Evlenmek... Bu süreci nasıl atlatıcam bilmiyorum! Fikirleriniz lazım.

bende tenezzül bile etmedim benim ailem yardımcı olmayı çok istedi ama yaptırmadım çektim kredimi eşim kendi ben kendi borçlarımı ödedim. Ama ne oldu her fırsatta başına kaktım ailesine laf soktum paraları olduğu halde yardım etmedikleri için. Şimdi evime çekine çekine geliyorlar. Ama umurumda da değil yaptığım onca stres boşaymış..Eşim hep der biz evlendik ya gerisi önemli değil.kendini bu konularla üzme diye.

Kizlar gec yazdim kusura bakmayin.
ogle tatilinde nisanlimla bayagi konustuk.
dedigine gore sinir stres olsun ara bozulsun istemiyor.
onun cozumu su oldu, esyalarin yari parasini pesin verecek. Kalani da 8 9 taksit yaptiracak. Kendi ailesine taksitin yarisini slim veriyo diyecek, benden bir sey almayacak. En son kalan 3 4 taksiti de dugunden sonra takilan paraya gore kapatacagiz. Bu hem onun hem annemin hesabina uyuyor gibi.
siz ne dusunuyorsunuz? Ben saglikli dusunemiyorum artik.

annen para verecek mi bu durumda anlamadım..

Banada görede anne haklı , Siz tek başınasınız sonuçda
Dediğin gibi sadece ikiniz birbirinize destek oluyorsunuz...
Eşinin ailesi büyük eşyaları alsalar daha iyi olur
Ama ilerde laf olacaksada
Sen yatak odanı yada bulaş mak..vs alıver...
Ama tabi arkanda annenide düşün...
Eğer çok sıkışırım dersende düğünü ertele derim canımm

bende tenezzül bile etmedim benim ailem yardımcı olmayı çok istedi ama yaptırmadım çektim kredimi eşim kendi ben kendi borçlarımı ödedim. Ama ne oldu her fırsatta başına kaktım ailesine laf soktum paraları olduğu halde yardım etmedikleri için. Şimdi evime çekine çekine geliyorlar. Ama umurumda da değil yaptığım onca stres boşaymış..Eşim hep der biz evlendik ya gerisi önemli değil.kendini bu konularla üzme diye.

Neden eşin ailesi düşman gibi görülüyor? Siz zaten kendiniz çekmişsiniz kredi ve eşinizde. Neden sonra başlarına kakmışsınız ki? Tamam evladı ama her aile yapamayabilir yapmayabilir. Bu zorunluluk değildir. Ailelerimiz bizi okutmuş sonuçta, çalışıyorsak da onlardan neden böyle adımlar bekliyoruz? Evet evli değilim ama eşimin ailesi benimde ailem olacak sonuçta tenezzül etmemek ne demek. Bilemiyorum ben şaşırıyorum artık.

Neden eşin ailesi düşman gibi görülüyor? Siz zaten kendiniz çekmişsiniz kredi ve eşinizde. Neden sonra başlarına kakmışsınız ki? Tamam evladı ama her aile yapamayabilir yapmayabilir. Bu zorunluluk değildir. Ailelerimiz bizi okutmuş sonuçta, çalışıyorsak da onlardan neden böyle adımlar bekliyoruz? Evet evli değilim ama eşimin ailesi benimde ailem olacak sonuçta tenezzül etmemek ne demek. Bilemiyorum ben şaşırıyorum artık.

maddi durumları yerinde ilk çocuk ve biliyorlar evleneceğimizi .. Evlenince görüşelim olur mu Ayrıca benim ailem sülalem A dan Z ye herşeyi yapar biz böyle gördük böyle büyüdük.. Sonra dan da kimse saygı beklemesin.. Beni beğenmeyip adam yerine koymayana, bende tenezzül etmem.

maddi durumları yerinde ilk çocuk ve biliyorlar evleneceğimizi .. Evlenince görüşelim olur mu Ayrıca benim ailem sülalem A dan Z ye herşeyi yapar biz böyle gördük böyle büyüdük.. Sonra dan da kimse saygı beklemesin.. Beni beğenmeyip adam yerine koymayana, bende tenezzül etmem.
Doğru bizde de yapılırdı ama artık iki tarafında geliri olduğu için kendileri yapabilir. Neyse becerip evlenebilirsem bir gün :KK45: konusuruz :KK16:

maddi durumları yerinde ilk çocuk ve biliyorlar evleneceğimizi .. Evlenince görüşelim olur mu
Doğru bizde de yapılırdı ama artık iki tarafında geliri olduğu için kendileri yapabilir. Neyse becerip evlenebilirsem bir gün :KK45: konusuruz :KK16:

Bende kendim yaptım gidip bana şunu alın bana bunu alın paramız yok demedim çektim krediyi fazla fazla ödedim. Onlara kal sa evde almayacaklardı ama babam sağolsun nişandan önce aldırdı evi..

