• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli arkadaşlar lütfen yardımcı olun

26yasindayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
303
26
0
39
Ankara
ben aslında bekarım ama buraya yazma sebebim evli arkadaşlardan bilgi almak. umarım konu içerik nedeniyle taşınmaz.
benim ailem edirnede oturuyor. ben üniversite iş derken ankarada kaldım. beş aydır görüştüğüm erkek arkadaşım var ailesiyle falan tanıştım yeni evlenme teklifi etmişti. ancak bu durumu daha ailemle görüşmedim bayram tatilinde gidince yüz yüze ayrıntılı konuşurum diye düşündüm. çalıştığım hastanede salı gününe kadar nöbet yazdıkları için daha ailemin yanına gidemedim.
bu arada beni bir ruh hastası bir adam takip ediyor. erkek arkadaşımdan önce tanışmıştım sadece iki üç kere görüştüm hareketlerindeki tuhaflıklarından dolayı arkadaşlık teklifini kabul etmedim ama sürekli peşimde. bazen bir ay boyunca kayboluyor. artık peşimi bıraktı diyorum birden tekrar karşıma çıkıyor. en son erkek arkadaşımın arabasını mahvetti çizmiş lastiğini patlatmış bu olaydan sonra polise suç duyurusunda bulunduk.
bu olaydan sonra erkek arkadaşım evde yanlız kalmamı istemedi beni ailesinin evine getirdi dün gece orda kaldım. çünkü ev arkadşım bayram nedeniyle ailesinin yanına gitmişti. yanlız dün erkek arkadaşım nöbete gitti evde ben ailesiyle kaldım gerçi çok iyi davrandılar ama ben baya gerildim hakanda olmayınca kendimi tuhaf hissettim. bugün işten erken çıktım hakan çıkışta almaya geldi sonra arkadaşının bir nişanı vardı birlikte gidelim dedi. gittik fazla durmadık. kendi evime geldik bavulumu hazırlamak için. çünkü hakan yarın akşam pakistana görevli gidiyor birdaha eve dönmeyim diye çantamı hazırladım. evde yanlız kalınca seni çok özlüycem diye öpmeye başladı sonra zaten devamı geldi. daha öncede yanlız kaldığımız olurdu öperdi sarılırdı ama hiç ileriye gitmemiştik. erkek arkadaşım çok mutlu ama ben nedense mutlu değilim üstelik ben bu konularda çok katı düşünen biriydim hala nasıl yaptığıma inanamıyorum. erkek arkadaşım nasıl olsa bir kere oldu diye daha sonra tekrar birlikte olmak istermi acaba zaten kendimi çok kötü hissediyorum. . sonra beni ailesinin evine getirdi kendisi yine nöbete gitti. yarında pakistana gidiyor kendimi terk edilmiş gibi hissediyorum yolda bir ara yanında ağladım oda üzüldü resmi nikahımızı yapalım dedi nasıl olsa seneye evlenecektik dedi tarih olarak öne almış oluruz dedi. benim ailem hayatta böyle acele düğüne izin vermez belki hakanla evlenmeme bile onay vermeyecekler. hakan askeriyede pilot iki sene sonra doğuya tayini çıkacak evlenip birlikte gideriz dedi. oysa bizimkiler tayinimi edirneye aldırmamı bekliyorlardı. daha erken evlenemeyiz dedim daha bizimkiler seni bilmiyor bile dedim. hakanda olmazsa gizli resmi nikahımızı yaparız yazada yeni evleniyormuşuz gibi düğün yaparız dedi hatta gülerek seni bana vermeme ihtimalleri yok dedi.bunun esprisini bile yaptı. ama ben nedense hiç gülemedim. sizce daha önce nikah yaptığımız seneye evlenirken ortaya çıkarmı
uzun yazdım ama hangisinin daha mantıklı olduğuna karar veremiyorum.
birde biraz özel olacak ama benim hala kanamam var bu ne kadar sürer. birde erkek arkadaşımın korunup korunmadığını bilemiyorum hamile kalma durumum varmı sizce? gerçi hakana sordum ama hiç cevap vermedi niye bu kadar endişeniyorsun diye söylendi. farzetki hamile kaldın dedi sonuçta aldıracak halimiz yok. bizde hemen evleniriz dedi. bana kalsa dönüşte resmi nikah yapalım dedi. sizinkiler onay versede vermesede bir şekilde hallederiz dedi.

