Evlenmek... Bu süreci nasıl atlatıcam bilmiyorum! Fikirleriniz lazım.

Abartmiyorsun tabiki. Neden sevgilin ailesinden yardim istemiyor anlamadim dogrusu. Boyle giderse ooooo nr kadar zamanda evleneceksiniz???

Maddi durumları yokmuş . Bir emekli maaş varmış ,sende tek başına burda yaşıyorsun aldığın maaş belli kira su elektrik masrafın var nasıl yapacaksın yani . ? bu işten çıkarken tazminat almış ailesi onu harcamadı sanıyormuş ona güveniyorlar sanırım kenarında para var zannediyorlar.En azından adı konulsaydı iyiyydi çok sinirleniyorm.
Hayır bu ailelerde şu mantık yok mu? oğlum evlilik yaşına geldi en azından biraz bir şey yapalım diye düşünemiyorlar mı ?
Sadece 4 tane bilezik yapmışlar. ayy bilmiyorum daral geliyor içime

Maddi durumları yokmuş . Bir emekli maaş varmış ,sende tek başına burda yaşıyorsun aldığın maaş belli kira su elektrik masrafın var nasıl yapacaksın yani . ? bu işten çıkarken tazminat almış ailesi onu harcamadı sanıyormuş ona güveniyorlar sanırım kenarında para var zannediyorlar.En azından adı konulsaydı iyiyydi çok sinirleniyorm.
Hayır bu ailelerde şu mantık yok mu? oğlum evlilik yaşına geldi en azından biraz bir şey yapalım diye düşünemiyorlar mı ?
Sadece 4 tane bilezik yapmışlar. ayy bilmiyorum daral geliyor içime

Ailenin hic birikimi yok mu? Öyleyse bir sey diyemiyorum. Valla arkadasim cok sukur ki bilezikleri yapmislar. Bi nisan nedir ki zaten. Yapsalar ne olur?

Ailenin hic birikimi yok mu? Öyleyse bir sey diyemiyorum. Valla arkadasim cok sukur ki bilezikleri yapmislar. Bi nisan nedir ki zaten. Yapsalar ne olur?

Yok sanırım , benimki ailesine yük olmama derdinde veya aile hiçbir şey yapamam mı diyor bilemiyorum yorum yapamıyorum pek.
Ailesi buraya gelecek onların yol parasını felan karşılıcak bize gelirken otobüs tutacakmış bu insanlar kendileri gelemiyor mu yani

Yok sanırım , benimki ailesine yük olmama derdinde veya aile hiçbir şey yapamam mı diyor bilemiyorum yorum yapamıyorum pek.
Ailesi buraya gelecek onların yol parasını felan karşılıcak bize gelirken otobüs tutacakmış bu insanlar kendileri gelemiyor mu yani

Zor vallahi arkadasim ne desem bilemiyorum.. Bir sekilde hallolur insallah. Allah yuzunuze gulsun..

Kızlar merhaba.

Evlenicem diye bir yola çıktım ama zorlanmaya başladım. Tıkandım kaldım adeta yok yok bu zorlanmak değil.

Konuya geleyim. Sevgilimle 5 ay sonra düğünümüz var. Babam yok, annemle yalnız yaşıyorum başka kardeşim falan da yok. Annemle bütçemiz ortak bu yüzden her şeyimi kendim yapıyorum da diyemem her şeyi annem de yapıyor diyemem. Biz yapıyoruz. Sevgilimde de durum şu, eve para vermiyor. Tüm maaşını kenara koyuyor. Yani ona da her şeyi kendisi yapıyor diyemeyiz. Ailesinin de eline para saymak şeklinde olmasa da desteği var.

Artık eşyaları alalım konusuna geldik haliyle. En başından konuşulan şey her şeyi beraber yapmaktı. Bunu konuşurken hayatımda maddi ve manevi olarak babam vardı. Ama işler haliyle biraz değişti, ister istemez. Mobilyalarımızı seçtik sevgilimle, 7500 tl tutacak mobilyası, beyaz eşyası vs her şey paket halinde. Şimdiye kadar annemle beraber mutfak eşyasıdır, küçük ev aletidir, biraz ev tekstilidir vs şeylere 3000 tl harcadık. Daha alınıyor da, bilirsiniz bitmiyor yani.

