- 15 Nisan 2017
- 3.329
- 8.669
-
- Konu Sahibi France-belleville38
Bence linç yemesi gereken kocası. 20 yaşında kızla evlen, yıllarca aldat, bir gün güzel söz söyleme bir yere götürme, üstelik seni kurtardım diye aşağıla. Sanki pavyondan kadın çıkarmış laflara bak. Kendinden neredeyse on yaş küçük gencecik kadınla ne işin vardı madem mutlu edemeyecektin?
Konu sahibi, bu adamdan üstelik bir de tüp bebekle çocuk yapmak ilk hatan olmuş. Elbette şu an hayatındaki en önemli varlık çocuğun o yüzden bu lafım zoruna gitmiştir ama demek istediğimi anladığını düşünüyorum. Mesele çocuk değil, mesele böyle adamı baba yapmış olman.
Şu anki durumun ise tamamen ilgi açlığı. Yaşanmamış duygulara özlem. 15 yaşında aşkı yeni ogrenmeye çalışan genç kız gibi sanki. Tamamen asılsız ve anlamsiz inan ki. O adamın fotoğraflarına bakmayi birakmalisin çok yanlış yaptığın. Kocan haysiyetsiz biri olabilir, sadakati haketmiyor olabilir ama kızın için durmalisin.
Dil öğrenip iş bulmali ve boşanıp hayatını kurmalısın. Sonra yasayamadigin her şeyi yasa gönlünce kim ne diyebilir? Elbette kocanın arkadaşıyla değil.
Ben bunu çok kişiye söyledim. Hatta bazılarını bizzat götürdüm "bak burası, şu otobüs trenle geleceksin, sen kurstayken yan odada çocuklara bakılıyor merak etme" dedim. Kaç tanesi gitti yazıldı ilgilendi, 0. Sonra fark ettim ki istiyor görünüp istemiyorlar. Yan gelip yatmak işlerine geliyor. Zor durumda kaldıklarında ya da kocaları eziyet ettiğinde ellerinde bahaneleri olsun istiyorlar. Dil yol bilmiyorum kimsem yok, derdimi anlatamıyorum...Fransadasınız herhalde gidin orada halk kurslarına gönüllü olarak çalışın dil kursuna gidin bir yılda deli gibi konuşur, bir yandan öğrenci olur iki üç seneye meslek sahibi olursunuz
Ben böyle ailelere gözu kapali kız verenleride pek samimi bulmuyorum açıkçası. Üç gün içinde nikah kiymak nedir ya. Adamın orda ne halt yediğini nasıl bir hayat yaşadığını nasil bir kişiliğe sahip olduğunu bilmeden eşya verir gibi kız vermek hangi akla mantığa sığar. Kızına gerçek anlamda değer veren herhangi bir menfaat gözetmeyen aklı selim bir aile bunu yapmaz. Gerçi konu sahibinin aileside pek düzgün değilmiş zaten. Tamam onunda yaşı gencmis o zaman ama yinede bir muhakeme yeteneği vardı 20 yaşında bir birey olarak. Onunda isine gelmiş demekki.Adamin ailesi ogullarinin ne mal oldugunu biliyordu eminim ki. Cok gördük burda sorunlu ogullarina adam eder diye Türkiyeden "gözü acilmamis temiz aile kizi" alip gelen. Kac kadinin hayati yandi öyle..sahsen bu yüzden su yurtdisina evlenmelerine karsiyim. Biri Almanyadan gidip görücü usulü "es ariyorsa" iyi arastirilmali.
Çok doğru. Cem Yılmaz diyor ya taş ocağında mıydın nasıl birini bulamadın bu yaşa dek diye. Vallahi öyle. Koskoca Almanya'da nasıl kendine uygun birini bulamaz da kendinden on yaş küçük kızı görücü usulü ister evlenirsin? Tuhaf.Adamin ailesi ogullarinin ne mal oldugunu biliyordu eminim ki. Cok gördük burda sorunlu ogullarina adam eder diye Türkiyeden "gözü acilmamis temiz aile kizi" alip gelen. Kac kadinin hayati yandi öyle..sahsen bu yüzden su yurtdisina evlenmelerine karsiyim. Biri Almanyadan gidip görücü usulü "es ariyorsa" iyi arastirilmali.
