Evlenmek şart mı?

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
Yanlış okumadınız konuyu ben açtım. Ben ben cadınız:1:

Son zamanlarda evliliklerde olan çatırtılar malum. Bazıları küt diye kırılıyor bazıları ite kaka ilerliyor. Ite kak giden evliliklerdeki boşanmama sebebi, ya çocuk yada boşanma esnasında yaşanacaklrdan çekinme. Bazılarınız, tak eden insan ondan çekinmez diyebilir ama tak etme ölçüsü nedir? Kk yı hep insanların fikirlerini incelemek için çok uygun bir ortam olarak görmüşümdür, bu yüzden sizin değerli fikirlerinize baş vuruyorum. Evlenmek şart mı? Resmi nikah olmadan aynı evi yaşamak konusundaki görüşleriniz nelerdir? Lütfen buradan birilerini tü kaka ilan etmeyelim. Dedğim gibi konuyu açma sebebim sadece sizlerin bu konudaki bakış açınız. Malum bir evlilikte en çok yıpranan taraf kadın. Samimi düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum.

2 yıl beraber yaşadıktan sonra evlenen çok sevdiğim bir çift var

bayan olanın düşüncelerini aktarıyorum

keşke hiç evlenmeseydik beraber yaşamaya devam etseydik

evlenmeden önce sadece birbirimize karşı sorumluyduk karışanımız rahatsız edenimiz yoktu

evlendikten sonra birbirimizin sülalesiyle muhattap olmak zorunda kaldık

daha önceden hiç kavgamız olmazdı şimdi yok senin annen onu dedi yok benim kardeşim bunu dedi diye kavga eder olduk

2 yıl beraber yaşadıktan sonra evlenen çok sevdiğim bir çift var

bayan olanın düşüncelerini aktarıyorum

keşke hiç evlenmeseydik beraber yaşamaya devam etseydik

evlenmeden önce sadece birbirimize karşı sorumluyduk karışanımız rahatsız edenimiz yoktu

evlendikten sonra birbirimizin sülalesiyle muhattap olmak zorunda kaldık

daha önceden hiç kavgamız olmazdı şimdi yok senin annen onu dedi yok benim kardeşim bunu dedi diye kavga eder olduk

uvvvvvvvvvvvv çok sert:52:

bu kişiye kalmış birşey. ancak bizim toplumumuzun kültürel yapısı ve inana insanların inançları dolayısıyla evlilik şart. toplum baskısını bir kenara koyuyorum ancak dinimize göre evlilik dışı ilişki kesinlikle yasaklanmıştır. ama baştan da söylediğim gibi bu tamamen kişiye ve karşısındaki kişiye kalmış birşey :) kimseyi yaftalamak haddimize düşmez.

ayrıca evlilikte değişmek braz da iki tarafa da bağlı olduğunu düşünüyorum. ben de 3 yıldır evliyim bizimde zor zamanlarımız oldu ama genele baktığımızda ben mutluyum çok şükür. karşılılı anlayış saygı ve sevgi olmadan isterse evlilik olmasın gene de ilişki çatırdar....

evliliği külfet olarak algılamak bence yanlış.
beraber olmuşsun aynı evde bir nikah yapmak mı zor. o imza hiçbir şeyi değiştirmiyor insan evrim geçirmiyor.
evet çevren genişliyor ama insanlar sınırlarını bilince yada siz bildirince sorun kalmıyor.
saygı önemli.. ben diye düsünmek değil biz diye düsünmek önemli.

ayrıca evlilik bayana birçok hak sunuyor.bayanın haklarını koruyor. dinen de hukuken de.(burda şiddet vs. den ziyade maddi haklardan bahsediyorum)

geçinemeyen çiftlerin nedeni de birbirleri sınırlarına gereğinden fazla müdahale etmek, tahammülsüzlük ve iletişimsizlik bana kalırsa.

evlilik güzel birşey:nazar::16::16:

evliliği külfet olarak algılamak bence yanlış.
beraber olmuşsun aynı evde bir nikah yapmak mı zor. o imza hiçbir şeyi değiştirmiyor insan evrim geçirmiyor.
evet çevren genişliyor ama insanlar sınırlarını bilince yada siz bildirince sorun kalmıyor.
saygı önemli.. ben diye düsünmek değil biz diye düsünmek önemli.

ayrıca evlilik bayana birçok hak sunuyor.bayanın haklarını koruyor. dinen de hukuken de.(burda şiddet vs. den ziyade maddi haklardan bahsediyorum)

geçinemeyen çiftlerin nedeni de birbirleri sınırlarına gereğinden fazla müdahale etmek, tahammülsüzlük ve iletişimsizlik bana kalırsa.

evlilik güzel birşey:nazar::16::16:

maalesef Türk erkeğinin genelinde ( özellikle eski kafalılarda )imzayı bastım ,hele helede bi 3-4 yıl geçtiyse , çocuk varsa ve kadın kendi ailesi tarafından eşe mahkum ediliyorsa, nasıl olsa bir yere gidemez ben istediğim gibi davranabilirm, keyfime göre hareket ederim tavırları oluyor. boşanma işi çok çetrefilli ve yıpratıcı bir süreç. çoğu bayan bu yıpratıcı süreçten yıldığı için kocalarına tahammül etmek zorunda kalıyor. eskile yuva yapmak kolay, yıkmak zor dermişler ama bana göre tam tersi. yapmak kolay. ama yıkmak çok zor. yaparken kendi başına , yada ailenin kararına göre evleniyorsun. ama boşanma aşamasında herkesin psikolojisini, maddi faktörleri, çevresel faktörleri ayrı ayrı düşünmen gerekiyor.

Bence çok da şart değil
Evlilik çocukların bir arada, mutlu bir aile ortamında büyümesi için gerekli bir kurum diye düşünüyorum
Ha bir de kadının eğer durumu kötüyse maddi anlamda korumak için

Keyfin nasıl istiyorsa öyle yaşa canım çevre faktörü yaş faktörü falan işlemez aşka ben 2 yıldır sevgilimle beraber yaşıyorum çokta mutluyum evli gibisin sorumluluk sahibisin ama evlilikte yaşayamayacağın herşeyi yaşıyorsun prosödürler beni fazlasıyla kasan bi durum dini inancımda tanrıya şükür yerinde aşk hayatım fazlasıyla canlı . :ssz:

Back