evli olup ailesi sahipsiz bırakmayan varmı

Benim babam da o kadar rahatına düşkün kiii.damadı da ben de maddi manevi herşeyine koşuyoruz ama daha bebeğim doğmadan anneme sen bakma kaynanası baksın demiş annem 46 kayınvalidem 66 yaşında.ben ona çocuğumu emanet etmem ayrıca.o kendine zor bakıyor.ben bunca zamandır aileme maddi olarak çok destek oldum.şimdi 5 dk lık mesafedeyken torunlarına bakıcı bakacak ve onlar utanmayacak mı??
bakmak zorunda değil diyenler de olabilir.ama iş zorunluluklara gelince ben de yapmak zorunda olmadığım çok şey yaptım.hala maaşımın 1100 lirası direk aileme gidiyor.ayrıca öğretmenim ve çalışma saatlerim de zaten kısa.kimsenin düzenini bozmak gibi niyetim yok.ama babam kahvaltısının gecikmesini göze alamadığı için torununa başkası baksın isteyen adam...
sen de eşinden boşuna bişey saklama.senin ayıbın mı ki gizliyosun

Benim ablam calisiyor. İki aylık i bıraktı su anda 7 yasında hayla öğlen araları annem alır okuldan yemeğini yedirir geri götürür benim var iki oğlum hic gocunmadan alır götürür yedirir içirir yatırır gezdirir. Ben calismadigim halde Hatta bi gece babamın gelip büyük oğlumu yanımda yatsın diye aldığını biliyorum çok severler torunlarını bizi maddi manevi sürekli yanimizdalar yaşları annem 55 hemen hemen babamda ayni yaşlarda Allah hayırlı uzun omur versin başımızdan eksik etmesin

50,60 yasinda olsam ven de "torun bakmak" istemem, "torun sevmek " isterim

benim ailem tam tersi annem ben hayatta oldukça arkanızdayım diyor 3 kız kardeşiz ve çalışıp emekli olmamızı istiyor bu sebepten çocuklarımızın bakımına yerdımcı oluyor tek maaşla geçim zor kendiniz için çalışın belki ileride emekli olunca bana bir dua edersiniz der ki ben şimdiden dua ediyor ve elimden geldiğinde bende onlara yapabileceklerimi yapıyorum ama yinede hakları ödenmez.eşimin aileside eşimi iç güveysi verdi ne arar ne ihtiyacını sorarlar kızıma 4 ssat bakmasını rica ettik bakıcı bulun baksın bakamam dedi ve hemen erkek kardeşinin yanına gittiler ilk torunları ilk yaş gününde bir hediye bile almadıpğar doğdu bir battaniye örmedi almadı yani ne diyim herkez bir olmuyor.

Ailem onlarsız nefes bile aldırmaz oldu bir ara bu da çok zor hem koca hem aile boş bir anım kalmadı

aslında haklılar.yıllarca çalışıp çabalıyolar çocuktu işti..belli bi yaştan sonra kendilerini düşünüp sakin güzel bi hayat sürmeleri hakları bana göre.ama bunu yüzünüze söylemeleri hoş olmamış tabi.

Kafalari kaldirmiyor olabilir kendilerince haklilar da ama insan ailesinden boyle bir sey duyunca da üzülür, haklisiniz.

Benim annem her zaman duskundu de babam evlendikten sonra bize daha duskun oldu. Torunlari icin oluyor. Torun sevgisi bambaska diyorlar babanızın onlari dert olarak gormesi cok uzucu gercekten

benim babamda sever ama ben bakamam sorumluluk alamam der
seninki kadar agır cümleler kurmasada
ama birgün boşanmaya kalksam arkamda kimsem yok ne yazıkki
annem kanser
babamın dünya kadar borcu borcuda geçti manevi olarak bile arkamda olmaz
Allah yardımcımız olsun
bizlere evlerimizde huzur versin

Bende babami kiskaniyorum keske torunlarina gosterdigi sevgiyi anlayisi simartmayi bizede gosterseydi.annem deseniz ablamin ve benim kizimi bizim kucuklugumuz sanip seviyormus.torun tatli olurmus annem ve babam oyle diyorlar.

Tabiki bakmak zorunda degil bu tavir ddegil tarzidir belki kafa goturmuyor olabilir. Ama hele sen bir dogur ellerine ver gor bakalim evinden cikacaklarmi.
Cocuguna Kaş kaldirsan sana dunyayi dar edecekler. .

Kusura bakmayim ama babaniz hakli. Çocuklari büyütmüş evlendirmişler. Artik biraz rahat etmek haklari değil mi?
Bunun sevgiyle alakasi yok o insanlarinda bir hayati var.

Benim arkadaşımın annesi de öyle..kız doğum yaptı umrunda olmadı kaynanası baktı kıza hep..

Olabiliyor yani.. Sen kafanı takma hayatın tadını çıkar.

gün olur devran döner.

Bizde de tam tersi oldu iyice bir düskün oldular bana evlendikten sonra.

bir kere bir arkadasim bahsetmisti. arkadasim 1 senelik evli idi. arkadasin calismak zorundaydi tek maasla olmuyordu heralde borclari falan vardi. kayinvalide ne zaman cocuk yapcan demis. onlarda tamam sen bakarsin demisler o da ben bakamam demis. ciksin isten gibisinden. bazilari hem ben bakamam diyor hem hemen cocuk yapin diyor hani bazi aileler kendinize guvenin oyle yapin diyormus.

Başka bit
Ayrıyız, nerede birlikte olduğumuzu yazmışım ki ?
başka konuya altı aydır annemlerdeydim aynı apartmandaydık barışınca in cin top oynayan dağın başına taşındık demişsiniz...kaynanasıyla annesşnşn apartmanında diye sorun yaşayıp eşiyle arası bozulan hanıma aynı saatlerde yazmışsınıZ aynı nickle başkası yoksa.

kızlar siz beni yanlış anladınız
ben zaten çalısmıyorum cocugum oluncada calısmıcam onlara bırakcaek degilim babamda annemde genel olarak pek torunla alakası yok hani butun amca ogulları babamın görüyouz ici gidiyo adam saatlerce telde konusuyomus torunlarıyla balkondan düsücek torununu severken
yani bana dediklerini inan yüzünüe tükürüp sende babamısın be demek lazım

bizde ikiside yok sanırım zaten calısmıcam yani suanda calısmıyroum cocuk olsada calısmıcam daha simdiden dillendirip ben zaten bakmak bide bakanlarla kendince dalga gecmek nedir yolunu yapıyor demeyin cünkü zaten cocugumu kimseye bırakmam

ayy ne güzel yaa
bizimkiler egoist sanırım mesela annemde sevgi tabiki var ama sevkat söyleki
saclarımı hic örmedi mesela yada tarame adı
cumartresi pazar okuldan dolayı erken kalkardık cocukluk iste anne karnım acıktı derdim
sür cokokremli ekmek ye derdi hep öyle yerdik
yani aman benim cocugum var mesela buyuduk kızım gelmeden yiyemem
yada kızım olmadan duramam
gecen alt komsumuz geld, kızı uzakta evli bide ayy diyo ne güzel kızın yakın arasan hemen gelir
annemden cvp aman isterse almanyada olsun nolcak 2 dag arasından olsun
ya insan der aman kızım iyiki yanımda

ben en ufak bi tartısmamı anlatsam babam her an rezil eder beni
biliyorum yani miillet aman kızımda damadım iyi olsun der bizimkiler bana bulasma bana bisey anlatma düzenim bozulur huzurum kacar diyor yaa sen zaetn evladın yoksa huzursuzsa nasıl huzurlu olucan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…