bence öncelikle ne zaman edirneye gidersin bilmiyorum ama gittiğinde ailene ondan bahset.dediği gibi durumu biraz hızlandırın çok beklemenin gereği yok.yalnız gizli nikah fikri gereksiz bence.ne işe yarayacakki.hem nikah olunca daha sık birlikte olacaksınız.ailen de bilmeyince bunun stresini çok yaşarsın.bide hamile kalma ihtimali var tabi.bi de birinden bahsetmişsin o duruma bir çare bulun allah korusun herşey olabilir.

1. sizi zorlayarak yapmadi bunu dimi, nedir bu pismanlik simdi? neden hemen magdur kiz durumuna dusuyorsunuz? yaptiginizin arkasinda durun. arkasi gelir mi? saglikli ciftlerde gelir. bir kere yapinca heves alinan birsey degil, hatta tam tersi. ama tabiki nasil ilkini size ragmen yapmadiysa ikincisini de size ragmen yapamaz. istemezseniz olur biter. ama sevgilinize karsi kararli olamiyorsaniz o baska...bir de cok sasirdim, nasil olur da sevgilinizin korunup korunmadigini bilmezsiniz? kondom sizin anlamayacaginiz birsey degil. hicbirsey hatirlamiyorsaniz buna dair, demekki korunmamis. cok cesur masallah.. hamile kalsaniz nolurmus ki...

2. ailesiyle kalmaniz benim icin cok absurd. yalniz kalip tehlikeyi goze alirdim sanirim. daha fol yok yumurta yokken onlarla sevgilimin olmadigi bir zamanda kalmazdim.

3. gizli nikah vs, bunlar cok cocukca. sevgiliniz seksi garantiye almak icin bazi seyleri aceleye getiriyor herhalde. ama bunun yani sira da sirf aileniz edirneye tayin bekliyor vs diye de 2 sene beklemek de cok dogru degil. madem ailenizin bu istegini biliyorsunuz ve onemsiyorsunuz bu adam zorunlu sark gorevini bitirene kadar duzgun bir iliskiden bahsetmek yanlis olur. e artik bircok sey icin de gec olduguna gore, ailenizi karsiniza alip konusma zamaniniz gelmis. yoksa sevgiliniz, biz simdiden cocugu da yapalim dugunde bizimle karsililik oynar ne guzel diye bir oneriyle karsiniza gelebilir. zira kendisini cok yaratici gordum cozum uretmek konusunda.

bence öncelikle ne zaman edirneye gidersin bilmiyorum ama gittiğinde ailene ondan bahset.dediği gibi durumu biraz hızlandırın çok beklemenin gereği yok.yalnız gizli nikah fikri gereksiz bence.ne işe yarayacakki.hem nikah olunca daha sık birlikte olacaksınız.ailen de bilmeyince bunun stresini çok yaşarsın.bide hamile kalma ihtimali var tabi.bi de birinden bahsetmişsin o duruma bir çare bulun allah korusun herşey olabilir.

bizimkiler doğuya gitmemi kesinlikle istemiycekler ama bir şekilde ikna etmem lazım.

1. sizi zorlayarak yapmadi bunu dimi, nedir bu pismanlik simdi? neden hemen magdur kiz durumuna dusuyorsunuz? yaptiginizin arkasinda durun. arkasi gelir mi? saglikli ciftlerde gelir. bir kere yapinca heves alinan birsey degil, hatta tam tersi. ama tabiki nasil ilkini size ragmen yapmadiysa ikincisini de size ragmen yapamaz. istemezseniz olur biter. ama sevgilinize karsi kararli olamiyorsaniz o baska...bir de cok sasirdim, nasil olur da sevgilinizin korunup korunmadigini bilmezsiniz? kondom sizin anlamayacaginiz birsey degil. hicbirsey hatirlamiyorsaniz buna dair, demekki korunmamis. cok cesur masallah.. hamile kalsaniz nolurmus ki...

