evlilik nedir?

Siz çocuk istemiyorsunuz peki nişanlınız ne diyor bu duruma ileride evlilikte sorun olabilir eğer bir taraf isterse ve diğer taraf istemezse.

bunu ben detaylı anlattım geçici bir düşünce olmadığını,çocukları sevmediğim gibi bakabilecek bakımını üstlenecek karakterde olmadığımı falan.o da kedi alırız o zman dedi :)

yine ben :) kızlar çok yoğun çalıştığım için arkadaşlarımla yeteri kadar dertleşemiyorum o yüzden çok sık konu açıyorum burda.size bir şey danışmak istiyorum.Ben 25 yaşındayım mimarım bi ofiste çalışıyorum.nişanlım tayini çıkacak bir memur.biz bu evlilik kararı aldık neyse yakın zamanda nikahım var.Ben evlilik yoluna girdiğimden beri çevremdeki herkes evliliğin mecburiyetlerle sıkıntılarla dolu olduğunu yaşımın küçük olduğunu kısacası nikahtan sonra bu hayatımın sona ereceğini söylüyorlar.ben her yaz yurtdışına çıkan fazlasıyla aktif bir kızım.bunların hiç birini evlenince yaşayamayacaksın.ergin statüsüne gireceğimi söylüyor babam sürekli.hatta geçen bir de çocuğun olur ona bakarsın koca gün sen unut artık yurtdışı tatillerini falan dedi.balayı planı yapıyorum hevesle anlatıyorum işte siz artık evlisiniz müsrüf olmayın tasaruf yapın hatta gitmeyin bile dediler.umursamamaya çalışıyorum ama canım sıkılıyor.bir de aşağılamalar var tabi kuzenlerimden evlilik düşünmüyorum özgür yaşayacağım falan diye.evlenecek kızlar istedikleri kadar okumuş görmüş gezmiş olsun hemen koca meraklısı evinin kadını çocuklarının anası mı oluyo. :KK43:
evli değilim, yakın zamanda evlilik gibi bir planım da yok ama evlilik ayağınızdaki pranga değil, sevdiğiniz insanla kurduğunuz bir birlikteliktir.
böyle aşırı anlamlar yükleyip kendinizi de nişanlınızı da evlilikten soğutmayın. yurtdışı tatili için maddi imkanınızın yeterli olması (ki eğer zaten yurtdışına çıkıyorsanız uygun maliyetli tatiller hakkında bilginiz vardır) ve eşinizin sizinle aynı kafada olması yeterli bu konuda abartmayın böyle şeyleri.
çocuk olunca da eşinizle uygun bir yaşam planı geliştirir meseleyi halledersiniz.
evlenmek ya da bekar kalmak kişisel bir tercihtir, biri diğerinden daha üstün değildir, kulak asmayın.
şahsen evli arkadaşlarım eşleriyle ve çocuklarıyla hem mutlu hem de kafalarına göre tatil vs yapıyor, üstelik de çok zeki kadınlardır.
bunlar yerine eş adayınızla uyumlu musunuz bunları düşünün bence.

minnak ya biz mimarlar biraz farklıyız sanki ne dersin :KK70:
şekerim bende sözlüyüm bizim de nasipse tayin işlerimiz olacak gibi neyse önemli olan dediğim gibi karşındakinin seni senin de karşındakini tanıyıp olduğunuz gibi kabullenmeniz :KK14:eğer seni sonradan değiştirmeye çalışacaksa o evlilik çok zor işte :cool:mimarların farklı olması tamamen gereksiz egodan kaynaklanıyor :cool:bende yok ya o çok şükür sende de yoktur sanıyorum :KK14:

eşin kafa dengiyse dışardan konuşanlara haddini bilmek düşer.

şu insanların boş boş gereksiz konuşmalarına anlam veremiyorum.

Evlilik tabiki sorumluluk gerektiren, yükümlülükleri olan bir kurum iki kişi bir yuva kuruyorsunuz, aile oluyorsunuz kafalar uyuştuktan maddi durumunda el verdikten sonra kime ne, ne yaptığından.

Boşver insanları konuşur konuşur susarlar

başlığını değiştir. çok alakasız..
ama evlenince yurt dışına çıkamaz mıyız diyebilirdin..

