Evlilik bana göre değil galiba

Holygrail

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
216
193
Merhaba,

2 yıldır evliyiz. Ben 27 eşim ise 30 yaşında. Eşime göre gayet normal giden bir evliliğimiz var. Ama bana göre ise evliliğimiz standartların altında. Bunun sebebi olarak başta eşimin acayip ilgisiz olması geliyor. Hafta sonu bile sırf keyfine işe gidiyor orada arkadaşlarıyla geyik yapmak için. Bu ilgisizliğini ne zaman ifade etmeye çalışsam gülüyor ve dalgaya alıyor. Umursamadığını düşündürtüyor.
Ben mutlu olmak için evlendim ancak ne eşimle oturup iki çift laf edebiliyoruz ne de cinsel anlamda olması gerektiği gibi bir ilişkimiz var. İyice koptum bu evlilikten. Bazem diyorum iş güç çalış gel yemek ye vs sonra yat uyu. Ne diye evlendim ki o zaman diyorum. Bu aralar kafamda sürekli boşanma fikirleri. Bilemiyorum. Ne dersiniz?

bence "evlilik size göre değil" değil
eşiniz size göre değil
hatta tanıdığım hiçbir kadına göre değil...

seviyor musunuz eşinizi?
Seviyorum. Bazen ne kadar kızsam da bi tebessümü ile unutuyorum hepsini. Ama dediğim gibi ilgisiz ve ben düşünüyorum. Sevsem de ileride çocuk sahibi olmak istemiyorum ondan. İki kat ilgisiz olacak o zaman sanki. Çünkü hem bana hem çocuğa ilgi göstermesini bekleyeceğim. Daha bana gösteremiyor.

tabi bence de bu durumda çocuk düşünmeyin
sizin ilginiz nasıl eşinize karşı? çok mu belli ediyorsunuz onu sevdiğinizi, önemsediğinizi, ilgi beklediğinizi?

tabi bence de bu durumda çocuk düşünmeyin
sizin ilginiz nasıl eşinize karşı? çok mu belli ediyorsunuz onu sevdiğinizi, önemsediğinizi, ilgi beklediğinizi?
Önceden belli ederdim. Bundan bir kaç ay öncesine kadar. Ama artık pes ettim. Umursamıyor gibi davranıyorum. Ama bu daha çok işine geliyor galiba.

Böyle bir durumda boşanmak kolay olan bana kalırsa. Biraz kendinde değişiklikler yapsan, evliliğine heyecan katsan nasıl olur? Özellikle cinsel hayatınıza renk katabilir, eşini şaşırtabilirsin. Bu emin ol sana olan ilgisini artırır. Ve işiyle arkadaşlarıyla değil, seninle daha çok vakit geçirmeye çalışmasına sebep olur. Unutma erkekler için cinsellik kesinlikle çok çok çok önemlidir. Birçok ayrıntının önündedir. Eşini kendine bağlamalısın, ve birkaç ufak değişikle hayatınıza heyecan katmayı deneyerek bu sıradanlığı ve ilgisizliği ortadan kaldırabilirsiniz bence. :) Sen adımları atabilirsin.

Eğer seviyorsanız, ki sevdiğinizi düşünüyorum, bir evlilik terapistine gidin. Aşkınızı, cinselliğinizi, birlikteliğinizi alevlendirmeye çalışın. Bu imza bir kere atılmışsa umduğum gibi olmadı cümlesine fırsat vermeyin. Ya herşeyi yapıp sonuna kadar kurtarmaya çalışın yada bitirin. Bu işin ortası yok, ortası acı çektirir.

Canım bunu denedim tabi ki. Ama o heycan o işi yapıncaya kadar. Ondan sonra yine kendi başına plan yapıyor. Arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. Ve ilgisizliği yine aynı. Bu dediğin bizim ilişkimiz için geçici bir çözüm. Sadece anı kurtarıyor. Denendi çünkü çok defalar :)

Hımm, aslında burada pek açık konuşamıyorum ama bunu sürekli tuttun mu? Mesela onu evde bulduğun ve hiç beklemediği anlarda da deneyerek heyecanlandırdın mı? Yoksa birkaç gece sürdürüp sonra eski moda geri mi döndün? Yani çabuk mu pes ettin acaba. Onu düşünüyorum.

Adam şunu demeliydi: ''evde beni bekleyen çılgın bir kadın var ve ben arkadaşlarımla zaman geçirmektense onunla olmalıyım''

Canım 1.5 yıldır devam ediyordum. Çabuk pes etmedim. Son bir kaç ayda artık evliliğimden uzaklaştım. Ama bu bir kaç ay öncesine kadar neler yapmıyordum ki. Ama eşimin öyle bir kaygısı yok emin ol. Evde beni bekleyen çılgın bir karım bar nasıl olsa şimdi arkadaşlarımla oturayım akşam nasılsa evde hazır beni bekliyor olacak der. O öyle der yani.

