- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
-
- Konu Sahibi iyotsuztuz
yani bu zamanda birikim yapmak zor eskisi gibi değil yok deniyosa ve samimi iseler anlayış gösterilmeli bence, ama bazı aileler var yemez oluyo o ayrı
evet bizde de aileler yapar
ben de ilk defa burada gördüm herşeyi kendileri yapan çiftleri
maddi durumu müsait olmayan ailelere hiç birşey diyemem, fakat durumu olduğu halde yapmayanlar da varmış...
ben de olsam anneme yüklenmemeye çalışırım
Ben mutfak ve yatak odasını yaptım diyebilirim. Büyük eşya olarak fırın ve süpürge aldım. Tülleri ben diktirmistim. Halıları eşim almıştı. Diğer büyük eşyalar ve düğünü eşim yaptı. Ailesi hiç bir şey yapmadı.
Niye herşeyi peşin almaya çalışıyorsunuz ki? Senetle mobilya satan dünya kadar yer var. Olmadı kredi çekin evlendikten sonra ödeyin. Ama şimdi ordan biraz burdan biraz, kendimizi de sıkalım parayı denkleştirip alalım derseniz sıkıntı çıkar. Çıkmaması mümkün değil.
ama canım annenin yada senın kenarda paranız varmıkı kadında bıseye guvenecekte yaparız dıyecek babanızda yok allah yardımcınız olsun çok zor ev dizmek ve sectıklerınız gayet ucuz bence erkek tarafı yapabılır sonucta durum ortada değil mi kız ceyızıde baya para gerektırıyor cunku ..umarım aşarsınız.Kızlar merhaba.
Evlenicem diye bir yola çıktım ama zorlanmaya başladım. Tıkandım kaldım adeta yok yok bu zorlanmak değil.
Konuya geleyim. Sevgilimle 5 ay sonra düğünümüz var. Babam yok, annemle yalnız yaşıyorum başka kardeşim falan da yok. Annemle bütçemiz ortak bu yüzden her şeyimi kendim yapıyorum da diyemem her şeyi annem de yapıyor diyemem. Biz yapıyoruz. Sevgilimde de durum şu, eve para vermiyor. Tüm maaşını kenara koyuyor. Yani ona da her şeyi kendisi yapıyor diyemeyiz. Ailesinin de eline para saymak şeklinde olmasa da desteği var.
Artık eşyaları alalım konusuna geldik haliyle. En başından konuşulan şey her şeyi beraber yapmaktı. Bunu konuşurken hayatımda maddi ve manevi olarak babam vardı. Ama işler haliyle biraz değişti, ister istemez. Mobilyalarımızı seçtik sevgilimle, 7500 tl tutacak mobilyası, beyaz eşyası vs her şey paket halinde. Şimdiye kadar annemle beraber mutfak eşyasıdır, küçük ev aletidir, biraz ev tekstilidir vs şeylere 3000 tl harcadık. Daha alınıyor da, bilirsiniz bitmiyor yani.
Annem de diyor ki madem paket alacaksınız ki zaten ucuz seçtiniz düğün paketini karşı taraf alsın, daha halısı perdesi vs var. Onları da beraber yaparsınız. Ya da onların birini biz yaparız birini onlar yapar. Ama illa diretilecekse buna da para verilsin diye o zaman gidip 12500lük paket alalım, tamam o zaman ben de yarı parasını veririm diyor. Yokuşa sürebilecek gibi. Sevgilimin ailesi zaten 7500 tutuyorsa 3000 3500 falan versinler diyor. Annem onların erkek tarafı olarak biraz daha fazla masraf yapması gerektiğini düşünüyor.
Anneme hak vermiyorum diyemem. Yanlı davranmak da istemiyorum. Sonuçta biri annemse diğeri de eşim olacak insan ve ailesi. İyi giden bir ilişkimiz var. Bu sabah sevgilimle konuşurken sevgilim de "sen söylesen hepsini ben yaparım sorun değil ama annenin söylediğinde ortak yapmak diye bir şey yok" dedi. Bozuldum haliyle. Bir şey de diyemedim.
Siz ne düşünüyorsunuz? Durumun bu olmasında abes bir şey var mı benim göremediğim? Nasıl geçer bu 5 ay?
Bence iki ailede maddi anlamda ne kadar çıkarıp veriyorsa versin şu alınsın bu alınsın gibi değil elinize versinler sizde üstüne kredi çekin
İyide anneniz sizi tek başınıza evlendirmeye çalışıyor kolay değil ..
Karşı tarafın biraz halden anlaması lazım ..
Bence en mantıklısı siz kendiniz alın eşyalarınızı ..
İki kişi çalışıyorsunuz sonuçta .
Eğer nişanlın sana destek olacak bir insansa,
hiç boşuna nişanlının ailesinin ağzına laf verme .
Çeyiz denilen şey bitmez ..
Ya da nişanlın da buna yanaşmazsa,
beyaz eşyaların hariç küçük aletleri alma evlendikten sonra al ..
