• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğin dalgalanışı

Şuanda bende seninle aynı durumdayım. 4 yıllık evliliğim sudan sebepler yüzünden yıkılmak üzere. Hep biz kadınlar herşeyi alttan alıyoruz, sonrasında da karşılığında ne yaptın ki diyebiliyolar.
ya zaten dediklerine çıldırmamak elde değil. isteme nişan düğün sırasında o kadar az harcama yaptılar ki , ailesi de biliyor maddi durumumun iyi olduğunu tamamen bana kaldı herşey. gelinliğin kirasını bile ben verdim. haa umrumda mı değil ama eşim ne diyor arkadaşına biliyor musun "evlenme evlenme şimdi hiçbişeye gerek yok derler sonra o da olsun bu da olsun herşeyi isterler!" şaka mı bu? komik mi?

konuştuğumuz zaman kendimi elimden geldiği kadar nötrleyip dinlemeye anlamaya çalışıyorum ne hisseediyor neden öyle tepki veriyor diye. keza çok kez konuşup düzelttiğimizde oldu. ama adam şu anda konuşmaya bile üşeniyor!o_O

bugun sabahtan beri affetmem için uğraşıyor ben haftanın 6 günü çalışıyorum ve eve akşamları 9 gibi yani geç gıdıyorum ve hep temızlık derdi olan bir insanım. sımdı mejas cektı akşam onu affetmem için temizlik yapacakmış hani o dün gece esip gürleyen adam ne oldu bende işte hemen yelkenlere suya indiriyorum

Benimde kendime en en kızdığım noktam .. Bir gülümsemeye bir güzel söze hemen yumuşuyorum ..
Kalbin kırıldıysa yumuşama bence, yoksa başka türlü yaptığının yanlış olduğunu anlamayacak .
Anladığım ve kendimden bildiğim kadarıyla da sendeki kırgınlık sadece bu son olaya bağlı değil
büyük ölçüde dolmuşluk olmalı ..

Bir süre birbirinizden ayrı bir tatil ikinize de iyi gelebilir...belki birbirinizi özlersiniz...araya zaman girince belki yumuşarsınız...açık açık söyleyin sizi ne kadar kırdığını...

Canım bak benim ablam 3 yıllık evli..Eniştem baya baya ters bir adam..Annemle geçinemiyorlar evleri barkları ayrı ama annem torun bakıyordu 9 aylık yeğenim artık pes ettirdi anneme eniştem.Annem de bakmııyor artık.Neyse konuya geleceğim.Eniştim 33 ablam 31 yaşında vakti dediler çocuk istediler.Allah nasip etti verdi.Fakat eniştem çocuktan sonra çok değişti.ablama seni sevmiyorum artık demiş durup dururken..ortada bişey yok.Ablamda ne artım var sana karşı niye evliyiz biz diyince sadece çocuğuma iyi bakıyorsun demiş.Ne demek bu ya...Yani bir sürü bir sürü olaylar sıkıntılar canım..Onlar çözmeye çalışıyorlar inşallah.Böyle hemen kestirip atma.Bir kadın olarak zor bir süreç ve insan her konuda kendini geri çekiyor.Kendi eşinden soğur oluyor.Karşına al ve konuş..Ondan sonra söyledikleri seni tatmin ediciyse sorunu mu var en azından anlar ona göre hareket edersin.Bir kere tam anlamıyla ayrıntılı konuşmayı dene....

aradım az önce tekrar biraz konuştuk hadi özür dile bitsin bu kırgınlık dedim. akşam konuşuruz sen de özür dilersin dedi. hala meraktayım benden neden özür bekliyor acaba? illa bişeye sinirlendi ama neye? akşam konuşunca öğrenirim artık

