- 3 Aralık 2021
- 39
- 27
- 32
-
- Konu Sahibi Etkili Eleman
Hic kimsenin hayatina bakma sen bu haya eşinle senin sizon duzeniniz buHmm bizim de böyle olmaya başladı işte. Bazen her gün bazen bir hafta arayla. Ben de bu düzensizlik sorun zannediyorum. Ben sanıyorum ki bazıları her gün yapıyorsa bu hep böyle devam ediyor ya da haftada birse hep bu şekilde. Cinsel hayatta bile düzen takıntım varmış meğer. Düzenin dışına çıkınca alarm veriyorum
Konuştum hallettik. Ben biraz abartmışım :) teşekkür ederim yorumunuz içinCanim bunlar problem bile degil:) Sadece aranizda iletişim eksikliği olmuş biraz da inat ve gurur yapmissin.Bence hemen gönlünü al,sonuçta bu adam degismemis hep yardim ediyormuş sadece senin kadar muntazam yapamamis o da cok normal.Isten yorgun geliyordur koltukta uyuyakaldiysa sen de yanina uzan.Cinsellik kadin icin de ihtiyaç.Sen de eşini arzulayabilirsin bunu bence acikca ifade etmen esini de mutlu edecektir.Ayrica o da belki sadece kendisinin istekli olduğunu düşünüyorsa o da gurur yapabilir bir de öyle düşün.Ev isleri yüzünden de eşini kirma bence,senin de başında o oranin degil bu buraya ait degil diye komut veren biri olsa belki senin de tepkin ayni olurdu:) Sonuçta hakaret etmemis kötü birsey söylememiş bunda birşey yok.Bu sebepten sakın ailenin yanina gitme,cok abartmis olursun olaylar hic istemediğin bir yere gelebilir.Bence esinin gönlünü al arkadasina da yemege birlikte gidin☺
Tamam da adam hiç iş yapmıyor değil. Yapıyormuş. Konu sahibi beğenmiyor az buluyor falan. Bı gerçek var ki erkeklerin eli kadınlar kadar yatkın değil ev işlerine. Benim eşim iş yaparken. Bekarken de yapmış yine yapar. Ama hiç bı zaman benim kadar pratik değil hızlı değil. Mesela ev supursun ama mutfağı toplamasin. O mutfakta o kadar uzun kalınca sıkılıyorum ben. Benm on dakikada yapacagim isi bı saatte yapar. Ki iş yapan binadan yani. Ben hastaysam yada çocuklar hastaysa yardım etmesini isterim. Onun dışında kendim yaparım. Kadın neye kırıldığını söylemiyor trip atıyor.Ev işi konusunda pes etmeyin ve yapmayın yoksa sorumluluk tamamen size kalacak..
Konuşarak halletmeye çalışın ama sorumluluğu kesinlikle üzerinize alarak çözmeyin bu durumu..
Eve yardımcı almayı teklif edebilirsiniz parasını ortak vermek şartıyla..
Tamam da adam hiç iş yapmıyor değil. Yapıyormuş. Konu sahibi beğenmiyor az buluyor falan. Bı gerçek var ki erkeklerin eli kadınlar kadar yatkın değil ev işlerine. Benim eşim iş yaparken. Bekarken de yapmış yine yapar. Ama hiç bı zaman benim kadar pratik değil hızlı değil. Mesela ev supursun ama mutfağı toplamasin. O mutfakta o kadar uzun kalınca sıkılıyorum ben. Benm on dakikada yapacagim isi bı saatte yapar. Ki iş yapan binadan yani. Ben hastaysam yada çocuklar hastaysa yardım etmesini isterim. Onun dışında kendim yaparım. Kadın neye kırıldığını söylemiyor trip atıyor.
