evliliğim mi ertelenen hayallerım mi? her ikisini başarmak nasıl mümkün olur?

kozadakikelebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
15
0
36
İstanbul
uzun zamandır ıcınde bocalanıp durdugum sorunum ıcın artık bır karar verıp ona gore yurumelıyım. idealist bır ınsan olarak bılındım hep cevremde. basarılı, gırdıgı ortamda eline aldıgı ısı hakkıyla yapan bırı oldum. hedeflerım vardı olmak ıstedıgım yerler ama sımdı cok azını elde edebılmıs durumdayım. ben unıye hazırlanırken tesetture gırdım. rabbımn huzurnda bır nımet olur ıns o donemde yasadıgm sıkıntılar detaya gırmeyecegım. sonrasında ortumden kopmamak ıcın unıye gıtmedım. tabı cok sıkıntı yasadım verdgım karardan dolayı aılem cevrem dahası ertelenen ıdeallerle bırlıkte her dem yıpranan psıkolojım. ama elh rıza ıcın yapılan bu mahrumıyetten dolayı hıc pısmanlk duymadım. derken c.hak lutfettı bır sekılde anaokulu ogrtmenlıgı ıcın dısardan egtm aldm su an calısııyorum ama malum sartlar cok zor. bu yogunlukta daha kac yıl bu meslegı yapabılırm bılmıyorum malm ozel sektor. bulundugum kurumda basarılı bır ogrtmen olarak anılıyorum sık sık ama yetmıyr bana. ıdare edecegm ınsanlarn ıdaresı altnda ezılmek oldukca can sıkıcı. ama ben tum bunlara esım ıcın katlanmak zorundayım. malum basortusu sorunu artk yok. egtımıme devam etmek ıstıyorum ama ıste tam bu noktada butun ıpler kopuyor. esım son derece kıskanc bır ınsan benı degl unıye gondermek AÖ den baska bır yerde okumama asla ızın vermez. onca calısyorm emegımın karslıgını ne madden ne de manen alıyorum. asla tatmın olamıyorum. esımın aılesı ıle zaten sorunlarımız var. bır de ben egtmıme devm etmek stıyorm deynce ıs cıgırndan cıkıyor. 5 yıllık evlıyız cocgmz esmden kaynaklanan bır sorun sebebı ıle olmuyor .. tup bebekle belkı bır ıhtımal. ama ben emın deglm cock olayndan. bazen dıorm cocgn olmması bır ısaret mı bu evlılık gıtmeyecek cunku. esım ıtedklernı yaptgm muddetce ıyı bır ınsan amabıldgnz bır enkaz yıgını. hayattan zevk almayı bılmez bır sınemaya bıle surukleyerek gotrrsnz yılda 2 en fazla. butun bunlar da bır oncekı atlattgmz bosanma evrsnden sonra duzelms halmz. ben enstrman calmayı seven kendınce hobılerı olan aktıf uretken bırıyım esımse benm tam tersm:( ama cok ıyı bı ınsan hakkını yıyemem dger noktalardan comert akın uyumlu bırı. ama ben mutlu deglm. kımınz rahat mı batıyor dıyeblr belkı ama ınsan ısteklerı engellennce tutsak gıbı hıssedıyor kendını.kı ben ozgur ruhlu bırym. sımdı ne yapcagmı bılemıorm bu evlılıgı bıraz daha mucadele ıle adam edeblr mym acaba? 5 yıl ıcınde esımsz sokaga cıkıcıkabılıyorum ve soyal hayatma zor da olsa kavstm pekı bır 5 yıl onra ıstedgm meslege kavusablr mym? mllet sunepe karısnı adam etmek ıcın ugrasr durur benm kocam da nasıl benı ezse de sesm solgm cıkmasa dıe bakıyor? uff ıyıce ıcım darlandı. her gun dua edıyrm feth suresı okuyrm. dıger yanmda bosanms bır kadn olarak yasamaktansa sartları zorla belkı esınle bırlıkte amacna ulasrsn dıo ama bılıorm cok zor.cok dua ettm allaha ben de her kadn gıbı yemegmı yapaym gezeym tozaym böyle durup durup projeler uretp huzurmu kacrmayaym dıe ama yok olmuo ınsan kendı yapsna engel olamıyor. ben buyum.bu evlılık bu sebeplerden bıterse hakka gırer mym en cok da korkm bu?