Merhaba bende nişanlı bir bayan olarak şöyle söylemek istiyorum onlar sizin aldığınız ev tekstilidir mutfak eşyasıdır harcadığınız 3000 tl nin yarısını size verdiler miki. erkek tarafı yapması gereken şeylerin bile yarısını sizden istiyor.
Aileler hiç karışmaz iki genç gider herşeyini kendisi yapar kredi çeker yada birikmiş paralarıyla o zaman herşey ikiye bölünür evet. Aileler karışmıyorsa ama..
Ki başında baban yok daha kayınvalidenin düşünmesi lazım elinden tutması lazım sana her konuda kolaylık sağlaması lazım.
Benimde annem yok kayınvalidemin çeyizime patik ördüğünü çatal bıçak aldığını bilirim ben.
Nişanlımın ailesi bize alınan eşyaların parasını yarısını verin dese bozulurum şahsen. Düğün zamanı herkezin sorumlulukları ayrıdır bana göre .
bence ya iki ailede üstüne düşeni yapsın yada aileleri karıştırmadan ikiniz halledin herşeyi.

bu durumda vermemiş olacak. nişanlım ailesi verdiğimizi zannedecek ama.
düğünden sonra kalan borcu beraber ödemiş olucaz.

gayet mantıklı bir çözüm olmuş.
siz de annenize fazla sorumluluk vermeyin...
erkek tarafı üstüne düşeni almıyorsa 3 binin hesabını çeviriyorsa o zaman iş evlilik sonrası borca düşer maalesef

kısaca nişanlınız sen dersen boynum kıldan ince ama annen müdahale ederse olmaz demiş kibarca. Müdahalesinden hoşlanmamış yani .

Kızlar merhaba.

Evlenicem diye bir yola çıktım ama zorlanmaya başladım. Tıkandım kaldım adeta yok yok bu zorlanmak değil.

Konuya geleyim. Sevgilimle 5 ay sonra düğünümüz var. Babam yok, annemle yalnız yaşıyorum başka kardeşim falan da yok. Annemle bütçemiz ortak bu yüzden her şeyimi kendim yapıyorum da diyemem her şeyi annem de yapıyor diyemem. Biz yapıyoruz. Sevgilimde de durum şu, eve para vermiyor. Tüm maaşını kenara koyuyor. Yani ona da her şeyi kendisi yapıyor diyemeyiz. Ailesinin de eline para saymak şeklinde olmasa da desteği var.

Artık eşyaları alalım konusuna geldik haliyle. En başından konuşulan şey her şeyi beraber yapmaktı. Bunu konuşurken hayatımda maddi ve manevi olarak babam vardı. Ama işler haliyle biraz değişti, ister istemez. Mobilyalarımızı seçtik sevgilimle, 7500 tl tutacak mobilyası, beyaz eşyası vs her şey paket halinde. Şimdiye kadar annemle beraber mutfak eşyasıdır, küçük ev aletidir, biraz ev tekstilidir vs şeylere 3000 tl harcadık. Daha alınıyor da, bilirsiniz bitmiyor yani.

Annem de diyor ki madem paket alacaksınız ki zaten ucuz seçtiniz düğün paketini karşı taraf alsın, daha halısı perdesi vs var. Onları da beraber yaparsınız. Ya da onların birini biz yaparız birini onlar yapar. Ama illa diretilecekse buna da para verilsin diye o zaman gidip 12500lük paket alalım, tamam o zaman ben de yarı parasını veririm diyor. Yokuşa sürebilecek gibi. Sevgilimin ailesi zaten 7500 tutuyorsa 3000 3500 falan versinler diyor. Annem onların erkek tarafı olarak biraz daha fazla masraf yapması gerektiğini düşünüyor.

Anneme hak vermiyorum diyemem. Yanlı davranmak da istemiyorum. Sonuçta biri annemse diğeri de eşim olacak insan ve ailesi. İyi giden bir ilişkimiz var. Bu sabah sevgilimle konuşurken sevgilim de "sen söylesen hepsini ben yaparım sorun değil ama annenin söylediğinde ortak yapmak diye bir şey yok" dedi. Bozuldum haliyle. Bir şey de diyemedim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Durumun bu olmasında abes bir şey var mı benim göremediğim? Nasıl geçer bu 5 ay?

benim de babam nişanlıyken vefat etti. annemle kaldık ve kardeşim yok, dediğin gibi ortak bir bütçe. tabaktır çanaktır ben taksitle aldım tamamladım, annemde küçüklüğümden beri ufak tefek kenara atmıştı çeyizlik eşya.
gelgelelim evlenirken bi oda takımı alma yerine ya da perde halı almak yerine çamaşır makinesi,buzdolabı ve fırını annem aldı. emekli maaşından ödüyor. perde, halı, mobilyaların hepsini eşim aldı, çamaşır makinesini kuzenim,elektrik süpürgesini de diğer kuzenim hediye etti... bu şekilde çözümlendi. evet erkek tarafı biraz daha masraf yapıyor ama bunlar atlatılır bir şekilde. annenin bunu demesinin bir sebebi de maddiyat ise bunu anlat nişanlına...annem de yalnız, yetemeyecek bir durumda o nedenle öyle söyledi dersen anlayışla karşılar diye düşünüyorum. bir de şu çok mühim, annenle bişey konuşup nişanlına ya da eşine , annem dedi ki... dediğin an seni birilerinin yönelndirdiğini düşünür ve o kişiye kesin cephe alır...