Eşinizin sözde arkadaşı size kafayı takmış . O uzun uzun anlamlı bakmalar.,Sizi ağına düşürmek için . Siz de neticede genç kadınsınız. Şehvet duymuş olabilirsiniz bir anlık
Sizin gibi okuduğunu anlayan anlayabilen yorumlayabilen insanlar iyiki varlar . Burda herkes yazmış dil öğren iş bul falan diye ben zaten ana dilim gibi Fransızca biliyorum ve muhasebe işinde çalışıyorum .kendi adıma şirketim var ve bütün kağıtlarını ben ilgileniyorum sorun o değil sorun kocamın odun üstüne odun olması uyumsuz olması . Ve hiçbir arkadaş ortamım yok inanın . Ne bileyim bir kız arkadaşım olsun onunla bir Cafe ye gideyim bir kahve içeyim dertleşeyim isterdim ama oda yok . Herkes kendi doğup büyüdüğü insanlarla arkadaşlık kuruyor . Bana sadece merhaba nasılsın günlük olaylar dan konulabildiğim arkadaşlarım var . Çünkü kocamdan bahsetsem biliyorum ki iki gün sonra başka bi yerden önüme gelecek o söylediklerim . Kimseye güvenemiyorum . İçim bomba gibi sıkışmış . Kızım beni dünyaya bağlıyor . Eşimin herşeyi paraya bağlaması da yordu beni . Her konuda parayı önüme koyması . En ufağından bi restorana giderken bile orası pahalıdır yada ona o para verilir mi diye sürekli ama sürekli sorgulaması . Bir kere de boşver gel karı koca bir kahve içelim demesini istedim . Demiyor ama demiyor . Koltuktan yatağa ve elinde telefon . Sonra ben birinden hoşlanınca ben namussuz oluyorum benim derdim boşanmak ta değil sadece kocam nasıl insan olur onun derdindeyim aslında . Kızım benim yaşadıklarımı yaşasın istemediğim için mecburum bu kocayı sevmeye ve ona sadık olmaya . Yoksa bir dakika düşünmezdim . Çocuk yapmadan önce çok düşündüm ama kocamın ilgisizliği yüzünden çocuğum olur onunla kafa dağıtırım diye düşündüm çocuk oldu ama bende ki o sevgisizlik hissi hala geçmediBence linç yemesi gereken kocası. 20 yaşında kızla evlen, yıllarca aldat, bir gün güzel söz söyleme bir yere götürme, üstelik seni kurtardım diye aşağıla. Sanki pavyondan kadın çıkarmış laflara bak. Kendinden neredeyse on yaş küçük gencecik kadınla ne işin vardı madem mutlu edemeyecektin?
Konu sahibi, bu adamdan üstelik bir de tüp bebekle çocuk yapmak ilk hatan olmuş. Elbette şu an hayatındaki en önemli varlık çocuğun o yüzden bu lafım zoruna gitmiştir ama demek istediğimi anladığını düşünüyorum. Mesele çocuk değil, mesele böyle adamı baba yapmış olman.
Şu anki durumun ise tamamen ilgi açlığı. Yaşanmamış duygulara özlem. 15 yaşında aşkı yeni ogrenmeye çalışan genç kız gibi sanki. Tamamen asılsız ve anlamsiz inan ki. O adamın fotoğraflarına bakmayi birakmalisin çok yanlış yaptığın. Kocan haysiyetsiz biri olabilir, sadakati haketmiyor olabilir ama kızın için durmalisin.
Dil öğrenip iş bulmali ve boşanıp hayatını kurmalısın. Sonra yasayamadigin her şeyi yasa gönlünce kim ne diyebilir? Elbette kocanın arkadaşıyla değil.
Ben böyle ailelere gözu kapali kız verenleride pek samimi bulmuyorum açıkçası. Üç gün içinde nikah kiymak nedir ya. Adamın orda ne halt yediğini nasıl bir hayat yaşadığını nasil bir kişiliğe sahip olduğunu bilmeden eşya verir gibi kız vermek hangi akla mantığa sığar. Kızına gerçek anlamda değer veren herhangi bir menfaat gözetmeyen aklı selim bir aile bunu yapmaz. Gerçi konu sahibinin aileside pek düzgün değilmiş zaten. Tamam onunda yaşı gencmis o zaman ama yinede bir muhakeme yeteneği vardı 20 yaşında bir birey olarak. Onunda isine gelmiş demekki.
%99'un niyeti aynen dediğiniz gibi. Gelsin bize baksın evi çekip çevirsin. Sokağa çıkartmaz tek başına bir yere göndermezler. Oturma iznini kimliğini bile vermezler eline kaybolur diye. Belki inanamazsınız ama "bu olmazsa Türkiye'ye geri göndeririz başkasını getiririz" lafını kendi kulağımla duydum ben.Adamin ailesi ogullarinin ne mal oldugunu biliyordu eminim ki. Cok gördük burda sorunlu ogullarina adam eder diye Türkiyeden "gözü acilmamis temiz aile kizi" alip gelen. Kac kadinin hayati yandi öyle..sahsen bu yüzden su yurtdisina evlenmelerine karsiyim. Biri Almanyadan gidip görücü usulü "es ariyorsa" iyi arastirilmali.
