evlilik nedir?

sadece tatil değil ki bahsettiğim şey.mesela ben o kadar eğitim aldıktan sonra fedakarlık yapıp pat diye tüm hayatımdan kopamam siz kopmuşsunuz.

Hep tatilden bahsetmişsiniz oyüzden bende oraya odaklandım.
Evet ben koptum kalıcı bir kopuş değil benim için. Ödün vermedim mesela kendimden. Uygun zamanda kaldığım yerden devam edebilirim bu konuda bir sıkıntımız yok eşimde herzaman destek olur bilirim.
Bu sizin karşınızdaki insana olan güveniniz ile alakalı. Ben bu kararı verirken düşünmedim bile.
Benim için, eşime değerdi.

Bunlar toplumun kafasindaki standart evlilik kaliplari ve sen bunlarin hicbirine uymak zorunda degilsin.
evliligimin 7. Yilinda cocuk sahibi oldum, kizim 6 aylikken kangurusuna atip cebimizde kisitli bir butceyle ispanyaya tatile gittik, bizim millet cocuguyla istanbuldan sileye gitmeye korkar, ruzgar carpar, usutur bilmemne diye.
kizim dogmadan once haftada 1-3 gecemi arkadaslarima ayirirdim, ustelik esimin boyle bir huyu olmadigi halde. Ben arkadaslarimla gezip esim evde otururken anneme bile batardi bu durum ama ben kulaklarimi tikamayi 17 yasinda ogrenmis bir kadinim.
ozetle hayatin sana sunduklarinin yaninda senin hayattan beklentilerin ve beklentilerini gerceklestirmek icin ne kadar caba gosterdigin önemli Olan.

çevremde çok fazla evliliği küçümseyen,evlenen kızları özellikle ezik işte koca meraklısı falan gören tip var.mesela bir arkadaşım yine bu fikirlerimi küçümsüyor evleniyor olmamı dedi ki işte 2 seneye ben evlenince işi gücü bırakcam bi süre diyecektim eee beni niye küçümsüyorsun.ki ben işime gücüme devam edicem diyorum yüksek yapıcam diyorum.

Bunlar toplumun kafasindaki standart evlilik kaliplari ve sen bunlarin hicbirine uymak zorunda degilsin.
evliligimin 7. Yilinda cocuk sahibi oldum, kizim 6 aylikken kangurusuna atip cebimizde kisitli bir butceyle ispanyaya tatile gittik, bizim millet cocuguyla istanbuldan sileye gitmeye korkar, ruzgar carpar, usutur bilmemne diye.
kizim dogmadan once haftada 1-3 gecemi arkadaslarima ayirirdim, ustelik esimin boyle bir huyu olmadigi halde. Ben arkadaslarimla gezip esim evde otururken anneme bile batardi bu durum ama ben kulaklarimi tikamayi 17 yasinda ogrenmis bir kadinim.
ozetle hayatin sana sunduklarinin yaninda senin hayattan beklentilerin ve beklentilerini gerceklestirmek icin ne kadar caba gosterdigin önemli Olan.

takdir ettim sizi vallahi.benim kulaklarımı tıkamayı öğrenmem lazım.salak salak insanların dediklerini takıyorum kafama sinirleniyorum.

amaaaan bitmedi mi ya bu insanlar daha.

böyle kendi yaşanmışlıklarından genelleme yapan, kendi tecrübesini en doğru sayan insanlara dayanamıyorum hiç. o eskidenmiş. annelerimiz bile son yıllarda daha özgürken siz bir de okumuş etmiş bir kızsınız, geçin efendim bu insanların düşüncelerini.

yurt dışına gitmek artık öyle çok zor bir şey değil ki bazen yurt içi tatillerden bile daha uygun ve kolay oluyor. yüksek lisansın nesi yapılmazmış onu da anlamadım. gayet yapılır. millet prof oluyor ya hu evliyken. evlendik diye kapıları, kitapları kapatacak mıyız? siz ve müstakbel eşiniz nasıl bir hayat istiyorsanız evliliğinizde öyle olur.

3 aylık bebeğimle tatile çıktım ben, millet 40 günlük bebeği ile yurt dışına çıkıyor. yeri geliyor kadın haftasonu çalışıyor adam çocuğa bakıyor... hayat değişti artık. sınırları, duvarları kaldıracak olan sizsiniz, biziz. rahat olun. he deyin geçin.

Millet konuşur konuşur konuşur..
Hiçççç aldırma..
Nereye gitmek isterseniz gidin,sizin paşa keyfinizden kime ne?

