Evliler cevaplasın lütfen

kayipgomlek

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2023
14
27
Eşimle dört yıldır evliyiz.öncesinde de iki yıl beraber yaşadık.ikimiz de farklı sektörlerde çalışıyoruz ama kazancımız yakın.beraber yaşarken de ortak masrafları hesaplayıp yarı yarıya ödedik.evlendikten sonra da ilk zamanlar böyle devam etti.sonrasında tatil masrafları ve buzdolabı gibi evin büyük eksiklerini taksit gerektiği için benim kredi kartımdan kullanmaya başladık(eşimin hiçbir zaman kredi kartı olmadı) masraflar ortak,tek başıma ödüyorum,artık maaşımı da geçmeye başladı ama eşim benden kirayı faturaların yarısını her ay hesaplayıp istemeye devam etti.sebebi de benim ondan üç beş bin fazla maaş almam.ben de cüzdanını,kartlarını evde hep ortada bırakan bir insanım(ki insanın kendi evinde bunu yapması gayet doğal) ama eşimin daha kartının şifresini bilmem.cüzdanına saygı duyarım izinsiz açmam bile.6-7 ay kadar önce eşim tekrar evin masraflarını isteyince ben de kart borcunun artık kiradan faturalardan üç misli fazla olduğunu,birkaç ay onun ödemesini söyledim.itiraz etmedi.zaten bu konularda mecbur kalmadıkça asla konuşmaz.şeffaf değil.benim kartım da sürekli ortada durduğu için markete diye gittiğinde alıp alıp kullandığını fark ettim.ben de bana sormadan kullanmamasını artık gelirimi giderimi hesap edemediğimi söyledim.çünkü borcum 10 bin sanıyosam bi bakıyorum 15 olmuş.hesabımda 5 bin var sanıyosam bi bakıyorum 500 kalmış gibi gibi.1 ay önce hesabımda sandığımdan çok az para kaldığını gördüm.hesap dökümüne bi bakıyım dedim bi gün önce ben sabah uyurken atmden para çekilmiş.gittim sordum o an kartım çekmedi senin kartın da bende kalmıştı o an ondan çektim dedi.ben de hayır sen ben uyurken cüzdanımdan gizlice almışsın planlı bu diyince kem küm etti.ben de daha önce çok uyardığım için çok büyük kavga ettik hatta bu düpedüz hırsızlık diye bile bağırdım.ben eşime güvendiğim için kartım ortada duruyo, ben sana saygı gösteriyorum sen göstermiyosun dedim.dokunmayacağına yeminler etti özür diledi konu kapandı.aradan bir ay geçti bugün alışverişteyken bi kredi kartıma bakıyım ne durumda dedim,fark ettim ki son günlerde hep benim kredi kartımdan harcamış hem de maaşı yattıktan üç gün sonradan itibaren.harcadığı şeyler de market,eve sipariş ettiği yemek vs.Tekrar aradım,sen benden izinsiz ve habersiz yine kartımı mı kullandın dedim.evet dedi.şimdi söyleyin ben ne yapayım?ve bu adam aldığı maaşı napıyo?karı kız kumar uyuşturucu gibi seçeneklerden %100 eminim olmadığına.özellikle evli olup eşim dediğim insanla böyle konularda kavga etmek gücüme gidiyo.ama zaten şuana kadar parayı önemsemediğim için üstünde durmadım.bir erkek hırsız lafına rağmen nasıl aynı hatayı tekrarlar aklım almıyo evli çalışan hemcinslerimin yorumlarına ve tavsiyelerine ihtiyacım var.

Çok farklı kafada yaşıyor çok. Kadının iş hayatına atılması iyi mi oldu kötü mü oldu kestiremiyorum bazen ben ya. Eskiden adamlar daha onurluydu. Ekmeğini taştan çıkarırdı. Bunlar ne değişik mahluk oldu böyle ya

Bunu da anlık öfkeyle yüzüne karşı yapıcam dedim temassızı iptal edip şifremi değiştircem dedim ama sonra kendime yediremedim o benim kocam ileri mi gidiyorum acaba diye düşündüm ama şuan ilk iş yapıcam

Ben de kendime bunu soruyorum sürekli.güçlü olucaz çalışıp ekonomik özgürlüğümüz olacak dedik.bu sefer hem ev işlerine bulaşmayıp hem de sırtımızdan geçiniyolar sanki. Erkekler daha da sorumluluktan kaçar oldu ben anlamadım bu işi.

Evet kocan ablacim, cocugun degil para vermek zorunda falan degilsin. Kocaman essek kadar eli ekmek tutan adam bankadan bir kart cikartiversin ... adam kene degil, kene biti adeta

Ben diyecektim yüzde yüz hiç birşeyden emin olmayın diye. Hayat bana bunu çok acı bi şekilde öğretti.

Bu adamın hesap dökümüne nasıl ulaşabilirsin? Şifre bilmiyorum demişsin. Bir yolu olmalı.

Sorunca şifreyi veriyo ben saygımdan bugüne kadar dokunmadım.birbirimizin telefonuna da dokunmayız ama biri istese diğeri uzatır hemenz.bugün kavga arasında öğrendim şifresini ve cidden ilk defa duydum.yarın sabah hesap dökümüne bakmak ilk işim.

