• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliligim sallantida klamidya enfeksiyonu nedeniyle

yildizliyagmurlugeceler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
126
92
13
39
Cok dertliyim.kotuyum.evleneli2 yil oldu.gecmeyen yanma akinti nedeniyle dra gittim.onceside doktorlar kultur aldilar bisey yok diyip gonderdier taa ki hamile kalana dek..drum ozel bir laboratuvarda test yaptirmami onerdi sonuc klamidya enfeksiyonu var.hamile oldugum icin ilac kullanimim kiistli oldu.bakteri gecmedi gecmiyor esim de ilac kullandi cinsel iliskimiz yok sirf bu nedenle.bu arada dogum yaptim sezaryen oldum.su an bebegime bakiyorum.bakteri icin test yaptirdim hala pozitif baska dr a gidecegim.cok korkuyotum bebegime bulastiririm diye.tuvaletten kalkiyorum temizleniyorum ama bir sekilde ustume kiyafetime akinti bulasir sonucta bebegimi emziriyorum bebek elini kiyafetlerime vuruyor agzina goturuyor ona da bu sekilde bulasir diye korkuyorum.esimle tartisiyor cunku netice alamiyorum tedavierden.drlar cok umursamiyor acikcasi.arkadaslar klamidya olan var mi aranzda?veya dr hemsire beni bilgilendirebiecek.cok cok kotuyum.en kotusu de bebegime bulastirmak bu illeti
Yardim ne olur.

Klamidya Enfeksiyonu Nasıl Bulaşır?
Klamidya virüsü genellikle cinsel ilişki sırasında bulaşmaktadır. Vajinal, anal veya oral ilişki sırasında bulaşabilen klamidya, özellikle genç kadınlarda daha sık görülür. Bunun nedeni ise rahim ağzı olarak adlandırılan bölgenin tam anlamıyla olgunlaşmamasıdır. Buna bağlı olarakklamdiya virüsünün genç kadınlara bulaşma riski erkeklere kıyasla daha yüksektir. Cinsel partner sayısının çok olması sonucundaklamidya virüsünün bulaşma riski de artış göstermektedir. Hamilelik sırasında veya hamilelikten hemen önce bulaşan klamidya hastalığının anneden bebeğe geçmesi de söz konusudur. Ancak bu virüsün bebeğe geçmesi vajinal doğum sırasında gerçekleşmektedir. Virüsün bebeğe bulaşması durumunda isebebekte göz iltihaplanması, solunum yolu enfeksiyonları ve zatürreye kadar varabilen sonuçlar görülür.
Klamidya Enfeksiyonundan Nasıl Korunulmalıdır?
  • Tek eşli cinsel ilişkiler tercih edilmelidir.
  • Şüpheli cinsel ilişkilerden kaçınılmalıdır.
  • Kadınların yılda 1 kere klamidya testleriyaptırması önerilir.
  • Kondom kullanımı bakterinin bulaşma riskini düşürür.
  • Tedavi sürecinde cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.
  • Sentetik iç çamaşırı yerine pamuklu iç çamaşırı tercih edilmelidir.
  • Çok dar pantolonlar giyilmemelidir.
Alıntıdır...

Ne olduğunu merak ettim ve bi bakayım dedim bunları gördüm ve sizinle paylaşmak istedim... geçmiş olsun siz tedavi görmeye başladığınızda eşinizinde görmesi gerekiyormus dikkate alın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok dertliyim.kotuyum.evleneli2 yil oldu.gecmeyen yanma akinti nedeniyle dra gittim.onceside doktorlar kultur aldilar bisey yok diyip gonderdier taa ki hamile kalana dek..drum ozel bir laboratuvarda test yaptirmami onerdi sonuc klamidya enfeksiyonu var.hamile oldugum icin ilac kullanimim kiistli oldu.bakteri gecmedi gecmiyor esim de ilac kullandi cinsel iliskimiz yok sirf bu nedenle.bu arada dogum yaptim sezaryen oldum.su an bebegime bakiyorum.bakteri icin test yaptirdim hala pozitif baska dr a gidecegim.cok korkuyotum bebegime bulastiririm diye.tuvaletten kalkiyorum temizleniyorum ama bir sekilde ustume kiyafetime akinti bulasir sonucta bebegimi emziriyorum bebek elini kiyafetlerime vuruyor agzina goturuyor ona da bu sekilde bulasir diye korkuyorum.esimle tartisiyor cunku netice alamiyorum tedavierden.drlar cok umursamiyor acikcasi.arkadaslar klamidya olan var mi aranzda?veya dr hemsire beni bilgilendirebiecek.cok cok kotuyum.en kotusu de bebegime bulastirmak bu illeti
Yardim ne olur.
Bu hastalık cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Sizin yada eşinizin geçmiş hayatında çok eşlilik yaşamış olmasından kaynaklı. Normal şartlarda vücutta var, var olanı aktif eden ise şartlar👈🏽
Antibiyotikli iğne vurdurmanız gerekli. Eşinizde bel soğukluğuna kadar gider ama çocuğunuza bulaşmaz korkmayın. Size tavsiyem iyi bir kadın doğumcuya gidip kökten çözmeniz çok geçmiş olsun

canım öncelikle çok geçmiş olsun bende araştırma yaparken gördüm ve gerçekten çok üzüldüm inşallah bulaş olmamaiştıe bebeğine bu arada bende klimidya oldum hatta dış gebelik yaşadım şimdide hamile kalmak istiyorum ama hala kalamıyorum endişeliyim benim sorum şu olucaktı klimidya enfeksiyonu olan kişiler hamile kalmakta çok zorlanıyor sen nasıl hamile kalabildin gerçekten de kendimi çok üzüyorum hamile kalamadığı için ve sana nasıl klimidya teşhisi konuldu

Kürü dut kürünü uygulayın bendede geçmek bilmeyen bi enfeksiyon vardi çok şükür gecti.ac karna sarımsak yutun bide mutlaka inşallah şifa olur.Rabbim kimseye dermansız dert vermesin...

Back