Evli bi kadınım ama başkasından hoşlanıyorum

Arkadaşının karısına saniyelerce bakan erkek müsveddesine de size de diyecek tek lafım yok . Sanki bizim analarımız ebelerimiz ilgi sevgi içinde evlilik yaşadılar ama hepsi de namumusunu korudu çocuklarının başını yere egdirmedi . Kendinize heyecan arıyorsanız boşanin sonra kimden etkilenirseniz etkilenin bu kadar basit

Dogabilecek sonuclari anlasalar belki yapmazlardi. Burdan Türkiye ye dönen bir damat sonra orda kayinvalidesini ve kayinpederini öldürdü. Ona Almanyada cok iskence yapmislar. "Sizi hayatda bir daha görsem öldürürüm" demis. Onlar da bosanmadan sonra tekrar köylerine gelince vurmus. Deger mi birinin hayatini yakmaya. Bir ara böyle evlilikler azalmisti. Insallah bu ekonomik durumlar yüzünden tekrar artmaz. Insanlara yazik oluyor

Yani hadi kocalarinizi aldaticaksiniz bari yakin arkadaslariyla yapmayin ya. Tamam siz de aldatilmissiniz zamaninda ama tepkinizi o zaman ve daha farkli sekilde vermeliydiniz.

Ben bu yazıyı okuduğumda ilk aklımdan geçen şu oldu en yakın çocukluk arkadaşına bak arkadaşının karısını dikizliyor Bu ne terbiyesizlik ne ahlaksızlıktır ki sizin etkilenmeniz de hiç doğru değil lütfen bu düşünceleri aklınızdan çıkarın bugün kocanın yanında sana bakan yarın sokakta her bulduğu kadını dikizler

Öncelikle sizi tebrik ederim.
Aç olduğunuz konularda önünüze çıkan ilk fırsatta doyumu sağlamayı seçmek yerine kendi özünüzü hatırlayıp, iç hesaplaşmaya girdiğiniz için.
Sahip olduğu değerlerine yakıştıramadığı bir konuda, diğer seçenekte ki tatmini seçmek yerine kendiyle çatışmak her insana nasip olmaz.
Hayat size çok tatlı, lezzetli belki çok güzel bir elma sunmuş "hadi bakalım ağzının suyu aka aka elinin tersiyle mi iteceksin yada nefsine yenilip alıp yiyecek misin" demiş. Bakın bu bir sınav ve bu sınavı hakkıyla verirseniz insan olma yolunda bir kademe daha atlamış olacaksınız. Doğru olanı yaptım sayfanıza bir çentik daha atma şansı vermiş size hayat.
Hani hep deniyor ya mantık ve duygular dengede olursa insan olma yolculuğunu hakkıyla tamamlarız diye.
Sizin ibreniz ufaktan duygularınıza doğru göz kırpmaya başlamış, şimdi ki seçiminizle onu yine dengeye getirmeyi hedefleyin.
Böyle yanlış başlayan bir şey doğruya gitmez, yine yanlışta kalır. Yaradanın sizi sınadığını ve vereceğiniz kararı beklediğini düşünün.
Bugün eşinizden seni ben kurtardım manipülasyonlarına maruz kalırken, diğer adamla yaşadığınız beraberlikte işler ters giderse "senin nasıl biri olduğun zaten belli evliyken benimle yaşadın" eleştirisi almaya başlarsınız.

Yaşadığınız evlilik sadece sizi değil yeryüyüzünde yaşayan her kadını mutsuz ederdi. Bu evlilikte mağdur ve haklı tarafken, haksız ve kötü damgası yedirmeyin kendinize.
Kendinizi dövmeyin çünkü beynimizden geçenlere engel olmamız mümkün değil. Ama o iki düşünce arasında hangisinin bizi yansıttığını bilir ve ona göre davranırsak diğerini öldürebiliriz içimizde.

Hayatınızda farkında olmadığınız bir sınavınız daha var bence.
Bu hayat bize bahşedildiyse kendimizi sevmeli ve değer vermeliyiz. Yeri geldiğinde "ben" diyelim ki, kimse o net çizgilerimizi kolaylıkla aşamasın, saygı duysun. Duymuyorsa da öyle davranmaya mecbur hissetsin.
Siz bu evlilikte ben diyemiyorsunuz. Kendinize düşüncede bile eşini aldatmayı yakıştıramıyorken sizi belkide fiziken bile aldatan bir adamla aynı hayatı, aynı yatağı paylaşıyorsunuz.
Yaradanın yada evrenin inandığınız değer her ne ise "seni bu hayata gönderdim, herkese eşit hakları verdim. Neden seninle aynı mertebede birinin seni bu kadar üzmesine, hiçe saymasına izin verdin" sınavında olabilir misiniz?
Ya boşanmayı yada düzeltmeyi seçmek yerine oluruna bırakmışsınız.