Annem de diyor ki madem paket alacaksınız ki zaten ucuz seçtiniz düğün paketini karşı taraf alsın, daha halısı perdesi vs var. Onları da beraber yaparsınız. Ya da onların birini biz yaparız birini onlar yapar. Ama illa diretilecekse buna da para verilsin diye o zaman gidip 12500lük paket alalım, tamam o zaman ben de yarı parasını veririm diyor. Yokuşa sürebilecek gibi. Sevgilimin ailesi zaten 7500 tutuyorsa 3000 3500 falan versinler diyor. Annem onların erkek tarafı olarak biraz daha fazla masraf yapması gerektiğini düşünüyor.

Anneme hak vermiyorum diyemem. Yanlı davranmak da istemiyorum. Sonuçta biri annemse diğeri de eşim olacak insan ve ailesi. İyi giden bir ilişkimiz var. Bu sabah sevgilimle konuşurken sevgilim de "sen söylesen hepsini ben yaparım sorun değil ama annenin söylediğinde ortak yapmak diye bir şey yok" dedi. Bozuldum haliyle. Bir şey de diyemedim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Durumun bu olmasında abes bir şey var mı benim göremediğim? Nasıl geçer bu 5 ay?
Biz eşimle evlenirken ailesi hiç bir şeye karışmadı babası param yok dedi çekildi kenara. Benim annem çeyizimi kendi birikimi ile yaptı bende çalışıyordum o dönem kendi yağımız da kavrulduk. Eşim hep kendi birikiminden yaptı. İş ciddiye binildiğinde aileler destek olmuyor çoğunlukla ama lafa gelince mangal da kül bırakmıyorlar. Sizde nişanlınızla beraber ortak yapın herşeyi en azından daha sonra kimse sizin başınıza kakmaz ben şunu yaptım ben bunu yaptım diye :KK66:

ben olsam düğünü erteler nişanlının tavırlarını iyice gözlemlerdim
başta böyle olacak deyip sonra cayması kurnazlık yapıp kendi parasını ailesi veriyor gibi göstermesi hoş değil
hem bu bekleme maddi olarak sizin toparlanmanıza yardımcı olur

Dert etme. Evlendikten sonra tamamlarsın eksiklerini. Bir bitmiyor ki eksik.
Huzurunuzu ve keyfinizi kaçırmayın. Her şey zamanla olur. Ama kırılan kalpler tamiri olmuyor.
Şimdiden mutluluklar.

Annen diyormuş gibi değil de, sen diyormuş gibi anlatacaktın nişanlına bence...

Ozaman o cewabı almazdınız....

İçinde kalmasın ne istiyorsan onu aldır...

Bir şekilde ödeniyor o mobilya taksitleri...

Ömür boyu sürmüyor haliyle....

Erkek tarafı biraz terleyecek tabi ki , sizde üstünüze düşeni yapıyorsunuz e sorun ne o zaman??? Bence onlar ucuzuna kaçıp birde sizden para istiyorlar , 7500ü de karşılayamayyacaklar ise neden bu yola çıkıyorlar pes, anneni ezdirme güzelim şimdi o fırsatı verirsen ilerde neler demezler, annenin söylediklerini karşı tarafa aktarma ben öyle olsun istiyorum de geç.

Canım bunun bir kalıbı yok herkeste farklıdır. Ama benim fikrimce biraz erkek tarafı agir basmalı, bizde kız tarafının adetlerine uyulur hoş tutulur, kız tarafı da zorlamaz. Bizde eşimin hic birikimi yoktu ailesinin de yoktu fazla yatak odasının herşeyin yani halısı perdesi mobilyası vs. Biz yaptık mutfakta buz dolabı hariç bize ait bunun yanında ben bütün tekstil islerini yorgan havlu bornoz gibi ve küçük ev aletlerini de aldım yani ailem ve benim biriktirdigim paradan aldık. Sonuç olarak eşya için konuşursak 11 milyar eşim tarafı 10 milyarda bizim taraf harcamış. Benim anam babam kız tarafı diye geriye çekilmedi gücünün yettiğini aldı su an salon mobilyası hariç eksigim yok. Ona gücü yetmedi erkek tarafının zorlamadim adıni bile anmadim hatta. Eğer onlar baban konusunda seni uzmedi ise sende biraz dengeyi bularak ve annem kelimesini karıştırmadan nisablinla konuş şartları ona göre ayarlayin

Ayrıca bende durumu olduğu halde yapmayan aileyi burda gördüm burası Avrupa mi ya? Onlarda öyle ya, aşırı birey odaklı olduklari için hoşuma gitmiyor, aşırı aile odaklı olmak da iyi degil . sonuçta bizler biraz daha aile bağlarına düşkün bir mulletiz ana baba gücü yettiğince yapmalı bence. Orta yol bulunmalı iyi giden bir ilişki eşya yüzünden yipranmamali.

