evlenmiyor ben de vazgeçemiyorum :( yorumlarınıza ihtiyacım var...

Öncelikle şu 'benim evlenmem lazım' kafasından bir kurtul..
Evlenmem lazım diyerek böyle birşeyin altına girilmez.Ben de 26 yasındayım ve gayet de zamanım var daha.
İnsanlar aşık oldukları,sevip sevildiklerinde kısacası doğru insanı bulduklarında evlenirler yaşları kaç olursa olsun.
Diğer konuya gelince 6 senedir adamın bu şekilde davranması kesinlikle normal değil büyük bir sıkıntı var özellikle cinsel konularda.diğer arkadaşlara katılıyorum.Bak artık sen böyle görünmek istemiyorum,çok ısrarcı görünmek istemiyorum falan filan bunları bir geçeceksin çünkü daha önce nişan falan amtışsın yeniyetme değil ilişkiniz bazı şeyleri konuşma zamanı gelmiş de geçiyor.üstelik senin kafanda da ciddi takılmış bu.
Adamı alacaksın karşına,güzel güzel konuşacaksın.Tane tane,sesini yükseltmeden sorgulamadan konuları saptırmadan."Sorun nedir?" diye soracaksın.Ondan sana güvenmesini,ilişkinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için artık bazı şeylerin konuşulma zamanının geldiğini vs. bir bir söyleyeceksin.Bir sorunu varsa da senin bunları kaldırabilecek olgunlukta birisi oldugunu hisettirmelisin ona.
Sorunu herbir şey olabilir;cinsel problemler olabilir,farklı cinsel tercihleri olabilir,evlilikte onu çok korkutan bir şey olabilir,hatta küçükken tacize tecavüze uğramış bile olabilir.Hepsine hazırla kendini.
Ama kendini yıpratma.6 yıl uzun bir süre,susmaya devam etme.Konuş ve nasıl devam edeceğine kendin karar ver.
Allah yardımcın olsun.

Sevgilinizde konuştunuz mu tekrardan?
Neden evlenmek istemediği konusunda?

Bana kalsa tek sorun cinsellik. Ayni odada mesafeli kalamazsin adam biseyler yapmaya yeltenir. Uzun zamandir iliskiniz var hic mi bisey istemedi? Sizi öpüsünden bakisindan anlarsiniz adamdaki sehveti. Evlenmek icin baska hicbir nedeni olamaz yaş olmuş 35 :/ allah yardincin olsun arkadasim benim erkek arkadasimda korkardi evlilikten ama onun maddi sorunlari vardi. Ufak ufak toparlayinca hemen nisan yapalim dedi. Bende senin gibi düsünüyodum ama sorunun maddi oldugunu anladim. Seninki kesinlikle cinsellik hangi adam sevdigi kadini istemezki bu zamana kadar

biterken olaylı bir şekilde bitmişti babam ailesine arayıp laf söyledi tartıştılar. Yakın yerde olsalardı daha kötü şeyler olabilirdi aramızda km ler olduğu için kapandı gitti. işte sonra tekarar barıştık ama şu an bilmiyorlar. annem artık evlen diyor çıkan kısmetlerle. Telefonu ben bi ara çalıştığım zaman almıştı ailem kendi paramla aldığımı sanıyor. Aldığı hediyelere illa bi kılıf buldum. Mesela netten ayakkıbı alıyor 70-80 TL lik ayakkabı ama anneme 30 tl ye aldım harçlıkları biriktirip diyorum. Ya da saklıyorum geç çıkarıyorum. Dersaneden arkadaşım hediye aldı diyorum bu gibi şeyler kısacası bu konuda aileme çok yalan söyledim

Eylülde 26 olcam şu an 25 yaşındayım 26 dan gün aldım yani yaşım ve bence ideal evlilik 25-28 arası diye düşünyorum şu an tam zamanım ama benim annem ben evlenmiyorum diye kadın sinir hastası oldu. ona göre ben evde kalmışım Birazda nişandan ayrılmam ... annem nişandan ayrıldım diye millete dedikodu malzemesi oldun diyor artık evlen diyor. Akranların evlendi çoluk çocukları oldu ve sen de daha bir şey yok her gün sabah akşam aynı laflar inanır mısınız Annem sürekli evvlik evlilik başımın etini yiyor kendime geç kalmış gibi hissediyorum hayat elimden uçuvermek üzere gibi düşünüyorum. Yaşıtlarım samimi arkadaşlarım evlendi ve evlenenler de bana ne zaman evleneceksin deyip duruyor dört bir yandan herkes evlenmeyecek misin geç kaldın hadi artık inanın yakında akıl hastanesine yatcam ciddiyim. Şu çevre baskısı beni öldürecek. Zaten bu adam benle evlenmeye ikna olsa ailem ne der bilmiyorum istemez her halde ama sırf mürvetimi görmek için kimseyle evlenmiyorum diye izin verir sadece verse verse.. Daha sabah annem gene bir çuval laf söyledi ağıza alınmayacak hakaretler ediyor evlen artık öldürdün beni ölümüme sebep olacaksın diyor. Artık ne yapacağımı bilemiyorum bu sıkıntılar için de derste çalışamıyorum Sevdiğim adam evlilikten kaçıyor annem başımın etini yiyor. Geçen yıl biriyle görüştüm o da beni pişman etti ve artık yeni bir ilişki umudum bitmiş vaziyette. Yeni birin tanımak çok zor buna hazır değilim. zaten önce bu içimde ki enkazdan kurtulmam lazım ve ayrılınca belki kendimi yıllarca toplayamayacağım. Dün gece onunla bu konuları konuştum tartıştım bitirdiğimi söyledim ve şu an içim kan ağlıyor nefes almak istiyorum artık

