Evlilik bana göre değil galiba

işe girmek fayda değil istersen 7/24 saat çalış uğraşacak birşeyler bul ama eve gittiğinde aynı duyguları tekrar hissedeceksin sanki bütün gün çalışmamış yada dışarda gezmemiş eğlenmemiş gibi. Herşey dönüp dolaşıp başa saracak. Kadınlarımız bende dahil olmak üzere erkeklerden çok beklenti içerisindeyiz bize göre az ama onlara göre çok olan ilgi sevgi ve sadakat . Aslında çok basit bu üçü hayat kurtarır ama onlar bu üçünü bir ara getiremedikleri için bizi yavaş yavaş öldürüyorlar hayatımızın çoğu mutsuz düşünceli ve hep fedakarlıklarla geçiyor bazende kendimizi dışarıda mutlu sandığımız zamanlarla avutuyoruz. Kısacası çevremde de bintane örnek verebilirim ki % 100 mutlu olan ''evlilik'' ''kadınlar'' yok.
Kadınlar bu dünyaya çok fazla. Çünkü düşünceleri sevgiden yana hep buda ağır geliyor işte sevilmek sevdiğini hissetmek.
Şu an aynen senin gibi düşünüyorum. Yazdıkların çok doğru

sende vurdumduymaz ol
ben herzaman vurdumduymazım:KK45:
gerçi kızdan öyle oluyor
eşime sıra gelmiyor
sende ilgini çek
o yokmuş gibi davran
Artık öyle yapmaya karar verdim. Anladımkş dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Dediğim gibi çektim ilgiyi iki gündür umrumda değil adam :KK45:

en azından akşama yorulur diye düşündüm
benim beklentim fazlaydı çok kısıtlardım
kızım dogdu saldım ipini gittim
maça bile göndermezdim
arkadaşları toplanırdı gene göndermezdim
arkadaşlarıda hepsi benim akrabam
kızım olunca bıraktım kendi haline
ilgi beklentimde kalmadı zaten
ilk 1 yılı atlatınca herşey yoluna giriyor
evliligin ne oldugunu anlıyorsun
sonrasıda geliyor

Ben de 5 yıllık evliyim ve beş yıldır da çalışıyorum kendim için sosyal faliyetlerde de bulunuyorum ara sıra ama yinede eve girince herşey değişiyor.Yemek yap temizlik yap ütü yap birde işte çalış hayat koşuşturması hep kısaca ama bakıyorum da geriye döndüğüm zaman ben bu yaptıklarımdan ne kadar mutluyum.Birilerine anlatamıyoruz anlatsak sen evliliği ne sanıyorsun diye cevap hazır biliyorum çünkü cevremdeki insanları. Eskiler neler çekmiş diyerek bizi anlamamazlık içerisindeler. Bu yüzden bende artık hiç kimseye hiç birşey anlatmıyorum.saldım herşeyi umursamıyorum diyorum ama olmuyor işte elinde olmadan bir süre sonra bir bakmışım ki dolmuşum sinir patlaması yaşıyorum dönem dönem ağlama krizleri geliyor. sonra sakinleşiyorum kendi kendime sakin ol geçecek diyorum akşama hiç bişi olmamış gibi hayatıma devam ediyorum. Ve polyana lığa devam ediyorum belki düzelir diye. Çünkü görüyorum sadece ben değilim böyle yaşayan ve hisseden. Benim gibi hisseden yaşayan hatta daha beterini yaşayan kadınlarımız var şiddet gören sözlü şiddete maruz kalan milyonlarca kadınlarımız var bunları düşünüyorum bende sabrediyorum. Ama sevgimin tamamen bitmesinden korkmuyor da değilim.