Konunuza cevap vermek isterdim fakat tam anlayabilmiş değilim. Niye bazı harfleri kullanmadan yazıyorsunuz? Anaokulu da olsa eğitim sektöründe çalışıyorsunuz. Halimz mesela halimiz mi demek? Eğer klavyenizde sorun varsa anlarım ama yoksa yazdıklarınızı tekrar okumanızı rica ediyorum.

Konunuza cevap vermek isterdim fakat tam anlayabilmiş değilim. Niye bazı harfleri kullanmadan yazıyorsunuz? Anaokulu da olsa eğitim sektöründe çalışıyorsunuz. Halimz mesela halimiz mi demek? Eğer klavyenizde sorun varsa anlarım ama yoksa yazdıklarınızı tekrar okumanızı rica ediyorum.

bende çoğu kelimeyi anlamadım.tabii konuyuda:50:

sen bu kadar açık görüşlü biriyken eşinin bu denli dar görüşlü oluşu elbette çok sıkıntılı bi durum olmalı
insan eşini kıskanabilir ama bu kıskançlık senin eğitim durumuna bile köstek oluyorsa kanımca durup bi düşünmeli
senin üniversiteye gitmeni kıskanacak kadar ve buna engel olabilecek kadar zihni dar bir insanla olmak kolay değil
yaşadığın sıkıntılarda haklısın
eşin çok abartıyor, kıskançlık sakınmak evet ama bu boyutta kesinlikle değil
yanlış yaptığını bir an önce anlamalı eşin
anlamalı ki onun bu tavrı bak seni evlilikten vazgeçme aşamasına getirmiş
Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
yazımı okuyamayan arkadaslar özür dilerim haklısınız sahiden, o anki gergınlıkle alelacele yazılmıs bır metin . düzeltebilirsem tekrar yazarım inş. ünlü harfleri kullanmadan yazınca karman çorman olmuş :( ilginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
evlenmeden önce nişanlı sözlü kalmadınız mı? hiç anlayamadın mı bu adamın senin tam da zıttın biri oldugunu?

acıkcası gec kalınmıs bir farkındalık var ortada... sanmıyorum bu adam evlendikten sonra böle olsun illaki belli etmiştir sana karakterini, sen ben bu sebepten oturu bu evliliği bitirmek istiyorum dersen aklın bunca zaman nerdeydi diye sorarlar insana...

sanırım esine asık degilsin ya da onu öle cok da sevmiyorsun... bosanmak bana göre cok buyuk bir şey ve bole kolay kolay agza alınmayacak birşey, bunu aklından gecirip cocuk sahibi olmak konusunda bile suphe duyuyorsan evlilik senin icin zaten manen bitmiş...

bir zaman sonra karsındaki insanı da üzmeye ve yormaya baslarsın böle giderse

hayırlı bir karar vermen dileğiyle....

