Evliliğim için ne yapabilirim?

aa ne münasebet... ben olsam hemen ''siz de çok şanslısınız ki benim gibi gelininiz var'' derdim. altta kalma sakın.

Okurken hayretler içinde kalıyorum ya, şaka gibilermiş.. Tabi Onlar Allahın bir lütfu, siz sanki öksüz yetim çöp parçası. Yatıp kalkıp şükredeceksiniz. Peki siz ne diyorsunuz görümcenizin bu lafları karşısında, ben asıl onu merak ettim şuan.

bana ensest ilişki var gibi geldi aralarında
üzgünüm çok üzgünüm ama bir anne oğul ilişkisinden farklı bişiler sezinledim
anne oğul birbirerine düşkün olabilirler ama nerde görülmüş öpüşelim koklaşalım muhabbeti
kucağına yatmalar sıkıştırmalar elleşmeler felan
bana ters
sapıkça bir bağ var aralarında
bunlar olmuyor mu bal gibide oluyor ensestlik diye bişi var ve gerçek
ve ben gerçek hikayelerden biri olarak bunun hikayesini okumuştum anne oğul-abi kız kardeş
allah kötülerle karşılaştırmasın doğru yoldan ayırmasın

ben iyiyim allah karsılarıma iyi insanlar çıkarıyor diyorum ayyyyyyyyyyyyyy deme öyle diyor benim kaynanam nasıl kötü ben istemediler çöp almadılar bak gidip oonarldada kalıyorum mecburi konusuyorummmmm gelnide iş bitmez erkeğin aielsinde biter diyor

Eşiniz böyle devam ederse boşanmak tek şansınız. Şu an bunu düşünmüyorsunuz ama sadece ertelemiş olursunuz başka bir şey değil.

Konuş demeyin, boşan demeyin demişsin de, ne diyim diye düşündüm. Kendimi senin yerine koydum, daha kaç gün sabrederim dedim. Bu olay senin psikolojini bozmuyor mu? Boşanma desem bile sadece boşanmayı ertelemiş olursun. Eşin bu evliliği evcilik olarak mı görüyor? O değil de annesi de çok tuhaf. Bence sıkıntılarını ailenle paylaşma zamanın çoktan gelmiş. Eminim onlar da tuhaf karşılayacaklar. Sanırım ne yapman gerektiğini onlar daha iyi bilirler. Ben olsam boşanırdım ama sen bilirsin. Ayrıca boşanmak o kadar da korkunç bir şey değil. Sadece karar vermek zor o kadar.

[SUB][/SUB] okadar çözümsüz yani :/

Eşin tam bir anakuzusu çıkmış.Henüz büyüdüğünü kavrayamamış.
Ama merak etme kimse ömürboyu çocuk gibi anakuzusu kalmaz.

Biraz sabırla belki halledebilirsin.Mesela kayınpederin varmış,bu bile senin için avantaj.
Bazı konularda topu kayınpedere atabilirsin.Baban var nasılsa veya baban var ya gibi...

Bir de tavsiyem sana normal gelenin haricinde onların istediği davranışları benimseme.
Yani sana göre 2-3 günde bir aramak normalse öyle devam et.Sırf sitem ediyorlar diye her gün arama.

Eşine sık sık bizim evimiz,bizim hayatımız,bizim evliliğimiz şeklinde vurgular yapabilirsin.
Gerçekten anlamadığını belirten,suçlama içermeyen sorular sormaktan çekinme.
Mesela "Neden annene soralım ki ? Bu bizim evimizle alakalı bir konu,bizim karar vermemiz lazım."
Biraz gaz vermek,farkına varmasını sağlamak : "Biz yetişkiniz-Sen artık evli bir erkeksin,evinin sorumluluğu sana ait-Bu evin erkeği sensin,kararı sen ver"
Hatta daha ileri gidebilirsin."Ben senin karınım" veya "sen benim kocamsın" diye başlayan cümleler kurabilirsin.

