- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim tavsiyeler hemen hemen aynı aklın yolu birdir.... beni anlaması için ona aynısını yapıcam bakalım ne kadar dayanabilecek :) inşallah bnde söz nişan kına forumunda konu açarım yakında
Hiç oyun yapmaya, imalarda bulunmaya gerek yok. Al karşına bizim 7 yıllık bir ilişkimiz var, iyi anlaştığımızı düşünüyorum ama gördüğüm kadarı ile senin bir takım tereddütlerin var. Evlilik konusunda bir adım atacak gibi durmuyorsun, ne zaman konusunu açsam bahaneler öne sürüyorsun. Ben artık senin benimle ciddi düşündüğünü sanmıyorum ve gitgide ilişkimize olan inancım kayboluyor. Benim niyetim evlilik, yaşında tamamdır, eğer senin niyetin bu değilse boş yere beni oyalama de...
Bu tür durumlarda açık olmakta yarar var canım. Öyle bir konuş ki, oyalamaya devam ederse istemeyerekde olsa terk edip kendi yoluna bakacağını bilsin.
Ha normal şartlarda aslında senin bu konuşmayı yapmaman, onun seni ikna etmesi gerekiyor ama madem ki böyle bir durum yok ciddi ciddi konuş, niyetini anla seni oyalamasın.
Sözün özü; evliliğe ikna etmek için değil niyetini anlamak için yapmalısın bu konuşmayı.
aynen katılıyorum
7 senedir birliktesiniz, son dönemde "evlilik" demişsin, artık oyun yapmaya imalarda bulunmaya hiç gerek yok aksine komik olur bence
erkekler zannettiğimiz kadar aptal değiller
hele ki o evlilikten bahsedecek sen cevap olarak "ooo 2-3 yıl var daha, konuşmayalım vs" diyeceksin
adam demez mi aklı sıra bana laf sokuyor
bence de aynen KilicBaligi 'nın dediği gibi açık ve net bir konuşma yapmalısın. bu konuşmayı yaparken kendinden emin durmalısın ve bu konuşmayı onu evliliğe ikna etmek için değil, gerçekten ne düşündüğünü anlatmak, onun ne düşündüğünü anlamak için yapmalısın.
konuşmaya bu konuyu ilk ve son kez konuşuyorum, 2. bir tekrarı olmayacak diye başla. eteklerindeki tüm taşları dök. kararı olumsuz olur ise ayrılmakta tereddüt etmeyeceğini hissettir.
bir daha da asla ama asla konuyu açma. baktın değişmiyor, onu terketme ama o yokmuş gibi davranmaya başla. mesafeli ol. sebebini sorarsa da "seni seviyorum ama sen beni üzüyorsun, kırıyorsun" gibi cevaplar verme! "içimde bir şeyler kırıldı, eskisi kadar samimi hissedemiyorum" gibi cevaplar ver.