• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik-Aile Terapisti, Psikolog Ankara

Pamukprensinannesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2013
1.848
272
163
Ankara
Daha önce aile terapisti ile ilgili bir konuya cevap yazmıştım ama yazıyı bulamadığım için tecrübelerimi ayrı bir başlık altında yazmak istedim. Ne yazık ki evlilikte bir şeylerin ters gittiğini anladığınızda size gerçekten yardımcı olabilecek uzman kişileri bulmak çok zor. Seans başı 200-250 tl ücret alındığını düşünürseniz her hafta seanslara katılmanın Türkiye şartlarında ne kadar zor olduğu daha iyi anlaşılır.
Doğumdan sonra eşimin annesi ile bazı problemler yaşadık. Detayına fazla girmek istemiyorum ama kısaca eşimin annesi bana eşimin yanında melek gibi davranırken, eşim yokken farklı davranmaya başladı. Nasıl olsa gidecek diye sabrederken eşimi bana karşı doldurması ve daha doğum yapalı 3 gün olmuşken eşimin üstüme yürümesi bardağı taşıran son damla oldu. Eşime o anda herşeyi anlattım ama annesine o kadar toz kondurmuyordu ki olanlara inanmak istemedi. 3. kişilerin tanık olduğu olayları onlara sormasını istediğim halde kimseye birşey sormadı ve bir süre sonra beni suçlamaya başladı. Daha önce doğru düzgün tartışmamış olan biz kavga etmeye başladık. Sonunda destek almaya karar verdik. İlk gittiğimiz psikolog Nurdan G. idi. İlk seansta bizi dinledi. Daha sonra gittiğimizde ise aman canım sen de, ne olacak ki tarzı yorumları, benim ve kv nin kişiliğini hiç umarsamadan kendi kafasına göre ilişkiyi dizayn etme yöntemi yüzünden başka bir psikolog aramaya başladım. Bu süreçte eşim gerçekten destek oldu. Psikologu beğenmedim diye beni suçlamadı. Daha sonra tavsiyeediyorum.com sitesinden Çayyolu'nda çalışan Uğur D.'şı bulduk. Buraya yazmamdaki amaç site yalnızca tavsiyeleri yayımlayıp şikayetlere yer vermediği için insanların bizim gibi olumlu yorumlara kanıp zaman ve para kaybetmemesi.

Uğur Bey'e ilk seansta eşimle birlikte gittik. Kendisi bize olaylara değil kişilerin karakterlerine baktığını, bu yüzden ayrı ayrı seanslara katılmamız gerektiğini söyledi. İkinci seansta bana geçmişte yaşadığım olaylardan dolayı şu anda fazla tepki verdiğimi, geçmişle yüzleşince bugün bu olaylara daha sakin yaklaşacağımı söyledi. Seanslarda eşimin ailesinin Narsist olduğunu, bemim kişilik özelliklerimden dolayı bu narsist yapıyla çatıştığımı, aslında beni takdir ettiğini çünkü bu narsist yapıyı kırmaya çalıştığımı filan anlattı. Eşimin ailesi gerçekten biraz kendini beğenmiş ve övülmekten çok hoşlanan insanlar. Ben de tam tersi kendimi çok fazla övmeyen hep başkalarının takdir etmesini bekleyen birisiyim. Neyse 4-5 ay ben 2 haftada bir, eşim ise neredeyse her hafta görüşmelere gittik. Bir süre sonra bende inanılmaz bir öfke birikmesi yaşandı hep kendi aileme hem de eşimin ailesine karşı. Uğur beye bunu her söylediğimde tamam bir süre sonra düzelecek diyordu. Hatta ben kendimde gelişme göremiyorum dememe rağmen hep geçiştiriyordu. Daha önce psikolojik destek alan arkadaşlarım bana ısrarla psikologumu değiştirmemi söylemelerine rağmen ben inatla devam ediyordum.