Birde bunun annelik tarafı var. O çocuğu dünyaya getirmeyi siz seçtiniz ve belli bir yaşa kadar onu koruyup kollamakla mükellefsiniz. Neden esrar içen ve kötü davranışları olan bir adamla aynı evde büyümesine, içinde kahkahalar duyulan bir evde değilde mutsuz bir evde yaşamasına izin veriyorsunuz. Sadece bir kaç dakika kızınız olun ve sizin hayatınıza bakın.
O neyin nasıl olmasını, annesinin bu konularda nasıl davranmasını isterdi?
Annesinin hangi haliyle gurur duyardı?

O duyguya inanmayın. Yalan söylüyor o duygu. Ne kadar bağırarak ve gerçekçi söylüyor gibi görünse de yalan söylüyor. Sizin bir sebebiniz de işsizlik. Mutfak demeyin. Madem eşiniz maddi anlamda sorun çıkarmıyor bunu kurslara vs giderek kullanın. Medeniyetin ortasında hayatınızı mutfakta geçirerek heba ederek böyle en ufak bir yanılsamaya kapılmayı kendinize kendiniz yapıyorsunuz. Biraz vizyonuzu geliştirin ki böyle saçma sapan her şey boşluk bulup dalamasın içeri

Eşinizin ilgisizliği ve ihmalkarlığı yüzünden size ilk ilgili gibi görünen kişiye aklınız kaymış. Ama dikkat edin o adam kesinlikle tekin değil, arkadaşının eşine yan gözle bakacak kadar adi. Ve lütfen boşanın, kızınızla yeni bir hayat kurun, daha sonra sizi sevecek sizin de seveceğiniz sağlıklı biriyle ilişki yaşarsınız. Evli halinizle yapmayın bunu lütfen, daha çok gençsiniz, boşanın ve öyle bakın hayatınıza. Ama boşanayım birini seveyim diye değil, bu adamdan kurtulayım diye boşanmayi düşünün.

Aşık olduğunuzu düşünmüyorum. Bir anlık duygusal boşlukla bir hoşlantı olmuş. Yaşayamadığınız duyguları yaşamak istemişsiniz. O sebeple bu kadar anlam yüklüyorsunuz.

Siz mantıklı düşünemiyorsunuz bence, her şey yolundayken mi?
Her şey yolunda mı gerçekten?
Eşiniz uyuşturucu kullanan, size karşı sevgisiz, ilgisiz, umursamaz bir adam, siz de eşinden ilgi göremediğinden kafa dağıtmak için çocuk yapan bir kadınsınız.

Çocuklar birbirini seven, mutlu, huzurlu evliliklerde dünyaya gelmelidir, eşin ilgisizliğine yara bandı olmak için değil.

Evladınız için boşanmadığınızı söylüyorsunuz, çocuğunuz annesiyle babasının birbirini sevmediğini anlamıyor mu zannediyorsunuz veya boşanmazsanız çocuğunuzun geleceği mükemmel mi olacak?
Şimdi küçük diye babası iki seviyor siz de iyi babalık yapıyor sanıyorsunuz, kızınız büyüdükçe o da babasından ilgi görmeyecek, size yaptığı gibi kızınızın da her maddi isteğini gereksiz bulacak, biraz daha büyüyünce babasıyla ters düşecekler, sürekli huzursuz bir ortam olacak, o zaman kızınız anne neden boşanmadın diye sizi suçlarsa ne yapacaksınız?

Hepsini geçtim çocuğunuz uyuşturucu içilen bir evde büyüyor, uyuşturucu içmeyi normal görecek ve 12-15 yaşında o da başlayacak, çocuğunuz uyuşturucu batağına düşerse ne yapacaksınız?

Kuzumun geleceği için boşanmıyorum diyerek aslında en büyük kötülüğü kızınıza yapıyorsunuz, boşanınca illa başka kocaya gerek yok, işiniz gücünüz maddi imkanınız varmış, çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın kızına da kendisine de yeter.

