- 19 Ağustos 2014
- 2.251
- 1.644
-
- Konu Sahibi pembecanta
Selamın Aleyküm . .
başlıktanda anlaşıldığı üzere sizce evlilik insanın kaderimidir ?
(çok uzun oldu k.bakmayın artık)
Öyle olduğunu düşünüyorum.
amin Rabbim aldığımız nefesi bile hayırlı kılsın .doğacağın gün öleceğin gün ve evleneceğin kişi ana rahmine düştüğünde yazılır ve asla değişmezmiş :) rabbim herkese hayırlı eşler nasip etsin
çok pardonda bu konuyu ben açtım başkası beni ilgilendirmez şayet rahatsız olduysanız yorum yapma gereğinde bulunmasaydınız :)Aynı konudan defalarca açmaya ne gerek var ki
Geçen hafta vardı bu konudan sayfalarda yazıldı
Bence değil herşeyi kadere bağlarsak aklı niye vermişler
beklenilen cevap bu olsa gerek :)Evlilik kaderse birden fazla evlilik yapanlar ne olcak ? hiç evlenemeyenler ne olacak ?
Kader i diyanet işlerine maille sormuş biri olarak,kaderin allahın önceden bizim yaptıklarımızı görmesi taktir etmesi cevabını almıştım,yani siz seçim yapıyorsunuz ama allah bunu sanki orda zaman daha hızlı akarcasına önceden bunu görüyor.
Başına her geleni kader deyip geçmeyin,hepsi kendi tercihiniz,bazılarının tercih hakkı da olmuyor o da ayrı bişey.
Evlilik kaderse birden fazla evlilik yapanlar ne olcak ? hiç evlenemeyenler ne olacak ?
Kader i diyanet işlerine maille sormuş biri olarak,kaderin allahın önceden bizim yaptıklarımızı görmesi taktir etmesi cevabını almıştım,yani siz seçim yapıyorsunuz ama allah bunu sanki orda zaman daha hızlı akarcasına önceden bunu görüyor.
Başınıza her geleni kader deyip geçmeyin,hepsi kendi tercihiniz,bazılarının tercih hakkı da olmuyor o da ayrı bişey.
Yani ,o ailede doğması ve yönlendirilmesi, yapacak hiç bişeyi yok, tercih hakkı yok,verilen hayatı yaşıyor değiştiremez değiştirse öldürürler dışlarlar veya döverler,genelde de kadınlara oluyor,o zaman o insanların kader dedikleri şeyi başka insanlar belirliyor,kendi yaptıklarına kader diyorlar bir de,kılıfları hazır.Tercih hakkinin olmadigi durumlara kader denir bence.
Bazen ne yaparsan yap olduramazsin, o zaman buyuklerimiz kaderinde yok, nasibinde yokmus derler. Ona kader deniyor bence :))
amin Rabbim aldığımız nefesi bile hayırlı kılsın .
ama kaderse birini seviyoruz karşımıza çıkan herkesi yok sayıyoruz
bir nevi kaderimizide kendimiz yönlendiriyor olmuyormuyuz?
evlilik tabi ki kaderSelamın Aleyküm . .
Selamın Aleyküm . .