Doğum sonrası işe başladım. Ben işteyken yönetim değişmiş, tüm yöneticileri işten çıkarmışlardı. Bana ısrarla rapor al, dönme demelerine rağmen ile başladım ve 15 gün gibi bir sürede işten çıkarıldım. Her ne kadar işten çıkarılacağımı biliyor olsam da bu olay beni olumsuz etkiledi. Eşim bu süreçte hiç bir şey olmamış gibi davranıyordu. (Çalıştığım kurumun ismini yazsam olayın boyutu anlaşılabilir ama davam devam ettiği için yazmıyorum) Bu arada eşim görüşmelere devam ediyordu ve biz eşimle işten ayrılmadan önce ailesi yüzünden bir kez daha tartışmıştık. İşten ayrıldıktan sonra eşimin bu umursamaz tavırları yüzünden aramız iyice bozuldu ve ayrılmaya karar verdik. Ben işten ayrıldıktan sonra seanslara 1 ay ara verdim, daha sonra gittiğimde ise Uğur beyin umursamaz be hiç bir şekilde yardımcı olmayan tavırları ile karşılaştım. Eşimle bayramdan önce son kavgamızda Uğur beyin bana bir kişilik bozukluğu tanısı koyduğunu, beni tedavi etmek adına eşime bana karşı ilgisiz olması için baakı yaptığını, eşimin hayır pamukprensinannesinde böyle bir rahatsızlık olamaz, ben araştırdım hiç bir belirti yok, yanlış birşeyler yapıyor olamayalım demesine rağmen eşime çocuğun olmasa seni kovardım dediğini öğreniyorum. Ben de eşimin ailesi ile ilgili bana anlattıklarını paylaşınca eşimle büyük bir şok yaşadık. Hatta benim ondan ayrılamayacağımı, ayrılırsam diplomasını yırtacağını, zaten benim gibi kadınların ayrılınca çok pişman olduklarını filan anlatmış. (Tutarsızlıkları eşim sonradan farketti tabi)

Ben eşime madem bir kişilik bozukluğum var ben inanmıyorum ama tedavi olmak istiyorum dedim ve bu sitede çok tavsiye edilen bir psikologtan randevu aldım. Görüşmemizde yeni psikolog Uğur beyin tanısının çok ciddi olduğunu, test yapılıp yapılmadığını sordu. Bana test yapılmadığı gibi eşimle ayrı ayrı gitmemize rağmen bana bir hastalıktan bile bahsedilmedi. Kendi isteğimle gittiğim ve devam ettiğim Uğur bey böyle önemli bir konuyu benimle değil eşimle görüşmeyi uygun görmüş. Neyse bu vesileyle psikologların teşhis koyamayacaklarını, kendi başlarına bir tedaviye başlayamayacaklarını öğrenmiş olduk. Eğer bir şüphesi varsa beni psikiyatriste yönlendirmesi gerekiyormuş. Tanı ve tedaviye başkayacak olan psikiyatrmış. LÜTFEN BU KONUDA DİKKATLİ OLUN. Yeni psikolog bana böyle bir rahatsızlığım olduğunu düşünmediğini ama madem Uğur bey böyle düşünmüş bazı testler yapılması gerektiğini söyledi. Bir sürü testten ve gergin bekleyişten sonra kişilik bozukluğum olmadığını, yalnızca aşırı titiz ve detaycı ayrıca mükemmelliyetçi bir insan olduğum ortaya çıktı.

çok acayıp nasıl bır yardım bu boyle Allah huzurunuzu bozmasıın
Amin canım başkalarına ders olsun diye yazıyorum çünkü eşimle herşeyi konuştuktan sonra daha test sonuçları açıklanmadan bir kavgamızda eşim bana gel de Uğur beye inanma gibi birşey söyledi ve çok kırıldım. Adam resmen bana problemli belki yanlış bir sözcük ama deli damgası vurdu.

Eşim yaklaşık 6 ay boyunca nerdeyse her hafta bu adama gitti, ben 4,5 ay 2 haftada bir gittim ve her seansta 200 tl verdik. Şikayet etsek mi diye düşündük ama elimizde oraya gittiğimize dair hiçbir belge yok. O kadar zaman gittik bir fatura, makbuz bile vermedi. En son eşime gönderdiği mesajlar var. Yanlış okumadınız eşime mesaj gönderdi. Bayramdan sonra ne yaptınız, var mı bir gelişme merak ettim diye mesaj. Sonrasında eşim ben yaz herşeyi dememe rağmen gayet kibar bir dille başka bir psikologtan destek alacağını yazdı ve bunun üzerine beyefendi yardımlarınız için teşekkür ederim diyebilirdin diye başka bir mesaj göndermiş. Ben de aynı kişiden hizmet almama rağmen ne hikmetse beni arayıp sormuyor. Eşim sessiz sakin bir insan olduğu için onu kandırmak daha kolay.

erkeklere zaten laf olsun dılın kemiği yok ama erkeklerde dılın kası bıle yok hemem yaralıcak bısey soyleyı verırler boş ver sen onun lafıyla Deli (lafım ona yanı) olmazsın

Evliliğimiz bozulmasın diye destek almaya gittiğimiz kişi nerdeyse evliliğimiz yıkıyordu. Bazen psikologa gitmek istemeyen eşlere hak vermiyor değilim. Hem zaman hem para kaybettiğimiz yetmiyormuş gibi eşimle psikolojimiz çok bozuldu. Artık ne olursa olsun biribirimize güvenmeye karar verdik. Tabi seanslara da birlikte gidiyoruz. Eğer 3-4 seansta iyileşme göremezseniz mutlaka sorgulayın, bizim gibi körü körüne bağlanmayın.

