Evlilik için hazır mısınız?

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Uzun süren bir ilişkiniz var ve artık evlilik zamanının geldiğini düşünüyorsunuz. Peki gerçekten evlilik için hazır mısınız? Eğer iyi giden ilişkinizi evlilikle taçlandırmayı düşünüyorsanız bu kararın doğru olduğundan emin olmalısınız. İşte sizlere evliliğe hazır olup olmadığınızı gösterecek bazı ipuçları;

Partnerinizi iyi tanıyor olabilirsiniz ve bazı özelliklerini sevmediğiniz halde ”Aman evlenince nasılsa değişir” diye umut ediyorsanız kesinlikle ilişkiniz hakkında bir kez daha düşünmelisiniz. Çünkü beğenmediğiniz huy ve davranışları ileride daha büyük sorunlar oluşturabilir.

Evlilik kararı alırken karşınızdaki kişiyi bir kurtuluş yolu olarak görüyorsanız kesinlikle yanlış bir karar verme yolundasınız. Özellikle de onunla maddi geleceğinizi düşünerek evleniyorsanız kararınızı gözden geçirmenizde fayda var.

Birçok birey ailesinden ya da sosyal çevresinden evlilik yolunda adım atması için baskı görmektedir. Bu tür zoraki etkenler nedeniyle evlilik kararı almanız da son derece yanlıştır. Unutmayın ki bu hayat sizin ve evlilik kadar önemli bir konuda karar verirken kendi duygu ve düşüncelerinizi ön planda tutmalısınız.

Evlilik için karar aldınız ancak sürekli olasılıkları düşünüyorsanız ve ”Olmazsa şöyle yaparız”, ”Yürümezse boşanırız” planları kuruyorsanız kesinlikle evliliğe hazır değilsinizdir.

Evlilik için acele etmeden ve düşünerek karar verin. Acil olarak verilmiş bir karar sonrasında evet dediğiniz için pişman oluyorsanız unutmayın ki geç kalmış değilsiniz. İleride daha büyük pişmanlıklar yaşamaktansa bu yoldan erken ayrılma vaktidir.

yaa şuda var birisiyle ne kadar uzun süre çıkarsan çık evlenince durumlar çok farklı oluyormuş

yaa şuda var birisiyle ne kadar uzun süre çıkarsan çık evlenince durumlar çok farklı oluyormuş
değişiyorlar. ama şuda bir gerçek nişanlıyken yada flört ederken ne kadar fazla zaman geçirirsen o kadar daha çok iyi tanırsın.
eşimin işinden dolayı biz pek görüşemedik
hayaller farklı hayatlar farklı oldu benım için

hadi yaa bu yazıyı erkek arkadaşıma gönderdim ben az önce sana yardımı oldu mu bu yazının dedi.. 36 gündür çıkıyoruz beni evlilile ilgili çok sıkıştırıyordu..

benim derdim senle değil kendimle diyodum sizin yazı üstüe tam oturdu.. bende madde madde açıkladım

36 gün evlenmek için çok çok erken. daha ne kadar tanıyorsunuz ki birbirinizi.
evlenmek için sıkıştırması tuhaf

Evliliğin altın kuralları vardır. Eğer bu kurallara uymazsan mutsuz olursun nasıl ki trafikte araba kullanırken kurallara uyuyoruz hergün istesekte istemesekte işe gidiyoruz eve komşumuz geldiğinde nasıl iyi davranıp istesekte istemesekte güler yüz gösteriyoruz evliliğimizde de aynı özeni çift taraflı olarak göstermek gerekir bence eşimizi her zaman için Allah rızası için sevmeliyiz yoksa inanın her şey bir gün biter fiziksel özellikleri bilmem bana şöyle yaptıydı yok efendim sen böyle yaptıydın bitmez bu işler çömlek kırılmaya müsait olduğu için buna her zaman hazırlıklı olmak gerek çömleğin yapısı bu insanlar gibi insanda kırılmaya müsaittir ve kırılacağız Hz. Mevlana nın mesnevisinin ilk 18 beyitinde ney in kalmışlıktan çıktığından beri sürekli bir arayışta olduğu ancak tekrar kamışlığa döndüğünde huzura ereceği yani biz insanlar Allah İn huzurundan ruhlar aleminde ayrıldık ve ona dönmeden huzursuzluğumuz mutsuzluğumuz içimizdeki boşluk dolmaz bu dünyadaki hiç bir şey ile dolmaz mümkün değil imkansız Allah c. C. İle irtibatımızı hiç bırakmamalyız daha yazacak çok şey var ama bunlar sizi biraz düşündürsün...
[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…