Borçla evlenmek o kadar korkunç bir şey değil. Hatta benim tavsiyem az da olsa borcunuz olsun. Evliliğin ilk başında birlikte ödenecek olan borçlar (çok çok abartılı değilse) çiftleri birbirine bağlıyor. Hiç borç harç sıkıntı olmazsa birbirinize sarıyorsunuz genelde. Aynı evde yaşamaya alışmak kolay değil, alışma süresini ortak bir sıkıntıyla geçirince bazı şeyler batmayacak gözünüze.benim söylediğim de buna yakın bir şey iste. Yatak odası da pk içinde zaten, paket de gerçekten uygun 7500 tlye tüm beyaz eşyalar, tüm mobilyalar vs. Ha paket için diretilirse annem de bu sefer "başka bir şey yapmıyorum o zaman" der. Hem değişen bir şey olmaz hem kavga çıkar. Ama bana gelinen öneri "7500ün yarısı senin, hadi yarısı olmadı mı 3te 1i senin"
son çare buna kalacağız zaten. Evlendikten sonra borç ödemek kesinlikle istemiyoruz ama çare kalmazsa da yapacak bir şey yok. bu şekilde de alternatifimiz var ama o zaman eşyalarımız 12 13 bini buluyor taksitle, müthiş bir vade farkı var. Ek olarak en başından konuşuldu, borçsuz olacak diye. Borçsuz evlenebileceğimiz tarih diye bu yazı seçtik biz.
benim söylediğim de buna yakın bir şey iste. Yatak odası da pk içinde zaten, paket de gerçekten uygun 7500 tlye tüm beyaz eşyalar, tüm mobilyalar vs. Ha paket için diretilirse annem de bu sefer "başka bir şey yapmıyorum o zaman" der. Hem değişen bir şey olmaz hem kavga çıkar. Ama bana gelinen öneri "7500ün yarısı senin, hadi yarısı olmadı mı 3te 1i senin"
Rabbim kolaylaştırsın inşaAllah.
Ama bizim burda da ağırlık erkek tarafında olur. Mutluluklar diliyorum.
son çare buna kalacağız zaten. Evlendikten sonra borç ödemek kesinlikle istemiyoruz ama çare kalmazsa da yapacak bir şey yok. bu şekilde de alternatifimiz var ama o zaman eşyalarımız 12 13 bini buluyor taksitle, müthiş bir vade farkı var. Ek olarak en başından konuşuldu, borçsuz olacak diye. Borçsuz evlenebileceğimiz tarih diye bu yazı seçtik biz.
Sevgilim para biriktiriyordu. 15 16 tane tam altın aldı. Bizim eşyalarımız içindi o. Şimdi diyor ki bunları bilezik yapacağım, hiç kaybım olmasın o yüzden eşyaya senin de destek olman gerek.
Tamam bilezikler de bize sonuçta ele değil ama ben demedim ki ona altın yap falan. Ailesinin yapacağı bileziklerin parasını biriktirmiş oldu yani.
Borçla evlenmek o kadar korkunç bir şey değil. Hatta benim tavsiyem az da olsa borcunuz olsun. Evliliğin ilk başında birlikte ödenecek olan borçlar (çok çok abartılı değilse) çiftleri birbirine bağlıyor. Hiç borç harç sıkıntı olmazsa birbirinize sarıyorsunuz genelde. Aynı evde yaşamaya alışmak kolay değil, alışma süresini ortak bir sıkıntıyla geçirince bazı şeyler batmayacak gözünüze.
Benim de çevremde ne kadar borçsuz evlenen insan varsa boşandı kız. Bak tartışıyorlar bile demiyorum direkt boşandılar. İkisi kuzenim olur..Kiz o ne bicim oneri? Valla ne kadar borclu evlenen insanlar varsa hep tartisiyorlar diye biliyorum ben.. Evlenecekler bi de borcu dert etmesinler. Nisanlinisi kurnazlik yapmaya calisiuor. Ilk oncr esyalar icin 10 tane tam altin almis. Ama sonra caymis demis ki ailem bilezikleri almasin esyalari senle ortak alalim, bu altinlarla da bilezik alalim.. ayip valla. .
Benim de çevremde ne kadar borçsuz evlenen insan varsa boşandı kız. Bak tartışıyorlar bile demiyorum direkt boşandılar. İkisi kuzenim olur..
Oğlanın uyanıklığını bilmem, verilen sözden cayma varsa kulağını çekmek lazım. Ama az biraz borç iyidir bilgecan. Adamın elini kolunu bağlar
Hemen hemen. Biri daha bir yıllık bile evli değilken metres yapmıştı kendine ki 10 sene boyunca sevgiliydiler evlenmeyi beklediler para biriktirdiler falan filan. Evlerine arabalarına varana kadar her şey tamamdı, aldatma yüzünden boşandılar.Biz de borcsuz evlendik ama cok şükür bi sorun yok ya...
Demek sitedigin acaba adamin borcu olmadigi icin parasini baska seylere mi yatiyor olmasi?
sana da nazar değmesin kuzum