2. ailesiyle kalmaniz benim icin cok absurd. yalniz kalip tehlikeyi goze alirdim sanirim. daha fol yok yumurta yokken onlarla sevgilimin olmadigi bir zamanda kalmazdim.

3. gizli nikah vs, bunlar cok cocukca. sevgiliniz seksi garantiye almak icin bazi seyleri aceleye getiriyor herhalde. ama bunun yani sira da sirf aileniz edirneye tayin bekliyor vs diye de 2 sene beklemek de cok dogru degil. madem ailenizin bu istegini biliyorsunuz ve onemsiyorsunuz bu adam zorunlu sark gorevini bitirene kadar duzgun bir iliskiden bahsetmek yanlis olur. e artik bircok sey icin de gec olduguna gore, ailenizi karsiniza alip konusma zamaniniz gelmis. yoksa sevgiliniz, biz simdiden cocugu da yapalim dugunde bizimle karsililik oynar ne guzel diye bir oneriyle karsiniza gelebilir. zira kendisini cok yaratici gordum cozum uretmek konusunda.

haklsın sanırım pişman olmak çok saçma. en iyisi ailemi ikna edip evliliği hızlandırmak.

nikahınızı istediğiniz kadar gizli-saklı yapın. babanız ya da aileden biri vukuatlı nüfus kaydı çıkardığında evli olduğunuzu görecekler...

bence en doğru karar biran önce ailene erkek arkdaşın olduğunu söylemen ve ciddi olduğunuzu belirtmen.doğru insanı bulduğuna eminsen evlenmeniz en mantıklısı.kanaman birkaç gün sürebilir.hatta 2.ilişkide de tekrarlayabiliyor panik yapma.ayrıca hamilede olabilirsin hiç belli olmaz.yumurtlama zamanındamıydın acaba?

doğuya gitmeni istemeyebilirler ama bunun içinde evliliğe karşı çıkmazlar heralde.bunu hallet bir şekilde.bence bir daha da onun ailesinin evine kalma.ne kadar anlayışlı olsalarda tekrar önüne gelebilir bigün.korkacak olursan sevgilin sende kalsın

bence en doğru karar biran önce ailene erkek arkdaşın olduğunu söylemen ve ciddi olduğunuzu belirtmen.doğru insanı bulduğuna eminsen evlenmeniz en mantıklısı.kanaman birkaç gün sürebilir.hatta 2.ilişkide de tekrarlayabiliyor panik yapma.ayrıca hamilede olabilirsin hiç belli olmaz.yumurtlama zamanındamıydın acaba?

hasta olmama bir hafta falan var heralde yumurtlama dönemi değil yanlış bilmiyorsam.

doğuya gitmeni istemeyebilirler ama bunun içinde evliliğe karşı çıkmazlar heralde.bunu hallet bir şekilde.bence bir daha da onun ailesinin evine kalma.ne kadar anlayışlı olsalarda tekrar önüne gelebilir bigün.korkacak olursan sevgilin sende kalsın

söyledim kalmak istemiyorum dedim hatta başka kız arkadaşıma gidip kalacaktım ama izin vermedi.

