• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hazirligi

Hassaskiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
500
92
53
Arkadaslar bi ay sonra nisanim olucak bugun erkek arkdsmla alisverise cikicaz ikimiz ,nisan bohcasi icin az cok biliyorum alinacaklari ama neler onerirsiniz uygun fiyatli gerekli gerksiz ,neler aldirim,biraz cekiniyorum ve evlilik beni korkutuyo ya yasadiklrimdan belki yillardr kendime guvenim hergecen gun azaliyo bi yandam kpss ye tam adapte olamyrm bi yandan ev isleri biryandan nisan uyku duzenim sifir ve cevremde ne ypsam elestren kusir bulan insanlar

Tam olarak sorun ne?
Nişan bohçası mı?
Kendinizle kavganız mı?
Kpss mi?
Uyku sorunu mu?
Çevrenizdeki lüzumsuz insanlar mı?

Boyle aynı anda her bişeye takarsanız erken çökersiniz.
Evlilik tatlı telaşlarla güzel, eziyet haline getirmeyin.
İlerde güzel hatırlayacağınız anılar biriktirin bu günlerden.
Mutluluklar :)

Tam olarak sorun ne?
Nişan bohçası mı?
Kendinizle kavganız mı?
Kpss mi?
Uyku sorunu mu?
Çevrenizdeki lüzumsuz insanlar mı?

Boyle aynı anda her bişeye takarsanız erken çökersiniz.
Evlilik tatlı telaşlarla güzel, eziyet haline getirmeyin.
İlerde güzel hatırlayacağınız anılar biriktirin bu günlerden.
Mutluluklar :)
Hepsi ustuste geldi erkek arkdsmla hicbisorunumuz yok ailesiylede ben kendi evimde yasadigim sorunlardan cok bunaldim,kafamda hep olumsz dusunceler,heyecanimi yasayamiyorum,haklisiniz guzel anilar biriktrmeye calisiyorum ama sonra birden tikaniyorum,kendimi cok mutsuz hissediyorum,ev isinden biktim dersime konsantre olamiyorum,annem hicbiseyi umursamiyo,cevremde kizlar gezip tozuyo ,calisanlarda hafta sonu ben kendime bakiyorum kimseye yaranamiyorum,ben cöktum aslinda yillrn birikintisi,bohca konusunda da fikir istiyorum neler aldirim,erkek arkdsma fazla yuklnmk istemiyorum,nekadr detaya inmem lazim neler nerdn aldrmam bilmiyorum,yani ben de su var hep yargilanicam elestiricem korkusu bunda bile

Canim insallah guzel bi nisanin ve evliliğin olur.bizim nisanda ben esime nisanda giymek icin pantolon gomlek ve ceket almistim oda bana nisanda giymek icin takım almıştı.ayakkabilarimiz ve benim cantamda vardı.alabilirse kilik kıyafet bi takımda aldirabilirsiniz.nisan terligide adettendir.nisan bohcasinada havlu iç camasir takımı çorap nisan terligi gibi vb şeyler koyabilirsibiz birbiriinize..birde esine nisanda takmak için saat alabilirsiniz.oda size durumu varsa bilezik yapabilir.birde kv kp ve damadın kardeslerinede bohça yapmıştık biz yani bu anlaşmaya bağlı mecburi değil aslında bu bohça işlerini aile büyüklerinzden yardım alabilirsiniz.

Arkadaslar bi ay sonra nisanim olucak bugun erkek arkdsmla alisverise cikicaz ikimiz ,nisan bohcasi icin az cok biliyorum alinacaklari ama neler onerirsiniz uygun fiyatli gerekli gerksiz ,neler aldirim,biraz cekiniyorum ve evlilik beni korkutuyo ya yasadiklrimdan belki yillardr kendime guvenim hergecen gun azaliyo bi yandam kpss ye tam adapte olamyrm bi yandan ev isleri biryandan nisan uyku duzenim sifir ve cevremde ne ypsam elestren kusir bulan insanlar

Canım öncelikle Allah hayırlı uğurlu etsin tamamına erdirsin insallah

Nişan bohcasi konusunda nişanda giyecegin kıyafeti ve ayakkabıyı alirsin eger ortuluysen eşarp yada şal bohça içinde bi takım çamaşır terlik imkan varsa bir kat kıyafet daha
Birde sanırim bir bilezik yada künye takılir

Sizde erkek tarafı için birsey alınirmı bilmiyorum bu taraflarda kız sadece erkegin alyansını alır bazı yerlerde kız tarafıda erkegin giyecegi takımı alır kimisi saat alır

Insanlar konusuna gelince emin ol kusur arayan dedikodu edecek insan heryerde mevcut sakın onlar için canını sıkma iki konusurlar üçüncü gün sıkılıp konusacak baska birsey bulurlar imkanlarınız olcusunde ne yapabiliyorsız onu yapın busürecte birde caninı sıkıp motivasyonunu düşürme kpss ye odaklanmaya calis