Canım bak benim ablam 3 yıllık evli..Eniştem baya baya ters bir adam..Annemle geçinemiyorlar evleri barkları ayrı ama annem torun bakıyordu 9 aylık yeğenim artık pes ettirdi anneme eniştem.Annem de bakmııyor artık.Neyse konuya geleceğim.Eniştim 33 ablam 31 yaşında vakti dediler çocuk istediler.Allah nasip etti verdi.Fakat eniştem çocuktan sonra çok değişti.ablama seni sevmiyorum artık demiş durup dururken..ortada bişey yok.Ablamda ne artım var sana karşı niye evliyiz biz diyince sadece çocuğuma iyi bakıyorsun demiş.Ne demek bu ya...Yani bir sürü bir sürü olaylar sıkıntılar canım..Onlar çözmeye çalışıyorlar inşallah.Böyle hemen kestirip atma.Bir kadın olarak zor bir süreç ve insan her konuda kendini geri çekiyor.Kendi eşinden soğur oluyor.Karşına al ve konuş..Ondan sonra söyledikleri seni tatmin ediciyse sorunu mu var en azından anlar ona göre hareket edersin.Bir kere tam anlamıyla ayrıntılı konuşmayı dene....
ne kadar ağır konuşmuş öyle:KK57: yok eşim gerçekten ayrılmayı istese anında ayrılırım. zorla yanında kalayım diye bir dakika demem. 6 aydır bir insan numara yapamaz ki ve ben en ufak mimiğini farkettiğimi düşünüyorum. hiç mutsuzluk sinyali almadım. ben de mutluydum. hatta daha geçen hafta dedim ki çok şükür o günleri geride bıraktık, evde sağlam tabak bardak, ayna kalmamıştı sinirlenip kırıyoduk güldü o da. bu kadar çığrından çıkacak ne oldu bir de onun açısından dinleyeyim bakayım

Önceden her tartışmamızda kendimi anlatmaya çalışırdım o sakin sakin dinlerdi. Ben konuşurdum konuşurdum:) çünkü üzülen ben, adım atan ben adam bunu görüyor oh rahat. Şimdi artık konuşmuyorum, anlatmaya çalışmıyorum.. Yani demek o ki sakin ol. Üzüntünü aşmaya çalış. Güçlü duyguların olunca pes ediyorlar rahat davranıyırlar biz bayanlar da öyle değil miyiz?
Bir de yapmayacağın şeyleri gözdağı vermek için yapacam deme. Yapmayacaksın ve iyice güçsüz kılacak seni eşinin gözünde. İçin acıdığı için yapıyırsun anlıyorum ama başka şeylerle uğraşmayı dene. Bırak o gelsin konuşsun sakin sakin bu cümleler çok kırıcı üzülüyorım ben, paylaşılmayacak bir şey yokki aramızda gibi hissettiğin cümleleri söylemek daha iyi. Ha şu var bir insan gitmek istiyorsa da bugün durdurduk yarın gider. O yüzden sen akıllı adımlar atki pişman olsun, ne yapıyorum ben desin. Sen çocukça davrandıkça - çocukça derken yani üzüldüğün için mantıklı davranmayınca diyelim o da öyle hissetmeye devam edecek. Giderse de gitsin modunda ol ama bu cümleyi ona kurma. Bilmiyorum anlatabildim mi?

ya kızlar tam diyorum ki artık herşey yoluna girdi, birbirimizi anladık, tartışmalarımız olmuyor, güzel anlaşıyoruz saçma sapan bişeyden yine kedi köpek gibi birbirimizi yediğimiz günlere dönüyoruz.

kalbimi çok kırdı eşim ya!! ortada doğru dürüst mesele yokken " bıktım senden artık hayatı bana zehir ediyosun , yemin ederim istemiyorum artık seni" dedi!!!!!!! boşanacaksak boşanalım umrumda değil ama birçok haklı gerekçe varken boşanmadık şimdi ortada sebep bile yokken ne diyip boşanıcam. kendisi ben açmadıkça dava falan açmaz eminim. ama bu kadar ufak şeylerde böyle cümleler kurması uzaklaştıryor beni! şimdi barışıp sarılsak rol yapıyormuş aslında beni sevmiyormuş gibi hissedicem!

