How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Evlilik nedeniyle D vize nasıl oluyor

Muhasebeci25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2019
188
123
53
30
Merhaba arkadaşlar. Bulgaristan vatandaşı biri ile evleniyorum. Düğün sonrası vatandaşlık için D vize başvurusu yapmamız gerekiyormus. Ancak biraz karmaşık bir işlemmis sanırım. Bilgisi olan varsa aşağı yukarı ne kadar sürer ve danışmanlık bedeli ile birlikte masraf ne kadar tutar tecrübesi olan var mıdır. Birde ne kadar süre orada kalmamız gerekiyor. İstanbul'da yaşıyorum ve burda çalışıyorum o yüzden önemli benim için 🥲

D tipi vize uçuşun süreli bize demek. Normalde de aile birleşim vizeleri d tipi oluyor. Vizeyi aldıktan sonra da o ülkeye yerleşip, oturum talebinde bulunuyorsunuz.

Her ülkenin şartları farklı, internette araştırırsanız bulursunuz. Son dönemlerde vize çıkması, ülkeden ülkeye değişmekle birlikte 6 ayı bulabiliyor.

Ne kadar süre orda kalmamız gerekiyor sorusunu hiç anlamadım. Sonuçta vizeye tr’den başvuracaksınız. Vize çıkınca da gidip oraya yerleşeceksiniz.

Ülkelerin talep ettikleri belgeler farklılık gösterebiliyor. Bazıları çok katı kuralcı, bazıları azıcık daha esnek. Bence bu konuda kesinlikle konsolosluk websitesine girip yardım alın. Email yazabilirsiniz veya arayabilirsiniz.

Back