uzun zamandır ıcınde bocalanıp durdugum sorunum ıcın artık bır karar verıp ona gore yurumelıyım. idealist bır ınsan olarak bılındım hep cevremde. basarılı, gırdıgı ortamda eline aldıgı ısı hakkıyla yapan bırı oldum. hedeflerım vardı olmak ıstedıgım yerler ama sımdı cok azını elde edebılmıs durumdayım. ben unıye hazırlanırken tesetture gırdım. rabbımn huzurnda bır nımet olur ıns o donemde yasadıgm sıkıntılar detaya gırmeyecegım. sonrasında ortumden kopmamak ıcın unıye gıtmedım. tabı cok sıkıntı yasadım verdgım karardan dolayı aılem cevrem dahası ertelenen ıdeallerle bırlıkte her dem yıpranan psıkolojım. ama elh rıza ıcın yapılan bu mahrumıyetten dolayı hıc pısmanlk duymadım. derken c.hak lutfettı bır sekılde anaokulu ogrtmenlıgı ıcın dısardan egtm aldm su an calısııyorum ama malum sartlar cok zor. bu yogunlukta daha kac yıl bu meslegı yapabılırm bılmıyorum malm ozel sektor. bulundugum kurumda basarılı bır ogrtmen olarak anılıyorum sık sık ama yetmıyr bana. ıdare edecegm ınsanlarn ıdaresı altnda ezılmek oldukca can sıkıcı. ama ben tum bunlara esım ıcın katlanmak zorundayım. malum basortusu sorunu artk yok. egtımıme devam etmek ıstıyorum ama ıste tam bu noktada butun ıpler kopuyor. esım son derece kıskanc bır ınsan benı degl unıye gondermek AÖ den baska bır yerde okumama asla ızın vermez. onca calısyorm emegımın karslıgını ne madden ne de manen alıyorum. asla tatmın olamıyorum. esımın aılesı ıle zaten sorunlarımız var. bır de ben egtmıme devm etmek stıyorm deynce ıs cıgırndan cıkıyor. 5 yıllık evlıyız cocgmz esmden kaynaklanan bır sorun sebebı ıle olmuyor .. tup bebekle belkı bır ıhtımal. ama ben emın deglm cock olayndan. bazen dıorm cocgn olmması bır ısaret mı bu evlılık gıtmeyecek cunku. esım ıtedklernı yaptgm muddetce ıyı bır ınsan amabıldgnz bır enkaz yıgını. hayattan zevk almayı bılmez bır sınemaya bıle surukleyerek gotrrsnz yılda 2 en fazla. butun bunlar da bır oncekı atlattgmz bosanma evrsnden sonra duzelms halmz. ben enstrman calmayı seven kendınce hobılerı olan aktıf uretken bırıyım esımse benm tam tersm:( ama cok ıyı bı ınsan hakkını yıyemem dger noktalardan comert akın uyumlu bırı. ama ben mutlu deglm. kımınz rahat mı batıyor dıyeblr belkı ama ınsan ısteklerı engellennce tutsak gıbı hıssedıyor kendını.kı ben ozgur ruhlu bırym. sımdı ne yapcagmı bılemıorm bu evlılıgı bıraz daha mucadele ıle adam edeblr mym acaba? 5 yıl ıcınde esımsz sokaga cıkıcıkabılıyorum ve soyal hayatma zor da olsa kavstm pekı bır 5 yıl onra ıstedgm meslege kavusablr mym? mllet sunepe karısnı adam etmek ıcın ugrasr durur benm kocam da nasıl benı ezse de sesm solgm cıkmasa dıe bakıyor? uff ıyıce ıcım darlandı. her gun dua edıyrm feth suresı okuyrm. dıger yanmda bosanms bır kadn olarak yasamaktansa sartları zorla belkı esınle bırlıkte amacna ulasrsn dıo ama bılıorm cok zor.cok dua ettm allaha ben de her kadn gıbı yemegmı yapaym gezeym tozaym böyle durup durup projeler uretp huzurmu kacrmayaym dıe ama yok olmuo ınsan kendı yapsna engel olamıyor. ben buyum.bu evlılık bu sebeplerden bıterse hakka gırer mym en cok da korkm bu?

