- 27 Şubat 2022
- 173
- 224
-
- Konu Sahibi uzgun_kisi
8 aylık ilişki için evlilik konusunu hele de sizin açmanız bence yakışıksız olmuş.Ne kadar ilerisi için deseniz de hemen adını koymaya çalışmanız yanlış.Annenizle tanıştırmak adamın karşısında ağlamak bunlar hep ofsayt.Herkese merhaba,
Ben 25 yaşında, 3 yıldır çalışan kendi birikimi olan bir kadınım. Yaklaşık 8 aydır devam eden güzel mutlu bir ilişkim var. Erkek arkadaşım çok ilgili değildir ve bazı ailevi problemleri var. Kendisi çok zor bir evde büyümüş, ailesi çok zor bir boşanma süreci geçirmiş, anne babası dışındaki yakın ailesinde de benzer problemler görerek büyümüş bir insan. Bunun dışında aslında birbirimizi çok iyi anlıyoruz, çok iyi anlaşıp çok güzel vakit geçiriyoruz. Kendisi 27 yaşında, o da 4-5 yıldır çalışıyor, bir nevi düzeni kurulmuş sayılabilecek biri.
Kendisine annemin onunla tanışmak istediğini, ama rahatsız olursa erken olduğunu düşünürse sorun olmayacağını söyledim. Rahatsız olurum ama olur, bakarız duruma göre dedi. Ben buna biraz içerleyip ertesi gün ona 5 yıllık planlarım içinde evlilik olduğunu, yavaş bir şekilde de olsa işlerin ciddileşmesini istediğimi söyledim. O da bana 2-3 yıl içinde kendimi evleniyor olarak görüyorum dedi. Sonrası için de bir şey söyleyemeyeceğini, böyle bir söz veremeyeceğini şuan o kadar ilerisinin ne getireceğini bilmediğini belirtti.
Bundan sonra ağlamaya başladım, çok üzüldüm, keşke daha önce bitseydi tarzı şeyler diyip oradan ayrıldım fakat kendimi sorguladığımda asıl istediğim şeyin ondan güvence almak olduğunu fark ettim. Evlilik için acelem yok, istediğim şey onunla birlikte olmak. Ama bir noktada evlenmek istiyorum ve karşımdakinin de en azından 'bir noktada seninle bunu öngörebiliyorum', demesini bekledim. O bana öyle bir söz veremeyeceğini söyledi, ama şimdilik 1 yıl sonrası için mesela tatil planı yapıyor. Gelecek planlarının sınırı onun için bu. Biraz nedenini sormaya çalıştığımda (benle mi evlenmek istemiyor yoksa konsept olarak mı korkuyor anlamak için), etrafında hiç iyi örnek olmadığını söyledi. Tamamen karşıyım demiyorum dedi. Beni şuan sevdiğini mutlu olduğunu da ekledi (ama gelecek için yorum yapmadı).
En sonunda bu konuyu artık benim açmayacağımı, benim duruşumu bildiğini ve topun artık onda olduğunu söyledim. Kendi kafamda belli bir süre belirleyip hiçbir şey değişmezse bitiririm diye düşünüyorum. Bu olay 3 yıllık birliktelik sonunda yaşansa sanırım zaman vermek istemezdim, ama şuan sonradan 'belki de değişecekti' diyerek üzülmek istemiyorum. Şimdilik bu şekilde birkaç sene bir ilişki geçirmek bana da güzel bir fikir gibi geliyor fakat en büyük korkum şu: Evlenmek mi istemiyor, benimle bir gelecek hiç ama hiç mi görmüyor? Sorduğumda ikincisi olsa neden seninle birlikte olayım şuan dedi ama emin olamıyorum. Beni istemeyen biriyle olamam, ve günün birinde evlenmek de istiyorum.
Ne düşünüyorsunuz? Enayi miyim sizce? Bu arada değişik bir durumu daha ekleyeyim, kişiliğini anlatıyor onun bence. 3 ay sonra sevdiğimi söylediğimde benle mutlu olduğunu böyle bir şey söylemek için daha çok emin olması gerektiğini söyledi. Bu beni çok üzdü ama bu olaydan 2 ay sonra bu mevzu kapanmışken kendisi bunu bana söyledi, özel bir anda, özel bir şekilde. Yani böyle bir insan, içten içe fikri değişir mi hazır olur mu bir gün diye ummadan edemiyorum...