Annende kendine gore hakli , kadininda bir geliri yokmus ama yinede yardimci olmak istiyor ..

Nisanlin neden bu zor zamanda altin biriktiriyorki , oncelikle lazim olan seykeri alsin daha sonra yinede biriktirir ..
Cok ucuza kacarsaniz aldiginiz esyalari bir kac ay kullanirsiniz sobra cope gider verdiginiz paraya yazik olur ..
Ailesine altin yapacagina , kendi evine harcasin ..
Senin ve Annenin durumu ortada sonucta ..
Olmada kredi ceksin 5 ay kalmis sonucta cok kisa bir sure bu ..
Oturup nisanlinla konus anlat ..

Maalesef artık erkek tarafları kız verir gibi davranmaya başladılar.
Ben sırf bu konularla uğraşmamak için biriktirdiğim paramı harcadım ev eşyasına bilmem neye. Kendi ailemi bile mümkün olduğunca katmadım çünkü biliyordum karşı tarafın nazlanacağını. Benim ailem yapıp da karşı taraf beklesin istemedim.
Tüm bunlara rağmen yine de bu para mevzusundan kurtulamamıştım.
"Her şeyi ortak yapacağız" demekle olsa keşke ama olmuyor.

Anneniz haklı. Siz iki kişisiniz ilk mesajınızda anlattığınız kadarıyla akraba desteği falan da yok.
Nişanlınız bunu unutmamalı. Bir yandan da kendi ailesini düşünüyor olabilir kendince o da haklıdır.
Unutuyorsa siz güzellikle hatırlatın. Erkek tarafı olduğunu da hatırlatın ve kız evladının evlenmesi ile erkek evladının evlenmesi de farklıdır bunu da bilsin.
Boşuna "kız evi, naz evi" dememişler. Kız ailesi daha hassas olur, saygı, özen, ilgi bekler.
Belki saçma ama böyledir. Ki dediğim gibi anneniz ve siz varsınız, anneniz için daha buruk olmalı bu süreç.
Yani hem maddi, hem manevi olarak siz desteğe daha fazla ihtiyaç duyuyorsunuz.
Bunları nişanlınıza güzelce anlatabilirseniz o da ailesiyle görüşür, tatlıya bağlanır diye düşünüyorum.

Kizlar gec yazdim kusura bakmayin.
ogle tatilinde nisanlimla bayagi konustuk.
dedigine gore sinir stres olsun ara bozulsun istemiyor.
onun cozumu su oldu, esyalarin yari parasini pesin verecek. Kalani da 8 9 taksit yaptiracak. Kendi ailesine taksitin yarisini slim veriyo diyecek, benden bir sey almayacak. En son kalan 3 4 taksiti de dugunden sonra takilan paraya gore kapatacagiz. Bu hem onun hem annemin hesabina uyuyor gibi.
siz ne dusunuyorsunuz? Ben saglikli dusunemiyorum artik.

Kizlar gec yazdim kusura bakmayin.
ogle tatilinde nisanlimla bayagi konustuk.
dedigine gore sinir stres olsun ara bozulsun istemiyor.
onun cozumu su oldu, esyalarin yari parasini pesin verecek. Kalani da 8 9 taksit yaptiracak. Kendi ailesine taksitin yarisini slim veriyo diyecek, benden bir sey almayacak. En son kalan 3 4 taksiti de dugunden sonra takilan paraya gore kapatacagiz. Bu hem onun hem annemin hesabina uyuyor gibi.
siz ne dusunuyorsunuz? Ben saglikli dusunemiyorum artik.
Nişanlınız ılımlı yaklaşmış ve çözüm üretmiş. Takdir ettim.
İleride "ben yaptım"a dönmezse sonuç başarılı bence :)
Mutluluklar dilerim.

tecrübe dersen canım benim eşim biz sevgiliyken evi almıştı zaten içine eşyaları ailesi yardım etti sıfırdı eşimde temiz kullanır hala sıfır gibi biz evlenirken kayınpederimde kayınvalidemde eşimde değiştirmek istersen en baştan yapalım istersen dediler gerek görmedim eşimdenmi huylancam üstelik çok temiz kullandı hiç kullanılmış eşya gibi değildi eşyalar bende aldırmadım. ben mutfaktı nevresimdi şusu busu 6 7 bin rahat harcadım :KK43: yatak odasını babam aldı babam yok diosun karşı taraf anlay