artık daraldım... Bitsin istiyorum ama acı çekiyorum herşeye razıyım onunla olsun diyorum o derce kafayı yedim

Sevgilinizde konuştunuz mu tekrardan?
Neden evlenmek istemediği konusunda?

Dün gece konuştum. Evlilik düşüncen yok mu hala dedim. Bu soruyu sormak benim için ne kadar zor bilemezsin evlilik konusunu açmak kadının değil erkeğin ağzına yakışır dedim. Sorun ne? Neden evlenmiyoruz.? Beni evlenebileceğin, eşim diyebilecğin biri olarak görmüyor musun dedim. Bana dedi ki:
-görüyorum tabi senle olmazsa kimseyle evlenemem ben dedi.
-eeee o zaman niye evlenmiyrouz dedim. üzerine epey gittim sıkıştırdım ve bana dedi ki
-uzaklık gözümü korkutuyor, aliem seni istemeye nasıl gelecek o kadar yolu nasıl tepecekler, annem babam ölmüş gibi olsa ben tek gelsem istesem olmaz mı demesin mi!!!!
Dondum kaldım ...
-sorun sadece bu mu yani dedim.. peki ailenle önceden istemeye geldin o zaman nasıl geldin dedim.
-O zaman geldim ama artık ailem yaşlandı babam ameliyat oldu ayakları tutmuyor dedi, annem yola dayanamıyor dedi
-peki daha önce geldiniz nişanlandık peki neden o zaman evlenmedin?? bana bahane üretme gerçekleri söyle dedim.
-Bahene değil, ramazan da zaten hayat düzenim değişti lütfen yorma beni dedi
-ben de artık bitsin istemiyorum olmayacak artık bitmesi gerekiyor seni bir daha aramayacağım deyip kapattım teli
sonra okkalı bir mesaj attım
sadece cevap olarak "yine döktürmüşsün, birşey mi dedim ya" yazmış
artık onu unutmam gerek ama bu aşk içimde öylesine kökleşmiş ki nasıl unutabilirim annemde bi taraftan evlen deyip duruyor. Düzgün bi işe giremedin okudun boş yere git çalış iş bul ya da evlen gözüme görünme diyor burası küçük yer düzgün bi iş yok ancak marketlerde çalışabilirm.... Bu adam beni çok üzüyor şu an ölü gibiyim. 20 gün sonra banka sınavına gireceğim ona çalışıyordum ama bu ortam da nasıl çalışılır ki...

Durumun cidden zor
yanlış anlama ama zaten bu kadar sevseydin başkasını düşünemezdin
bence sendeki sevgi değil sadece bağımlılık
aynısını yaşadım
emin ol sen onu hayatından çıkarıp kafanı dinle
evlilik için bu kadar ısrarcı olma, ben senin yerinde olsam kesinlikle barışmam.
emin ol bişeyler yaşamış biri olarak bunu söylüyorum..

Yok artık! Geçmişiniz olmasa bu adam evli dicem. Ne demek annem babam gelmeseler, ölmüş olsalar yaa. Yaşlılar tamam gelirler bir sefer istemeye sizde istemeyle nişanı aynı gün yaparsınız yorulmazlar insanlar. Ama canım bu koskocaman bir bahane. Lütfen bak şuan sınavlarında vermiş olduğu bir stres var sağlıklı düşünemiyorsun. Ama gerçekten çok saçma bu yapılan. Ve ayrıldım diyorsun geri dönüşte yok. Onunla harcadığın zamana yazık. Tabiki herkes önün görmek ister çok haklısın. Ama zamanını boşa harcıyorsun. Senin için zor bir süreç ama kendini işine ver ondan uzaklaş. Bir düre de hayatına kimseyi sokma. Zor ve karmaşık bir ilişkin var hatta biraz saçma yani bunu söyleyen adam liseye gitmiyor 30 küsür yaşında koskocaman bir adam. Hiç mi düşünmüyor yuvam olsun çocuğum olsun.

