Ay Allahım nerde o günlerbizim ki en güzelini ben yapmalıyım düşüncesiyle herşeyi basit bulup hiç bişe yapamayanlardan
zaten bütün arkadaşlarımız ortak hepsi evleniyo düğün nişan söz ne varsa her hafta sonu birine gidiyoruz merak ediyorum bnm içim gidiyo hiç mi özenmiyo acabageçen evli bi arkadaşımızın evine gittik misafirliğe çok hoşuna gitti ya ne güzel bize de misafirliğe gelirler gibi şeyler söylüyo sürekli ama bn bişe diyince daha ooo 2 3 sene var
e ozaman sen ondan önce davran;
ne güzel bizede misafirliğe gelirler falan demişya , ''ooo daha 2 - 3 sene var'' modunda ol
evimiz şöyle olur mutfağımız böyle olur dediğinde ''aman daha çok var onları düşünmeye'' de
mantıklı bi açıklaması olduğunu düşünmüyorum bana korkuyor gibi geliyo kendiş ailesi gibi olursa diye aslında piskolojik destek alması gerekiyo bile olabilir duygularını çok içinde yaşayan biri bnde anlayamıyorum..
işte yakında evleniyorum meselesi ona hala uzak gibi ya evliliği uzatmak için arabayı bahane ediyo ya kendine güvenemiyo yukarda dediğim gibi ailesi gibi olursa diye korkuyoda olabilir..
Bence sürekli evliliği ortaya atmayın .Hatta açılınca siz ' ay daha erken , daha düşünmüyorum , bence su an iyiyiz , emin değilim ' tarzı seyler soyleyın . Erkekler herzaman üstüne gider karşı taraf birşey istemiyorsa. Bu birinci seçenek .
İkinci seçenekse ' canım benım nıyetım evlenmek ama goruyorum kı , sen daha hazır değilsin , vakıt harcayamam ' der yoluna gidersin .
Eğer gerçekten dedğin gibi kavgasız seneler , mutlu zamanlar varsa mutlaka evlilik karar ile çalar kapını ..
bende neden böyle oldu diye merak ettiğimden konu açtım ya zaten
Hazir degildir,
Yani illa bahaneye ihtiyaci yok, evlilik buyuk sorumluluk, hazir degilse zorlamanin manasi yok bence.
e ozaman sen ondan önce davran;
ne güzel bizede misafirliğe gelirler falan demişya , ''ooo daha 2 - 3 sene var'' modunda ol
evimiz şöyle olur mutfağımız böyle olur dediğinde ''aman daha çok var onları düşünmeye'' de
Hatırlayın ne olur bize de söyleyiverin hayrınızaevliliğe ikna ne demek biz üç ayda birbirimizi nasıl ikna ettik ben hatırlamıyorum ya
nasip olunca ışık hızı ile ikna oluyorlar o zamanHatırlayın ne olur bize de söyleyiverin hayrınıza
bilsem veririrm valla3 ay mı özel ders veriyo musun
zaten mahvetmişler çocuğun piskolojisini annesi hep ceremesini ben çekiyorum
yaşı daha gençse sorumluluk altına girmek istemiyo olabilir bi de erkeklere ne kadar düz mantık dersek diyelim kafalarından bazen şaşılacak derecede çok şey geçebiliyor özellikle bu evlenme ev kurma olaylarında en düşünceli ama paylaşamaz hallere bürünebiliyolar belki daha askerlik engelinin ortadan kalkmamış olması bile kendisini geri çekmek için bi sebep olabilir bence hiç üsteleme kaçan kovalanır sen alttan almaya başla amaan benim daha evlenip koca evin yükünü almaya niyetim yok gibi böyle şakayla karışık istemiyomuş gibi bir hava yarat bakalım o zaman nasıl olcak tepkisiSelam arkadaşlar öncelikle dertlerimize burada ortak bulduğumuz için çok mutluyum.. bunu belirtmek istedim.
şimdi gelelim derdime dolu dolu 7 seneyi aşkın süren bir ilişkim var. Ben lise deydim tanıştığımızda üniversiteyi ayrı yerleri kazandıkk. sonra erkek arkadaşım üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanıp bnim okuduğum üniversiteye geldi. üniversiteyi beraber okuduk. 7 senedir hiç bir kavgamız olmadı. Maşallah deyin bir gece küs uyumadık. en uzun küslüğümüz 1 saat ya sürmüş ya sürmemiştir. şimdi üniversite biteli 1 yıl oluyo ailelerimiz biliyo ama tanışmadılar. bu zamana kadar evlenme mevzusunu hiç ben açmadım çünkü çevremde ki arkadaşlarımdan evlenmekten korkan erkekler olduğunu kızlar çok bastırınca da uzaklaştıklarını gördüm. herzaman evlilikten erkek arkadaşım bahseder ev alıcak yakın zamanda, alınca şöyle yaparız böyle yaparız mutfağımız fln çok gzl olucak diye hep o bahseder.
