Siz çocuk istemiyorsunuz peki nişanlınız ne diyor bu duruma ileride evlilikte sorun olabilir eğer bir taraf isterse ve diğer taraf istemezse.
evli değilim, yakın zamanda evlilik gibi bir planım da yok ama evlilik ayağınızdaki pranga değil, sevdiğiniz insanla kurduğunuz bir birlikteliktir.yine ben :) kızlar çok yoğun çalıştığım için arkadaşlarımla yeteri kadar dertleşemiyorum o yüzden çok sık konu açıyorum burda.size bir şey danışmak istiyorum.Ben 25 yaşındayım mimarım bi ofiste çalışıyorum.nişanlım tayini çıkacak bir memur.biz bu evlilik kararı aldık neyse yakın zamanda nikahım var.Ben evlilik yoluna girdiğimden beri çevremdeki herkes evliliğin mecburiyetlerle sıkıntılarla dolu olduğunu yaşımın küçük olduğunu kısacası nikahtan sonra bu hayatımın sona ereceğini söylüyorlar.ben her yaz yurtdışına çıkan fazlasıyla aktif bir kızım.bunların hiç birini evlenince yaşayamayacaksın.ergin statüsüne gireceğimi söylüyor babam sürekli.hatta geçen bir de çocuğun olur ona bakarsın koca gün sen unut artık yurtdışı tatillerini falan dedi.balayı planı yapıyorum hevesle anlatıyorum işte siz artık evlisiniz müsrüf olmayın tasaruf yapın hatta gitmeyin bile dediler.umursamamaya çalışıyorum ama canım sıkılıyor.bir de aşağılamalar var tabi kuzenlerimden evlilik düşünmüyorum özgür yaşayacağım falan diye.evlenecek kızlar istedikleri kadar okumuş görmüş gezmiş olsun hemen koca meraklısı evinin kadını çocuklarının anası mı oluyo.
şekerim bende sözlüyüm bizim de nasipse tayin işlerimiz olacak gibi neyse önemli olan dediğim gibi karşındakinin seni senin de karşındakini tanıyıp olduğunuz gibi kabullenmenizminnak ya biz mimarlar biraz farklıyız sanki ne dersin
Her evlilik sıkıntılı olcak diye birsey yok. Belki sende mucize olur
Evlenince fikri değişirse hiç şaşırmam canım.bunu ben detaylı anlattım geçici bir düşünce olmadığını,çocukları sevmediğim gibi bakabilecek bakımını üstlenecek karakterde olmadığımı falan.o da kedi alırız o zman dedi :)
şekerim bende sözlüyüm bizim de nasipse tayin işlerimiz olacak gibi neyse önemli olan dediğim gibi karşındakinin seni senin de karşındakini tanıyıp olduğunuz gibi kabullenmenizeğer seni sonradan değiştirmeye çalışacaksa o evlilik çok zor işte mimarların farklı olması tamamen gereksiz egodan kaynaklanıyor bende yok ya o çok şükür sende de yoktur sanıyorum
çocuk istemediğimi nişanlıma söyledim ki 5 7 yıl değil hiç istemiyorum.hatta yurtdışında yaşama gibi bir durumumuz var o olursa belki düşünebilirim dedim nişanlım bu düşüncelerimi biliyor.yurtdışına hep nişanlımla gittim sevgiliyken yani o da seviyor.ama insanlar öyle yorumlar yapıyor ki yüksek yapıcam diyorum hmmmm yapıyorlarr ne diye bağırasım geliyor.ya da böyle evliliği küçümsüyorlar hep.kafam karışıyor böyle olunca yanlış mı yapıoruz diye.
başlığını değiştir. çok alakasız..
ama evlenince yurt dışına çıkamaz mıyız diyebilirdin..
İçerik pek başlığa uygun değil aslında ama başlığa göre sorunun cevabı, evlilik fedakarlıktır. Benim evlenmeden önce çok iyi bir işim vardı, yükselmeye bile başlamıstım, yeni mezun olmama rağmen.
