Evlenmek... Bu süreci nasıl atlatıcam bilmiyorum! Fikirleriniz lazım.

Niye herşeyi peşin almaya çalışıyorsunuz ki? Senetle mobilya satan dünya kadar yer var. Olmadı kredi çekin evlendikten sonra ödeyin. Ama şimdi ordan biraz burdan biraz, kendimizi de sıkalım parayı denkleştirip alalım derseniz sıkıntı çıkar. Çıkmaması mümkün değil.

Canım ben ailem buz dolabı çamaşır makinası bide tabak çanak aldı koltuk takımı halımı yatak odamı kv aldı perdeyi Televizyonu tv ünitesi Sandalye masalar falan yani diğer ıvır zıvırları eşimle ben yaptık

yani bu zamanda birikim yapmak zor eskisi gibi değil yok deniyosa ve samimi iseler anlayış gösterilmeli bence, ama bazı aileler var yemez oluyo o ayrı

Evet bazi erkek aileleri bu zamanda diyor ki niyr ben yapayim. Nr kopsrsam kardir diye.. Ve bu cok ayip.

Tabiki maddi imkan yoksa Tamam. Ama mesela diyelim ki bu adam 25 26 yaslarinda. En fazla 3 4 yildir duzenli maas aliyordur. Babasi 50 yasinda ve kac yildir maas aliyor. Bu yüzden biriktirmesi gerekiyordu adamın. Insan evladini da evlendiremeyecekse ne bileyim Allah kimseyi yoklukla sinamasin. Zor ya..

benim söylediğim de buna yakın bir şey iste. Yatak odası da pk içinde zaten, paket de gerçekten uygun 7500 tlye tüm beyaz eşyalar, tüm mobilyalar vs. Ha paket için diretilirse annem de bu sefer "başka bir şey yapmıyorum o zaman" der. Hem değişen bir şey olmaz hem kavga çıkar. Ama bana gelinen öneri "7500ün yarısı senin, hadi yarısı olmadı mı 3te 1i senin"

son çare buna kalacağız zaten. Evlendikten sonra borç ödemek kesinlikle istemiyoruz ama çare kalmazsa da yapacak bir şey yok. bu şekilde de alternatifimiz var ama o zaman eşyalarımız 12 13 bini buluyor taksitle, müthiş bir vade farkı var. Ek olarak en başından konuşuldu, borçsuz olacak diye. Borçsuz evlenebileceğimiz tarih diye bu yazı seçtik biz.

Bence iki ailede maddi anlamda ne kadar çıkarıp veriyorsa versin şu alınsın bu alınsın gibi değil elinize versinler sizde üstüne kredi çekin

ama canım annenin yada senın kenarda paranız varmıkı kadında bıseye guvenecekte yaparız dıyecek babanızda yok allah yardımcınız olsun çok zor ev dizmek ve sectıklerınız gayet ucuz bence erkek tarafı yapabılır sonucta durum ortada değil mi kız ceyızıde baya para gerektırıyor cunku ..umarım aşarsınız.

Bence iki ailede maddi anlamda ne kadar çıkarıp veriyorsa versin şu alınsın bu alınsın gibi değil elinize versinler sizde üstüne kredi çekin

Sevgilim para biriktiriyordu. 15 16 tane tam altın aldı. Bizim eşyalarımız içindi o. Şimdi diyor ki bunları bilezik yapacağım, hiç kaybım olmasın o yüzden eşyaya senin de destek olman gerek.

Tamam bilezikler de bize sonuçta ele değil ama ben demedim ki ona altın yap falan. Ailesinin yapacağı bileziklerin parasını biriktirmiş oldu yani.

Ben katiliyorum, karsi tarafin gozu kor degil ya, halden anlar olmalari gerek. Tavirlari hic hosuma gitmedi.