Açıkçası tesettürden dolayı okul hayatınızı bırakmanızı anlayamadım. Tesettürlü arkadaşlarım var evet bazı hocalar da derslerine o şekilde girmelerine izin vermiyor fakat hiçbirisi okulu bırakmadı. Bu nedenden dolayı bırakılmaz ki. Sonuçta sadece derste açıyorsunuz o da zorunluluktan-dı. eskiden. Bir de böyle nedenlerden dolayı "boşanma" konusu olmamalı bile. Konuşursunuz ikna edersiniz okuma konusunda ne kadar kararlı olduğunuzu eşinize yansıtırsınız bir şekilde ikna edebilirsiniz. Ama siz yorum almadan önce boşanmayı yazınıza koymuşsunuz açıkçası bu kadar basit sebeplerden biten evlilikleri duyunca insanın aşka olan inancı azalıyor ; çocuk olmamasını bile acaba boşanmalımıyız onamı işaret gibilerinden yazmışsınız olmadı bence. O kadar değerleri olan bir insansanız aza kanaat etmeyi de bilin ve sahip olduğunuz her şey için Rab'bimize şükredin. Okul konusunda hak versem de bu nedenden dolayı boşanmayı düşünmenizi kafanızı kurcalamanızı hak veremiyorum.

Açıkçası ben de bu kadar özgür ruhlu olduğunu söyleyen bir bayanın neden kapandığını, daha muhafazakar bir tarzı benimsediğini anlayamadım :44:

yorum yapan arkadaslara tesekkur edıyorum. emın olun negatıf ya da pozıtıf her elestırınız onemlı benım ıcın. ınsan sorunun ıcındeyken hep kendı bakıs acısında sabıtlenıyor. fıkırlerınız benım ıcın cıddı farkındalık vesılesı olacak. zamanınızı verıyor olmanız bıle cok onemlı tesekkur ederım tekrar.

evlenmeden once tanımadın mı dıye bır soru gelmıs maalesef tanıyamadım daha dogrusu o donemlerde kıskanclıgı her erkek gıbı rutın kıskanclık turunden ıdı. bu da cok rahatsız etmedı. esas sorun evlılıkten sonra basladı. esım de bunu ıtıraf edıyor zaten evlendıkten sonra meydana gelen bu aıdıyet duygusu elımde olmadan senı yıpratmama sebep oluyor dıyor. paranoyanın böyle bır cesıdı varmıs sanırım evlılıkle ortaya cıkan.bu konuda bır danısmana gıtmeyı cok kere teklıf ettıysem de kabul etmedı. malum turk erkegı formatı! evlılıgımı kurtarmayı elbette cok ıstıyorum ama yılların bezgılıgı ıle sanırım bı yerden sonra artık patlama asamasına gelıyor ınsan. esımı sevmeseydım durmazdım bır sn. keske ıstenılenlere onunla ulasabılsem!

cocuk hususna gelınce ben bunu asla bır eksıklık olarak gormem aynı sorun bende de olabılırdı hele kı kanaatsızlık gıbı bır durum elh kı yok! sadece ıcımden gecen bır fıkırdı ama yorumunuzu dıkkate aldım tesekkur ederım.

ozgur ruhlu bırının ortunmesıne gelınce:) farklı seylerden bahsedıyoruz sanırım. ozgur ruhtan kast edılen neden suflı duygular olsun kı? kendımıce egıtımımı tamamlamak ıstedıgım alanda basarı gostermek ve aktıf bır halde calısıp topluma hızmet etmenin nesı tesetture engeldır anlamadım. yıne de tesekkur ederım yorumunuz ıcın.

yazdıklarınız sanki benim ağzımdan dökülüyor gibi ne kadar benzer hayatlarımız var...insanın ideallerini bastırarak yaşaması,kendini gerçekleştirememesi kötü bi duygu..mükemmel bir hayat da yaşıyor olsanız hep eksik gibi..hele benim gibi tipik bir kova iseniz...evlilik bi arena olmamalı kimse karşısındakine hükmetmemeli (meşru konularda) benim gibi çocuk sebebiye kendinizi sınırlandırsanız anlarım hayatta hiç bişey onlardan kıymetli değil ama sizin durumunuza üzüldüm ne diyim umarım ikna olur eşiniz...