Katılıyorum. Başından beri bisey dikkatimi çekiyor mesela. Esimin bana "yardım" etmesinden bahsediyoruz. Yani aslında hepimiz bu işlerin kadınlara ait olduğunu kabul etmişiz. Aslında benim işim ama eşim bana yardım! ediyor. Ben de bunu kabullenemiyorum. O erkek diye benim ondan çok fazla ev işi beklememem pohpohlamam gerekiyor ama ben erkeklerin daha yatkın olacağı işleri de yaparken eşim beni tebrik etmiyor, ruhu bile duymuyor. Bu erkekler ne ise yarar o zaman. Ben bunu beslemek için mi evlendim. Her şeyden Ben sorumlu olayım ama o sadece arada yardım etsin, bi çivi bile çakamasın yan gelsin yatsın. Bi türlü kendime yediremiyorum, kabullenemiyorum. Ben erkek işi kadın işi diye tabir edilen her işi yapıyorum. Yediği yemeğin bulaşığını yıkamaktan başka bir vasfı yok. Monte işi, tamirat, alışveriş her şey bende. Bisey bozuldu iki aydır öylece duruyor, kapı için perde aldım üç aydır monte etmedi öylece duruyor, vestiyer dolabının kapağı düştü iki haftadır bekliyor vs. Ya ben yapıyorum ya da öylece kalıyor. Sonra da adam bulaşık yıkadı diye pohpohlamam gerekiyor. Eşim de dahil herkes abartıyorsun diyor ama ben de mental olarak çok yorgun hissediyorum ve kimsenin beni anlamadığını düşünüyorumBenim elim hiç hizli degildir, hatta 2 cesit yemek yapacagim diye mutfagin altini ustune getiriyordum. Altini ustune getirdigim yeri de 10 dakikada toplayamiyordum. Bir kaç sene sonra biraz daha temiz, pratik yapmaya başlamiştim. Pratik olmak dogustan yuklenmiyor zamanla yapa yapa pratikleşiyorsun, sen bunu beceremiyorsun diye işi adamin elinden alirsan pratik olamaz. Ha elim yavaşta olabilirdi, beceriksiz de olabilirim bunun da erkek, kadinla alakasi yok. Bir uye yazmişti "kadinlar elinde sari bezle mi dunyaya geliyor" diye.
El becerisi ve pratiklik gerektiren bir çok işlerde erkekler çalisiyor. O kadar el becerisinden yoksun degiller demek ki.
Şu erkek fitrati kadin fitrati muhabbetini ne zaman birakacagiz ya? Ben soylemekten sıkılmayacağim.
Yaptıklarını yaptığı şekilde kabul ediyorum da yapmadıkları sinirimi bozuyor. Bazi seyler var mesela telefonla iki dakikada halledebilecegi şeyler. Hatırlatıyorum defalarca, tamam diyor ama sallayıp duruyor. Diyeceksiniz ki o zaman sen yap. Ben de çoğu zaman ona söyleyip bekleyeceğime kendim yaparım diyorum. Bu kez de elini her şeyden çekip rahata alışıyor. Kendimi doldurmuyorum. Bugün hala düğün fotolarımız için fotografciyla hiç iletişime geçmediğini öğrendim. Ben bunu her sorduğumda, hatırlattığımda tamam deyip geçiştiriyor. Yani bütün bunları görmezden mi gelmeliyimBana sanki siz durduk yere kendinizi doldurup duruyormusunuz gibi geldi. Adam herseyi sizin yaptiginiz sekilde yapmak zorunda degil bir kere. Orasi ikinizin de yasam alani. Onun yapmasini istiyorsaniz onun yaptigi sekilde kabul etmeyi de ögrenmeniz lazim. Kendinizi biraz frenleyin ve kendinizi doldurmayi birakin. Acik da dertlerinizi konusun, yoksa cok olmadan iliskiniz ciddi zarar görür
Yaptıklarını yaptığı şekilde kabul ediyorum da yapmadıkları sinirimi bozuyor. Bazi seyler var mesela telefonla iki dakikada halledebilecegi şeyler. Hatırlatıyorum defalarca, tamam diyor ama sallayıp duruyor. Diyeceksiniz ki o zaman sen yap. Ben de çoğu zaman ona söyleyip bekleyeceğime kendim yaparım diyorum. Bu kez de elini her şeyden çekip rahata alışıyor. Kendimi doldurmuyorum. Bugün hala düğün fotolarımız için fotografciyla hiç iletişime geçmediğini öğrendim. Ben bunu her sorduğumda, hatırlattığımda tamam deyip geçiştiriyor. Yani bütün bunları görmezden mi gelmeliyim
Yaptıklarımı beğenmiyorsan yaptırma, ben erkeğim bu kadar şeyi yaptığıma şükret dedi.