Merhaba,
Ben diğer mesajlarınıza da şöyle bir baktım.Çıkardığım sonuç-tabi kendi fikrim-işiniz zor!Bunu kesinlikle moralinizi bozmak için söylemiyorum.Bakın bende bir subayla evliyim.Eşimle tanıştık ve ilk gün elimi tutup benimle çok ciddi düşündüğünü söyledi.Tabi bu arada bizde samimileştik.Benim kaldığım yerde devamlı oda değiştirmem gerekiyordu,eşyalarımda fazla olduğu için onun teklifiyle bavulumu onun evine götürdüm.Bu arada mecburi olarak kaldığım yerden bir kaç günlüğüne çıkmam gerekti ve o sırada onların tatbikatı vardı.Arkadaşları da evde olamayacağından ben 3 gün evinde kaldım.Tabi zaman zamanda onlara uğradığım oluyordu.Neyse benim eşimin ailesi de beni hiç istememiş.Ve eşimin gözünde ailesi kusursuzdu ve ben bunu pek önemsemedim.Evlendikten hemen sonra eşim 6 aylığına yurtdışına gitti.Ve döndüğünde çok değişmişti.Bizde şuanda ailesi yüzünden boşanıyoruz.Şimdi size söylemek istediğim ilk görüşmenizde sevgilinizin ailesinden negatif elektrik almışsınız.Biz şimdi ayrılıyoruz ya eşimin ailesi diyorlarmış ki:Siz leylak24 için okurken otelde kalıyor diyordunuz ama o valizini topladı oğlumuzun evine yerleşti.O bizim oğlumuzun evinde gitti günlerce kaldı aynı yatağa yattı!Hatta daha kötüsü benim yüzüme sen evlenmeden önce kız değildin oğlumuzu avladın kullandın adını temize çıkarmak istedin gibi iftiralar attılar.Eşimde benim onunla düğün günü ilk defa birlikte olduğumu bilmesine rağmen annesi onu derken kafa salladı!!!
Herşey için geç değil,kesinlikle sevgilinin ailesi ile arana mesafe koymanı öneririm.Gidip onlarda kalman senin için dezavantaj!Hele ki ailen bu durumu bilmiyor!Sonra ne yazık ki askeri eğitim almış kişilerde-genelleme yapmak istemem ama çevremde ve ailemde çok fazla kişi var-evliliğe pek ciddi gözle bakmıyorlar.Yani sorumluluğunu tam manasıyla kavrayamıyorlar.
İnşallah herşey senin için hakkından hayırlı olacak şekilde sonuçlanır.Ama lütfen gizli nikah falan böyle şeyleri kabul etme,aileni ileride zor durumda bırakırsın!

Son düzenleme:
Bu işi yaptınız diye koşa koşa nikah kıydırmanıza gerek yok ki.
Ayrıca erkek arkadaşınızın ima ettiği gibi ona mecburda değilsiniz,
seni bana vermeme ihtimalleri yok ki diye espri yapmış ya aklı sıra.
Bence biran önce ailenize açın durumu, madem bu durum yeterince can sıkıcı.
Bir daha böyle birşeyi paylaşmak istememesi için bir neden yok açıkçası, isteyedebilir.
Ama siz istemediğiniz birşeyi, bir kere yaptınız diye, yapmak zorunda değilsiniz.
Bu insana bu anlamda sorumluda değilsiniz.
Çok can sıkıcı bir durum ise, ailenize bu kişiyi açıklayıp, zamanı kısaya çekin bence.
Onun dışında kendi başınıza gidip nikah yapmayın bence.
İleride ne olacağını nereden biliyoruz, böyle gizli gizli evlenmekte çok yanlış birşey bence.
Bir suçu mu örtbast etmeye çalışıyorsunuz, kendinizi suçlu hissedecek bir durum yok.
Bir de erkek arkadaşınız ne kadar izin verse de ,vermese de,
ailesiyle beraber kalmanız bana da ters ve saçma geldi.

