• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli bir bayan olarak size bir tavsiyem....

destina0505

Kül kedisi
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Ağustos 2007
665
699
648
İstanbul
Bekarken herkes gibi benimde hayelerim vardi ucari kacari olmasada vardı...ben kendi elerimle düğünümu mahvetim şuna ne gerek var bu olmasada olur söyle yapalım masraf yapmayalım ev alalım nişan yapmayalım düğünü çok lüks bir yerde yapmayalım boşa para ,gelin alışveriş gerekmez altın sevmiyorum diye diye damat beyin bütün yükünü stresini aldım ve bütün hayelerimi bitirdim yetmedi herşey berbat ettim düğünümde tek bir hayalim gerçekleşti oda gelinligimdi.yani bayan arkadaşlar düğün orgazisiyonu ailenizle yapın erkekler rahatlar bir düğünde ne yapılmasi getiriyorsa yapılmalı abartmadan sonra çok pişman oluyorsunuz...

Son düzenleme:
Daha Bekar im ama ilerde biri olursa bende diyorum fazla masrafa negerek diye ama yazınızı okuduktan sonra fikrim değişti doğru diyorsunuz ilerde bu tavsiyenizi hatirlayacagim :))

Yaa haklısınız ben de düğün arefesindeyim ve herkesten bu cümleleri duyuyorum. Acımak yok, abartmadığımız sürece isteklerimizi belirtmek bizi daha değerli yapıyor karşı tarafın gözünde bu bir gerçek.

Daha Bekar im ama ilerde biri olursa bende diyorum fazla masrafa negerek diye ama yazınızı okuduktan sonra fikrim değişti doğru diyorsunuz ilerde bu tavsiyenizi hatirlayacagim :))

Bende bilmeden herseye atıldım ve pişman oldum bari sizlere yardimci olalim kesinlikle hatırlayın erkekler çok zeki az konuşur istediklerini yaparlar farkında olmadan sizde kabul etmiş oluyorsunuz

Yaa haklısınız ben de düğün arefesindeyim ve herkesten bu cümleleri duyuyorum. Acımak yok, abartmadığımız sürece isteklerimizi belirtmek bizi daha değerli yapıyor karşı tarafın gözünde bu bir gerçek.
Acımak yok ziyade sizin için bi daha tekrarı olmayan özel duygular ve özel bir gün.... iyi niyetli anlayışlı olmak gerek ama kendi hayelerinizi de gerçekleştirin o gelinligin içinde siz olacaksınız erkekler pek önemsemez biran önce bu gorultu patirti bitsin bakarlar

İstekleri belirtince nasıl değerli olunuyor?
Kocamızı borca sokarak alınan altınla nasıl değer? Sonra borcunu bize bırakacaksa aile. Almayıveririz altın. Abartmadan tabii.
Bende düğüne karşıydım kına da nişan da yapmam diyordum. Nişanı da yaptım ufak kafede.
Kına düğün nikah hepsini ayrı ayrı yapacağım. Akıllandım sanırım. :)
Kv "sade nikah yapın masrafı eve balayına harcayın" deyince benim şartel attı. İyi ki öyle demiş. Yapacağım çoğu şeyi abartmadan.
Kumaşla altınla değer ölçülmez ama.

demek kalben değil gösteriş olarak gözlerine girmek için yaptırmamışsınız keşke kendiniz gibi davransaydınız daha az üzülürdünüz malesef bazı şeylerin tekrarı olmuyor...

İstekleri belirtince nasıl değerli olunuyor?
Kocamızı borca sokarak alınan altınla nasıl değer? Sonra borcunu bize bırakacaksa aile. Almayıveririz altın. Abartmadan tabii.
Bende düğüne karşıydım kına da nişan da yapmam diyordum. Nişanı da yaptım ufak kafede.
Kına düğün nikah hepsini ayrı ayrı yapacağım. Akıllandım sanırım. :)
Kv "sade nikah yapın masrafı eve balayına harcayın" deyince benim şartel attı. İyi ki öyle demiş. Yapacağım çoğu şeyi abartmadan.
Kumaşla altınla değer ölçülmez ama.
Bu konun değerle alakası yok kişilik karşınızdakinin size vereceği değerle siz değerli olmuyorsunuz insan olmaktan geçiyor altın hediye falan filan boş...benim değinmek istediğim bir düğün yapılıyor olması gereken ne varsa yapılmalı abartmadan sonra çok pişman oluyorsunuz düğünüze gelecek misafirlere de ayıp oluyor sonuçta eğlence içerikli özel bir gününuz ve aileniz dostlarıniz sonrası sizin duygularınız inciniyorsunuz çok ince düşündüğünüz şeyler karşınızdaki pekte onemsemiyirsa daha çok inciniyorsunuz erkeklerin bayanlardan beklediği anlayış düğünden sonra yaptıkları boş harcamaları görünce keşke en özel günümü bu kadar berbat etmeseydim olurdu....

kesinlikle haklısın bu söylediklerin yeni evlenecek olanlar için altın değerinde öğütler. sakın evlenince herşey yoluna girer. ben düğün yapmayacağım sonrasında sıkıntı çekmek istemiyorum gibi saçma düşüncelere girmeyin sizi buna sürüklemelerine de izin vermeyin ne istiyorsanız o. bir adam evlenecekse herşeyi hesaplar planlar destek olmak demek o olmasın bu olmasın demekte değil. hem verilen söz bile evlilik sonrası hastalıkta sağlıkta, zenginlikte fakirlikte. bu evlenince geçerli. evlenmeden değil.

demek kalben değil gösteriş olarak gözlerine girmek için yaptırmamışsınız keşke kendiniz gibi davransaydınız daha az üzülürdünüz malesef bazı şeylerin tekrarı olmuyor...
Kalben yaptım, çok iyi niyetinden çok fazla fedakarlık yapmışım düğüm videomu bile çıkamadım o derece basit... ben bazı şeylerde ödün vererek karsimdakini herseyi bu kadar basit dusunecegini tahmin edemedim tek eşim suçlu değil aileside benim iyi niyetimi suistimal ettiler...