muhafazakar hayat tarzını benimsemekle özgür ruhlu olmak arasında tezatlık görüyorsanız pes diyorum artık...sapla samanı birbirine karıştırmayın lütfen..siz özgürlügün icine neleri dahil ediyorsunuz bilemiyorum hayatına ters düşmeyecek idealleri olamaz mı?bayan tesettüre girdi diye ilkel mağara şartlarına dönsün o zaman nasıl bir basirettir hayret yani...

tesekkur ederım dide benım de yukselenım kova bu arada:) senın ne guzel bır evladın varmıs keske benım de olsaydı ınan o zaman bu kadar eksık hıssetmezdım kendımı.bence bır kadının hayatta yapabılecegı en buyuk basarısı bır evlat yetıstırmek bundan daha guzel bırsey olamaz ınan. ben ogrencılerımın bıle basarılarında öyle gururlanıyorum kı bır de evladımı yetıstırsem ınan dert dıye buraya yazdıgım sey sankı bır nebze olsun hafıflerdı. belkı ona kanalıze ederdım heveslerımı. ama o da yok:( nasıp! takdır mevlanın... benım en cok uzuldugum ben de mı acaba sorun farkında olmadan esıme haksızlık mı edıyorum sorusu.evet zor bısey evlı bırının hem okuyup hem evlılıgını devam ettırmesı ama olmayacak bısey degıl.kı onun sorunu ıslamı kullanarak bı anlamda benı engellemek ve ben buna tahammul edemıyorum. islam bu demek degıl cunku!!!!! bılıyorum cok sevıyor benı ama bu sevgı senın de dedıgın gıbı hukmetmeye donusmemelı aramızda. o bana destek olsa bırlıkte basarılara ımza atsak baska ne ısterım kı! ama yok ıste! bırak yanımda yer almayı sankı gayrı mesru bırsey ıstıyormusum gıbı bır de yuklenıyor bana. ınsan ne kadar zorlasa da kendının dısına cıkamıyor ki.içimdekini susturamıyorum... dua edıyorum rabbım yardımcımız olsn ıns. tesekkur ederım zaman ayırdıgın ıcın

Son düzenleme:
anaokulu öğretmenisin ve kapalı olduğun için özelde çalışmak durumundasın. farzetki okudun ama yinede özelde çalışmak durumunda kalacaksın. ve maaş durmun süper olayacak. kaldı ki mezun olunca iş bulmakta o kadar kolay değil.

eşinin doğrularını değiştirmen hiç kolay değilben de sana şimdi burda eşine karşı dur diyo olmak istemiyorum yanlış anlama...birçok insan kadın erken çoğu yapıyor bunu,eşi kendisiyle evlenince doğmuş gibi davranıyor.sanki daha önce bi hayatı,çevresi,oturmuş bi karakteri yok...birbirlerini şekillendirmeye çalışıyorlar onu yap bunu giy su şöyle bu böyle..ben buna dayanamıyorum ...önce bireyiz sonra evliyiz biriz ...kendimden eminsem verilen her direktifi yıkıcı eleştiri hakaret bana göre...onun düşündüğü şeyleri (her ne ise onlar) en az siz de onun kadar hesap ediyorsunuzdur zaten...kırılıp umutsuzluğa düşmek yerine onun size koyduğu engellerin sizi ne kadar üzdüğünü güzellikle anlatıp zamanla ikna edebileceginizi düşünüyorum..
bebek meselesi zaten bizim irademiz sınırlarında birşey değil zamanı geldiğinde kucaklarsınız inşallah yavrunuzu..ama ben onun sizi durduracagını sanmıyorum 2 tane bile beni frenleyemıyorsa....