Son düzenleme:
Merhaba,
Ben diğer mesajlarınıza da şöyle bir baktım.Çıkardığım sonuç-tabi kendi fikrim-işiniz zor!Bunu kesinlikle moralinizi bozmak için söylemiyorum.Bakın bende bir subayla evliyim.Eşimle tanıştık ve ilk gün elimi tutup benimle çok ciddi düşündüğünü söyledi.Tabi bu arada bizde samimileştik.Benim kaldığım yerde devamlı oda değiştirmem gerekiyordu,eşyalarımda fazla olduğu için onun teklifiyle bavulumu onun evine götürdüm.Bu arada mecburi olarak kaldığım yerden bir kaç günlüğüne çıkmam gerekti ve o sırada onların tatbikatı vardı.Arkadaşları da evde olamayacağından ben 3 gün evinde kaldım.Tabi zaman zamanda onlara uğradığım oluyordu.Neyse benim eşimin ailesi de beni hiç istememiş.Ve eşimin gözünde ailesi kusursuzdu ve ben bunu pek önemsemedim.Evlendikten hemen sonra eşim 6 aylığına yurtdışına gitti.Ve döndüğünde çok değişmişti.Bizde şuanda ailesi yüzünden boşanıyoruz.Şimdi size söylemek istediğim ilk görüşmenizde sevgilinizin ailesinden negatif elektrik almışsınız.Biz şimdi ayrılıyoruz ya eşimin ailesi diyorlarmış ki:Siz leylak24 için okurken otelde kalıyor diyordunuz ama o valizini topladı oğlumun evine yerleşti.O bizim oğlumuzun evinde gitti günlerce kaldı aynı yatağa yattı!Hatta daha kötüsü benim yüzüme sen evlenmeden önce kız değildin oğlumuzu avladın kullandın adını temize çıkarmak istedin gibi iftiralar attılar.Eşimde benim onunla ilk defa birlikte olduğumu bilmesine rağmen annesi onu derken kafa salladı!!!
Herşey için geç değil,kesinlikle sevgilinin ailesi ile arana mesafe koymanı öneririm.Gidip onlarda kalmam senin için dezavantaj!Hele ki ailen bu durumu bilmiyor!Sonra ne yazık ki askeri eğitim almış kişilerde-genelleme yapmak istemem ama çevremde ve ailemde çok fazla kişi var-evliliğe pek ciddi gözle bakmıyorlar.Yani sorumluluğunu tam manasıyla kavrayamıyorlar.
İnşallah herşey senin için hakkından hayırlı olacak şekilde sonuçlanır.Ama lütfen gizli nikah falan böyle şeyleri kabul etme,aileni ileride zor durumda bırakırsın!

benim moralim acayip bozuldu senin yazını okuyunca benide böyle bir sonmu bekliyor acaba. doğuya gitmek bile bazen beni korkutuyor. çünkü erkek arkadaşım sürekli operasyonlara gidiyor ben çoğunlukla yanlız kalacağım bizimde evliliğimiz normal bir evlilik olacağını zannetmiyorum hergün iş çıkışı eve gelen bir eşim olmayacak.

Bu işi yaptınız diye koşa koşa nikah kıydırmanıza gerek yok ki.
Ayrıca erkek arkadaşınızın ima ettiği gibi ona mecburda değilsiniz,
seni bana vermeme ihtimalleri yok ki diye espri yapmış ya aklı sıra.
Bence biran önce ailenize açın durumu, madem bu durum yeterince can sıkıcı.
Bir daha böyle birşeyi paylaşmak istememesi için bir neden yok açıkçası, isteyedebilir.
Ama siz istemediğiniz birşeyi, bir kere yaptınız diye, yapmak zorunda değilsiniz.
Bu insana bu anlamda sorumluda değilsiniz.
Çok can sıkıcı bir durum ise, ailenize bu kişiyi açıklayıp, zamanı kısaya çekin bence.
Onun dışında kendi başınıza gidip nikah yapmayın bence.
İleride ne olacağını nereden biliyoruz, böyle gizli gizli evlenmekte çok yanlış birşey bence.
Bir suçu mu örtbast etmeye çalışıyorsunuz, kendinizi suçlu hissedecek bir durum yok.
Bir de erkek arkadaşınız ne kadar izin verse de ,vermese de,
ailesiyle beraber kalmanız bana da ters ve saçma geldi.

aslında sende haklısın ona mecbur değilim ama ben onu çok seviyorum ama ailem nasıl karşılayacak bilmiyorum

ailesinin yanında bende kalmak istemedim ama diyorum ya başka türlüsüne izin vermedi. annesi falan şimdilik iyi hakan evleneceğimizi söylemiş bile. annesi ne zaman gelelim tanışmaya dedi bende daha görüşmedim dedim.

Sevgilin anladığım kadarıyla kara-havacı.Evet onlarda sık sık görev oluyor.Moralin bozulsun diye yazmadım bunları ama baksana ilk günden annesi seni çok pardon ama aşağılamış!Şimdi de ses çıkarmıyorsa oğluyla ilişkisi bozulmasın ama sen gittiğinde de annecim bak ben demiştim desin diyedir!Sevgiline karşı dikkatli olmanı öneririm.Senin nabzına göre şerbet mi veriyor yoksa gerçekten duygularında samimi mi ölç anla.Bak ben bugün keşke hiç evlenmeseydim diyorum.Ki benim eşim sevgilyken sensiz asla yaşayamam der,belki abartı gelebilir ama ayak parmaklarımı bile öperdi!Sonra o adam bir odun oldu çıktı!Hem ben 6 yıl Edirne'de kaldım Edirne'nin insanı hem moderndir hem de ince düşünceli!Ailene sevgilinden bahset ama detaylara girme!Umutsuzluğa da kapılma derim ben:)

