Evlilik bana göre değil galiba

Arkadaşın yok mu gerçekten ?

Neden eşin öyle dedi acaba ? Hiç buluşup görüşecğin kimsen yok mu ?
Şu an bulunduğum şehire evlendikten sonra geldim. Ve iş çevremde de spor yaptığım tesisten de edindiğim arkadaşlarım var ancak hepsi evli barklı çocuklu ve öyle plan yapıp kahve içmeye gidelim falan yok. Hepsi doğal olarak işten arta kalan zamanlarını çocuklarına ayırmak istiyorlar. Ancak 15 günde bir gün yapıyoruz. Bunun haricinde eşimin ki gibi bir çevrem yok.

Eşin klasik büyümeden evlenmiş evin çocuğu gibi davranıyor, hala bekar arkadaşlarıyla ortam kovalıyor. Yukardaki arkadaş çok güzel taktik vermiş. Sürekli olarak taktikle hayat mı geçer? Bence de işe yarar ama adamın kafayı komple değişmek lazım. Evliliğin sorumluluk kısmını hiç almamış. Sözde evli ama özde ilgisiz, duyarsız. İlla bir insanın evliliğinde mutsuz olmaıs için aldatılması ya da dövülmesi gerekmiyor. Bu da yeterince büyük bir sorun.Diğer sorunlardan farkı daha onları yapmamış olması. Size yeterince bağlı değil gibi hissettim. :KK43:

Bahsettiğin şeylerin hepsini bende yaşıyorum 7 aylık evliyim eşim hep dışarda arkadaşlarıyla bir türlü direk ilgiyi üstüme çekemiyorum bugünkü aklım olsa asla evlenmezdim mutsuzum kendimi yalnız hissediyorum rahat bıraktım olmadı çıkmasına ses ettim olmadı kendimi çektim olmadı hiç bi şekilde olmadı söylediğin gibi benim de çok arkadaşım yok burda o ise üniversitedeki tüm ortamıyla görüşüyor ben buraya soradan geldiğim için iş dışında pek bir çevrem yok evlilik dediğin bu mu diyorum belki de evlilik bana göre diil diyorum tüm yaşantımızda arkadaşlarının benden önce gelmesine tahammül edemiyorum mutsuz bir insana dönüştüm bu şekilde olmak istemiyorum ama nasıl değişicek bilmiyorum :KK43:

Belki de evlilik bizim pembe masallardan dinlediğimiz gibi değildir içine girince de bize çok farklı geliyordur.

Böyle bir durumda boşanmak kolay olan bana kalırsa. Biraz kendinde değişiklikler yapsan, evliliğine heyecan katsan nasıl olur? Özellikle cinsel hayatınıza renk katabilir, eşini şaşırtabilirsin. Bu emin ol sana olan ilgisini artırır. Ve işiyle arkadaşlarıyla değil, seninle daha çok vakit geçirmeye çalışmasına sebep olur. Unutma erkekler için cinsellik kesinlikle çok çok çok önemlidir. Birçok ayrıntının önündedir. Eşini kendine bağlamalısın, ve birkaç ufak değişikle hayatınıza heyecan katmayı deneyerek bu sıradanlığı ve ilgisizliği ortadan kaldırabilirsiniz bence. :) Sen adımları atabilirsin.
Ben de kırmızı don önerisini bekliyordum ki fazla gecikmemiş:KK45:

Bahsettiğin şeylerin hepsini bende yaşıyorum 7 aylık evliyim eşim hep dışarda arkadaşlarıyla bir türlü direk ilgiyi üstüme çekemiyorum bugünkü aklım olsa asla evlenmezdim mutsuzum kendimi yalnız hissediyorum rahat bıraktım olmadı çıkmasına ses ettim olmadı kendimi çektim olmadı hiç bi şekilde olmadı söylediğin gibi benim de çok arkadaşım yok burda o ise üniversitedeki tüm ortamıyla görüşüyor ben buraya soradan geldiğim için iş dışında pek bir çevrem yok evlilik dediğin bu mu diyorum belki de evlilik bana göre diil diyorum tüm yaşantımızda arkadaşlarının benden önce gelmesine tahammül edemiyorum mutsuz bir insana dönüştüm bu şekilde olmak istemiyorum ama nasıl değişicek bilmiyorum :KK43:
Aynı senin gibiyim ben de. Çok iyi anlıyorum

