Evlenmek... Bu süreci nasıl atlatıcam bilmiyorum! Fikirleriniz lazım.

Madem sevgilin şimdiye kadar biriktirdiğini ailesinin takacağı bileziklere sayıyor. Sende şimdiye kadarki aldıklarını annem yapmış oldu de geç. Sizinkisi ortak yapmak değil kusura bakmayın. Biz her şeyi ortak yaptık ama yemek takımımı bile eşimle baktık. Sonuçta siz sıfır hazırlıkla girmiyorsunuz bu yola o ev için yapılmış 3000 tl lık bi alışveriş söz konusu. Sevgilinizi anlayışsız buldum ben hani deseniz ki şimdiye kadar biriktirdiğini eşyalara kullanacak benden de yardım bekliyor anlarım ama sonuçta şimdiye kadar yaptığını ailesi adına yapmış oluyor.

off bu dugun alisverisleri.. insani gerim gerim geriyor..
herkesin adeti farkli farklidir ama benim bildigim, kiz tarafi mutfak esyalari ile birlikte ivir zivir ceyizi yapar, yatak odasi alinir.. kalanlar erkek evine aittir..

amin amin Rabbim bozmasin. Allah kimsenin yuvasini, huzurunu bozmasin.
Off cok fena seyler yasamislar ya.. Ama borcla alakasi yok bence. Insanin karakteriyle alakali diye düşünüyorum.. Demekki iclerinde varmis.. Yazik olmus o emeklere...

nişanlık uyanıklık yapmış kendi aklınca.. bence anneni hiç karıştırma borca sadece ikiniz ödeyin.. en huzurlusu bu bence

Nisanlin eşitliği fazla abartmis...

Eğer esitlikse istediği tüm paketi çeyizi ailelerin Taktiği altinlara kadar eşit paylastirin. Annenize fazla yüklenmeyin hic bos yere. Belli ki kiymeti olmayacak zateb

slm canm.. 1,5 yıllık evliyim. Oturma grubu ,tv ünitesi,tv,buzdolabı,salon takımının hepsini eşim aldı ben tek kuruş vermedim. Mutfak yatak odası ve mutfak halı ve perdesini biz ödedik sadece.. karşılıklı böyle anlastık zorlanmadan herhangı bır sorun cıkmadıda.. Allah yardımcınız olsun.

annen 12,500 yarısını veririm dememiş miydi??? Bu erkek tarafı da iyice kullanmaya başladı bayan tarafını. bu yaşa kadar akılları nerdeymiş her yıl 1000 tl atsalar kaç para yapar evlenene kadar.

Sende ağla kızım (kaba tabirle) yok babam annem tek başına de tövbe ya sanki üvey evlat evlendiriyorlar herkes te aynı terane

Nisanlin birikim de yapmis onlarla alsin ya da alin simdiden baslayin taksit odemeye hic karistirmayin aileleri. Simdiden sorun cikarmaya baslamislar. Gerekirse 5 ay sonra degil 10 ay sonra evlenin ama kimsenin suratini cekmeyin.

Bu arada ben de borcsuz evlendim 10 sene oldu borcsuzluk iyidir ya

durumun azlıgı veya yoklugundan zıyade, kendı durumum oldugu halde de, genelde mobılya alacaksam 2.el ürünleri tercih ediyorum (antıkayı sevıyor olmakta etken tabı) cok kotu bır urunu bıle boyayarak,yenileyerek cok tarz ve kımsede olmayan urun halıne getırebılıyorum ve de cok uyguna gelıyor.
ıkıncı el sıtelerını takıp edın derım, ucuz dugun paketıne verecegınız para ıle cok daha guzel ve kalıtelı urunler bulabılırsınız, bazıları hıc kullanılmamıs oluyor, onunuzde 5 ay var, 5 ayda harıka kendınıze ozgu tarz bır evınız olabılır.
daha yeni bir çalışma masası aldım eskıcıden, balkonda boyadım, goren hayran kalıyor... ve sapasaglam... yapılabılınır bence....

amin amin Rabbim bozmasin. Allah kimsenin yuvasini, huzurunu bozmasin.
Off cok fena seyler yasamislar ya.. Ama borcla alakasi yok bence. Insanin karakteriyle alakali diye düşünüyorum.. Demekki iclerinde varmis.. Yazik olmus o emeklere...
Muhakkak karakterin etkisi büyük, bu yadaınamaz. Ama totoları rahat görünce de ne yapacaklarını şaşırabiliyor bazı insanlar.

Kesinlikle buna katılıyorum

Kredi çekip beraber ödeseniz. Biz öyle yaptık

Ben de bu durumu yaşıyorum ne yazıkki

Öyle çıkmaz haldeyim ki
Arkadaşın durumuna da üzüldüm , erkek tarafının durumu varsa yardım etmeli , evlatları para desteği veriyorkan iyi ama evlenirken evlada destek yok !!!
Öyle doluyum ki şu konuda allah yardımcımız olsun çok zor şu hayat şartlarında.

Bence karsi taraf biraz duşunceli olsaydi 7500 lirayi boluserek verelim demezdi...
Benim de babam yok, kucuk ev esyalari tabak canak perdeleri biz aldik, beyaz esya ve mobilyalari kayinpederim biz alicaz dedi ve lafini da yapmadi bir gün bile.
Annenle inatlasacagina empati yapmayi ogrensin. O kadin tek basina kalacak, hic mi dusunemiyor bunu. Ki mebla cok az 7500 yani... Şimdiden ben aldim sen aldin yapmasin. İyi dusun arkadasim bunlari...

Allah sizin de yardimciniz olsun arkadasim. Sizin de mi boyle? Ne zaman düğün?

Ailenin haberi var mı bu altın birikimiden ?
Ya durumu olmasa anlıcam para biriktirip ailesine veriyor demeye ailenin de durumu var halbuki neyin cimrliği bu anlamıyorum gerçekten ve çok sinir oluyorum !!

Konuyu tam anladım mı bilmiyorum ama siz zaten hali hazırda 3 bin liralık masraf yapmışsınız. Bence 12.500lük pakedi alın, siz sadece 3 bin verin, cunku zaten oncesinde 3 bin vermissiniz baska eşyalara, totalde yarı yarıya gibi olacak yani yine.

Allah sizin de yardimciniz olsun arkadasim. Sizin de mi boyle? Ne zaman düğün?

Amin çok teşekkr ederim.
Bizim durumumuz biraz daha farklı benim sevgilimin durumu yok pek. ama abisini evlendirirken bütün borçlarını ödemişler kredileri çekip ödemişler sonrasında da evlendirmişler. benimki de ailesinden hiçbir şey istemiyor maddi anlamda ,
Ben çok şey beklemiyorum ama en azından nişan yardım etseler yani hiç mi düşünmüyorlar , nasıl gidiyor diye telefonda soruyormuş bunu sorana kadar nişan için ne yapalım oğlum diyemiyor bohça için bile taksit taksit alıyoruz ya nedir bu dşücesizlik anlamıyorum
ben mi abartıyorum onu da bilmiyorum

Abartmiyorsun tabiki. Neden sevgilin ailesinden yardim istemiyor anlamadim dogrusu. Boyle giderse ooooo nr kadar zamanda evleneceksiniz???

ben olsam düğünü 1 yıl daha erteler
herşeyi nişanlımla ortak yaparım
aileye bak... senin arkanda baban yok onlar erkek tarafı
anneme de yük olmam böylelikle düğünü ertelerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…