evli olup ailesi sahipsiz bırakmayan varmı

bende aynı konuda dertlıyım:::::.((

bende 2 yaşında kızım var babam ben küçükken rahmetli oldu annem köyde ablamın çocuğuna bakıyo o çalışıyo d.günü vardı kızımın eşimin ailesi 700 km yoldan sırf d.günü kutlamak için geldi annem 20 dk yoldan gelmedi ilk d.günündede eşim askerdeydi yine gelmedi aramadı bile çok ilgisizler derdimi anlatamam dinlemiyolar başkada kimsem yok dediğin gibi nasıl zoruma gidiyo rencide oluyorum anlatamam...

belki dinlenmek istiyordur artik.. hemen sahsi ve sevgisizlik olarak algilama.. herkes ayni sekilde davranacak diye bsy yok.. kavga dovus hakaret küslük olmasin da, boyle idare edeceksin napacaksin..
Allah eksikliklerini gostermesin..

Eşinizle ayrı mısınız birleştiniz mi anlamadım ben aynı saat diliminde iki farklı mesajınızı görünce kafam karıştı.

Ben evleneli 5 yıl oluyor neredeyse.. ailemle aramızda araba ile 45 dakika mesafe var.. eşim fabrikada çalıştığı için her iki bölgeye de servis aracı mevcut.. ama biz evlendik evleneli hala yılın neredeyse yarışını annemlerde geçiriyoruz.. yani şöyle söyleyeyim ; her ay gelip iki hafta kalırız.. çok bağlıyız o konuda.. ben gelemezsem onlar gelir.. mutlaka ayınyarısını birlikte geçiririz.. şimdi bir de 1.5 yaşında bir kızımız var.. benim ilk tecrübem olduğundan annemden ayrılmak istemedim.. eşimin de isteği ile 6 aydır burdayız :-D hele eşim artık neredeyse iç guveysi oldum sakalarina devam eder ama sağolsun çok seviyor ailemi.. neyse lafın özü.. allah razı olsun annem ve babam çok bağlılar torunlarına ve bizlere..

Toruna bakmak ayrı şey, sana sahip çıkmak ayrı şey.
Ailem elbette sahip çıkıyor, (şuan işim yok sınavlara hazırlanıyorum) hani birşey olsa annem "ben bakarım kızım sana" diyor...
Ama bebek olursa "bana güvenmeyin ben çalışan kadınım" diyor, haklı da...

Yaşını başını almış insanlar ne kadar da genç olsa insanın sabrı tükenebilir, torunu kucağa alıp sevmekle bakımını yaparak sevmeyi karıştırmayın.

bende evliyim ve hala annemin babamın kanatları altındayım. bir derdim sıkıntım olsa hemen yardıma koşarlar. ama benim kayınvalidem kayınbabamda aynı kanatları altındayız onlarında. yeğenim oldu geçen sene babam torunu diye ölür. 2 güne bir görmeye gider otobüsle 15 dklık yola

İş bakmaksa ne kv ne senin annen baban çocuğuna bakmak zorunda değil,son zamanlarda herkes anne baba kv ye güvenip çocuk doğurur oldu.belki de artık kafa dinlemek istiyorlar.ben 32 yaşındayım çocuğum var ve ikinci doğsa da büyüseler ve ben ileride kafam rahat olsam diyorum.şahsen 50-60 yaşıma gelince çocuk bakamam ben de....amaaaa eğer demek istediğin ilgiyse sevgiyse orda haklısın.benim annem direk torun ayrımı yapar mesela.abimlerin çocukları onun torunu ama benim ve ablamların çocukları eş ailelerinin mantığı var.çok çok üzülüyorum ama boşverdim.ilgisi de değişiyor tabi torundan toruna.sen de üzülmemeye çalış

bencede bakmak zorunda deıller ben1 ay sonra dogurucam ve gelınıımızde 8 ay once doğum yaptı artık ıse başlaması gerekiyor ve annem net olarak tavrını koydu bu yastan sonra çocuk bakamam dıye yanı bunu gelınede soyledıkendı kızında soyledı ayrım felan yapmadı ve ben hak verıyorum kımse kımsenın cocgunua bakma zorunda deıl doğuran doguruyosa caresınıde bulmalı ben anneme güvenerek çocuk doğurmuyorum ıse başladığım zamanda ıse bakıcam bı caresıne

Değişikmiş babanızın düşünceleri.

Ama torun bakımı konusunda hak veriyorum.
Ben kendim çocuk sahibi olmaya korkarken 30-40 yıl sonra haftanın 5-6 günü bakmam için torun getirseler nasıl hayır diyeceğimi düşünürüm muhtemelen.
Ama benim çocuğum olsa anneme baktırır mıyım? Elbette
Çünkü annemin isteği bu yönde olur.

Herkesin yapısı farklı.