Ben de 5 yıllık evliyim ve beş yıldır da çalışıyorum kendim için sosyal faliyetlerde de bulunuyorum ara sıra ama yinede eve girince herşey değişiyor.Yemek yap temizlik yap ütü yap birde işte çalış hayat koşuşturması hep kısaca ama bakıyorum da geriye döndüğüm zaman ben bu yaptıklarımdan ne kadar mutluyum.Birilerine anlatamıyoruz anlatsak sen evliliği ne sanıyorsun diye cevap hazır biliyorum çünkü cevremdeki insanları. Eskiler neler çekmiş diyerek bizi anlamamazlık içerisindeler. Bu yüzden bende artık hiç kimseye hiç birşey anlatmıyorum.saldım herşeyi umursamıyorum diyorum ama olmuyor işte elinde olmadan bir süre sonra bir bakmışım ki dolmuşum sinir patlaması yaşıyorum dönem dönem ağlama krizleri geliyor. sonra sakinleşiyorum kendi kendime sakin ol geçecek diyorum akşama hiç bişi olmamış gibi hayatıma devam ediyorum. Ve polyana lığa devam ediyorum belki düzelir diye. Çünkü görüyorum sadece ben değilim böyle yaşayan ve hisseden. Benim gibi hisseden yaşayan hatta daha beterini yaşayan kadınlarımız var şiddet gören sözlü şiddete maruz kalan milyonlarca kadınlarımız var bunları düşünüyorum bende sabrediyorum. Ama sevgimin tamamen bitmesinden korkmuyor da değilim.
Ben de aynı senin gibi düşünüyorum şu an. Hatta ben sevdiğim adam için şehrimi değiştirdim tayin istedim ailemden uzaktayım ve sonuç olarak elde var sıfır. Bunları ne için yaptım diye düşünüp duruyorum. Değer miydi sanki. Ama güvendim inandım. Önceden iş güç demez izinler alıp benle vakit geçirmeye çalışırdı. Dinlerdi beni saatlerce ama şimdi beklemtilerimin hiç biri yok ortada. Ve ben yaptığım fedakarlıklarla kaldım. Bunları dile getirdiğimde ise aldığım cevap gelmeseydin oldu. Ben de mutsuzum ve dediğin gibi ne kadar görmezden gelmeye çalışsam da bir yerde patlayıveriyorum hiç olmayacak birşeyden dolayı.

biz kadınlar olarak hep farklı düşünüyoruz
sürekli en ince ayrıntı en ufak şey sorun bizler için ama erkekler üstün körü düşünüp geçiyor
mesala sevdigimi söylememe gerek varmı klasik erkek cümlesi sevmesem evlenmem eve gelmem vs
ama bizler ara sırada olsa duymak istiyoruz bunlar bize yetmiyor
o zaman ben söylüyorum eşimdende duymuş oluyorum gerçi eşim benden daha çok ve daha önce söyler
o benden daha duygusal süpriz yapmayı sever romantiktir
ama bizi birbirmize yakınlaştırmayan bir cadımız var
babası sen benim kızımsın diyor kızım hayır ben senin aşkınım diyor
kızım bile bu yaşta başladı sevgi sözcüklerini bu yaşta duymak istiyor
gerçekten çogu kadından şanslıyız yaşam kalitemiz şartlar öyle
ama beklentiler degişti
şiddey vs yok bunada çok şükür
sen sevginin bitmesinden neden korkuyorsun

Seviyorum. Bazen ne kadar kızsam da bi tebessümü ile unutuyorum hepsini. Ama dediğim gibi ilgisiz ve ben düşünüyorum. Sevsem de ileride çocuk sahibi olmak istemiyorum ondan. İki kat ilgisiz olacak o zaman sanki. Çünkü hem bana hem çocuğa ilgi göstermesini bekleyeceğim. Daha bana gösteremiyor.

dürtsen mi ayrılmak istiyorum filan diye ?

Ben de aynı senin gibi düşünüyorum şu an. Hatta ben sevdiğim adam için şehrimi değiştirdim tayin istedim ailemden uzaktayım ve sonuç olarak elde var sıfır. Bunları ne için yaptım diye düşünüp duruyorum. Değer miydi sanki. Ama güvendim inandım. Önceden iş güç demez izinler alıp benle vakit geçirmeye çalışırdı. Dinlerdi beni saatlerce ama şimdi beklemtilerimin hiç biri yok ortada. Ve ben yaptığım fedakarlıklarla kaldım. Bunları dile getirdiğimde ise aldığım cevap gelmeseydin oldu. Ben de mutsuzum ve dediğin gibi ne kadar görmezden gelmeye çalışsam da bir yerde patlayıveriyorum hiç olmayacak birşeyden dolayı.
biz kadınlar olarak hep farklı düşünüyoruz
sürekli en ince ayrıntı en ufak şey sorun bizler için ama erkekler üstün körü düşünüp geçiyor
mesala sevdigimi söylememe gerek varmı klasik erkek cümlesi sevmesem evlenmem eve gelmem vs
ama bizler ara sırada olsa duymak istiyoruz bunlar bize yetmiyor
o zaman ben söylüyorum eşimdende duymuş oluyorum gerçi eşim benden daha çok ve daha önce söyler
o benden daha duygusal süpriz yapmayı sever romantiktir
ama bizi birbirmize yakınlaştırmayan bir cadımız var
babası sen benim kızımsın diyor kızım hayır ben senin aşkınım diyor
kızım bile bu yaşta başladı sevgi sözcüklerini bu yaşta duymak istiyor
gerçekten çogu kadından şanslıyız yaşam kalitemiz şartlar öyle
ama beklentiler degişti
şiddey vs yok bunada çok şükür
sen sevginin bitmesinden neden korkuyorsun

eeee bir süre sonra eşimizin ilgisiz ve rahat tavırları bizdeki duyguları yok etmeye başlıyor.Yada ateşimiz külle dönüyor.