Bence eşin senin kendine ait bir alanın olduğunu anladığında ve onsuz da ayaklarının üzerinde durduğunu gördüğünde panikleyecek, inşallah düzelir :) ve değiştiği anda geçeceğiniz ikinci aşamayı gerçekten merak ettim inşallah buradan paylaşırsınız :)

Şu an bulunduğum şehire evlendikten sonra geldim. Ve iş çevremde de spor yaptığım tesisten de edindiğim arkadaşlarım var ancak hepsi evli barklı çocuklu ve öyle plan yapıp kahve içmeye gidelim falan yok. Hepsi doğal olarak işten arta kalan zamanlarını çocuklarına ayırmak istiyorlar. Ancak 15 günde bir gün yapıyoruz. Bunun haricinde eşimin ki gibi bir çevrem yok.

Forumda kızlar bazı sosyal etkinliklere beraber katılıyorlar, sinema tiyatro vs. Sende o başlıktan bulunduğun şehirde yaşayan kızlarla tanış canım ve plan program yap. Çünkü sadece yürüyüş vs yaparsan bir şekilde ortaya çıkar arkadaşının olmadığı, iyisimi gerçek insanlar bulalım sana... Ne dersin?

Forumda kızlar bazı sosyal etkinliklere beraber katılıyorlar, sinema tiyatro vs. Sende o başlıktan bulunduğun şehirde yaşayan kızlarla tanış canım ve plan program yap. Çünkü sadece yürüyüş vs yaparsan bir şekilde ortaya çıkar arkadaşının olmadığı, iyisimi gerçek insanlar bulalım sana... Ne dersin?
Çok iyi olur. Dediğiniz başlık hangisi bulamadım :/

Ne kadar acı bir durum demi ne hayallerle evleniyorsun sevginin bitmeyeceğini düşünüyorsun ama sonra bir bakıyorsun ki karşındaki bekarken görüştüğün adam artık o değil nede evlilikte istediğini bulabilıyorsun.. Hayatın acı bir gerçeği mi bu nedir bilemiyorum ama tüm bayanları bir arada buluşturan ortak konu. Eşlerin ilgisizliği sevgisizliği kadınların düzelir diye bekleyişi sonra bir bakmışsın polyana oynayarak ömrünü tüketmişsin elinde ve var koca bir sıfır.

ben de sizin yazdıklarınıza katılmıyorum maalesef
ortada son derece ilgisiz haftasonlarını bile karısı yerine erkek arkadaşlarıyla geçirmeyi tercih eden bir adam var
siz hala kadının kendisini "cinsel obje" gibi erkeğe sunmasını tavsiye ediyorsunuz

bence erkekleri bu kadar umursamaz hale getiren, umursanmayan kadınların bu yollarla erkeği kendine bağlama çabaları

ha deseniz ki, ortak bir meşguliyet yarat, ortak ilgi alanı yarat, eşin erkek arkadaşlarıyla yaptığı şeyleri seninle de yapabilsin, ne ala, ben bunları da çok yazdım zaten

ergen olmayan, evlilik yaşayan hiç bir erkek, evde bekleyen çılgın bir kadın var diye eşine, evine bağlanmaz bence

cinsellik son derece önemlidir, ama size duygusal yönden hiçbirşey vermeyen bir adama, adamı elde tutmak için "sunulacak" birşey değildir

konu sahibine hesabını veremediğin birşey yap mı diyorum?
git erkeklerle dolaş mı diyorum?
hayır
zaten istenilen erkeğin sorgulaması
kendi gidip geziyorsa, konu sahibine de bu hakkı vermiş demektir

konu sahibinin eşinden beklediği "cinsellik" gibi mi algılıyorsunuz siz?
kadın erkekten ilgi, alaka, değer verilme gibi şeyleri alabilmek için türlü "cinsellik" oyunları mı oynamalıdır? bu oyunlarla gelen ilgi "cinsellik" ten öteye gider mi?

