık evlisiniz müsrüf olmayın tasaruf yapın hatta gitmeyin bile dediler.umursamamaya çalışıyorum ama canım sıkılıyor.bir de aşağılamalar var tabi kuzenlerimden evlilik düşünmüyorum özgür yaşayacağım falan diye.evlenecek kızlar istedikleri kadar okumuş görmüş gezmiş olsun hemen koca meraklısı evinin kadını çocuklarının anası mı oluyo.
Ya millet olarak böyleyiz. Evlensen bişey derler evlenmesen yine derler. Siz niye her planınızı herkese anlatarak yorumlara mağruz bir durumda kalıyorsunuz ki? Yüksek de yaparsınız, tatile de gidersiniz; bırakın onlar eylem halindeyken size şahit olsunlar, hayallerinize köstek değil.çocuk istemediğimi nişanlıma söyledim ki 5 7 yıl değil hiç istemiyorum.hatta yurtdışında yaşama gibi bir durumumuz var o olursa belki düşünebilirim dedim nişanlım bu düşüncelerimi biliyor.yurtdışına hep nişanlımla gittim sevgiliyken yani o da seviyor.ama insanlar öyle yorumlar yapıyor ki yüksek yapıcam diyorum hmmmm yapıyorlarr ne diye bağırasım geliyor.ya da böyle evliliği küçümsüyorlar hep.kafam karışıyor böyle olunca yanlış mı yapıoruz diye.