ya pardon cahilligime verin de ben seye takildm
erkek arkadasimin korunup korunmadigini bilmiyorum dediniz,erkekler prezervatif ile korunmuyor mu yani görmediniz mi?yumurtlama döneminde degilseniz sanirim birsey olmaz bu konuda,
birlikte olma konusunda da bilmiyorum ben de yapmis olsaydim üzülürdüm senin gibi ama bir arkadas yazmis kendi istediginizle arkasinda durun diye onada diyecek birsey bulamiyorum ben empati yapiyorum eger yapmis olsam ben heralde depresyona girerdim bu huyumu sevmiyorum ama öyle olurdu...
sonucta evlebilirsiniz aileniz neden kabul etmesin doguya gider batiya gider sonucta is icin heryere gidilir bunu sorun yapacagini sanmiyorum aileninizin,siz erkek arkadasinizin sevgisine güveniyorsaniz bence gerisi doguya gider batiya gider vermezler isin komik tarafi..
insallah hersey istediginiz gibi olur

Sevgilin anladığım kadarıyla kara-havacı.Evet onlarda sık sık görev oluyor.Moralin bozulsun diye yazmadım bunları ama baksana ilk günden annesi seni çok pardon ama aşağılamış!Şimdi de ses çıkarmıyorsa oğluyla ilişkisi bozulmasın ama sen gittiğinde de annecim bak ben demiştim desin diyedir!Sevgiline karşı dikkatli olmanı öneririm.Senin nabzına göre şerbet mi veriyor yoksa gerçekten duygularında samimi mi ölç anla.Bak ben bugün keşke hiç evlenmeseydim diyorum.Ki benim eşim sevgilyken sensiz asla yaşayamam der,belki abartı gelebilir ama ayak parmaklarımı bile öperdi!Sonra o adam bir odun oldu çıktı!Hem ben 6 yıl Edirne'de kaldım Edirne'nin insanı hem moderndir hem de ince düşünceli!Ailene sevgilinden bahset ama detaylara girme!Umutsuzluğa da kapılma derim ben:)

evet aramızda kültür farkı var hakan artvinli onlarda acayip bir akraba evliliği var annesi ile babası bile akraba. bizimkiler bunu bile kafaya takacak. evet evlilik bir şans sanırım ne ile karşılayacağımız hiçbirimiz bilmiyoruz.

ben sana yapmaman gereken şeyi söyleyeyim kesinlikle gizli nikah yapma.buna hiç gerek yok.ailene hayatında biri olduğunu ve evlenmek istediğini söyle.sevgilinde zaten evlenmek istiyor.işi de var.ailen niye istemeyecek sevgilini anlamadım.

ya pardon cahilligime verin de ben seye takildm
erkek arkadasimin korunup korunmadigini bilmiyorum dediniz,erkekler prezervatif ile korunmuyor mu yani görmediniz mi?yumurtlama döneminde degilseniz sanirim birsey olmaz bu konuda,
birlikte olma konusunda da bilmiyorum ben de yapmis olsaydim üzülürdüm senin gibi ama bir arkadas yazmis kendi istediginizle arkasinda durun diye onada diyecek birsey bulamiyorum ben empati yapiyorum eger yapmis olsam ben heralde depresyona girerdim bu huyumu sevmiyorum ama öyle olurdu...
sonucta evlebilirsiniz aileniz neden kabul etmesin doguya gider batiya gider sonucta is icin heryere gidilir bunu sorun yapacagini sanmiyorum aileninizin,siz erkek arkadasinizin sevgisine güveniyorsaniz bence gerisi doguya gider batiya gider vermezler isin komik tarafi..
insallah hersey istediginiz gibi olur

sanırım bende baya cahilim ben prezervatif gibi bişey görmedim zaten bendede öyle bişey bulunmaz.

Back