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, ben de bu şekilde davranmayı düşünüyorum ama acaba sevgimden gözüm kör oldu objektif bakamıyor muyum diye endişe duyuyordum. Yorumunuz çok iyi geldi çok teşekkürlerbu düşüncelere sahip biri için 8 aylık ilişki evlenmeyi düşünmek açısından çok erken olabilir. Bence bir daha bu konuyu açmayın, baskı yaparsanız daha da ters tepebilir. çok olumsuz şeyler yaşadığını yazmışsınız, bırakın adam biraz kendisi adım atsın.
Evet haklısınız, aslında en son isteyeceğim şey baskı hissetmesi. İstemsizce ona baskı yaptım gibi hissettiyse diye üzüntü duyuyorum, amacım bu değildi. Bu konuyu tamamen ona bırakacağımı ve baskı hissetmemesini istedim. Onu anlamaya çalıştığımı, kişisel algılamayacağımı ve hazır olmadan hiçbir şeyi yapmasını asla istemeyeceğimi, bunun beni daha çok üzeceğini söyledim. Şimdi biraz yalnız bıraktım kendisini, bir şey yok gibi normal davranmak sanırım yapabileceğim en iyi şey. Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim.ben de kendisi gibiyim o yüzden size karşı sorunu yok diyebilirim. hiç iyi örneğe denk gelmediğim için evliliği düşünmüyorum ama karşı da değilim. on yıl sonraya bile net plan yapsam da evlilikle ilgili yapamam.
evet, ileride değişebilir, seni seviyorum deme konusunda olduğu gibi ancak üstüne gitmemeniz en iyisi. böyle şeyler bizim gibiler için istemsizce ters tepiyor ve baskı altında hissediyoruz maalesef. zamana bırakın bir süre.
Çok duygusal bir insanım, ağlamama konusunda hiç başarılı değilim ama kendimi geliştirmem gerektiğini biliyorum bu konuda ama zorlanıyorum. Çok teşekkürler yorumunuz için8 aylık ilişki için evlilik konusunu hele de sizin açmanız bence yakışıksız olmuş.Ne kadar ilerisi için deseniz de hemen adını koymaya çalışmanız yanlış.Annenizle tanıştırmak adamın karşısında ağlamak bunlar hep ofsayt.
Evet haklısınız, aslında en son isteyeceğim şey baskı hissetmesi. İstemsizce ona baskı yaptım gibi hissettiyse diye üzüntü duyuyorum, amacım bu değildi. Bu konuyu tamamen ona bırakacağımı ve baskı hissetmemesini istedim. Onu anlamaya çalıştığımı, kişisel algılamayacağımı ve hazır olmadan hiçbir şeyi yapmasını asla istemeyeceğimi, bunun beni daha çok üzeceğini söyledim. Şimdi biraz yalnız bıraktım kendisini, bir şey yok gibi normal davranmak sanırım yapabileceğim en iyi şey. Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim.
Doğru kesinlikle haklısınız. Şimdilik kendimi geri çekip üstüne gitmemek en doğrusu gibi geliyor, maalesef duygularımı çok açan bir insanım bazen kendimi geri çekmekte de zorlanıyorum :') Sorarak olacak bişeyden de hayır gelmez gibi geliyor bir yandan, belki en iyisi kendime bir zaman limiti belirleyip bir daha bu konuları açmamak. Mesela 3 yıl geçer hala birlikte oluruz hala hiç lafı açılmaz belki o zaman istiyor olursam tekrar sorarım, o zamana kadar sanırım ondan beklemeliyim.İlişkide hesap taktik yapma insanı değilim ama sevdiğini ilk söyleyen siz olmuşsunuz, aileyle tanıştırma evlilik laflarını açan da sizsiniz. Bence bu kadar hevesli görünmeyin ilişki devam ederse bu huy yapar hep sizin elde var bir olduğunuzu düşünür ve kaybetme korkusu duymaz. Biraz cool olun sizle evlenme planı isteği varsa zaten kendisi belli eder sormanıza gerek yok
Belki de o zaman siz istemeyeceksiniz onunla evlenmeyi. Sanki hayır deme ayrılma şansı olan sadece oymuş gibi düşünmeyin ve davranmayınDoğru kesinlikle haklısınız. Şimdilik kendimi geri çekip üstüne gitmemek en doğrusu gibi geliyor, maalesef duygularımı çok açan bir insanım bazen kendimi geri çekmekte de zorlanıyorum :') Sorarak olacak bişeyden de hayır gelmez gibi geliyor bir yandan, belki en iyisi kendime bir zaman limiti belirleyip bir daha bu konuları açmamak. Mesela 3 yıl geçer hala birlikte oluruz hala hiç lafı açılmaz belki o zaman istiyor olursam tekrar sorarım, o zamana kadar sanırım ondan beklemeliyim.
