Evlenmeye ikna çabaları..

Yok
Bu zamana kadar bir çok kişiyle sevgili olmuş biri olarak düşüncem şu: Erkekler ev işi yapmayan, kavgacı kadınlarla evlenmeyi asla ama pek düşünmüyorlar. Siz bu kategoride değilsiniz. İkincisi aynı evde yaşama faktörü. Bu konudan emin değilim. Eğer aynı evde yaşıyorsanız erkek evliliği sürekli erteliyor. Nasılsa böyle de rahatım, acelesi yok diye düşünüyor. Eğer kadın veya erkek birbirini çok seviyorsa, arada uyumsuzluk yoksa ve iki taraftan biri evlenmeden cinselliğe sıcak bakmıyorsa, erkek sürekli evlilikten bahsediyor. Benim eşim evlenmeden böyle şeyler yaşamaya karşı. Ben evlenmeyi düşünmüyorum dedim Dost hayatı mı yaşayacağız diye kızdı. Bekarken bir iki öpüştük diye vicdan azabı çekiyor halen. Sizin durumu tam bilemediğim için net bişey söyleyemeyeceğim.

aynı ewde yaşamıyoruz öyle istediğim herşeyi alıyorum zaten gbi bi durumda yok evlenmek istediğini biliyorum ama korktuğu şeylerle başa çıkabileceğimizi anlatmam lazım aslında bütün mesele bu

Ben anlamadım. Asıl oğlan kaç yaşında? Ben de erkek olsam, 28 den önce evlenmezdim sanırım. Gezip tozup, sarılıp kokladığın güller gibi geçindiğin bir sevgili zaten varken, bir de üzerine elektrikti, doğalgazdı, mutfak masrafı, kaynana ziyaretii vs ne gerek var yani, bekleyebilir hani...

26 yaşında çokta kçk sayılmaz bide toplum baskıda bindi üzerimize artık eş dost akraba hepsi bişeyler bekliyo istiyo arkadaşlar birbir evleniyo insan haliyle bi dertleniyo :KK70:

Başlığa bakınca, sizin ikna edilmeye ihtiyacınız var gibi algıladım...

Yanlış anlamayın ama sizinle onca yıldır beraber diye evlenmek zorunda değil.
Siz de aynı şekilde evlenmek zorunda hissetmeyin kendinizi.
İlişkiniz nereye varıyorsa onu yaşayın.
Hem belki de birikim yapmak istiyordur, olamaz mı?
Hayatında şuanki öncelikleri arasında kariyerinde yükselmek, maddi açıdan güçlenmek vardır, olamaz mı?

Siz ne iş yapıyorsunuz? 7 yıllık ilişki tamam uzunmuş ama yaş olarak da erken olduğunu düşünüyor olabilir.

ilişkiler bi yerden sonra ilerleyemezse boğuluyor. sevgilinizde evlilikten korkuyor bu sizden bağımsız bir korku yani ailesinden kaynaklı. evlenicek adam arabasını satar daha ucuzunu alır aradaki farkla birikim yapar yani elindekini satıp krediye girmez. ama nasıl ikna edilir bilemedim yani ailem baskı yapıyor artık demek yada rest çekmekle ikna edebilirsiniz gibi ama o zamanda evliliğe hazır olmayan gerçekten emin olmayan bir adamla evlenmek ister misiniz o var..

Yok

aynı ewde yaşamıyoruz öyle istediğim herşeyi alıyorum zaten gbi bi durumda yok evlenmek istediğini biliyorum ama korktuğu şeylerle başa çıkabileceğimizi anlatmam lazım aslında bütün mesele bu
E sorun ne o zaman yahuu? Her insan eninde sonunda sevdiğiyle evlenmek ister. Bi de siz ne zamandır berabermişsiniz. :S Bence sen evlilikten hiç bahsetme ona bir kaç ay. Bakalım ne yapacak. Sen istemiyormuş gibi davran.

Kacan he zaman kovalanir artik bu olay noterden tasdikli :) siz istemiyorum diyendaha erken hazir r hhissetmiyorum zamani var diyin gor vakalim o sana yalvarmiyormu araya birde beni istemeye geleceklermis serptikmi tadindan yenmez :) benimde erkek arkadasim vaedi 4 sene birlikte olduk 1 seneden sonra evlenme teklif etti ama ben hep kactim erken dedim hazir degilim dedim 2 sene evllenelim diye yalvardi resmen sonra sozlendik ama okuz oldugundan bitti lafin kisasi kac ki canim kovalasin

Hikayeniz bizimkine çok benziyor, biz de liseden sonra tanıştık üniversiteye beraber gittik 8 yıldır birlikteyiz. Bizim ilişkimizde evlenmeyi pek düşünmeyen bendim 2 senedir evlenelim artık diyip duruyordu ama ben ileriyi görmek istiyordum işi gücü rayına girsin geleceğimizden emin olayım diye bekliyordum, onun da kafasında bunlar olabilir. Şimdi eminim ve haziranda düğünümüz var. Diyeceğim şu ki etrafındaki evlilik baskısı yapanları umursama, sen de çok kafana takma. Çalışıyormusun bilmiyorum ama işine kariyerine odaklan şimdilik evlilik her türlü zamanı gelince olur :) Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Benimki de evlenmekten korkuyordu 5 sene çıktık hala lafını etmiyor ben de aldım karşıma sürekli sevgili olamayız bi yerden sonra gerçekten evlenme teklif etmeni beklicem yok ben hiç evlenmicem dersen ayrılalım dedim. Valla senle ömrümü geçirmek istiyorum ama evlenmeyi istemiyorum diyen çocuk evlenme meraklısı oldu. Şimdi planlar yapıyor. Ama tabi bunu söyleyip ayrılmak da var yani risk alıyorsun. Karşındakinin seni kaybetmekten korktuğuna eminsen korkut derim