Evi ihmal et demiyorum ama bence sıkı sıkıya ders calis evi gemizleyip toplama imkanin herzaman olur ama kpss bu yıl olmazsa seneye bir daha girmen gerekecek

Evi toplu tutmaya calis haftada 1 gun iyi bi temizlik yaparsan ev toplu olunca zaten sıkıntı olmaz

Allah yardımcin olsun

Canim insallah guzel bi nisanin ve evliliğin olur.bizim nisanda ben esime nisanda giymek icin pantolon gomlek ve ceket almistim oda bana nisanda giymek icin takım almıştı.ayakkabilarimiz ve benim cantamda vardı.alabilirse kilik kıyafet bi takımda aldirabilirsiniz.nisan terligide adettendir.nisan bohcasinada havlu iç camasir takımı çorap nisan terligi gibi vb şeyler koyabilirsibiz birbiriinize..birde esine nisanda takmak için saat alabilirsiniz.oda size durumu varsa bilezik yapabilir.birde kv kp ve damadın kardeslerinede bohça yapmıştık biz yani bu anlaşmaya bağlı mecburi değil aslında bu bohça işlerini aile büyüklerinzden yardım alabilirsiniz.
Cok tesekkur ederim

Nisan elbisemi aldik,o suslu terliklerdense ben onlari hic sevmiyorum,onun yerine baska nasl bi terlik alabilirim,
Canım öncelikle Allah hayırlı uğurlu etsin tamamına erdirsin insallah

Nişan bohcasi konusunda nişanda giyecegin kıyafeti ve ayakkabıyı alirsin eger ortuluysen eşarp yada şal bohça içinde bi takım çamaşır terlik imkan varsa bir kat kıyafet daha
Birde sanırim bir bilezik yada künye takılir

Sizde erkek tarafı için birsey alınirmı bilmiyorum bu taraflarda kız sadece erkegin alyansını alır bazı yerlerde kız tarafıda erkegin giyecegi takımı alır kimisi saat alır

Insanlar konusuna gelince emin ol kusur arayan dedikodu edecek insan heryerde mevcut sakın onlar için canını sıkma iki konusurlar üçüncü gün sıkılıp konusacak baska birsey bulurlar imkanlarınız olcusunde ne yapabiliyorsız onu yapın busürecte birde caninı sıkıp motivasyonunu düşürme kpss ye odaklanmaya calis

Evi ihmal et demiyorum ama bence sıkı sıkıya ders calis evi gemizleyip toplama imkanin herzaman olur ama kpss bu yıl olmazsa seneye bir daha girmen gerekecek

Evi toplu tutmaya calis haftada 1 gun iyi bi temizlik yaparsan ev toplu olunca zaten sıkıntı olmaz

Allah yardımcin olsun
Cok tesekkur ederim

Sadece adettendir die nisan alisverisinde cok gereksiz ya da kullanilmayan ivir zivirlar da alinio, sakin ole bi hata yapma. Yazik ilerdeki butceniz sizin sonucta, neye ihtiyaciniz var onu dusunun.
Ornek olarak;
nisan elbisesi-ayakkabisi
Gecelik/pijama takim(kullanabilecegin turden olsun, hem gundelik hem seksili:KK8:)
Kullanabiliceen terlikler damat ve senin icin, oyle tuylu muylu diil:63:
Eger ihtiyacin varsa kozmetik/guzellik urunleri olabilir ama ihtiyacin varsa
Kendine bu tatli telaslari zehir etme amaaan de gec bosver:KK53:
Mutluluklarr:KK68::cool:

Terliği ev terliği şeklinde alabilirsin evde giyeceğin bişey olur
Durumu yoksa nişanlının bence umursama hepsi çaput :) ne kendini zor duruma düşür ne de onu

Terliği ev terliği şeklinde alabilirsin evde giyeceğin bişey olur
Durumu yoksa nişanlının bence umursama hepsi çaput :) ne kendini zor duruma düşür ne de onu
Durumu var ama ben kullanmicagim bisey almak istemiyorum,aileside iyi sukur,anlayislilar,gecelik vs.gibi seyler ne marka alsam ki,ben onemsemem pek de bohcaya konulacagi icin cok basitte gozukmek istemiyom sonra bilmeden abartmakta istemiyorum,onlar ne istersem alir,erkek arkdsmla gitcrz alcaz,sandik filan degil bavul secsem onlar onun icine koyar vs.garipmi olur

benim bildiğim iç çamaşırı havlu seccade tesbih çorap gibi şeyler konur

Çok kasılmışsın biraz rahatlamaya çalış. Senin en güzel zamanların bunlar.

Ben bohça değil valiz istemiştim, sonrasında da kullanmak için. Bunu yaz bi kenara çok işe yarıyor.

İçinde bir takım iç çamaşır, iki pantolon iki kazak, bir pijama, ev botu(terlik yerine), bolero, etol ıvır zıvır (görümcem sağolsun ne gördüyse almış) bir de makyaj malzemeleri vardı.

Eğer düzgün bir makyaj malzemesi stoğun yoksa bunu araya sıkıştır. Güzel bir makyaj kutusu da iste, pek işe yarıyor meret.