ışlı olmalı canım benim hepsini onlar alsın mecbur alacaklar düğünden sonra herkes ağzını açıp oğlan evlendirdik kolaymı anacım die dolanır. gerçi karakterlerini bilmiyoruz ama alsınlar almalılar alacaklar :KK70: senden önce onlar düşmeli bunun derdine bence :KK43:

ki sen anladığım kadarıyla tok gönüllüsün 7500 tl lik mobilya beğenmişin başkası olsa 20 30 binden aşağı mobilya beğenmez aferim sana :)

bizim babamız herşeyi yaptı gelinlere yine yaranamadı boşverin

Kızlar merhaba.

Evlenicem diye bir yola çıktım ama zorlanmaya başladım. Tıkandım kaldım adeta yok yok bu zorlanmak değil.

Konuya geleyim. Sevgilimle 5 ay sonra düğünümüz var. Babam yok, annemle yalnız yaşıyorum başka kardeşim falan da yok. Annemle bütçemiz ortak bu yüzden her şeyimi kendim yapıyorum da diyemem her şeyi annem de yapıyor diyemem. Biz yapıyoruz. Sevgilimde de durum şu, eve para vermiyor. Tüm maaşını kenara koyuyor. Yani ona da her şeyi kendisi yapıyor diyemeyiz. Ailesinin de eline para saymak şeklinde olmasa da desteği var.

Artık eşyaları alalım konusuna geldik haliyle. En başından konuşulan şey her şeyi beraber yapmaktı. Bunu konuşurken hayatımda maddi ve manevi olarak babam vardı. Ama işler haliyle biraz değişti, ister istemez. Mobilyalarımızı seçtik sevgilimle, 7500 tl tutacak mobilyası, beyaz eşyası vs her şey paket halinde. Şimdiye kadar annemle beraber mutfak eşyasıdır, küçük ev aletidir, biraz ev tekstilidir vs şeylere 3000 tl harcadık. Daha alınıyor da, bilirsiniz bitmiyor yani.

Annem de diyor ki madem paket alacaksınız ki zaten ucuz seçtiniz düğün paketini karşı taraf alsın, daha halısı perdesi vs var. Onları da beraber yaparsınız. Ya da onların birini biz yaparız birini onlar yapar. Ama illa diretilecekse buna da para verilsin diye o zaman gidip 12500lük paket alalım, tamam o zaman ben de yarı parasını veririm diyor. Yokuşa sürebilecek gibi. Sevgilimin ailesi zaten 7500 tutuyorsa 3000 3500 falan versinler diyor. Annem onların erkek tarafı olarak biraz daha fazla masraf yapması gerektiğini düşünüyor.

Anneme hak vermiyorum diyemem. Yanlı davranmak da istemiyorum. Sonuçta biri annemse diğeri de eşim olacak insan ve ailesi. İyi giden bir ilişkimiz var. Bu sabah sevgilimle konuşurken sevgilim de "sen söylesen hepsini ben yaparım sorun değil ama annenin söylediğinde ortak yapmak diye bir şey yok" dedi. Bozuldum haliyle. Bir şey de diyemedim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Durumun bu olmasında abes bir şey var mı benim göremediğim? Nasıl geçer bu 5 ay?
Canım öncelikle annenin fikri sana uygun geliyorsa bile annem böyle dedi diye anlatma nişanlına böyle yapsak nasıl olur sence falan de. İnan her nişan dönemi yaşanıyo bunlar. Ki seninki gayet düzeyli gitmiş. Bizde iki ailede yardım etmedi nerdeyse ama kaynanam düğün cd sini izlerken sana 4 bilezik taktım kıymetini bil diyecek kadar da aştı. Sağol anne Allah razı olsun deyip kapattım konuyu. Bu para konuları çok düzeysizleştiriyo ilişkiyi. Bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar yapılmayan eksik kalsın inan daha iyi. Bi de halı perde göze gelmez mobilyaları onlar alırsa evinizi biz kurduk derler demedi deme. Yemek takımları çatal bıçak setleri masa örtüleri nevresim takımları pike takımları battaniyeler tencere takımları falan dünyanın parasıymış annem hepsini çeyizime koymuş ben bile onlara ıvır zıvır gözüyle bakıyodum evlendikten sonra fiyatlarını görünce anneme haksızlık etmişim diye düşündüm kii eşin hiç farketmez bile sizin yaptığınız masrafı.

X