Eşiniz 35 yaşında kazık kadar adam, evli ve çocukluyum deyip bu yaşa kadar düzelmediyse bundan sonra da düzelmez, uyuşturucu kullanan ilgisiz bir kocayla ömür geçirince çocuğunuz için fedakarlık yapmış olmuyorsunuz, maalesef çocuğunuzu da sizinle aynı hayata mahkum ediyorsunuz.

Eşinizi sevmiyorsunuz, kalbiniz heyecanlanmak istiyor, o boşluk illa dolacak çünkü dolayısıyla başka adamlarla doluyor. O yüzden kimse sevmediği kişiyle evli kalmamalı. Boşanmalısınız. Aldatmak böyle oluyor işte.

Sizi 3 günde evlendiren aileniz, sizi aldatan size psikolojik şiddetin zirvesini yaşatan eşiniz, böyle ilişkiye zor bela çocuk yapan siz.. Herkes suçlu. Ama bu yine de haklı kılmaz sizi.
Herkes kendine yakışanı yapmalı. Yakıştırıyorsanız buyurun.

Canim kocanin yasindan dert yanmissin hoslandigin adamda ayni yas kocanla
Sen icindeki his icin bence kilif ariyo gibisin kocam bana boyleydi soyleydi diyerek bosanmak aklina gelmiyomu hic madem kocan bu kadar kotu

Böyle olaylarda herkes kötü eş, ilgisiz aile vb şeyleri öne atıp arkasına sığınıyor beni yargılamayın diye. Aileyi siz seçmediniz ama eşinizi siz seçtiniz ve bir hataydıysa boşanmanız lazımdı. Şuan yaptığınız şeyi hiçbir şey haklı göstermeye yetmez. Evliliğiniz kötüyse bitirin. Sonra ne duygunuz varsa özgürce yaşarsınız

Çok sert yazmışsınız.

Bakmak, göz göze gelmek onunla yatmak demek değil. Evli bir kadın da olsa fiziksel olarak bir başkasını beğenebilir. Yazan kişi bu durumdan rahatsız olmuş, kendisine kötü hissetmiş de böyle bir ortamda bunu paylaşmış.

Hangi koşulda olursa olsun aldatmak büyük bir hatadır, kendine saygısızlıktır. Eşiniz saygıyı haketmiyor ama kendiniz ve çocuğunuz için yapmamalısınız. Evliliğinizde mutsuz olabilirsiniz, sıkılabilirsiniz, sevilmek isteyebilirsiniz, bunlar olağan şeyler. Ama bu ilgiyi başka kişilerde aramanızın masum bir tarafı yok. Bahanelerin arkasına sığınmayın. Bile isteye adama meyilleniyorsunuz. Bu da sizin karakter sorununuz. O kadar sevgiye açsanız boşanın sonra sevgiyi istediğiniz kişilerde ve yerlerde arayın. Bunu yapmakta özgürsünüz. Sırf ekonomik anlamda eşinize bağlı hissettiğiniz için onunla birlikte kalmak istemeniz de bence karaktersizlik olur. Bunun da çözüm yollarını aramalısınız. Arkadaşlar iş sahibi olabilmeniz için güzel fikirler vermişler. Burdan başlayabilirsiniz. Yok ben uğraşmak istemiyorum derseniz kaderinize razı geleceksiniz. Kendinize daha "doğru" uğraşlar bulmanız gerekir. Bir hobi edinebilirsiniz el işleriyle vs uğraşabilirsiniz. Sosyalleşmeye çalışın, kafanızı başla şeylerle meşgul edin. Evde eşinizle ve çocuğunuzla daha güzel vakit geçirmek için planlar yapın.

adama bi de şu yönden bakın. arkadaşının eşine yan gözle bakabiliyor. sizce bu adam güvenilir mi? bunu sorun kendinize. boşanacaksanızda o adamla olmayın.aklınızdan çıkarın. ben arkadaşının eşine yan gözle bakabilen adama güvenipte beraber olmazdım.öyle bir adama nasıl güvenilir ki.

Sizin için üzüldüm. Hayatınızı, gençliğinizi hiç yaşayamamışsınız. Öncelikle boşanın, boşansanız bile eşinizin çocukluk arkadaşıyla aranızda birşey olmaz. Sizinki şu an tamamen boşluktan, ilgi ihtiyacından kaynaklanıyor. Boşanıp yolunuza bakarsanız, mutlu olup değer görebileceğiniz insanlarla tanışma şansına erişebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…