offf ya hep benim yüzümden oluyor bu! kalbimi her kırdığında bir tatlı sözüne affediyorum iyice yalama oldu! dün ağzından öyle kelimeler çıktı ki! özür de diledi küfür ettiği için ama bu kadar kolay mı yaaa:mad:
Bitirmek kolaydrda sürdürmek zordur eşin seni gerçekten severek mi aldı ? Çünkü gerçekten aşık insan seven insan herseye boşanalm falan demez istemiyorum artık seni hiç demez sen ona bi seni kaybedicegini hissettir gerçekten üzüldugunu seni sevdiğini anlarsan devam et yoksa böyle gitmez bi evlilik.

ya kızlar tam diyorum ki artık herşey yoluna girdi, birbirimizi anladık, tartışmalarımız olmuyor, güzel anlaşıyoruz saçma sapan bişeyden yine kedi köpek gibi birbirimizi yediğimiz günlere dönüyoruz.

kalbimi çok kırdı eşim ya!! ortada doğru dürüst mesele yokken " bıktım senden artık hayatı bana zehir ediyosun , yemin ederim istemiyorum artık seni" dedi!!!!!!! boşanacaksak boşanalım umrumda değil ama birçok haklı gerekçe varken boşanmadık şimdi ortada sebep bile yokken ne diyip boşanıcam. kendisi ben açmadıkça dava falan açmaz eminim. ama bu kadar ufak şeylerde böyle cümleler kurması uzaklaştıryor beni! şimdi barışıp sarılsak rol yapıyormuş aslında beni sevmiyormuş gibi hissedicem!

offf ya hep benim yüzümden oluyor bu! kalbimi her kırdığında bir tatlı sözüne affediyorum iyice yalama oldu! dün ağzından öyle kelimeler çıktı ki! özür de diledi küfür ettiği için ama bu kadar kolay mı yaaa:mad:
İnsallah duzelir araniz cok uzuldum

Benimde kendime en en kızdığım noktam .. Bir gülümsemeye bir güzel söze hemen yumuşuyorum ..
Kalbin kırıldıysa yumuşama bence, yoksa başka türlü yaptığının yanlış olduğunu anlamayacak .
Anladığım ve kendimden bildiğim kadarıyla da sendeki kırgınlık sadece bu son olaya bağlı değil
büyük ölçüde dolmuşluk olmalı ..

eski mejaslarıma bakıp okusan dersin ki bu kadın masal gibi bir evlılık yaşıyor ama ne olduysa son 1-2 aydır bir tuhaflık var eşim birden sinirlenip ipleri koparmaya kadar geliyor eee bende hemen çanta toplamaya başlıyorum adam ondan sonra daha bir sinir harbinde
bu aralar bişey oldu bize ama ne anlamadım bu arada 11 aylık evlıyım

aradım az önce tekrar biraz konuştuk hadi özür dile bitsin bu kırgınlık dedim. akşam konuşuruz sen de özür dilersin dedi. hala meraktayım benden neden özür bekliyor acaba? illa bişeye sinirlendi ama neye? akşam konuşunca öğrenirim artık

daha fazla ne sen kırıl nede o kırılsın karşılıklı konuşmak en iyi çözüm ama konuşurken doğru kelimeleri seçmek önemli

Bitirmek kolaydrda sürdürmek zordur eşin seni gerçekten severek mi aldı ? Çünkü gerçekten aşık insan seven insan herseye boşanalm falan demez istemiyorum artık seni hiç demez sen ona bi seni kaybedicegini hissettir gerçekten üzüldugunu seni sevdiğini anlarsan devam et yoksa böyle gitmez bi evlilik.

severek evlendik.. akşam gelsin bakalım ne diyecek ne imiş sıkıntısı? ne yaparak bunaltmışım, hayatı çekilmez hale getirmişim. eşimin çok esprili bir dili var işte akşam bi şaka yapsa dayanamayıp gülücem barışcaz. konuşsak her türlü barışcaz hatta çünkü gece ayrı yatacak kadar bile uzun küslüğüm olmadı yanyana iken.

