Evliliği sona erdirenler

bbcmlm

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2015
23
13
Evliliğin yürümediğini nasıl anlıyorsunuz, neye dayanarak "bu evlilik yürümüyor" diyorsunuz ?

Artik onunla aksam yemeklerinde catal bicak sesinden baska ses yoksa
Bir elinde kumanda bir elinde telefon seni gorus acisina almadan oturmus tv izliyorsa
Yillardir demledigin cayi artik begenmeyip elestiriyorsa
Gece yatarken senden once yataga girip yorgana koala gbi yapisarak kendini yataga sabitlemisse
Pazar gezmeleri seyreklesmis hali saha maclari siklasmissa
Dipleeinin geldigini artik fark edip sacini mi boyatsan kasinimi kaldirsan gbi elestriler basladiysa
Bence o evlilik bitmistir artik ve buna eklenecek bir cok maddde var ..

Onun evde olup olmaması umurunda olmuyorsa,
Senden farklı zamanda yatağa giriyorsa,
Evin dışında şen şakrak ama eve gelince yüzü asık oluyorsa,
Sen konuşurken telefonla oynuyorsa,
Fiziki görünüşünü eleştirmeye başlamış ve hatta dalga geçmeye başlamışsa,
Artık birlikte bir film bile izleyemiyorsanız,
Senin için hiç vakti yok ama arkadaşlarına ailesine koşarak gidiyorsa,
Sende evde hep mutsuzsan, her müzikte gözlerin doluyorsa ve kalbin acıyorsa
o evlilik bitmiş demektir.
Ha geri getirilebilir mi? Tekrar eskisi gibi olur mu? Hata kimdeydi? Ben ne yaptım? Kadınlık yaptım mı? O ne yaptı? Erkeklik yapıp evine eşine gerekli ilgiyi gösterdi mi? Bir şans daha var mıdır? Hatalardan dönülür mü? Güven tekrar gelir mi? En önemlisi gerçekten sevgi bitti mi?
(Ben daha bu cevapları bulamadım. )

Bence, sürekli kavga varsa, birbirinize saygınız kalmamışsa, karı-koca ilişkileriniz yoksa, biz yerine hep ben varsa..
Hep kendi kendine bişeyler yapılıyorsa, sürekli anne baba da zaman geçiriliyorsa, aynı sofra da baş başa yemek yenilmiyorsa, hastalandın ağladın sızladın dönüp bakmıyorsa..
Tahammül ve sevgi kalmamışsa o evlilik bitmiştir. Fazla zorlamaya gerek yok.

ama ne yazık ki bu cehennemi sürdürecek olan çok kadın var... sırf inat uğruna bile yapanlar var..
Fazla yormadan yorulmadan bitirmeli..

Ben kendimi sırtımdan vurulmuş hissediyorum. Uzun gecelerim oluyor bitmek bilmiyor uyuyamıyorum. İki yıl oldu evleneli. Ve başından beri kavgalarımız hiç eksik olmadı. Halbuki önümüzdeki kocaman engelleri aşarak evlenmiştik, ne lafları duymazdan geldik. Hepsi boşaymış.
Kızlar hiç kimseye fazla değer vermeyin, ailenizi başkaları için üzmeyin.
Herşey ve hiçbirşey için kavga eder olduk evlenince. Sonra azalmaya başladı çünkü kavgalar çok ağırdı. Ama yine ara sıra büyük kavgalar çıkıyor ve artık eşime hiç güvenmiyorum. Güvenmekte iatemiyorum çünkü güvensem sonradan pişman olacağımı biliyorum. Hep keşke sevgiliyken ayrılsaydık diyorum. Olaylar zaten evliliği mümkün kılmıyordu, keşke evlilik için çaba göstermeseydim diyorum.

Ama ayrılmaya da cesaret edemiyorum. Yani sanki bişeyler olsunda ayrılalım modundayım bazen. Ayrılmamızı kesinleştirecek bişeyler. Böyle çok saçma bir durumdayım

nedir somut olarak kavgalarin nedeni?