erkeklere zaten laf olsun dılın kemiği yok ama erkeklerde dılın kası bıle yok hemem yaralıcak bısey soyleyı verırler boş ver sen onun lafıyla Deli (lafım ona yanı) olmazsın
Öyle canım ama sonuçlar yorumlanıncaya kadar çok sıkıntı çektim. Ya gerçekten kişilik bozukluğu varsa eşimle aramız iyi değil, boşanma kararından dönmüşüz ya bana dava açıp çocuğumu benden alırsa diye az üzülmedim.

ya evlılık zaten cok zor bır olay başlı başına bırde bebek olunca işler daha zorlasıyor genelde erkekler doğumdan sonra bır zıvanadan cıkkıyor sorumluluğu kaldıramıyorlar sanırım bu kadar zorluğun ustune bırde aıleler karışıınca işin içine hepten zorlasıyor kavgalar huzursuzluklar sureklı oluyor.Aileleri kesinlikle karıstırmamak lazım canım Allah yardımcınız olsun inşAllah

Terapi alan çiftler mutlaka birbirleriyle konuşsunlar, özellikle karşı taraf ile ilgili kendilerine söylenen şeyleri analiz etsinler, emin değillerse başka bir uzmandan destek alsınlar. Ama bizim durumda doğrusu eşimin de biraz işine geldiğini düşünüyorum, ailesine özellikle annesine çok düşkün ve bu yaşa kadar hiç sorgulamadan her dediğini yapmış. Uzman bir kişi tarafından tek sorunun annesinde olmadığı, eşinin de sorunlu birisi olduğu fikri cazip geldi. Bu arada yukarıda yazmayı unuttum adam benim işten çıkarılmamı bile bak görüyor musun problemli işte, anlaşamamış göndermişler demiş. Ya ben doğum öncesinde nerdeyse 3 yıldır o kurumda çalışıyorum, kadro bulunmamasına rağmen adamlar beni müdür yapıp eleman almışlar. Doğum izninde nerdeyse çalışanların yarısı değişmiş, kurum teftişe girmiş adam bunu bile kendini haklı çıkaracak diye kullanmış.

Öyle canım ama sonuçlar yorumlanıncaya kadar çok sıkıntı çektim. Ya gerçekten kişilik bozukluğu varsa eşimle aramız iyi değil, boşanma kararından dönmüşüz ya bana dava açıp çocuğumu benden alırsa diye az üzülmedim.

haklısın bebek olduktan sonra zaten gerısı yalan oluyor varsa yoksa cocuk onun geleceği herseyden onemlı oluyor

ya evlılık zaten cok zor bır olay başlı başına bırde bebek olunca işler daha zorlasıyor genelde erkekler doğumdan sonra bır zıvanadan cıkkıyor sorumluluğu kaldıramıyorlar sanırım bu kadar zorluğun ustune bırde aıleler karışıınca işin içine hepten zorlasıyor kavgalar huzursuzluklar sureklı oluyor.Aileleri kesinlikle karıstırmamak lazım canım Allah yardımcınız olsun inşAllah
Amin canım hepimizin. Zaten son gittiğimiz psikolog hiç yeni doğum yapmış birisi gibi konuşmuyorsunuz, eşinizin ailesi ve eşinizle sürekli meşgulsünüz, neden diğer psikologlar bunu sorgulamadı, doğum başlı başına bir tramva dedi ama gittiğimiz bir kişi bile yeni doğum yaptı hassas dönemi, anlayışla karşılayalım demedi. Zaten anneliğimi yaşayamadan bu sorunların içinde buldum kendini. Kendi ailem eşimle sorun olmasın diye torunlarını istedikleri gibi göremediler bile. Bu kadar sorun yaşamışken bir de herkese narsist diyen ama asıl kendisi narsist olan birisine kandık.

aynen oyle cok haklısın kendını dusun bıraz bız gerılınce bebekler anlıor dahada huzursuz oluyor
Evet öyle oğlum huzursuzlanınca eşime kızıyorum bazen. Çocuk doğduğundan beri kavga gürültü huzursuzluk. Bu Uğur bey olayı biraz ders oldu bize, bir musibet bin nasihattan iyidir derler ya.

neler yaşamışsınız canım ya geçmiş olsun diyecek şey bulamadım ağzım açık okudum valla kurtulmuşsunuz diyim ne biçim insan bunlar ya
Sağol canım. Bir ara eşimle acaba yanlış mı yorumluyoruz diye bayağı bir düşündük ama diğer psikologla görüşünce bazı şeyler daha iyi oturdu. Zaten buraya yazmamdaki amaç o kişiyi kötülemek değil insanların destek alırken biraz dikkatli olmaları, en azından psikolog ve psikiyatr arasındaki farkı bilerek hareket etmeleri.

Back