Desinler. Evlenmeyi istemek ya istememek herkesin kendi tercihi ama evlenmek çok güzel bir şey kafa dengi bir eşin olursa. Maddiyatla alakalı, karakterler alakalı. Benim eşim çok sıkışınca hadi bir tatil yapıp gelelim der. O gelmezse ben oğlumla hafta sonu kaçamakları yaparım.tabi ki daha farklı önceliklerin, sorumlulukların olacak. Ama O sorumluluğu kaldırabilecek olgunlukta olduktan sonra kime ne?

:KK62: hemen kızgın suratımla başlıcam konuya
niye insanı yaptığın işten soğuturlar ki tamam herkesin evliliği 4*4 lük değil ama inşallah seninki güzel çıkar sen örnek olursun diyemezler mi :KK62::KK62:

bana da neler dediler evlenmeden önce bu laflar yüzünden düğün boyunca ağladım durdum ya pişman olursam diye

yengem bana evlilik dediğin nedir ki ilk gecenin sabahına uyanacaksın ve hemen sabahına pişmanlığın başlıcak öyle gözünde büyütme dedi ya :KK62::KK62:
hiç affetmiyorum olumsuz konuşup moralimi bozanları ve görüşmüyorum da sen de rabbine sığın bol bol dua et :63::63:

allah'ım kimseyi verdiği karardan pişman etme :KK16:

takdir ettim sizi vallahi.benim kulaklarımı tıkamayı öğrenmem lazım.salak salak insanların dediklerini takıyorum kafama sinirleniyorum.

18 yaşımdan beri ailemden ayri yasiyorum bunun etkisi vardir elbet. Ayni sekilde esim de benim kafadan, olmasa evlenmezdk zaten iki deli.
ama bu sadece belli kaliplara ozgu bisey degil. Halam 17 yasinda liseyi bitirp evlenip 2 cocuk dogurup hukuk okumus, ve bu olay 35 sene once oluyor. Yani ideallerinin pesinden gider, yasam tarzina uygun bir eş secersen evlilik hicbir seye engel degil. Insanlarin kafalarindaki kaliplasmis geleneksel dusunceleri kiramazsin ama sana empoze edilmesinin onune gecebilirsin.

:KK62: hemen kızgın suratımla başlıcam konuya
niye insanı yaptığın işten soğuturlar ki tamam herkesin evliliği 4*4 lük değil ama inşallah seninki güzel çıkar sen örnek olursun diyemezler mi :KK62::KK62:

bana da neler dediler evlenmeden önce bu laflar yüzünden düğün boyunca ağladım durdum ya pişman olursam diye

yengem bana evlilik dediğin nedir ki ilk gecenin sabahına uyanacaksın ve hemen sabahına pişmanlığın başlıcak öyle gözünde büyütme dedi ya :KK62::KK62:
hiç affetmiyorum olumsuz konuşup moralimi bozanları ve görüşmüyorum da sen de rabbine sığın bol bol dua et :63::63:

allah'ım kimseyi verdiği karardan pişman etme :KK16:

yaa içimi nasıl rahatlattınız anlatamam.Aynen sanki evlendiğim günün sabahı 150 kilo bıyıklarım çıkmış her şeyden umudumu kesmiş ölmeyi beklicekmişim gibi bir hava yarattılar yemin ediyorum korktum.

yaa içimi nasıl rahatlattınız anlatamam.Aynen sanki evlendiğim günün sabahı 150 kilo bıyıklarım çıkmış her şeyden umudumu kesmiş ölmeyi beklicekmişim gibi bir hava yarattılar yemin ediyorum korktum.

sorma valla biz balayından döndük bize ilk söyledikleri şey "bakalım siz kaç kilo alacaksınız" oldu milletin fikrine bak :KK57:

3 yıllık evliyiz henüz çocuğumuz yok ama hiç kısıtlamadık kasmadık kendimizi

iş tamamen siz de bitiyor eğlenceli olun eskimeyin ve çok sevin :KK68:

5 aylık evliyim net tamını şöyle yapayım kendi açımdan;
bu temizlemiş,bu pişirmiş,bu ütülemiş,bu koşturmuş ,bu da hani bana hani bana demiş :KK70:
hem çalışıp hem yüksek lisans yapıyorum;evimin işlerini halletmek yorucu eşim pek yardımcı olamıyor ama haftada en az 1 gün kendi arkadaşlarımızla takılıyoruz,haftasonuda mutlaka geziyoruz.
Sana söyleyenler maddi açıdan söylemiş olabilirler,bizde şu borçları kolaylayana kadar zor durumdayız yurtdışına gidemiyoruz mesela.ama cebimize göre takılıyoruz.evlilik esaret değil ki:)