Bi de bir aile evladini evlendirmek icin birikim yapmaz mi? Vallahi ben burda duydum ailelerin yardim etmedigini. Bizde aileler yardim etmezse kinanirlar. Cocuklari borclu evlendirdi derler.
Bi de kizin babasi yok.
Annesini de dusunmesi lazim.
Erkek tarafi ac gozluluk yapiyor. Ve çok ayip gerçekten. ..
Al benden biri daha.
Buraya üye olmadan önce ve sonrasında da hep aile ve çevremde eşyaların aileler tarafından alındığını en azından ellerinden geldiği kadar yardım edildiğini gördüm.
Burada ise, 'paranız yoksa evlenmeyin' üslubu var.
Bence yapılmalı, en azından 3-5 lira çocuğunun geleceği için kenara atılmalı.
Babasının annesinin takacağı bileziği bile kendin temin etmek tuhaf geliyor bana.
Gerçi, slimin konusu farklı.
Annenin durumu ortada, tek başına bir kadın.
Ama sevgilinin ailesi elini biraz taşın altına sokmayıp, gözünü kapatıp durumu görmezden gelmemeli.

Al benden biri daha.
Buraya üye olmadan önce ve sonrasında da hep aile ve çevremde eşyaların aileler tarafından alındığını en azından ellerinden geldiği kadar yardım edildiğini gördüm.
Burada ise, 'paranız yoksa evlenmeyin' üslubu var.
Bence yapılmalı, en azından 3-5 lira çocuğunun geleceği için kenara atılmalı.
Babasının annesinin takacağı bileziği bile kendin temin etmek tuhaf geliyor bana.
Gerçi, slimin konusu farklı.
Annenin durumu ortada, tek başına bir kadın.
Ama sevgilinin ailesi elini biraz taşın altına sokmayıp, gözünü kapatıp durumu görmezden gelmemeli.

Aynen valla. Benim amcam ogluna düğün yapmadi diye hâlâ da millet lafini eder.. Rahmetli babam ablam dogdugunda bankaya onun adina hesap acmis. 5 çocuk azicik bir maas ama kiz cocugudur olsun demis de işte maalesef yapamamis, biriktirememis..
Kaldi ki erkek çocuğun düğün masrafi hayyli hayli yapilmali.. kiz sadece üstüne düşen ceyizi almali bana göre. .

Eşit harcama Olmalı.yok o erkek ben kız Saçma seyler bunlar.calisiyorsun alacaksın.aileleride karıştırmayın ise uygun fiyatlı olacak şekilde araştırın ve alin.

Bende kendim yaptım gidip bana şunu alın bana bunu alın paramız yok demedim çektim krediyi fazla fazla ödedim. Onlara kal sa evde almayacaklardı ama babam sağolsun nişandan önce aldırdı evi..
Adamlara ev aldırdınız ama eşya almadılar diye saygıyı haketmiyorlar:KK14:
Tenezzül etmediğiniz insanların aldığı evde oturmaya utanmadınız mı hiç?

Annen hakli. Senin basinda bir baban yok, annen yanliz kalacak ve paraya ihtuyaci olacak. Kadincagiz tek basina nasil yapsin. Ayrica ev esyalari ne alaka ortak alinacak?
Ben sadece buyuk eşya olarak bulasik makinami almistim..
Bakın burda en mantıklı cevap bu anneniz haklı geçmişden beri gelen adettir düğünü ev eşyasını erkek tarafı alır bizde abimlere öle yapdık ama bize öle olmadı neyse bu konulara girmeyelim en ucuz paketten almayın annenizi dinleyin yolda kalmazsınız keşke annemi dinleseydim salak kafam:KK67:

Sevgilinin ailesinin durumu ne bilemem.
Hoş durumu olup da vermeye gönlü olmayanları da bilirim.:KK14:

Tek önerim karşı taraf harcamıyorsa anneciğine hiç harcatma.
Her şeyi kendimiz yapalım, çalışır öderiz.
Azar azar alırız de ama baktın ki onun ailesinin yardıma gönlü yok.

Çek resti anneciğine de kuruş harcatma derim.

nie pahalı olanı seçmelisniz ki??bence herşey ortak olmalı..kusura bakmayın ama anneniz neden karşı tarafın daha çok masraf yapması gerektiğini düşünüyor ki..artık böyle şeyler kalmadı..siz neyi beğendiyseniz ortak olarak size destek olsunlar..siz de daha fazla çeyiz masrafı yapmayın bence..zaten hepsi gereksiz şeyler inanın..o çeyiz denen şeyler yatağımın bazasında duruyor..neler almıştım annem neler koymuştu hatırlamıyorum bile..

X