evlilik danismani faydasi gorenler?

allah yardımcınız olsun.sigara içen içemeyen nasıl itici geliyorsa diş fırçalamayan biri einizse bile ağzı kokan birini aşıkta olsa kimse öpemez bence haklısınız.kişisel bakımını yapmayıp alınmasıda ayrıca stres sebebi peki yıkan deyince küsen eşiniz danışmana gitmeyi kabul ediyor mu?

Mesela disinimi fircalamiyor tut elinden gel hayatim dislerimizi fircalayalim de cilveyle yaptir boyle daha cekicisin de. Adamin yuzune vurmak yerine sen sefkatle yaptir birseyleri.
İnanin deniyorum o tur seyleri, ama kili kipirdamiyor, konuyu acinca ben ona bi cumle soylesem o onu on cumlelik elestri hakaret olarak algiliyor, madem utaniyorsun neden bu durumu duzeltmiyorsun diyorum, agzina klasiklesmis cumleleri siraliyor
Ne istedin de olmadi da beni rahat birakmiyorsun
Ben boyle rahatim, karisma, benden rahatsiz oluyorsan bu senin sorunun
Beni gordun kabul ettin simdi laf soylemeyebhakkin yok, begenmiyorsan kapi acik diyor.
Evlenmeden once de boyleydi ama iste insan toz konduramiyor, yok ya belki yarin banyo yapacaktir bugunluk boyle gelmistir yanima diye dusunuyordum arada dillendiriyordum, kokarcam falan diye sevimlilikle dusa girmesini falan istiyordum ama artik ayni evde olunca soylememek elde degil.

Aynen hem iki paket sigara iciyor, hem kisisel temizlik yok. Evet isin garibi kabul ediyor hatta ilk kendi bana dedi danisman bul da gidelim diye, benim de aklimada vardi gitmek ama kabul etmez diye sadece kendim giderim diye dusunuyordum.
Ama oraya gidince o kendini hep hakli gorur ve temiz olmamasinini da normal karsiladigi icin beni sikayet edip yine kendini hakli cikarmaya calismak icin gidecek galiba, cunku normalde insanlar en az iki defa banyo yapar diyorum o hangi insanlarmis onlar diyor inanmiyor oyle durumun normal olduguna

Evet iste bunlar kucuk kucuk ama onemli sorunlar, ben bahsettiginiz kisiye ulasmaya calisayim. Tesekkurler

bunu ben de merak ettim gusül abdesti diye de birşey var sonuçta
dinimizin temizliğe verdiği önemden bahsedebilirsiniz işe yarayabilir...
Esim muslumandir ama dindar degil, ben de namaz kilmam acik bi insanim ama
Kuran okurum, inanirim, esimle bu konuda da malesef ayni degiliz, bunu da denemistim, bak muslumansin, temizlik imandandir diye yurudum ama sonuc yok.

İlişkiniz yeni evli çifte göre çok az aklıma çok şey geliyo ama tepkinizden korkuyorum bişey diyemiyorum
b
Burada kimseye bisey icin tepki gosteremem kimseyi tanimiyorum, herkes istiyorsa derdini anlatiyor, belki rahatlamak belki cozum bulmak icin, ben de anlatiyorum cozum bulmak icin, digerleri de anlatana fikir veriyor, olumlu ya da olumsuz. Yani tepkim olmaz, sizin konuya bakis acinizdir, her fikir degerlidir bana gore her zaman.

O halde daha fazla ilişkiye girin (Özür dilerim ) daha fazla duş alır böylelikle sen herzamnki nden daha fazla bakımlı ol misler gibi kok evinde sigara içirme (bende kullaniyorum esimde ama mutfak dışında icmiyoruz)böylelikle daha az sigara icer Nebilim bunlar vb şeyleri dene.

Heh anlatmak istediğim tama buydu ama meshebinizi bilmedigimden duyemedim
Anlamistim da sorunuzla neyi soyleyeceginizi, ben o konudan da bahsettim esime ama sonuc yok. Yani tatli dil, elestri dili, beraber yapalim dili, kavga kusluk dili, din iman, ne varsa katiyorum konuya ama uzgunum. Beni sucluyor beni boyle kabul ettin begenmiyorsan kapi acik diyor suclu muyum ben gercekten kendimi sorguluyorum. 4-5 yildir birlikte oldugum, sevdigim gercekten sefkatli,ilgili, sevgi dolu, sorumluluk sahibi, evcimendir, markete bile gitsek orada eglenecek bisey buluruz ayni seylere guler geceriz ama bu konu aramizda sorun.

Canım sen niye kendini suçluyor sun anlamıyorum ki ? Aman ya erkeğin pisi de zordur ya yaşı kaçta bukadar bakımsız

Ailesi
Esim muslumandir ama dindar degil, ben de namaz kilmam acik bi insanim ama
Kuran okurum, inanirim, esimle bu konuda da malesef ayni degiliz, bunu da denemistim, bak muslumansin, temizlik imandandir diye yurudum ama sonuc yok.