Ilerde esin ayak uydurursa neden olmasa ..
Bal gibide olur...

Ama evlendijten sonra degisenlerdense , malesef olmaz...

bunu ben detaylı anlattım geçici bir düşünce olmadığını,çocukları sevmediğim gibi bakabilecek bakımını üstlenecek karakterde olmadığımı falan.o da kedi alırız o zman dedi :)
Evlenince fikri değişirse hiç şaşırmam canım.:KK48::KK48:

şekerim bende sözlüyüm bizim de nasipse tayin işlerimiz olacak gibi neyse önemli olan dediğim gibi karşındakinin seni senin de karşındakini tanıyıp olduğunuz gibi kabullenmeniz :KK14:eğer seni sonradan değiştirmeye çalışacaksa o evlilik çok zor işte :cool:mimarların farklı olması tamamen gereksiz egodan kaynaklanıyor :cool:bende yok ya o çok şükür sende de yoktur sanıyorum :KK14:

ay yok egolu farklılıktan bahsetmiyorum biraz cins oluyoruz ya da ben öyleyim her şeyim farklı olsun tasarım olsun diye uğraştıkça insanların kafası karıştı :KK70: her şeyimi eleştiriyorlar davetiyeden tut yaşam tarzıma kadar :)

çocuk istemediğimi nişanlıma söyledim ki 5 7 yıl değil hiç istemiyorum.hatta yurtdışında yaşama gibi bir durumumuz var o olursa belki düşünebilirim dedim nişanlım bu düşüncelerimi biliyor.yurtdışına hep nişanlımla gittim sevgiliyken yani o da seviyor.ama insanlar öyle yorumlar yapıyor ki yüksek yapıcam diyorum hmmmm yapıyorlarr ne diye bağırasım geliyor.ya da böyle evliliği küçümsüyorlar hep.kafam karışıyor böyle olunca yanlış mı yapıoruz diye.

Ama bu şekilde yaparsanız sizin için sıkıntı olabilir. Etrafın söylediklerine kafanızı karıştıracak kadar önem verirseniz kafanız karışır, yanlış yapmasanız bile diken üstünde olursunuz. Sizin bir çizginiz olsun. Misal diyin ben çocuğumla gezicem. Kimseyi de karıştırmayalım diye eşinizle karar alın, tabiki de size küçücük çocuk hasta olur diyen de olacak, uçakta kulakları acır yazık diyen de. Mühim olan sizin yetişkin bir birey olarak kendi kararınızı alıp onda sabit kalmanız.

İçerik pek başlığa uygun değil aslında ama başlığa göre sorunun cevabı, evlilik fedakarlıktır. Benim evlenmeden önce çok iyi bir işim vardı, yükselmeye bile başlamıstım, yeni mezun olmama rağmen.
Eşimin işi sebebi ile yurt dısında yaşamamız gerekiyordu , istifa ettim evlendim.
Asla pişman olmadım.
İyikide böyle yapmışım. Hatta sevgiliyken daha az sey yapıyormuşuz şuan çok daha güzel zaman geçiriyoruz :) hamile olmama rağmen yurt dısı seyahat planları yapıyoruz, bebeğimiz doğana kadar gezdiğimiz kar :) sonrasını sonra planlarız diyoruz :)
Ama bunları tek başıma yapamam, yapmakta istemem zaten.
Sorduğunuz sorunun cevabı herkes için farklıdır aslında.

İçerik pek başlığa uygun değil aslında ama başlığa göre sorunun cevabı, evlilik fedakarlıktır. Benim evlenmeden önce çok iyi bir işim vardı, yükselmeye bile başlamıstım, yeni mezun olmama rağmen.
Eşimin işi sebebi ile yurt dısında yaşamamız gerekiyordu , istifa ettim evlendim.
Asla pişman olmadım.
İyikide böyle yapmışım. Hatta sevgiliyken daha az sey yapıyormuşuz şuan çok daha güzel zaman geçiriyoruz :) hamile olmama rağmen yurt dısı seyahat planları yapıyoruz, bebeğimiz doğana kadar gezdiğimiz kar :) sonrasını sonra planlarız diyoruz :)
Ama bunları tek başıma yapamam, yapmakta istemem zaten.
Sorduğunuz sorunun cevabı herkes için farklıdır aslında.