Bu konun değerle alakası yok kişilik karşınızdakinin size vereceği değerle siz değerli olmuyorsunuz insan olmaktan geçiyor altın hediye falan filan boş...benim değinmek istediğim bir düğün yapılıyor olması gereken ne varsa yapılmalı abartmadan sonra çok pişman oluyorsunuz düğünüze gelecek misafirlere de ayıp oluyor sonuçta eğlence içerikli özel bir gününuz ve aileniz dostlarıniz sonrası sizin duygularınız inciniyorsunuz çok ince düşündüğünüz şeyler karşınızdaki pekte onemsemiyirsa daha çok inciniyorsunuz erkeklerin bayanlardan beklediği anlayış düğünden sonra yaptıkları boş harcamaları görünce keşke en özel günümü bu kadar berbat etmeseydim olurdu....
Aynı şeyi düşünüyormuşuz tamam.
O yüzden bende düğün yapmaya karar verdim. Sürekli "aman masraf olmasın" diye düşününce bakıyorsun erkek alışıyor buna. Bir şey yapmak istemiyorlar. O an "oh ne güzel uyguna hallettik" diyorsunuz. Birkaç sene sonra "keşke yapsaydım" oluyor.
Kime sorsam böyle dedi. Bende kına, düğün uyguna en güzelini yapacağım. İnşallah. Nasipse.

Bende boyle dusundum hatta balayina dahi gitmedim dugun de yapmadim nisan alisveriside olmadi pisman degilim acilcasi hevesim de yok bunlarla alakali esim de bunlari istemedigim icin alismadi hatta onu zor duruma sokmadigim icin ne istersem alir ikiletmez bence bu hayati paylastiginiz insanla da cok alakali birsey

benim en büyük pişmanlığım düğün günü evden apar topar çıkmak oldu.
O telaşla bi baktım arabadayım . annem babam evde kalmış.
Şimdi ki aklım olsa ortalığı ayağa kaldırırım ne aceleniz var iki dakika bekleyin diye.. :KK12:

Su olmasın bu olmasa da olur dediğimiz herşey sonradan içinize oturuyor.. Bende sevmem istemem filan dedim gerek yok dedim ama varmış iste varmış gerek.. Borc yapmayalim diye ugrasiyoruzya hani.. Borc bitiyor be bi şekilde ama o günler bida yasanmiyor hep o pişmanlık kalıyor içinde.. O zaman hayal gibi geliyordu sevdigimle olayında gerisi bos diyordum ama simdi düşününce dugunum değil sünnet mevludum oldu benim.. Gelinlige bi maşallah ilistirelerdi tamdı yani...

Su olmasın bu olmasa da olur dediğimiz herşey sonradan içinize oturuyor.. Bende sevmem istemem filan dedim gerek yok dedim ama varmış iste varmış gerek.. Borc yapmayalim diye ugrasiyoruzya hani.. Borc bitiyor be bi şekilde ama o günler bida yasanmiyor hep o pişmanlık kalıyor içinde.. O zaman hayal gibi geliyordu sevdigimle olayında gerisi bos diyordum ama simdi düşününce dugunum değil sünnet mevludum oldu benim.. Gelinlige bi maşallah ilistirelerdi tamdı yani...
Bunları duyduğum iyi oldu ben de bu kafadaydım ama yavaş yavaş farklılaşıyorum karşı tarafı çok zorlamadan içimizdeki ukte ihtimallerini yok etmeli bence.

Bunları duyduğum iyi oldu ben de bu kafadaydım ama yavaş yavaş farklılaşıyorum karşı tarafı çok zorlamadan içimizdeki ukte ihtimallerini yok etmeli bence.
Bende o kafadaydım. Allah'tan çabuk farkettim. Duyuyorum yapmayanlar ileride pişman oluyor. Borç bitiyor çünkü bir şekilde ama o günlere geri dönülmüyor.

Bekarken herkes gibi benimde hayelerim vardi ucari kacari olmasada vardı...ben kendi elerimle düğünümu mahvetim şuna ne gerek var bu olmasada olur söyle yapalım masraf yapmayalım ev alalım nişan yapmayalım düğünü çok lüks bir yerde yapmayalım boşa para ,gelin alışveriş gerekmez altın sevmiyorum diye diye damat beyin bütün yükünü stresini aldım ve bütün hayelerimi bitirdim yetmedi herşey berbat ettim düğünümde tek bir hayalim gerçekleşti oda gelinligimdi.yani bayan arkadaşlar düğün orgazisiyonu ailenizle yapın erkekler rahatlar bir düğünde ne yapılmasi getiriyorsa yapılmalı abartmadan sonra çok pişman oluyorsunuz...
ay resmen ben :olamaz::olamaz: gerek yok lüzumsuz boşa masraf diye diye kv nin 2.el gelinlik giy sıfıra gerek yok dememsine getirdim olayı akıllandım şimdi tabi gözüm açıldı:kahve:

Back