yine ben :) kızlar çok yoğun çalıştığım için arkadaşlarımla yeteri kadar dertleşemiyorum o yüzden çok sık konu açıyorum burda.size bir şey danışmak istiyorum.Ben 25 yaşındayım mimarım bi ofiste çalışıyorum.nişanlım tayini çıkacak bir memur.biz bu evlilik kararı aldık neyse yakın zamanda nikahım var.Ben evlilik yoluna girdiğimden beri çevremdeki herkes evliliğin mecburiyetlerle sıkıntılarla dolu olduğunu yaşımın küçük olduğunu kısacası nikahtan sonra bu hayatımın sona ereceğini söylüyorlar.ben her yaz yurtdışına çıkan fazlasıyla aktif bir kızım.bunların hiç birini evlenince yaşayamayacaksın.ergin statüsüne gireceğimi söylüyor babam sürekli.hatta geçen bir de çocuğun olur ona bakarsın koca gün sen unut artık yurtdışı tatillerini falan dedi.balayı planı yapıyorum hevesle anlatıyorum işte siz artık evlisiniz müsrüf olmayın tasaruf yapın hatta gitmeyin bile dediler.umursamamaya çalışıyorum ama canım sıkılıyor.bir de aşağılamalar var tabi kuzenlerimden evlilik düşünmüyorum özgür yaşayacağım falan diye.evlenecek kızlar istedikleri kadar okumuş görmüş gezmiş olsun hemen koca meraklısı evinin kadını çocuklarının anası mı oluyo. :KK43:

Tabiki hayır.
Ben genç yaşta evlendim.
Eşimle eğleniyoruz, eskiden tek başına yaptığım şeyleri şimdi onunla yapıyorum.
Kızkıza arkadaşlarla yurtdışına da gittik geçen sene.
eşimle de gideceğiz. buna bir engel yok ki.
bence endişe edecek birşey yok.

valla sen kalbinin sesini dinle eşin kafana denkse onunla gezersiniz. ben evlendim daha çok geziyorum eşimle :KK48:

çocuk istemediğimi nişanlıma söyledim ki 5 7 yıl değil hiç istemiyorum.hatta yurtdışında yaşama gibi bir durumumuz var o olursa belki düşünebilirim dedim nişanlım bu düşüncelerimi biliyor.yurtdışına hep nişanlımla gittim sevgiliyken yani o da seviyor.ama insanlar öyle yorumlar yapıyor ki yüksek yapıcam diyorum hmmmm yapıyorlarr ne diye bağırasım geliyor.ya da böyle evliliği küçümsüyorlar hep.kafam karışıyor böyle olunca yanlış mı yapıoruz diye.
Ya millet olarak böyleyiz. Evlensen bişey derler evlenmesen yine derler. Siz niye her planınızı herkese anlatarak yorumlara mağruz bir durumda kalıyorsunuz ki? Yüksek de yaparsınız, tatile de gidersiniz; bırakın onlar eylem halindeyken size şahit olsunlar, hayallerinize köstek değil.

Muhtemelen baban senden ayrılacağı için üzülüyor ve enişte beyi kıskandığı için bu tar şeyler söylüyor.
Naaapcan bacım ömrün boyunca bekar mı kalacakmışsın? Ee artık 30'una gelince de ee hayydi evlende torun tombalak görelim dicektir.
Hayat senin hayatın. Maddi olanaklarınız el verdiği sürece her istediğinizi yaparsınız.

Canini sikma belli biraz kiskanclik var senin acindan istediginizi yaparsin esinle kafa dengiyseniz...bizde bebis olmadan gezdik tozduk her seyi yaptik evet simdi azda olsa skinti cekiyoruz oglusu buyuttuk sikinti bitince ilk isimiz tatile gitmek olacak esin kafa dngi ve uyumluysaniz iyi gunde kotu gunde beraber olmaktir... evlilik uyum demektir benim acimdan oyle mutluluklar bu arada

evlendikten sonra tatiller daha keyifli oluyor , bekarken gidemediğim her yere eşimle gittim ben...eşinin tutumu çok önemli tabi ,bizde tatil ve gezme planları hep benden sorulur...7 yıllık evliyiz bu arada...eşim sağolsun ne maaşıma ne harcamalarıma karışmaz bende erken rezervasyonları her yıl 4 gözle beklerim,şimdiden bayram tatillerim ve yıllık izinlerimdeki tatiller , uçak biletlerimiz ayrıldı bile...mesela sevgililer günü için hafta sonu şirince kaçamağı yapacağız,dediğim gibi evliyken tatiller çok daha keyifli siz kimseye kulak asmayın

X