Canim benim erkek arkadasimda boyleydi.evlenmek istedigini soyler sonra evlilikle ilgili muahbbet olunca kacardi.sanirim erkekler karsisindakini ne kadar severse sevsin sonuna kadar o kisiyle yasayip yasamayacagindan emin olana kadar evliligi dusunmuyor.neyse ben evlilikten bahsettikce cok bahsetmeyelim tadi kacar filan derdi.zaten daha cok yil var derdi bende bozulurdum.bir arkadasim aynisini sen ona yap dedi.evlilik muhabbeti acildikca bosver zaman var daha,aman konusmayalim zaten sklcaz bu konulardan,eve sonra karar veririz daha cok yil var zaten gezelim tozalim yapmaya basladim.adam 360 derece dondu.simdi evimiz nasi olsn gelinlik nasil olsun diye konusyoruz.bence sen dene bu taktigi.cunku seni anlayabiliyorum evlenelim diyo ama icraat yok gibi geliyo.ama gercekten seninle birlikte olmak istiyosa da elinden gelen herseyi yapiyor.

hayal kurdurun sürekli
işe yaramaz mıki
ne bileyim aynı evde yaşasak sabah patatesli yumurta yaparım sana en sevdiğimiz tatlıdan yeriz sabah sabah filan:p
kahvelerimizi içeriz balkonda akşamın yorgunluğunu atarız vs vs
tatlı sevebileceği hayaller işte siz bulun onu tanıyan sizsinzi
heveslenir belki?

her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim tavsiyeler hemen hemen aynı aklın yolu birdir.... beni anlaması için ona aynısını yapıcam bakalım ne kadar dayanabilecek :) inşallah bnde söz nişan kına forumunda konu açarım yakında :KK70::KK70::KK70:

Gercekten evlenmeye eminseniz; onunda size karsi net dusunceleri varsa..Sizin kendinize ait hedeflerinizin arasında ilişkinizin şu su zaman dilimlerinde evlilik hedeflediğinizi, bunun içinde karşılıklı olarak belirleyeceğiniz ortak bi tarih olmasını istediğinizi :ikinizde hazır ve hem fikir hissedeceginiz: ,
Belirsiz bi sürecin sizin planlarınızı etkilediğini :is,kariyer,seyehat vs.: önünüzu görmek adına birikim hedefimızı buna göre yapmamız gerek falan diye bi başlayın konuşmaya..

Iliski nizin geleceği için ikna etmenize gerek yok keza onunda sizi.. zorlamayın.. Güzelce isteklerinizi anlatın.. Sürecin uzaması isteğimi ve ilgimı azaltıyor deyin.. Genelde erkeklerin kendini hazır hissetmesi zaman alacaktır..

Maddi planları araba alması vs planlarına su an icin Karışma lüksünuz yok. Tam olarak es adayı oldugunuz zaman diliminde kadar.. Bu yatırımı yapmasını istemeyisinizin nedenini gerekçelerle söyleyin..

Evlenme zaten ne güzel işte..evlenip ne yapıcaksın..gezin..tozun..hayatı yaşayın.. evlenince inan bunların hiçbiri kalmıyor..kaynanası.dırdırı..geçim derdi gir i mi ne aşk kalıyor ne huzur..takılın işte ne güzel..

Evlenme zaten ne güzel işte..evlenip ne yapıcaksın..gezin..tozun..hayatı yaşayın.. evlenince inan bunların hiçbiri kalmıyor..kaynanası.dırdırı..geçim derdi gir i mi ne aşk kalıyor ne huzur..takılın işte ne güzel..

benm çevremde hep evlilerden iyi örnekler var kötü yüzünü pek görmüşlüğüm yok ailemde çevremde hep mutlu evliliklerle büyüdüm hala mutlu evlilikler görüyorum o yüzden bende artık hevesleniyorum bnmde bi evim eşim çoluğum çocuğum olsun istiyorum :):)

benm çevremde hep evlilerden iyi örnekler var kötü yüzünü pek görmüşlüğüm yok ailemde çevremde hep mutlu evliliklerle büyüdüm hala mutlu evlilikler görüyorum o yüzden bende artık hevesleniyorum bnmde bi evim eşim çoluğum çocuğum olsun istiyorum :):)
İnşallahmutlu olursun o zaman..ne mutlu sana..

Hiç oyun yapmaya, imalarda bulunmaya gerek yok. Al karşına bizim 7 yıllık bir ilişkimiz var, iyi anlaştığımızı düşünüyorum ama gördüğüm kadarı ile senin bir takım tereddütlerin var. Evlilik konusunda bir adım atacak gibi durmuyorsun, ne zaman konusunu açsam bahaneler öne sürüyorsun. Ben artık senin benimle ciddi düşündüğünü sanmıyorum ve gitgide ilişkimize olan inancım kayboluyor. Benim niyetim evlilik, yaşında tamamdır, eğer senin niyetin bu değilse boş yere beni oyalama de...

Bu tür durumlarda açık olmakta yarar var canım. Öyle bir konuş ki, oyalamaya devam ederse istemeyerekde olsa terk edip kendi yoluna bakacağını bilsin.

Ha normal şartlarda aslında senin bu konuşmayı yapmaman, onun seni ikna etmesi gerekiyor ama madem ki böyle bir durum yok ciddi ciddi konuş, niyetini anla seni oyalamasın.

Sözün özü; evliliğe ikna etmek için değil niyetini anlamak için yapmalısın bu konuşmayı.

X