Durumu var ama ben kullanmicagim bisey almak istemiyorum,aileside iyi sukur,anlayislilar,gecelik vs.gibi seyler ne marka alsam ki,ben onemsemem pek de bohcaya konulacagi icin cok basitte gozukmek istemiyom sonra bilmeden abartmakta istemiyorum,onlar ne istersem alir,erkek arkdsmla gitcrz alcaz,sandik filan degil bavul secsem onlar onun icine koyar vs.garipmi olur
Gecelik düğün bohçasında olur sadece nişanda giyeceğin kıyafet ayakkabı dahil alırsın yanına birde iç çamaşırı alırsın Okadar
Ben iç çamaşırı aldırmamıştım
Erkek tarafına da konuştuysanız ona göre yapılır ama sen damada nişanda giyeceği kıyafeti Alman gerekiyor ayakkabı dahil onun dışında bişey alınmaz bizde

Gorumcem ne gerekiyosa alirsniz istedni misal gecelik terlik kiyafet parfum vs.demisti,hepinize cok tesekkur ediyorum arkadaslar,sevmiyorum bu isleri pek bizde nisanda ya da dugunde bi takim alinir erkege,yani birinde,hayirlisi bakalim,herseyin illa soyle olck diede bi kurali yok onu biliyorum zaten de,danismak istedim,

Setler var, mesela ben gömlek-kemer-cüzdan-kravat seti, çantalı tıraş seti, çamaşır-pijama-çorap seti almıştım. O asla giyilmeyecek deri terlikler yerine de ayakkabı aldım.

Bohca konusunda da fikir istiyorum neler aldirim,erkek arkdsma fazla yuklnmk istemiyorum,nekadr detaya inmem lazim neler nerdn aldrmam bilmiyorum

Bence gereksiz birşey bohça
Ama madem yapacaksınız
O tarz şeyler satan yerde bohça dedin mi gereksiz ne varsa sıralıyorlar, beğenirsen al gaza gelme
İşine yarayana bunun şu rengi de, yaramayana ondan istemiyorum de geç

Tarak-ayna takımı gereksiz bence. Tek ayna ve plastik tarak işine yarıyo fırça gibi şeyler lüzumsuz, onu ayrı da alırsın 'gelin bohçası' dedin mi tarağı bile pahalı satıp kazıklıyorlar

Gecelik 6 parça mı ne bi kurunun içinde oluyo, kutunun üstünde deseni var. Gerisi hemen hemen aynı. Seç bi tane açmana gerek yok.

Sandık verelim derler aman alma, boşa yer darlığı yapar ve masraf. Sararsınız saten bohçaya

Bi de makyaj kutusu oluyo aynalı, kullandığın marka varsa al dandikse alma. Boş makyaj kutusu al, içine kendi kullandığın markadna eklersin

Hadi hayırlı olsun
Böyle olun canımı yiyin
Listeli paragöz gelinlere çok sinirleniyorum, o kadar eder misin diyesim geliyo

Bence gereksiz birşey bohça
Ama madem yapacaksınız
O tarz şeyler satan yerde bohça dedin mi gereksiz ne varsa sıralıyorlar, beğenirsen al gaza gelme
İşine yarayana bunun şu rengi de, yaramayana ondan istemiyorum de geç

Tarak-ayna takımı gereksiz bence. Tek ayna ve plastik tarak işine yarıyo fırça gibi şeyler lüzumsuz, onu ayrı da alırsın 'gelin bohçası' dedin mi tarağı bile pahalı satıp kazıklıyorlar

Gecelik 6 parça mı ne bi kurunun içinde oluyo, kutunun üstünde deseni var. Gerisi hemen hemen aynı. Seç bi tane açmana gerek yok.

Sandık verelim derler aman alma, boşa yer darlığı yapar ve masraf. Sararsınız saten bohçaya

Bi de makyaj kutusu oluyo aynalı, kullandığın marka varsa al dandikse alma. Boş makyaj kutusu al, içine kendi kullandığın markadna eklersin

Hadi hayırlı olsun
Böyle olun canımı yiyin
Listeli paragöz gelinlere çok sinirleniyorum, o kadar eder misin diyesim geliyo
Aynen gidicem farkli magazalardan alicam ,vericem sevgilime onlar gerisini halleder,ben de gereksiz seyler almak istemiyorum,cok sagolun cevabiniz icin,amin hayirlisi olur insaallah,

Nişan alışverişinde gerçekten ihtiyaç olan şeyleri alın . Ben aldıklarımı dolaba koydum öylece bekliyorlar. Bir ya da iki kez anca giymişimdir. Benim tarzım dışında şeyler alındığı için :( Birlikte çıkmanız güzel en azından aileler müdahale etmezler. Bu arada kpss ye hazırlanıyorsanız sınavdan sonra yapmanız daha iyi olmaz mıydı. Şimdi bu nişan işleri için bir sürü vakit harcayacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun Allah mesut etsin

Back