bende ee artık tanıştıralım aileleri bi an önce başlayalım bu işlere evlenelim demeye başladım daha 2 3 seneye anca evleniriz diyo. ya daha ne kadar beklicem acaba benKendisinde ciddi aile problemleri var annesi babası ayrı aileden problemli bi çocukluk geçirmiş şuan tek ailesi benim diyebilirim. peki neden hala evliliği uzatmaya çalışıyo sizce? aileler tamam ev tamam iş tamam çocuk daha 2 3 sene var diyo çıldıricimmm
bide araba derdimiz var 3 tane araba değiştirdik şimdi son arabasını sattı başka bi tane alcakmış onun için parası yetişmiyo kredi çekcekmiş eeeee evlenme işi diyorum...Evlenmeye ikna çabaları ben 12 ay da bitiririm krediyi anca 2 sene sonra söz yaparız diyo ne yapıcam ne diyim nasıl bi yol izliyim bilemedim. Kızlar yardımcı olunda kandırıp zorla evleneyim bende artık
Bu zamana kadar bir çok kişiyle sevgili olmuş biri olarak düşüncem şu: Erkekler ev işi yapmayan, kavgacı kadınlarla evlenmeyi asla ama pek düşünmüyorlar. Siz bu kategoride değilsiniz. İkincisi aynı evde yaşama faktörü. Bu konudan emin değilim. Eğer aynı evde yaşıyorsanız erkek evliliği sürekli erteliyor. Nasılsa böyle de rahatım, acelesi yok diye düşünüyor. Eğer kadın veya erkek birbirini çok seviyorsa, arada uyumsuzluk yoksa ve iki taraftan biri evlenmeden cinselliğe sıcak bakmıyorsa, erkek sürekli evlilikten bahsediyor. Benim eşim evlenmeden böyle şeyler yaşamaya karşı. Ben evlenmeyi düşünmüyorum dedim Dost hayatı mı yaşayacağız diye kızdı. Bekarken bir iki öpüştük diye vicdan azabı çekiyor halen. Sizin durumu tam bilemediğim için net bişey söyleyemeyeceğim.Selam arkadaşlar öncelikle dertlerimize burada ortak bulduğumuz için çok mutluyum.. bunu belirtmek istedim.
şimdi gelelim derdime dolu dolu 7 seneyi aşkın süren bir ilişkim var. Ben lise deydim tanıştığımızda üniversiteyi ayrı yerleri kazandıkk. sonra erkek arkadaşım üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanıp bnim okuduğum üniversiteye geldi. üniversiteyi beraber okuduk. 7 senedir hiç bir kavgamız olmadı. Maşallah deyin bir gece küs uyumadık. en uzun küslüğümüz 1 saat ya sürmüş ya sürmemiştir. şimdi üniversite biteli 1 yıl oluyo ailelerimiz biliyo ama tanışmadılar. bu zamana kadar evlenme mevzusunu hiç ben açmadım çünkü çevremde ki arkadaşlarımdan evlenmekten korkan erkekler olduğunu kızlar çok bastırınca da uzaklaştıklarını gördüm. herzaman evlilikten erkek arkadaşım bahseder ev alıcak yakın zamanda, alınca şöyle yaparız böyle yaparız mutfağımız fln çok gzl olucak diye hep o bahseder.
bende ee artık tanıştıralım aileleri bi an önce başlayalım bu işlere evlenelim demeye başladım daha 2 3 seneye anca evleniriz diyo. ya daha ne kadar beklicem acaba benKendisinde ciddi aile problemleri var annesi babası ayrı aileden problemli bi çocukluk geçirmiş şuan tek ailesi benim diyebilirim. peki neden hala evliliği uzatmaya çalışıyo sizce? aileler tamam ev tamam iş tamam çocuk daha 2 3 sene var diyo çıldıricimmm
bide araba derdimiz var 3 tane araba değiştirdik şimdi son arabasını sattı başka bi tane alcakmış onun için parası yetişmiyo kredi çekcekmiş eeeee evlenme işi diyorum...Evlenmeye ikna çabaları ben 12 ay da bitiririm krediyi anca 2 sene sonra söz yaparız diyo ne yapıcam ne diyim nasıl bi yol izliyim bilemedim. Kızlar yardımcı olunda kandırıp zorla evleneyim bende artık
Teşekkür ederim yorumlara bakılırsa bi istemem havası deneyeceğim baklm nolcak :))yaşı daha gençse sorumluluk altına girmek istemiyo olabilir bi de erkeklere ne kadar düz mantık dersek diyelim kafalarından bazen şaşılacak derecede çok şey geçebiliyor özellikle bu evlenme ev kurma olaylarında en düşünceli ama paylaşamaz hallere bürünebiliyolar belki daha askerlik engelinin ortadan kalkmamış olması bile kendisini geri çekmek için bi sebep olabilir bence hiç üsteleme kaçan kovalanır sen alttan almaya başla amaan benim daha evlenip koca evin yükünü almaya niyetim yok gibi böyle şakayla karışık istemiyomuş gibi bir hava yarat bakalım o zaman nasıl olcak tepkisi