Borçla evlenmek o kadar korkunç bir şey değil. Hatta benim tavsiyem az da olsa borcunuz olsun. Evliliğin ilk başında birlikte ödenecek olan borçlar (çok çok abartılı değilse) çiftleri birbirine bağlıyor. Hiç borç harç sıkıntı olmazsa birbirinize sarıyorsunuz genelde. Aynı evde yaşamaya alışmak kolay değil, alışma süresini ortak bir sıkıntıyla geçirince bazı şeyler batmayacak gözünüze.

Durumunuz yoksa evlilik icin bekleyin ben deneyimledim gordum benim herseyimi annem babam aldi karsi taraftan ne bir esya ne bir altin istemedik istemem Allah ellerine düsurmesin daha zaten birsey yapacaklarida yoktu -.-
Edit borcla evlilige baslamak guzel degil 6 aylik evliyim suan hic borcumuz yok biyeri ,olanida kapatmistik toplu parayla heray borc odemek yerine keyfine harciyorsun ,geziyorsun yillarca borc odemeye ugrasmak hele yeni evliyken can sıkıcı

Senin nisanlin kendini cok kurnaz saniyor.. Prim verme bence. Basta oyle soyleyip yan donmesi ne kadar ayip bir sey..

Kiz o ne bicim oneri? Valla ne kadar borclu evlenen insanlar varsa hep tartisiyorlar diye biliyorum ben.. Evlenecekler bi de borcu dert etmesinler. Nisanlinisi kurnazlik yapmaya calisiuor. Ilk oncr esyalar icin 10 tane tam altin almis. Ama sonra caymis demis ki ailem bilezikleri almasin esyalari senle ortak alalim, bu altinlarla da bilezik alalim.. ayip valla. .

bence yokusa kendınız surmussunuz evet aıleler yardım eder ama bence butun esyayı almasını beklemekte hıc dokru degıl ıkınızde calısıyormussunuz sız kendınız yapın gelen paraya gore taksıtlendırıp odeyebılırsınız sanırım .. yokusu kendınız yapmıssınız kolaylıklar

Benim de çevremde ne kadar borçsuz evlenen insan varsa boşandı kız. Bak tartışıyorlar bile demiyorum direkt boşandılar. İkisi kuzenim olur..
Oğlanın uyanıklığını bilmem, verilen sözden cayma varsa kulağını çekmek lazım. Ama az biraz borç iyidir bilgecan. Adamın elini kolunu bağlar

Biz de borcsuz evlendik ama cok şükür bi sorun yok ya...
Demek sitedigin acaba adamin borcu olmadigi icin parasini baska seylere mi yatiyor olmasi?

Annen haklı bana göre, biz eşimle her şeyimizi ortak aldık he nedir annem zamanında bana yemek takımları, tencere takımları almış nevresim takımları yatak örtüleri vs bu tip şeyleri evlenmeden 1-2 yıl önce alındığı için onları annem sağolsun halletmiş atmış kenara, onun dışında kucuk ev aletlerinden tut beyaz eşya ya kadar her şeyimizi kendimiz aldık, çünkü hem benim hem de eşimin ailesinin durumları çok çok iyi değildi bunları göz göre göre onlara yıkamazdık düğün salonum balayım bir de oturduğum evi kayınpederim aldı sağolsun, ödeme konusuna gelince de düğünden gelen parayla borçlarımızı kapadık altınlarım bana kaldı çok şükür borçsuz eve girdim. Darısı başına tatlım.

Biz de borcsuz evlendik ama cok şükür bi sorun yok ya...
Demek sitedigin acaba adamin borcu olmadigi icin parasini baska seylere mi yatiyor olmasi?
Hemen hemen. Biri daha bir yıllık bile evli değilken metres yapmıştı kendine ki 10 sene boyunca sevgiliydiler evlenmeyi beklediler para biriktirdiler falan filan. Evlerine arabalarına varana kadar her şey tamamdı, aldatma yüzünden boşandılar.
Diğeri kendini alkole vurdu her gece içip içip sızıyordu boşandılar.
Bir diğerinde hatun kafayı sıyırdı. Estetik ameliyat yaptırmaktan ajda pekkana döndü, ayrıldılar.
Allah bozmasın cicim... Nazar değmeyelim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…