ben pedagoji ıstıyorum kı bu alanda calısma sartları daha rahat olacak en azından burası kadar yogun degıl ve tatmın olacagım. kendı ıs yerımı acıp calısma saatlerımı kendım belırlemek ıstıyorum. zaten amacım salt para kazanmak olmadı hıc. rızık belırlı malum. ama tatmın olurum,ben sımdıden yayınevlerı ıle calısmalar yapıp kaynaklar hazırlıyorum cocuklarla ılgılı ama malum bu alanda etıketım olmadıgı ıcın bı yere kadar sıcrayabılıyorsun bırılerı gelıp senın emegının uzerıne kurulabılıyor ve mecburen kabullenmek zorunda kalıyorsun:(

dıdee yorumlarını okurken ınan cok rahatlıyorum ılk kez bırı benı bu kadar net anladı. esıme kendımı anlatmak ıcın cok ugrastım ama kendı dunya gorusunun uzerınde olunca ısteklerım benım acımdan bakmayı dırek reddedıyor ve o zaman hersey cok kırıcı oluyor. zaten gozunun onunde yasıyorum tum zorlukları ama gormeyen gormuyor ıste. ben artık dua edıyorum sadece, hayır olan her ne ıse mevlaya havale edıyorum kı ona gore adım atayım. sagol ılgın ıcın

benim de hayalim psikoloji-pedagoji egitimi almak :) seni biraz olsun rahatlatabildiysem ne mutlu bana..burda buna benzer bi konu açmıstım hani acaba ben mi uçuyorum yoksa mümkün müdür istediğim beni tanımayan insanlardan objektif yorumlar almak için...kimse yok canım olur mu demedi o ufacık bi grubun bile manevi desteği beni daha da umutlandırdı inan... bi göz atabilirsin...

Türkiye'de pedagoji bölümü yok şuanda iyi bir pedagog olmak için çocuk gelişimi ya da okul öncesi öğ. + psikoloji,pdr bitirmek lazım...lisans mezunu musun orayı kaçırdım ama eğer öyleyse zaten yolun yarısını geçmişsin 0 dan başlayacak olanları düşün adı lazım değil baş harfi dide :) sen niyetini temiz tut çok da üsteleme yavaş yavaş alıştır onu bu duruma ..gercekten kafana koyduğunu belli et ama ısrarınla bogma sakın...ben mutlaka ikna olur diyorum... bizim evde benim sloganım şu:simdi değilse 10 yıl sonra o zaman değilse 20 yıl sonra...kararlı olduğumu hissettiriyorum..ama hayır dese inan hiç üstelemez,zamana yayarak bir şekilde bunu kanıksamasını sağlardım...

:):):):) keyfile okuyorum yazdıklarını supersinnnn!!!! olursa bır gun, basarırsam sayet ılk senı haberdar edıcem ınan:) bu sloganı tuttum! ama Allah bıze de sabır versın bu yolda.neden her istenen şeye bunca zor ulaşılır ki:( ah ahhhh... kıymet yoksa nasıl bılıncektı dı mı? gecen yıl bu soruna ılave sorunlarla boşanma aşamasına geldik açılmış olan boşanma davamızdan son anda vazgeçtik. şimdi tekrar bu raddeye gelmeden nasıl çözüm bulurumun derdindeyim. tavsiyene fazlası ile kulak veriyorum ve gereğini yapıcam ama ömür geçiyor:(
çocuk gelişimini dışardan hallettim ki, şu anda bu mesleği yapıyorum. iş pdrye kaldı canım . ama cocuk gelişimi olmadan da işi götüren çok kişi var çevremde canlı örneklerine şahidim. inşaallah bir gün her ikimiz de hedeflerimize ulaşmış oluruz tabi diğer arzu edenleri de unutmayalım. o zaman buraya 'BAŞARDIK' yazarız inş göğsümüzü gere gere. Rabbim hayırlı ise nasip etsin.hayırlı aksamlar:)

Son düzenleme:
Back