sadece tatil değil ki bahsettiğim şey.mesela ben o kadar eğitim aldıktan sonra fedakarlık yapıp pat diye tüm hayatımdan kopamam siz kopmuşsunuz.

ay yok egolu farklılıktan bahsetmiyorum biraz cins oluyoruz ya da ben öyleyim her şeyim farklı olsun tasarım olsun diye uğraştıkça insanların kafası karıştı :KK70: her şeyimi eleştiriyorlar davetiyeden tut yaşam tarzıma kadar :)
evet işin o kısmı var bende de malesef :KK14: çok cins olmamaya çalış bu konuda yoksa her türlü şey söylüyorlar arkandan:KK14:

yine ben :) kızlar çok yoğun çalıştığım için arkadaşlarımla yeteri kadar dertleşemiyorum o yüzden çok sık konu açıyorum burda.size bir şey danışmak istiyorum.Ben 25 yaşındayım mimarım bi ofiste çalışıyorum.nişanlım tayini çıkacak bir memur.biz bu evlilik kararı aldık neyse yakın zamanda nikahım var.Ben evlilik yoluna girdiğimden beri çevremdeki herkes evliliğin mecburiyetlerle sıkıntılarla dolu olduğunu yaşımın küçük olduğunu kısacası nikahtan sonra bu hayatımın sona ereceğini söylüyorlar.ben her yaz yurtdışına çıkan fazlasıyla aktif bir kızım.bunların hiç birini evlenince yaşayamayacaksın.ergin statüsüne gireceğimi söylüyor babam sürekli.hatta geçen bir de çocuğun olur ona bakarsın koca gün sen unut artık yurtdışı tatillerini falan dedi.balayı planı yapıyorum hevesle anlatıyorum işte siz artık evlisiniz müsrüf olmayın tasaruf yapın hatta gitmeyin bile dediler.umursamamaya çalışıyorum ama canım sıkılıyor.bir de aşağılamalar var tabi kuzenlerimden evlilik düşünmüyorum özgür yaşayacağım falan diye.evlenecek kızlar istedikleri kadar okumuş görmüş gezmiş olsun hemen koca meraklısı evinin kadını çocuklarının anası mı oluyo. :KK43:
başkasının ağzına bakıp hayatı zehir etme misal bu sebepten vazgeçtin.en geç 5 sene sonra 30 olduğunda ne hala bu ülke senin bu ülke benim geziyon evlende evinin hanımı ol filan derler.sinirini bozarlar.senin hayat tarzını nişanlın sende nişanlının hayat tarzını beğeniyorsan kimene.bnunları konuştunuz mu dedin mi yani evlendikten sonra bu hayatımı sürdürmek istiyorum diye.yoksa çakallık yapıp ses etmeyip senin mi hayatından vazgeçmeni istiyor bir ara bakalım ağzını.

Söylenenlerin doğruluk payı elbette vardır, ama bu sizin de onlar gibi yaşayacağınız manasına gelmiyor, her evliliği aynı kefeye koymamak lazım

Evlilik; hayatından ödün vermek değil,hayatını sevdiğinle birleştirmektir. Kafana,yaşam standardına uygun biri olduktan sonra pişman olmazsın.Ama seni kısıtlayacak, isteklerini saçma bulacak biriyle evlenirsen o zaman iş değişir

evet işin o kısmı var bende de malesef :KK14: çok cins olmamaya çalış bu konuda yoksa her türlü şey söylüyorlar arkandan:KK14:

geçen gün salondan çıktım nikahla ilgili nikah fidanı dağıtıcaz onunla uğraşıyoruz babam anneme diyor ki bıktım bunun cins cins fikirlerinden :KK43: döndüm dedikodu yapma dedim gülüyor bir de :)

geçen gün salondan çıktım nikahla ilgili nikah fidanı dağıtıcaz onunla uğraşıyoruz babam anneme diyor ki bıktım bunun cins cins fikirlerinden :KK43: döndüm dedikodu yapma dedim gülüyor bir de :)
o nikah fidanını bende istiyorum :KK53: bak annen baban bile diyor elalemi sen düşün:KK70:

X