Ailesi kardeşleri pis değil demişsiniz de eşiniz nasıl oldu böyle o zaman çok ilginç...
Aile terapisti çözüm olabilir belki

Malesef esim iliski sonrasi dus almaz, hic gormedim oyle yaptigini, sigara icin de cok kavga ettik, burasi benim evim ben iki paket sigara iciyorum surekli baska odaya gecip icemem rahatimi bozamam, evim benim en rahat olmam gereken yerken sen beni kisityliyorsun diyor, o kadar sigara icip cami bile aralatmiyor, neymis de soguk geliyormus diye kavgadan biktik evin ici les gibi kokuyor esyalarima uzuluyorum sigara kokuyor benim ustum bssim kokuyor diye en sonunda bi hava temizleyicisi aldik o da yari yariya fark ettirdi cok sukur bi de o tuvalet icin bile odadan ciksa hemen cami aciyorum koku ciksin diye.
Bunu danismana anlattigimda dedi ki bu iletisim problemi degil o senin evdeki yasam hakkindan haberdar degil, senin evde oldugundan haberi yok gibi dedi, evet oyle resmen bencillik, ben diyorum madem senin evinse benim de evim diye, benim de temix havaya ihtiyacim var diyorum, yine ayni cumle boyule bildin boyle kabul ettin begenmiyorsan kapi acik.

İyi de size "Ben haftada bir kez yıknırım diş fırçalama huyum da yok ona göre" mi dedi? evlenirken biliyorsunuz diyor
Eşinizle fiziksel yakınlaşma yaşamasanız bir süre bir şey değişir mi?

Canım sen niye kendini suçluyor sun anlamıyorum ki ? Aman ya erkeğin pisi de zordur ya yaşı kaçta bukadar bakımsız
Kendimi sucluyorum, o diyor ya boyle bildin 4-5 senedir taniyorsun, kendi dusen aglamaz hesabi yapiyor bana, ben de iyi yonleri o kadar cokken bi pisligi yuzunden bosanmak istemiyorum, ki o pislikte insani rahatsiz edecek haldeyken nasil gormezden geleyim diyorum. Evlenmekle hata mi yapti. Diyorum ama bu konu disinda mutluyum, memnunum ondan, esim 1985li, 30a girecek.

1 incisi eşiniz müslüman değil kesinlikle ilişki sonrası banyo yapmıyor gusül abdesti alıyorsa sonuç bu takıldığım bişey daha var sürekli kapı açık diyip kapıyı mi gösteriyor nasıl bi egosu var bu adamın .

Öz bakımın eksik olmasının temelinde geçmişten kaynaklı başka sıkıntılar olabilir.

Aile danışmanı faydalı olabilir tabii -ki gittiğiniz aile danışmanı bilinçli birine benziyor; test uygulayıp duruma göre daha faydalı birine yönlendireceğini söylediğine göre.

Eğer tek sorununuz buysa yani danışman desteği almanızın tek sebebi bu durumsa, eşinizin öz bakım konusundaki yetersizliği ile çalışılır muhtemelen.

Etkili bir danışmanlık için birlikte gitmelisiniz çünkü sorun büyük oranda eşinizden kaynaklandığı için onun da danışmanla görüşmesi şart. Hatta bazen danışmanla yalnız görüşmesi bile gerekebilir.

Ailesi

Ailesi kardeşleri pis değil demişsiniz de eşiniz nasıl oldu böyle o zaman çok ilginç...
Aile terapisti çözüm olabilir belki
Evet cok ilginc ama oyle kendisi 30 yasinda 26yasinda kucuk kiz kardesi 25 yasinda erkek kardesi var. Evleri ailesi temiz, kardesleri temiz, bakimli. Eger tahminim gibi gercekten sorunlu cocukluk ve genclik doneminden boyle oluyorsa farki ondandir, diger cocuklar rahat buyumus ailede sorunsuz ama esim psikolojik yardim almis unideyken, cocukken de sorunluymus.

İyi de size "Ben haftada bir kez yıknırım diş fırçalama huyum da yok ona göre" mi dedi? evlenirken biliyorsunuz diyor
Eşinizle fiziksel yakınlaşma yaşamasanız bir süre bir şey değişir mi?
Evlenirken boyle demedi ama genelde yanima geldiginde sen dis fircalamadin mi dislerine nolmus, hadi bi banyo yap diye arada soylenirdim, o da gecistirici cevaplar verirdi sevgili olmadan once de cok pis bi ogrenci evi oldugunu falan anlatmisti.
Onu da denedim yaklasik 2 haftadr yakinlasmiyoruz. Ama oyle de sonuc alamadim

Danisman oyle dedi, hatta tirnak yemesi, sigarayi bu denli icmesi ve uyku problemleri birlesince yuksek ihtimal psikolojik bi rahatsizlik cikacaktir isimiz zor dedi, tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…