evliliğin ilk zamanları çok daha kötüydük. her gün kavga her gün ağlama. şimdi bakıyorum kendime o zamanki tepkilerimin 10 da biri bile yok. ama özellikle küfür olayını bir daha asla etmemesini söylicem. sinirle de söylese en çok üzen o oldu valla. bir de kızıp arabadan indim namusumu 5 paralık etme al arabanın anahtarını al arabayla git dedi. ne namusunu kirletmesi ne diyosun sen dedim bastı gitti.. sinirle de olsa söylenmeyecek sözler. bunlar için gerçekten pişmanlığını görmem lazım

Erkeğin de zırt pırt boşanalim dediğini bu sitede gördüm. . Ben erkeklerin artık seni sevmiyorum ve boşanalim cümlelerinin samimi olduğunu dusunuyorun. bazen bunu söyleyecek sinire ve cesarete ulaşıp söyleyebiliyorlar işte. Kadınlar ayrılalım istemiyorum seni sevmiyorum der ve genelde bu bloftur bir çok kadın için. Erkek söylüyorsa gerçekten sogumustur içinden birseyler kopup gitmiştir bence.
Benim eşim de sinirlidir vurur eşya kırar bağırır belki çok şiddetli kavgalslarimizda ama asla boşanalim seni sevmiyorum git demez. Derse giderim biliyor. O bunu derse gerçekten der ben de bunu biliyorum.

Eşiniz den biraz uzak kalmanız lazım. Ve asla ağlamayın güçlü olun. Siz aglarsaniz o daha çok üstümüze gelecektir.

ne kadar ağır konuşmuş öyle:KK57: yok eşim gerçekten ayrılmayı istese anında ayrılırım. zorla yanında kalayım diye bir dakika demem. 6 aydır bir insan numara yapamaz ki ve ben en ufak mimiğini farkettiğimi düşünüyorum. hiç mutsuzluk sinyali almadım. ben de mutluydum. hatta daha geçen hafta dedim ki çok şükür o günleri geride bıraktık, evde sağlam tabak bardak, ayna kalmamıştı sinirlenip kırıyoduk güldü o da. bu kadar çığrından çıkacak ne oldu bir de onun açısından dinleyeyim bakayım

Dinle bakalım.Neler diyecek..

Önceden her tartışmamızda kendimi anlatmaya çalışırdım o sakin sakin dinlerdi. Ben konuşurdum konuşurdum:) çünkü üzülen ben, adım atan ben adam bunu görüyor oh rahat. Şimdi artık konuşmuyorum, anlatmaya çalışmıyorum.. Yani demek o ki sakin ol. Üzüntünü aşmaya çalış. Güçlü duyguların olunca pes ediyorlar rahat davranıyırlar biz bayanlar da öyle değil miyiz?
Bir de yapmayacağın şeyleri gözdağı vermek için yapacam deme. Yapmayacaksın ve iyice güçsüz kılacak seni eşinin gözünde. İçin acıdığı için yapıyırsun anlıyorum ama başka şeylerle uğraşmayı dene. Bırak o gelsin konuşsun sakin sakin bu cümleler çok kırıcı üzülüyorım ben, paylaşılmayacak bir şey yokki aramızda gibi hissettiğin cümleleri söylemek daha iyi. Ha şu var bir insan gitmek istiyorsa da bugün durdurduk yarın gider. O yüzden sen akıllı adımlar atki pişman olsun, ne yapıyorum ben desin. Sen çocukça davrandıkça - çocukça derken yani üzüldüğün için mantıklı davranmayınca diyelim o da öyle hissetmeye devam edecek. Giderse de gitsin modunda ol ama bu cümleyi ona kurma. Bilmiyorum anlatabildim mi?
pfff strateji oyunları gibiler yaaaa:KK64::KK64: satranç mı oynuyoruz birlikte hayat mı geçiriyoruz belli değil. kendi adıma çok iyi bildiğim şey şu ki bu tartışmaları hergün yaşıyor olsam devam ettiremem. mutsuzluğa tahammülüm yok. mutluluğuma mutluluk katmak için evlendim. tek amacım birlikte güzel bir hayat sürmek. bu olmuyorsa tartışıp birbirini yiyen 2 insan olacaksak zorlamaya hiç gerek yok. ben onsuz da mutluydum tekrar da olurum. çok sıkıntılı günler geçirdim(3 düşük yaşadım) ama kendime hayatı zehir etmemek adına hepsine iyi tarafından bakıp geçiştirdim, unuttum, olur bir gün inş dedim...