Bence karsindaki kişi kendisi bazı şeyleri söylemek istiyor siz söyleyince zorlama gibi hissediyor.Sabredip konuyu açmasını bekleyeceksiniz zamanla evlilik olursa olur zaten ya da fikrini yine soracaksınız zamanimin boşa gecmesini istemiyorum iliskimiz nereye gidecek diyeHerkese merhaba,
Ben 25 yaşında, 3 yıldır çalışan kendi birikimi olan bir kadınım. Yaklaşık 8 aydır devam eden güzel mutlu bir ilişkim var. Erkek arkadaşım çok ilgili değildir ve bazı ailevi problemleri var. Kendisi çok zor bir evde büyümüş, ailesi çok zor bir boşanma süreci geçirmiş, anne babası dışındaki yakın ailesinde de benzer problemler görerek büyümüş bir insan. Bunun dışında aslında birbirimizi çok iyi anlıyoruz, çok iyi anlaşıp çok güzel vakit geçiriyoruz. Kendisi 27 yaşında, o da 4-5 yıldır çalışıyor, bir nevi düzeni kurulmuş sayılabilecek biri.
Kendisine annemin onunla tanışmak istediğini, ama rahatsız olursa erken olduğunu düşünürse sorun olmayacağını söyledim. Rahatsız olurum ama olur, bakarız duruma göre dedi. Ben buna biraz içerleyip ertesi gün ona 5 yıllık planlarım içinde evlilik olduğunu, yavaş bir şekilde de olsa işlerin ciddileşmesini istediğimi söyledim. O da bana 2-3 yıl içinde kendimi evleniyor olarak görüyorum dedi. Sonrası için de bir şey söyleyemeyeceğini, böyle bir söz veremeyeceğini şuan o kadar ilerisinin ne getireceğini bilmediğini belirtti.
Bundan sonra ağlamaya başladım, çok üzüldüm, keşke daha önce bitseydi tarzı şeyler diyip oradan ayrıldım fakat kendimi sorguladığımda asıl istediğim şeyin ondan güvence almak olduğunu fark ettim. Evlilik için acelem yok, istediğim şey onunla birlikte olmak. Ama bir noktada evlenmek istiyorum ve karşımdakinin de en azından 'bir noktada seninle bunu öngörebiliyorum', demesini bekledim. O bana öyle bir söz veremeyeceğini söyledi, ama şimdilik 1 yıl sonrası için mesela tatil planı yapıyor. Gelecek planlarının sınırı onun için bu. Biraz nedenini sormaya çalıştığımda (benle mi evlenmek istemiyor yoksa konsept olarak mı korkuyor anlamak için), etrafında hiç iyi örnek olmadığını söyledi. Tamamen karşıyım demiyorum dedi. Beni şuan sevdiğini mutlu olduğunu da ekledi (ama gelecek için yorum yapmadı).
En sonunda bu konuyu artık benim açmayacağımı, benim duruşumu bildiğini ve topun artık onda olduğunu söyledim. Kendi kafamda belli bir süre belirleyip hiçbir şey değişmezse bitiririm diye düşünüyorum. Bu olay 3 yıllık birliktelik sonunda yaşansa sanırım zaman vermek istemezdim, ama şuan sonradan 'belki de değişecekti' diyerek üzülmek istemiyorum. Şimdilik bu şekilde birkaç sene bir ilişki geçirmek bana da güzel bir fikir gibi geliyor fakat en büyük korkum şu: Evlenmek mi istemiyor, benimle bir gelecek hiç ama hiç mi görmüyor? Sorduğumda ikincisi olsa neden seninle birlikte olayım şuan dedi ama emin olamıyorum. Beni istemeyen biriyle olamam, ve günün birinde evlenmek de istiyorum.