Normalde de evlilik için ısrarcı olmadım ona hiç diretmedim ama böyle dolduğum zaman konuşuyorum. Bu hastalıktan kurtulmam gerek... Allah bana yardım etsin.

Tutturmussunuz bir evlilik. Yasınız kücük. Ben 33 yaşıma giricem daha yeni nisanliyim. Çevremde de benim yaşımda evlenmemiş kariyerli çok arkadaşım var. Evlilik için inanın geç kalmadınız. Madem okumussunuz kariyer yapın. Birlikte olduğunuz kisinin de evlilik düşünmediği açık. Bence ayrılın ve kariyerinize odaklanın. Gerekirse büyük bir şehirde iş bulun.

Bu insan 33 yaşında ve ayrıca makam mevki sahibi birisi. Artık psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Çünkü cinsellik problemi olamaz. Yıllar önce yani benden önce görüştüğü sevgilisyle ilişkiye girmiş ve onunla evlenmemiş kızın bekareti gittgi için vicdan azabı duyuyorum demişti bana eskiden o yüzden benle bile fazla ileriye gidecek şeyler istemez. Bu adam evlenmez. Zaten annem falcıya gitmişti nişanlıyken neden evlenmiyor bu çocuk diye falcı züriyetsiz o demiş :) fala inanmam ama insan bazen inanıyor :) artık o kadar yoruldum ki şu an beynim karmakarışık

Haklısınız ben de siz gibi düşünüyorum sınavlara hazırlanırken kafamı dinlerim ve olacaksa biri çıkar karşıma diyorum ama benim ailem sıkıntı. Annem evlenmiyroum diye felç geçirecek o derece. Bir işe girip çalışmamı istiyor burada düzgün bi iş bulmak sıkıntı. Bim de falan kasiyerlik yap çalış diyor. Biraz maddi sıkıntılarmız da var bu aralar. öyle işlere girersem bu vakte kadar okuduğum herşey boşa gidecek. o işlerde çalışıp ders çalışmak mümkün değil. Annem evlenmiyorum diye dövecek beni neredeyse. Bu zamana kadar kısmetleri boşa kaçırdın diyor. Zaten ayrılık acısı çekiyorum hayat çok zor benim için... Ailem ve çevrem bana destek olmadığı sürece dibe batacağım

evliliği bu kadar kafaya takacak kadar büyük değil yaşınız.madem ayrılmışsınız hayatınıza uzun süre başkasını sokmayın azıcık kafanızı dinleyin.

bende öyle istiyorum ama annem evlenmemi istiyor hem de çok. Bütün ne kadar tanıdığım arkadaşım varsa hepsi evlendi. Bana çok baskı yapıyorlar inanın yakında aklımı kaybedip kendime birşey yapmaktan korkuyorm

bende senin gibi yapabilir miyim acaba....

Tatlim butun yorumlari okudum tek tek ilk yazini okuyuncada aklima cinsellik problemi geldi muhakkak birsey vardir. Daha onceki kiz arkadaşıyla beraber olmus dedin bekaret konusu icin vicdanen rahatsizlik duymus demissin acaba bu onda bir baskimi olusturdu? Yada baba olmasini etkilicek bir durumumu var saglikla alakali tek cevap onda biz ne desek bos. Eger hala cevap alamazsaniz allahim sevgili kulusunuz israrci olmayin ve son verin ilişkiye bazen allahin sizi neyden kimden korudugunu bilemezsiniz... ve uzgunum ki uzun sureli flörtler aliskanliga donusuyor evliligin heyecani kalmiyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bakın böyle hikayeler anlatana da inanmayın. Gerçekten üzülüyorum diye mi size açıldı, yoksa altında bir övünme mi var? Ben bu işi becerebiliyorum al sana kanıtı der gibi... Sorunlu insanlar cinselliği daha fazla dile getiriyor sanki. Bir açığı kapatmak ister gibi.

.

Beynim o kadar bulanık ki.. Onsuz bi dünya düşünmek çok zor. Kapalı bir kutu gibi hiçbir laf alamıyorum ağzından bahanelerle dolu Ben ona hayatımı verdim Karşılığında boşa giden bir zaman... Şimdiye evlensek okula giden çocuğumuz olacaktı adam evlenmiyor. Artık evlilik bana çok uzak geliyor. Beni resmen 7/24 evlilik düşünen kızlar gibi yaptı...

E peki kesin bitirdin mi şimdi?
Ayrılmayı göze alıyorsa sırf evlenmemek için, zaten seni yeterince sevmiyor demektir.
Bugün aradı mı hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…