Erkeğin de zırt pırt boşanalim dediğini bu sitede gördüm. . Ben erkeklerin artık seni sevmiyorum ve boşanalim cümlelerinin samimi olduğunu dusunuyorun. bazen bunu söyleyecek sinire ve cesarete ulaşıp söyleyebiliyorlar işte. Kadınlar ayrılalım istemiyorum seni sevmiyorum der ve genelde bu bloftur bir çok kadın için. Erkek söylüyorsa gerçekten sogumustur içinden birseyler kopup gitmiştir bence.
Benim eşim de sinirlidir vurur eşya kırar bağırır belki çok şiddetli kavgalslarimizda ama asla boşanalim seni sevmiyorum git demez. Derse giderim biliyor. O bunu derse gerçekten der ben de bunu biliyorum.

Eşiniz den biraz uzak kalmanız lazım. Ve asla ağlamayın güçlü olun. Siz aglarsaniz o daha çok üstümüze gelecektir.

ama işte ben de düşünüyorum ki bir anlık sinirle söyledi sakinleşsin eğer hala aynı şeyi dşünüyosa eyvallah herkes yoluna gitsin. yoksa sırf o cümle ağzından çıktı diye grurla gitmek istemiyorum.
çok mu grursuzum yao_O

ama işte ben de düşünüyorum ki bir anlık sinirle söyledi sakinleşsin eğer hala aynı şeyi dşünüyosa eyvallah herkes yoluna gitsin. yoksa sırf o cümle ağzından çıktı diye grurla gitmek istemiyorum.
çok mu grursuzum yao_O
Hayır ama ders alması lazım. Sen bence uzaklaş biraz o dusunsun o desin gel. Sana gel demesine firsat vermiyorsun ki. Ya pesimden gelmezse git derse diyorsan o zaman söylediklerinden ciddi olduğunu anlarsın. Bilmiyorum her evliliğin dengesi eşlerin tutumu ayrıdır. Ben olsam durmazdim. TC sini de istemisin bişey yapmayacak sin keşke hiç istemwseydin. Bu saatten sonra ancak fevri karar vermek istemiyorum biraz uzaklaşmak iyi gelecek ikimize de ben memlekete gidiyorum tarzı bir mesajla hem kendini ezdirmez sin hem de onun sevgisini sınarsin...

konuşarak halletme taraftarıyım ama adam konuşmaya da yaklaşmıyo ki! dün işte kavgadan sonra yeter bıktım artık sürekli kavga etmekten ya çözelim yada bitsin dedi!:KK57: ya gerçekten şok oldum 6 aydır hiç kavga etmedik. kendini tutmuş zorlamış da şimdi patlamış gibi. bu kadar sudan bir sebeple boşanma mı olur? saatlerce arayıp sormadı beni bir de arkadaşlarından biri yeni evlenecek nişanlısının bir dediğini iki etmiyo o da yanlarındaymış kılıbık diye dalga geçmişler. diyorum acaba birbirlerini gaza mı getirdiler?
bilmiyorum ki 5 te ararım tekrar. o polis olduğu için 7de çıkıyor işten. 5te de hala aynı uslupla konuşursa giderim memlekete

bu başka erkeklerin yanında hava atma durumları var ya
benim eşimde benimle dalga geçmesinler ben kılıbık değilim diye artistleniyordu
sonra en çok dalga geçen kişi sevgilisi için koca grubu bir günde böldü kaç kişi küs şimdi kalakaldı

ancak öyle bir olay yaşandığında akılları başlarına geliyor öteki türlü konuşulduğunda asla kabul etmiyorlar
hatta yüz göz durumuna geliniyor

Arabam var ve memleket 1 saat uzaklıkta acaba iş çıkışı direk memlekete mi geçsem 1 hafta boyunca?
Bir hafta o yokmuş gibi davransan, iyi ya da kötü konuşsa da duvara konuşuyor gibi yapsan işe yarar mı?

Back
X