Ne düşünüyorsunuz? Enayi miyim sizce? Bu arada değişik bir durumu daha ekleyeyim, kişiliğini anlatıyor onun bence. 3 ay sonra sevdiğimi söylediğimde benle mutlu olduğunu böyle bir şey söylemek için daha çok emin olması gerektiğini söyledi. Bu beni çok üzdü ama bu olaydan 2 ay sonra bu mevzu kapanmışken kendisi bunu bana söyledi, özel bir anda, özel bir şekilde. Yani böyle bir insan, içten içe fikri değişir mi hazır olur mu bir gün diye ummadan edemiyorum...
Ekleme: Yorum yapan herkese çok ama çok teşekkür ederim. Kendimi şimdiden o kadar iyi hissediyorum ki (henüz post atalı 37 dakika olmuş), paylaşım yapmanın birileriyle konuşmanın ne kadar değerli olabileceğini gördüm. İyi ki bu sayfaya kayıt olmuşum, iyi ki varsınız güzel insanlar
Bana göre içinizdeki niyeti açmanız en doğrusu 25 yaşında bir genç kızın evlenmek niyetiyle flört etmesi çok doğal aşık değilsen hiç zaman öldürmeye değmez bence neden dersen güzelim sorunlu aile sorunlu çevre demek muhtemelen sorunlu birey demek. Eğer kendinde bu adama sonunda ne olacağını bile bilmeden 3-5 yıl harcayacak zaman ve enerjin varsa devam et yoksa her adımı senin attığın lokomotifliği üstlendiğin bu ilişki seni yorar…Doğru kesinlikle haklısınız. Şimdilik kendimi geri çekip üstüne gitmemek en doğrusu gibi geliyor, maalesef duygularımı çok açan bir insanım bazen kendimi geri çekmekte de zorlanıyorum :') Sorarak olacak bişeyden de hayır gelmez gibi geliyor bir yandan, belki en iyisi kendime bir zaman limiti belirleyip bir daha bu konuları açmamak. Mesela 3 yıl geçer hala birlikte oluruz hala hiç lafı açılmaz belki o zaman istiyor olursam tekrar sorarım, o zamana kadar sanırım ondan beklemeliyim.
Şükredin halinize bence.Update geçeyim, ayrıldı benden. Bu olaydan sonra üstüne gidecek hiçbir şey yapmadım. Ama fazlasıyla ilgisizdi, sadece yanımda olduğunu söylemesine bunu bilmeye ihtiyacım olduğunu söyledim. Bayram için şehir dışında ailelerimizin yanındayken durup dururken aradı ve ayrılmaya karar verdiğini söyledi. Beklentilerimiz farklı dedi, bunu aşmıştık dedim. Evet doğru dedi. Gün içinde çok konuşmuyoruz dedi. Evet sen hep aklımdasın ama sürekli ben mesaj atıp üstüne gitmek istemiyorum dedim. O da evet benim aklıma gelmiyor galiba çok mesaj atmak falan belki o kadar sevmiyorum dedi. Birkaç hafta öncesinde gözyaşları ve seni çok seviyorumlar eşliğinde şehir dışına gitmiştik halbuki. Anlamakta zorlanıyorum, ve kalbim çok kırık
Haklısınız.. şimdi daha çok yeni olduğu için baya kötü hissediyorum, zamanla daha iyi hissederim ve olaya o şekilde bakabilirim umarım.Şükredin halinize bence.
Bir kaç hafta önce gözyaşlarıyla seviyorum diyen adamın dengesizliği ileride daha çok üzerdi.
Tabii ki unutursunuz.Haklısınız.. şimdi daha çok yeni olduğu için baya kötü hissediyorum, zamanla daha iyi hissederim ve olaya o şekilde bakabilirim umarım.