Eşimin işi sebebi ile yurt dısında yaşamamız gerekiyordu , istifa ettim evlendim.
Asla pişman olmadım.
İyikide böyle yapmışım. Hatta sevgiliyken daha az sey yapıyormuşuz şuan çok daha güzel zaman geçiriyoruz :) hamile olmama rağmen yurt dısı seyahat planları yapıyoruz, bebeğimiz doğana kadar gezdiğimiz kar :) sonrasını sonra planlarız diyoruz :)
Ama bunları tek başıma yapamam, yapmakta istemem zaten.
Sorduğunuz sorunun cevabı herkes için farklıdır aslında.
evet işin o kısmı var bende de malesefay yok egolu farklılıktan bahsetmiyorum biraz cins oluyoruz ya da ben öyleyim her şeyim farklı olsun tasarım olsun diye uğraştıkça insanların kafası karıştıher şeyimi eleştiriyorlar davetiyeden tut yaşam tarzıma kadar :)
başkasının ağzına bakıp hayatı zehir etme misal bu sebepten vazgeçtin.en geç 5 sene sonra 30 olduğunda ne hala bu ülke senin bu ülke benim geziyon evlende evinin hanımı ol filan derler.sinirini bozarlar.senin hayat tarzını nişanlın sende nişanlının hayat tarzını beğeniyorsan kimene.bnunları konuştunuz mu dedin mi yani evlendikten sonra bu hayatımı sürdürmek istiyorum diye.yoksa çakallık yapıp ses etmeyip senin mi hayatından vazgeçmeni istiyor bir ara bakalım ağzını.yine ben :) kızlar çok yoğun çalıştığım için arkadaşlarımla yeteri kadar dertleşemiyorum o yüzden çok sık konu açıyorum burda.size bir şey danışmak istiyorum.Ben 25 yaşındayım mimarım bi ofiste çalışıyorum.nişanlım tayini çıkacak bir memur.biz bu evlilik kararı aldık neyse yakın zamanda nikahım var.Ben evlilik yoluna girdiğimden beri çevremdeki herkes evliliğin mecburiyetlerle sıkıntılarla dolu olduğunu yaşımın küçük olduğunu kısacası nikahtan sonra bu hayatımın sona ereceğini söylüyorlar.ben her yaz yurtdışına çıkan fazlasıyla aktif bir kızım.bunların hiç birini evlenince yaşayamayacaksın.ergin statüsüne gireceğimi söylüyor babam sürekli.hatta geçen bir de çocuğun olur ona bakarsın koca gün sen unut artık yurtdışı tatillerini falan dedi.balayı planı yapıyorum hevesle anlatıyorum işte siz artık evlisiniz müsrüf olmayın tasaruf yapın hatta gitmeyin bile dediler.umursamamaya çalışıyorum ama canım sıkılıyor.bir de aşağılamalar var tabi kuzenlerimden evlilik düşünmüyorum özgür yaşayacağım falan diye.evlenecek kızlar istedikleri kadar okumuş görmüş gezmiş olsun hemen koca meraklısı evinin kadını çocuklarının anası mı oluyo.
burda sizin en çok dert ettiğiniz, tatilleriniz. öyle yazmışsınız..iyi de sıkıntım sadece tatil değil ki.yaşam tarzının devamlılığı ya da değişmesiyle alakalıydı.
evet işin o kısmı var bende de malesefçok cins olmamaya çalış bu konuda yoksa her türlü şey söylüyorlar arkandan
o nikah fidanını bende istiyorumgeçen gün salondan çıktım nikahla ilgili nikah fidanı dağıtıcaz onunla uğraşıyoruz babam anneme diyor ki bıktım bunun cins cins fikirlerindendöndüm dedikodu yapma dedim gülüyor bir de :)