Bu durumda yapacağın en kötü şey,ailesinden şikayet etmek veya kötülemek olur.
Bak dizi izlerken yorumlardan alınıyormuş.Bunu da kullanabilirsin.
Koca adam olmuş hala etki altında kalıyor veya adam evli olduğunun farkında değil,evlilik sorumluluğunu bilmeyenler evlenince böyle oluyor gibi göndermeler yapabilirsin.

inşallah etkili olur . . . . . biz tartıstıgımzda ablasını annesini vb kim varsa arar anlatır sonra ablası arkadsca beni arar bak elif bu kadar kusursuz bir aileyle ilgili bir sorunun olması mümkün değil ama kardeşim size laf söyluyr dayanamıyorum bu kıza diyor neo ldu acaba senin iyi niyetli cümlelerini yanlışmı anladıkiiiiiiiiiiiiiii

zor bi durum aslında hepimizn yaşıyoruz
ablamında eşi çok inatçı öel böle değil ama dize getirdi hemde ayrılık şamasındayken
ço savaştı ama belli bi zamana kadar çok alttan aldı evliliğimi bitirmicem dedi onlar için dedi
allah da yardım etti kendi ne bağladı hep iyimser oldu şuan şükür 3 çocuğu oldu
kolay değil burlara gelmek ama herşey sabır kardeşim inş düzelir hakkında hayırlısı olsun

Bu tip kayınvalideler ne yazık ki var. Biz kayınvalideye gideriz en fazla 2 saat otururuz. Haydi benim uykum geldi der, eve gelir gece boyu film izler. Bunu da ben ona öğrettim. :) Ben kalkalım dersem annesi bak gelin oturmuyo falan demesin diye.

Bilmiyorum bensiz annesiyle ayrıca görüşüyor mu ?

Evlenmeden önce ona söyledim, benim anneme nasıl davranırsan bende senin annene ailen öyle davranırım. HEr gün annene gidelim, yok o gelsin, böyle bana baskı yaparsan kusura bakma kötü yüzümü biliyosun dedim. Evlendikten sonra bir kaç kez baskı yaptı aynen cevabı verdim benim ailemin değeri ne kadarsa seninki de o kadar. Annemle kaç kez konuştun veya kaç kez gittin . Bu geri çeklimeye başladı bu sefer her fırsatta hatırlattım. Şimdi annesi kahvaltıya çağırsa zaten bir pazarım var kusura bakma ben gelemem sen git diyorum. Bu sefer de sen gelmessen gitmem diyor, bende şu kadar zaman geçireceksek gelirim derim. o şekilde.

Ha birde gözünü korkutun, sizin vazgeçemeyeceiğinizi anlamış. Nasılsa evdesin. bu saatten sonra nasıl olur bilmem ama, O diyor ya ailesi öncelikli falan, Rest çek. Öyle kolay değil 7 aylık kızı bırakmak. Surat as. gıcıklık yap. HEr istediğinde gitme. her aradığında bakamıyorum işim var falan de. Ne o öyle ana kuzusu olup bizim başımıza salıyorlar. Çok kıymetliydi evlenmesin ya

teşekkrüğ ederim bugün konuştum dedimki bizim bir özleimiz olmalı hibçireyi beceremiyrosan tqartısmalarımızı anlatma bari dedim benim için önce sonra canana dedi can kanımdan olandır cananda sensin dedi

ablanız nasıl bir yöntemb davranış sergiledi peki?????????

hmm işte sorun burada!!!kendilerini kusursuz gören bir aileye,böyle bir zihniyete sen ne anlatsan boş!boşa kürek çekip her seferinde başa saracaksın ne yazık ki

Son düzenleme:
Canım taviz vermeyeceksin.Onlar öyleyse sende böyle taktiği.Kavga gürültü yapma ama yavaş yavaş araya mesafeyi koy.Eşinde seni incitecek bir davranışta bulunursa,yok onalr ailem,senin için onları mı....bu tür laflarda kesin tavrını koy.Aman onların gönlü olsun diye kendinden ödün verme.Bu davranışlar zaten seni alıştırma,kendilerine çevirme taktiği.Sen evlisin.Ve eşin bir aile olduğunuzu idrak etmek zorunda.Boşan demem ama,boşanamayacağını ondan ayrılamaycağını hissettirir davranma.Daha çok ezilirsin nasılsa gidemez kabul eetmke zorunda gibi bakar olaya.Senin onun karısı olduğunu bilmeli sınırlarını iyi izmeli.Sürekli annesini aramak gibi gitmek gibi bir eylemdede bulunma.Bu artık görev halini alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…