Hırsız diye yüzüne bağırilan biri boşanmayi düşüneceğine daha utanmadan kart kullanmaya devam.ediyor. Gerçekten erkekler de ayrı bir boyuta geçmiş bu devirde ya

Ev içinde senin kart (para)benim kart muhabbeti olması garip zaten, o evlilik degildir. Ben esimin kartını alırım, para da cekerim ve bunuhaber vermem yani böyle ufak alisverisler için yok şu kadar harcayacagim diye.
Ha erkeğin yapması hoş görünmüyor o ayrı ama hırsızlık ne alaka. Bari ortak bir para hesabı olmalıydı sanki.sen ben olmayan

Biz eşimle ortak hesap açtırdık evlendikten sonra, onun maaşı oraya yatıyor ve o parayla faturaları ödüyoruz alışverişimizi yapıyoruz harçlıklarımızı alıyoruz. Benim kendi maaşımda kendi özel hesabıma yatıyor. Eğer eşimin maaşı yetersiz kalırsa benim hesaptan harcamaya devam ediyoruz.

Bence sizde eşinizle ortak bi hesap açıp önce onun maaşını yiyin. Kendi kartınızıda ortadan kaldırın.

Bu nasil bir evlilik.

Niye boyle bir evlilik yapiyorsunuz.

Ev arkadasi gibi.

Icim bayildi okurken. Biz yok sen ve ben surekli cumleler bu sekilde

Evlilik birliği yok, birlik yok...
Sizce bugüne kadar hep ‘biz’ mantığıyla yaklaştığım için ama karşı taraftan artık bunu göremediğimi suistimal edildiğimi fark etmiş ve bu yüzden konu açmış olabilir miyim?evlilik bütünleşmek tek kişiye dönüşmek değil,birey olduğunu unutmadan beraber yan yana hayat denen yolu yürümektir.

napıyo?karı kız kumar uyuşturucu gibi seçeneklerden %100 eminim olmadığına.
Bence çokta emin olmayın. 20 yıllık evli adamların bile karakteri birden değişiyor. Kartının şifrelerini değiştir. O sana söylemeden de bir daha güvenme ne b*klar yediği belli değil.

P
birinin sizden gizli habersiz ve izinsiz cüzdanınızdan para alması bana göre ‘hırsızlık’.bu konuda kanunen ya da dinen istediğiniz açıdan araştırabilirsiniz.eş olunca farz mı oluyo her şey? Ha öyleyse eşimin de aynı şeyi ben yaptığımda normal karşılaması gerekmez mi? Ama bizde öyle değil bunu da anlamamışsınız siz.

Neden yarın sabah ? Maaş aldığı bankanın internet bankacılığını açsın; göstersin hesap hareketlerini.

Hesap hareketlerindeki para çıkışlarına bakmalısınız. Kişi isterse, yatırım hesaplarını internet bankacılığında görüntülemeye kapatabilir ve bu tür hesapları internet bankacılığında gözükmez.

Eşinizin de normal olduğunu düşünmüyordum zaten.
Ayrica evlilikte gizli almak diye bir sey bilmiyorum ben. En başında eşim bana bir şey sorma demişti zaten, bu böyle oldu bizde. Ha kendisi benim çantama asla dokunmaz, ben git al desem de çantayı bana getiriyor içinden vermem için. Ama bu kendisinin tercihi, ben sorun etmezdim zaten içindeki para da kendisinden aldığım para oluyor.
Benim ayrı küçük miktar gelirim var haberi var ve isterse kullanabilir.

Yani sizde bir tarafı suclamiyorum iki tarafta evlilik birliği gibi davranmıyor zaten

Evliliklere ne olmuş böyle biri daha yazdı benzer. Ben eski kafaliyim sanırım ama bu şekilde yapan erkeğe saygı duymam duyamam, bir kere gururu yok derim ne öyle kadının cüzdanından para almak inanamıyorum.
Şifrelerinizi değiştirin sizi tiftiflemeyi bırakmasını söyleyin bu ne böyle . Evlilik ortakliktir ama erkek kadının parasına göz dikiyorsa bence problem çok çok büyüktür

zor bir durum. Ben de esimden 5 bin fazla aliyorum ayni sekilde onda kredi karti yok bende var ancak biz nereye ne yatiyor. Vs hepsini soyluyoruz birbirimize. Hatta bi listemiz var check ediyoruz. O gereken borclari yatirip kalan parayi bana ya soyluyo ya gonderiyor. Ben de digerlerini oduyorum vs. bi yere gidince de hangimizde para varsa o oduyor. Bazen ben de dusunuyorum ama onun elinde degil napim diyorum. Sonucta hic biri ozel harcamalar degil hepsi ortak harcamalar cogu benim kafama gore harcananlar

evliyim ve eşimin maaşı benden kat be kat yüksek. her şeyimiz ortak ve ikimiz de eve iğne bile alsak (acil bir şey olmadığı sürece) mutlaka istişare eder birbirimize haber verip alırız. ikimizin de mizacı bu.

eşinizin yaptığı şeyi okuyunca çok yanlış hissettim. hele ki uyarmanıza rağmen. kontrolü ele alın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…