Çok doğru. Cem Yılmaz diyor ya taş ocağında mıydın nasıl birini bulamadın bu yaşa dek diye. Vallahi öyle. Koskoca Almanya'da nasıl kendine uygun birini bulamaz da kendinden on yaş küçük kızı görücü usulü ister evlenirsin? Tuhaf.
Aynen öyle oldu ben kurtulurum dedim ailemde hep para derdindeydi. Eşim o kadar zıt bi insanki bana . Ben çok gezmeyi seven içi hayat dolu herşeyi merak eden gülen bi insandım . Eşim benim içimdeki bütün o hevesleri aldı götürdü içim 80 yaşında gibi aynı . Kendisi esrar içip rahatlıyor herşeyi unutuyor ama ben içmiyorum unutmuyorum da rahatlayamuyorum da cinsellikte umrumda falan değil . Aylarca yanıma yaklaşmasa nerdesin bile dememAile muhtemelen parayi düsündü kizindan cok. Yani kendilerine.bir cikar umut ettiler. Konu sahibine de bir kurtulma yolu olarak göründü muhtemelen
Çocuk oyalanacak bir varlık değil. Çocuk tek anneyle büyüyemez babaya da ihtiyacı var. Nasıl bir baba bilmem ama kızının senin yaşadıklarını yaşamamasi ile bosanmamak arasında nasıl bir ilişki var anlamadım? Boşanıp çok güzel çocuğuna bakan kadınlar var. Babasıyla da görüşür sonuçta. Kocani adam edemezsin. Adam olacak olan 6 yılda olurdu. Bir insan özellikle 30'undan sonra değişmez. Değişirse tam o dönemde değişir ama sonra çok zor. Ne güzel işin var dilin var. Kurtar kendini daha genceciksin. Arkadaş ortamı yapsan bile evdeki adamla yaşamak seni çürütür. Bir bakış allak bullak etmiş baksana. Hiç sevilmemissin çünkü ne acı.Sizin gibi okuduğunu anlayan anlayabilen yorumlayabilen insanlar iyiki varlar . Burda herkes yazmış dil öğren iş bul falan diye ben zaten ana dilim gibi Fransızca biliyorum ve muhasebe işinde çalışıyorum .kendi adıma şirketim var ve bütün kağıtlarını ben ilgileniyorum sorun o değil sorun kocamın odun üstüne odun olması uyumsuz olması . Ve hiçbir arkadaş ortamım yok inanın . Ne bileyim bir kız arkadaşım olsun onunla bir Cafe ye gideyim bir kahve içeyim dertleşeyim isterdim ama oda yok . Herkes kendi doğup büyüdüğü insanlarla arkadaşlık kuruyor . Bana sadece merhaba nasılsın günlük olaylar dan konulabildiğim arkadaşlarım var . Çünkü kocamdan bahsetsem biliyorum ki iki gün sonra başka bi yerden önüme gelecek o söylediklerim . Kimseye güvenemiyorum . İçim bomba gibi sıkışmış . Kızım beni dünyaya bağlıyor . Eşimin herşeyi paraya bağlaması da yordu beni . Her konuda parayı önüme koyması . En ufağından bi restorana giderken bile orası pahalıdır yada ona o para verilir mi diye sürekli ama sürekli sorgulaması . Bir kere de boşver gel karı koca bir kahve içelim demesini istedim . Demiyor ama demiyor . Koltuktan yatağa ve elinde telefon . Sonra ben birinden hoşlanınca ben namussuz oluyorum benim derdim boşanmak ta değil sadece kocam nasıl insan olur onun derdindeyim aslında . Kızım benim yaşadıklarımı yaşasın istemediğim için mecburum bu kocayı sevmeye ve ona sadık olmaya . Yoksa bir dakika düşünmezdim . Çocuk yapmadan önce çok düşündüm ama kocamın ilgisizliği yüzünden çocuğum olur onunla kafa dağıtırım diye düşündüm çocuk oldu ama bende ki o sevgisizlik hissi hala geçmedi
Daha önceden biliyor muydunuz Fransızca yoksa 6 yıl içinde mi öğrendiniz? Hem anadil seviyesinde dil öğrenip hem de şirket mi kurdunuz? O halde sizi tebrik ederim ama mutsuzsanız niye boşanmıyorsunuz? Bu işin çözümü aldatma veya mutsuzluğa mahkum olmak değil ki. Çocuklar mutlu anne baba görmek ister. Daha çok gençsiniz niye yeni bir hayat kurmayasınız? En büyük hata birini değiştirebileceğine inanmaktır. Ya bu deveyi güdersiniz ya da bu diyardan gidersiniz. Ayrılın çocuğunuza da güzelce oturup anlatın, çok küçük anlamaz demeyin ben her zaman anlatılması taraftarıyım.ana dilim gibi Fransızca biliyorum ve muhasebe işinde çalışıyorum .kendi adıma şirketim var ve bütün kağıtlarını ben ilgileniyorum