Onu çok dürttüm böyle. Tamam dedi sanki beni anlamış gibi. Ama yine aynı yine aynı. Tamam diyip bildiğini okuyor

ayrılmak istiyorum dedin tamam mı dedi yani hiçbişey sormadı mı neden filan diye tatile filan gitmeyi denediniz mi ? iş güç hiçbiri sizden önemli değil çünkü

ayrılmak istiyorum dedin tamam mı dedi yani hiçbişey sormadı mı neden filan diye tatile filan gitmeyi denediniz mi ? iş güç hiçbiri sizden önemli değil çünkü
Eksik yazmışım. Ayrılmak istediğime değil de ayrılmak istiyorum çünkü sen ilgisizsin falan diye söyledim ama o tamam bi daha yapmam falan dedi. Beni anladığını söyledi. Ama hareketleri değişmedi. Şu an ben de vurdumduymazım ona karşı bir süre böyle davranacağım. Sonra tatil vb denemek iyi olur. İyi fikir bu

yorumların hepsini okumadım ama başlarda cinselliği öne çıkarma tavsiyesi vardı buna hiç katılmıyorum "evde beni istekle bekleyen kadın fikri" hiç hoşlanmadım cinsellik evliliğin tamamlayıcı ve önemli bir unsuru sadece, ilgi çok daha kapsamlı bir şey bana göre.
önerildi mi bilmiyorum ama organizasyon yapsanız ne bileyim hafta sonu şuraya gitmek istiyorum, şu filme gidelim bilet aldım, hava güzel yarın piknik yapalım gibi??
birlikte yapılacak şeyleri siz organize ederseniz bahanesi kalmaz bence, eşiniz "boşanalım" sözünü bile ciddiye almadığına göre lafla telkinle harekete geçecek gibi durmuyor :KK43:

Merhaba,

2 yıldır evliyiz. Ben 27 eşim ise 30 yaşında. Eşime göre gayet normal giden bir evliliğimiz var. Ama bana göre ise evliliğimiz standartların altında. Bunun sebebi olarak başta eşimin acayip ilgisiz olması geliyor. Hafta sonu bile sırf keyfine işe gidiyor orada arkadaşlarıyla geyik yapmak için. Bu ilgisizliğini ne zaman ifade etmeye çalışsam gülüyor ve dalgaya alıyor. Umursamadığını düşündürtüyor.
Ben mutlu olmak için evlendim ancak ne eşimle oturup iki çift laf edebiliyoruz ne de cinsel anlamda olması gerektiği gibi bir ilişkimiz var. İyice koptum bu evlilikten. Bazem diyorum iş güç çalış gel yemek ye vs sonra yat uyu. Ne diye evlendim ki o zaman diyorum. Bu aralar kafamda sürekli boşanma fikirleri. Bilemiyorum. Ne dersiniz?
görücü usulü mü evlendiniz?

Arkadaşlar, eşime o kadar anlatmama rağmen anlamamıştı ya da beni anlamamazlıktan gelmişti. Ama günlerdir saat kaçta geldiğini kaçta gittiğini umursamadım. Hava da güzeldi çıktım dolaştım alışveriş yaptım. Gayet mutlu mesut takıldım :KK71: Eşim de birbirimize vakit ayırmamız gerekiyor demeye başladı. Yalnız bana sen program yap ne gün ne yapalım ben de o programa uyarım dedi. Böylece birlikte vakit geçirecek alanlar oluşturmaya başladık. Mesela bu akşam erken gelecek ve beraber gezmeye gideceğiz. Sanırım artık beni anlamaya başlamış :KK48: Beni dinlediğiniz için teşekkürler

sizin adınıza sevindim :KK9:
ne kadar basit çözümlerle bir vaka daha çözüldü :KK48:

kk kadınları bir günü daha kurtardılar:cool:

Arkadaşlar, eşime o kadar anlatmama rağmen anlamamıştı ya da beni anlamamazlıktan gelmişti. Ama günlerdir saat kaçta geldiğini kaçta gittiğini umursamadım. Hava da güzeldi çıktım dolaştım alışveriş yaptım. Gayet mutlu mesut takıldım :KK71: Eşim de birbirimize vakit ayırmamız gerekiyor demeye başladı. Yalnız bana sen program yap ne gün ne yapalım ben de o programa uyarım dedi. Böylece birlikte vakit geçirecek alanlar oluşturmaya başladık. Mesela bu akşam erken gelecek ve beraber gezmeye gideceğiz. Sanırım artık beni anlamaya başlamış :KK48: Beni dinlediğiniz için teşekkürler

Umarım daha da iyiye gider, kontrolü bırakmayın :KK66:

X