Severek mi evlendiniz
evlenmeden önce size karşı ilgisi nasıldı ?
Evet. severek evlendik. O zamanlar ilgiliydi tabi. Saatlerce benle konuşurdu. Her sıkıntımda sonuna kadar yanımda oldu. Ama artık öyle değil. Bilmiyrm çevresi çok geniş ve ben nasılsa artık istediği her an yanındayım bunlar mu nedeni acaba ilgisizliğinin bilemiyorum.

Evet olabilir
çocuğunuz yok sanırım

Önceden belli ederdim. Bundan bir kaç ay öncesine kadar. Ama artık pes ettim. Umursamıyor gibi davranıyorum. Ama bu daha çok işine geliyor galiba.

çok soru sordum ama, zaten denediğiniz şeyleri önermek istemediğimden
"umursamıyor" gibi davranıyorum diyorsunuz ya, peki sizi kaybettiğini hissettiriyor musunuz?
hiç onun kafasında, ne oluyor bu kadına gibi bir soru işareti uyandırdınız mı?

bunları daha önce de 2 üyeye yazmıştım, size de yazayım
yani daha önce denemediyseniz bu yolu deneyebilirsiniz
hazır çocuk da yok
haftasonları o evden çıkmadan önce, spor ama güzel giyinip evden çıkabilirsiniz. o sormadan, nereye gittiğinizi söylemeyin, sorarsa da "arkadaşlarla kahvaltı yapacağız" gibi kısa ve öz bir cümleyle cevap verin
o gün eve ondan geç gelin, son derece neşeli gelin, ama eşinize karşı değil, genel olarak neşeli bir edayla gelin
çok yorgunum deyip yatın

bunu haftaiçi de "biz arkadaşlarla akşam yemeği yiyeceğiz" gibi tekrarlayın, yine geç gelin, o gün de yorgun olun, yüzünüzde büyük bir gülümsemeyle yatıverin :)))

her zaman işe gittiğiniz saatten daha erken kalkın, giyinip hemen çıkın birgün, yine "kahvaltı edeceğiz" deyin

evde birlikte olduğunuzda, eşinizden çok telefonunuzla ilgilenin
o size birşey sormadan onunla konuşmayın, bir şey sorduğunda 1-2 kelimelik cevaplar verin
ama hep neşeli olun (eşinize karşı değil, genel ruh hali olarak)

mesela ortada değil ama onun istediği zaman görebileceği şekilde yakın civar gezi yerlerini inceleyin

yani kafasında soru işaretleri uyandırın
eğer bu durumda bile halinden memnun olup, sizinle ilgilenmezse, o zaman ciddi ciddi boşanmayı düşünün derim
yok ne oluyor derse, o zaman belki biraz akıllanır

Beni aldatıyor imajı çizecek yani

Bence bu işleri daha da kızıştırır. Türk erkekleri karılarına aşık olsalar da, olmasalar da, ilgili olsalar da olmasalar da böyle bir durumla karşılaştıklarında muhakkak bundan rahatsızlık duyup sorgulayacaklardır, ve bu aralarında güvensizlik oluşturabilir, adam hanımından daha da uzaklaşabilir. Yüksek ihtimalle. unutmayın bunlar türk erkekleri :)

Benim de eşime canım sıkıldı, uykum kaçtı şu saatte bilgisayar başında vakit öldürüyorum...Bugün bütün gün dışardaydı, halletmesi gereken işleri halletti, sonra akşam eve geldi, yemek yendi, ben tabi mutfağı topladım, o salona geçti, maç özetlerini izlemeyeGittim yanına oturdum, istiyorum ki, azcık ilgilensin benle ama nerde? Bütün gün zaten dışardaydıSonra durdum, durdum, ben ilgisizlikten ölecem galiba dedim, gittim yattım, gelsene yanıma diye seslendi ama umrumda olmadı, sonra maç bitti, geldi, kızdı bana, ben onun maç izlemesine, sevdiği proğramları izlemesine hiç izin vermiyormuşum,bi hobisi olmasına bile izin vermiyormuşum falan filan...Normalde hergün sabah 7 de çıkıyor, akşam 6 da dönüyor , geçen dediki haftada iki gün akşam daha geç gelsem,yüzmeye gitsem ve saat 9 gibi dönsem olurmu dedi?bende dayanamam çok özlerim demiştim, onuda hatırlattı, gene kızdı bana...ev işlerine de elini sürmüyo zaten, sürekli başına kalkıyorum, bıkmış bu durumdan, yarın ben süpürür silerim dedi, yok istemem kalsın dedim, bu kadar lafı yedikten sonra iş falan istemem senden dedim...

yawww ben mi çok şımarığım, ilgi manyağıyım yoksa???? kendi dünyamda yaşıyacam artık, ne izlemek istiyorsa izlesin, yüzmeye de gitsin, ev işlerini de yapmasın napiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…