Bende aynı moddayımm...cesaret edemiyorum bir türlü ya pişman olursam diye...bekliyorum geri dönüşü olmicak bişey olsun olsun da bitsin artık...kararımı kesinleştiremiyorum bir türlü...ne istediğimi bilmiyıorum ne doğru ne yanlış kestiremiyorum artık...zamana bıraktım herseyi

Kızlar düğüne günler kalmış bir kız olarak ben bu yazdıklarınızdan çok etkileniyorum ve evlilikten deli gibi korkuyorum bu kadar boşanma sayısı.. ne bileyim kimse boşanmak için evlenmiyor sonuçta

Mesela
*vakit geçirelim diye biryerlere gidip, kısa bir süre sonra etrafa bakıp duruyorsan
*evde boğuluyormuş gibi hissediyorsan
*başkalarının ilişkilerine gıpta ile bakıyorsan
*YALNIZLIK hissediyorsan

evlilik bitmiş de okey dönüyorsundur...

Reactions: iiz
benim de tam olarak hissetiğim buydu.. bişey daha olsun da bitsin,kısır döngüye girince olmuyo
nitekim oldu da
kumar vardı, psikolojik şiddet, kısıtlama,yalanlarını yakalıyodum para ile ilgili,ekonomik şiddet vardı ama hala bişey daha olsun diyodum ve oldu da "fiziksel şiddet" kaldıramayacağım birşeydi ve bitirdim bu nedenle..
kadınlarda bu var sanırım ayrılma sebebi çok ama daha geçerli bi sebep oluşmasını bekliyoruz

Çok kavgalarımız var Canım
valla canım o kadar çokki kavgalar hangi birini anlatayım, fazla kendimi ifşa da etmek istemiyorum ama genelde eşimin ailesine olan ilişkisi, eşimin annesiden kaynaklanıyor. Birde tabi hiç düşlemediğim bir hayatı yaşar buldum kendimi. Onun açısındanda kavgalar benim onların kültürünü bilmememden, benim annemden kaynaklanıyor. Bazen beni küçük gördüğünü bile hissediyorum. Ve artık kendimi tamamen yalnız hissediyorum.

Kızlar düğüne günler kalmış bir kız olarak ben bu yazdıklarınızdan çok etkileniyorum ve evlilikten deli gibi korkuyorum bu kadar boşanma sayısı.. ne bileyim kimse boşanmak için evlenmiyor sonuçta
Valla iyice düşün taşın, ben o kör aşık hallerimle davrandığım için çok pişmanım çünkü mantığımı kaybettim. Herşey yolundaysa boşyere kuruntu yapma ama bence sorunlar varsa iyice bak sorunlar neyden kaynaklanıyor diye. Sana değer verildiğini şüphe duymadan hissediyorsan sorun yoktur

Hepsi de bende var:////

Verdiğimiz emek var çünkü bi çırpıda silemiyoruz. İçim acıyor evlenmeden önceki hayallerim aklıma grlince. Çok yanılmışım çünkü şu an çok farklı şeyler yaşıyorum ve hak etmediğimi düşünüyorum

aynen kızlar bende 5 yıldır evliyim sok oluyorum bazen gözle görülen bişey yok ama bugun ciidi kavga ettik zaten 1 senedir calkantıda beceriksizmişim hergün camasır yıkıomusum ama kirli sepeti bosalmıomus falan cocugum var 3,5 yasında karar veremiyorum

O kadar sebep verdi ki elime evliliğimi bitirmem için hala evliyim hala evliyim sustum idare ettim hazmettim idare ettim ne oldu başım gögemi erdi hayır..
Kimse madalyada vermedi..
Sadece bitirmeyi kafaya koyduğum gün birde test yapayım ne olur ne olmaz dedim de Allah bana bir kız bahşetti ben bunu kocama katlanmanın mukafatı olarak görüyorum evliligimin büyük hatası degil..

Evliliğin yürümediğini nasıl anlıyorsunuz, neye dayanarak "bu evlilik yürümüyor" diyorsunuz ?
cocuk yapacak kadar guvenmedigim, omur boyu bana 'aile, eş' olur ve her kosulda yanimda olur diyemedigim noktada bitmisti zihnen.. tabi 1 gunde olmuyo bu..

Bugun 2 posta makına döndurdum halim olsa 2 posta daha camaşır cıkar kirli sepetının dıbı hala gözukmedi kocana bakma sen he bu becerıksızlık fln degil

bide ben obsesifim takıntı hastalıgı tedavigörüyorum elimden geldigince bi penyeyi giymeye calısıyorum ama cok terliyorum annemlerle beni karsılastırıyo onlar cok temkinli halıyle ama daha 25 yasındayım ben ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…