Sende çocuğa kim ilgi ve şevkat gösterirse onu sever dersin büyüdüğündede zoruna gitmesin , küçükken ilgilenmiyorlar sonra diğer tarafa soğuk davranınca kıskançlık başlıyor

Sende çocuğa kim ilgi ve şevkat gösterirse onu sever dersin büyüdüğündede zoruna gitmesin , küçükken ilgilenmiyorlar sonra diğer tarafa soğuk davranınca kıskançlık başlıyor

Bakmak zorunda değiller, bunu sevgisizlik sahip cikmamak olarak algilama. Ama baska hareketleri var mi böyle düşünmeni sağlayacak bilemiyorum. Istanbulun bir ucunda ben bir ucunda babam oturuyor ve ben çalışıyorum. 2 tane evladım var. 3 gun görmese babam onları siteme başlıyor, 'bana torunlarımı gostermiyorsun' diye. Adam resmen cildiriyor onlar icin, gozu bir sey görmüyor.

istediğimiz kadar kocaman kadın olalım, ailelerimiz söz konusu olduğunda yine 6-7 yaşında kız çocuğu psikolojisine dönüveriyoruz. istiyoruz ki çocuğun sığındığı gibi anne babamıza sığınabilelim. çok iyi anlıyorum seni. sen şu anda bunun olmayacağını görüyor ve kabullenmekte zorlandığın için üzülüyorsun.

benim için de aynı durum geçerli, aslında pek çok insan için aynı şey geçerli. bazıları sırtını bir duvara yaslamadan ayakta durmak zorunda. bunu kabullenince daha kolay. yine destek görüyorsun ama sınırlı bir ölçüde. daha önce de bir kaç sefer söylemişimdir burada. napolyon'a sen asil değilsin, tahta geçemezsin demişler. o da o zaman asalet benden başlasın demiş. biz eşimle bunu söyleriz arada şaka niyetine. biz birbirimize kenetlenip, kendimize yetelim, istediğimiz düzen bizden başlasın. sen bir şeylere başladığında, ailen de bir şekilde bir parçası olup, yardımcı oluyor zaten.

Konu sadece torun bakmaya gelincemi boyle mesafeli davraniyorlar? Her zaman mi?

Biz bes kardesiz, annemin omru cocuklarla gecmis, ve hala geciyor. Tam bizleri buyuttu rahatladi derken birde birusu rotun torbaylami ugrassin? Annemede yazik yahu. Bakmam filan demiyor, ama bana guvenerek cocuk sahibi olmayin diyor (bes evladi var). Hepinizin birer tane cocuguna bakarim, fazlasini kendinize guvenerek yapin dedi haha..birazda sakayla karisik. Onlarinda belirli bir yastan sonra rahat etmeye, kendilerine gore vakit harcamaya haklari var. Ben sahsen annemi cok fazla mesgul etmek istemiyorum cocuklarimla, sevilmek niyetiyle belki haftada bir gun anneme birakabilirim, ama daha fazlasini dusunmuyorum acikcasi.
Sirf cocuklarima bakmak istemiyorlar sebebiyle kiziyorsan, haksizsin. Her konuda mesafeli davraniyorlarsa, o tabikide yanlis.

Dusunuyorum da ucuncu cocugu cok istedim ama gozum kesmedi. Rahatimi bozamadim. Tam cocuklar buyumusken tekrar ayni seyleri yasamak zor geldi. Simdi Allah omur verirse ogluslar evlencek ikisinin de ikiser cocuk olsa benim yas da ilerlemis olcak abowww hic gozum kesmedi simdi. Hergun gelsinler seveyim ama sorumluluk ben de olmasin. Kotu babaanne olcam ben galiba

Valla insanlara da hak vermemek mümkün degil. O kadar zor ki hersey düzene girince cocuk bakmak.

Ama torun cok tatlı diyor annem, ben anneanne olunca bakmam sanırım :)

Her insan farklıdır. Kimi torununa kendi çocuğundan daha büyük bir özveriyle bakar, kimisi de sadece özel günlerde gelip uzaktan komşu gibi sevmekle yetinir. Bu durum normaldir. Gücenmemek gerek. Kendi çoluğunu çocuğunu büyütüp yıllarca çalışıp didindikten sonrai belli bir yaşa geldikten sonra tekrar küçük çocuğun sorumluluğunu almak kolay iş değil. Ben kendisi doğurup benim çocuğuma annem babam bakmalı kafasındaki insanlara hiç hak vermiyorum. Kimseninböyle bir zorunluluğu yok. Özellikle çalışan anne babaysa artık emeklilikten sonra rahat etmek gezmek tozmak ister insan. Tekrar eve kapanıp çocuk bakmak değil. Yapan varsa takdir edilebilir ama yapmayanı suçlamak da çok anlamsız. Avrupa'da Amerika da emekli çiftler dünyayı gezerken nedense bizde torun bakmayan anneanne-babaanne-dede kötü ilan ediliyor.

Sevgi, merhamet, şefkat her insanın kalbine aynı şekilde bahşedilmemiş. Şükürler olsun hem kendi ailem hem eşimin ailesi torun için tüm bu duygulara fazlasıyla sahip. Yeğenimden biliyorum. Tamam babam bizi de çok severdi ama yeğenime olan sevgisi bambaşka bir boyutta belki de bize olan sevgisini 10 a 100 e katlar. umarım sizin babanız da torununu kucağına aldığında şefkatli dedelerden olur

canım onları anlamak lazım eğer kaynanam bana eziyet ediyo çocuğa bakarken dersen kendi annen o zaman gelir

yeni evliyim henüz bebişim yok ama rabbime çok şükür ailem arkamda annem ve babam her daim yanımdalar en ufak sorunumda yalnız bırakmazlar ve eminim ki bebeğim olunca da değişen birşey olmayacak allah başımdan eksik etmesin onları..senin adına da üzüldüm peki sordunmu sebep neymiş? yani dinlenme,bıkkınlık,senin sorumluluk almanmı yoksa başka bişeymi?söyledikleri ağır olmuş evlat olarak insanın zoruna gider ama boşuna söylememişler baban bile güvenmiceksin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…