Niye ugrasiyor arkadaslar, ilgilenmis sevgi gostermis kocasina.daha ne yapacak. kadinlar neden bir erkek kendine baglansin diye surekli caba sarfetmek zorunda adam bana cinsellikle baglanacaksa baglanmasin. Bazi erkekler evet daha romantiktir bazilari da normaldir ama bi seviyenin alti kabul edilemez bana gore ilgi olarak. Adam sevmiyorsa ilgilenmeyecekse neden evlenmis bilmiyormu evliligin gereklerini ! Adam resmen umursamiyor. Ya tabiki kimse dort dortluk degil her es bazen az ilgilenir donem donem artar. Ama surekli boyle omur gecmez.

Arkadaşlara katılıyorum. Erkeği elde tutma çabasında hiçbir kadın kendisi kullandırmamalıdır. Atalarımız boşuna dememişler insan yedisinde neyse yetmişinde de odur diye. Bu aşamaları yakından görmüş biri olarak evlilik danışmanına gitmenizi tavsiye ederim. Bunu da şu yüzden tavsiye ediyorum, en azından boşanmaya karar verirseniz evliliğinizi kurtarmak için birşeyler yaptığınız için vicdan azabı çekmezsiniz ve kararlı davranırsınız. Fakat bir insan huylarını düzeltse bile en fazla 1-2 ay sonra yine o ilgisiz, sap hallerine geri dönüyor. Siz de herşey düzeldi sanacaksınız ama pek değişen birşey olmayacak söyleyeyim. Kendinizi yalnız hissetmeye devam edeceksiniz, sorgulamalar yavaş yavaş sizi soğutmaya başlayacak. Mutlu ailelere uzaktan bakıp gıpta edeceksiniz. Derin düşünceler sizi hasta etmeye, unutganlığa sevkedecek. Hele bir de çocuk olursa yazık olur derim.
Umarım herşey düzelir veya siz bu düzene alışırsınız. Hakkınızda hayırlısı. Hepimizin hakkında hayırlısı inşallah...

Ne kadar acı bir durum demi ne hayallerle evleniyorsun sevginin bitmeyeceğini düşünüyorsun ama sonra bir bakıyorsun ki karşındaki bekarken görüştüğün adam artık o değil nede evlilikte istediğini bulabilıyorsun.. Hayatın acı bir gerçeği mi bu nedir bilemiyorum ama tüm bayanları bir arada buluşturan ortak konu. Eşlerin ilgisizliği sevgisizliği kadınların düzelir diye bekleyişi sonra bir bakmışsın polyana oynayarak ömrünü tüketmişsin elinde ve var koca bir sıfır.
okadar guzel anlattinki.baska soze gerek yok.

Arkadaşlara katılıyorum. Erkeği elde tutma çabasında hiçbir kadın kendisi kullandırmamalıdır. Atalarımız boşuna dememişler insan yedisinde neyse yetmişinde de odur diye. Bu aşamaları yakından görmüş biri olarak evlilik danışmanına gitmenizi tavsiye ederim. Bunu da şu yüzden tavsiye ediyorum, en azından boşanmaya karar verirseniz evliliğinizi kurtarmak için birşeyler yaptığınız için vicdan azabı çekmezsiniz ve kararlı davranırsınız. Fakat bir insan huylarını düzeltse bile en fazla 1-2 ay sonra yine o ilgisiz, sap hallerine geri dönüyor. Siz de herşey düzeldi sanacaksınız ama pek değişen birşey olmayacak söyleyeyim. Kendinizi yalnız hissetmeye devam edeceksiniz, sorgulamalar yavaş yavaş sizi soğutmaya başlayacak. Mutlu ailelere uzaktan bakıp gıpta edeceksiniz. Derin düşünceler sizi hasta etmeye, unutganlığa sevkedecek. Hele bir de çocuk olursa yazık olur derim.
Umarım herşey düzelir veya siz bu düzene alışırsınız. Hakkınızda hayırlısı. Hepimizin hakkında hayırlısı inşallah...
Bu düzene alışırsınız demişsiniz ya galiba durum bu. Kimse düzelmiyor da bi duruma alışmak zorunda kalıyoruz galiba. :KK37:

Merhaba,

2 yıldır evliyiz. Ben 27 eşim ise 30 yaşında. Eşime göre gayet normal giden bir evliliğimiz var. Ama bana göre ise evliliğimiz standartların altında. Bunun sebebi olarak başta eşimin acayip ilgisiz olması geliyor. Hafta sonu bile sırf keyfine işe gidiyor orada arkadaşlarıyla geyik yapmak için. Bu ilgisizliğini ne zaman ifade etmeye çalışsam gülüyor ve dalgaya alıyor. Umursamadığını düşündürtüyor.
Ben mutlu olmak için evlendim ancak ne eşimle oturup iki çift laf edebiliyoruz ne de cinsel anlamda olması gerektiği gibi bir ilişkimiz var. İyice koptum bu evlilikten. Bazem diyorum iş güç çalış gel yemek ye vs sonra yat uyu. Ne diye evlendim ki o zaman diyorum. Bu aralar kafamda sürekli boşanma fikirleri. Bilemiyorum. Ne dersiniz?

Bence eşiniz size göre değil. Çocuğunuz yoksa yapmayın zaten, evliliğinizin en güzel zamanlarında sizi bırakıp iş yerine geyik için gitmesi çok ilginç... Bu yüzden hiç sorun çıkarmadınız mı? İlgi konusunda ya da birşeyler paylaşma konusunda?

çalışmıyorsun sanırım
işe gir sende çalış
o zaman kafan biraz rahatlar
işe girmek fayda değil istersen 7/24 saat çalış uğraşacak birşeyler bul ama eve gittiğinde aynı duyguları tekrar hissedeceksin sanki bütün gün çalışmamış yada dışarda gezmemiş eğlenmemiş gibi. Herşey dönüp dolaşıp başa saracak. Kadınlarımız bende dahil olmak üzere erkeklerden çok beklenti içerisindeyiz bize göre az ama onlara göre çok olan ilgi sevgi ve sadakat . Aslında çok basit bu üçü hayat kurtarır ama onlar bu üçünü bir ara getiremedikleri için bizi yavaş yavaş öldürüyorlar hayatımızın çoğu mutsuz düşünceli ve hep fedakarlıklarla geçiyor bazende kendimizi dışarıda mutlu sandığımız zamanlarla avutuyoruz. Kısacası çevremde de bintane örnek verebilirim ki % 100 mutlu olan ''evlilik'' ''kadınlar'' yok.
Kadınlar bu dünyaya çok fazla. Çünkü düşünceleri sevgiden yana hep buda ağır geliyor işte sevilmek sevdiğini hissetmek.

işe girmek fayda değil istersen 7/24 saat çalış uğraşacak birşeyler bul ama eve gittiğinde aynı duyguları tekrar hissedeceksin sanki bütün gün çalışmamış yada dışarda gezmemiş eğlenmemiş gibi. Herşey dönüp dolaşıp başa saracak. Kadınlarımız bende dahil olmak üzere erkeklerden çok beklenti içerisindeyiz bize göre az ama onlara göre çok olan ilgi sevgi ve sadakat . Aslında çok basit bu üçü hayat kurtarır ama onlar bu üçünü bir ara getiremedikleri için bizi yavaş yavaş öldürüyorlar hayatımızın çoğu mutsuz düşünceli ve hep fedakarlıklarla geçiyor bazende kendimizi dışarıda mutlu sandığımız zamanlarla avutuyoruz. Kısacası çevremde de bintane örnek verebilirim ki % 100 mutlu olan ''evlilik'' ''kadınlar'' yok.
Kadınlar bu dünyaya çok fazla. Çünkü düşünceleri sevgiden yana hep buda ağır geliyor işte sevilmek sevdiğini hissetmek.

en azından akşama yorulur diye düşündüm
benim beklentim fazlaydı çok kısıtlardım
kızım dogdu saldım ipini gittim
maça bile göndermezdim
arkadaşları toplanırdı gene göndermezdim
arkadaşlarıda hepsi benim akrabam
kızım olunca bıraktım kendi haline
ilgi beklentimde kalmadı zaten
ilk 1 yılı atlatınca herşey yoluna giriyor
evliligin ne oldugunu anlıyorsun
sonrasıda geliyor

Bence eşiniz size göre değil. Çocuğunuz yoksa yapmayın zaten, evliliğinizin en güzel zamanlarında sizi bırakıp iş yerine geyik için gitmesi çok ilginç... Bu yüzden hiç sorun çıkarmadınız mı? İlgi konusunda ya da birşeyler paylaşma konusunda?
Maalesef ki bu nedenden dolayı çok sorun çıkardım. Ama pek bir rahat. Çok umrunda olmuyor gibi.

X