- 9 Ağustos 2014
- 998
- 887
- 44
-
- Konu Sahibi cheryblossommm
neden ev almayalım canım .aslında maaşın teki yatırılsa yeter gibi.her halukarda 1-2 sene bekleyeceğiz damat adayının parar birktirmesi için zaten.Dugun yapmadim. Nikahim oldu sadece. 3 yildir evliyim, dugun olmadigi icin hicccc pisman degilim. Bugun olsa bugun de ayni seyi yapardim. O parayla evinizin ihtiyaclarini alin.
Millet 2 saat oynayip eglenecek diye 3000-4000 tl para vermeye degmez.
Ev almayin evlenmeden once. Evlenince kimseye muhtac olmayacaksiniz zatn. 1600+2000 3600 tl eve girmesi hic de kotu degil. Max 1-2 sene sıkarsiniz kendinizi. Sonra rahatlarsiniz. Eger paraniz yoksa mecbur borclanacaksiniz.
Ya da eger bekleyebilecekseniz,o kadar badireler atlatmissiniz, 1 sene daha bekleyip para biriktirin. AMA HERKES KENDİ PARASİNİ BİRİKTİRSİN!
neden ev almayalım canım .aslında maaşın teki yatırılsa yeter gibi.her halukarda 1-2 sene bekleyeceğiz damat adayının parar birktirmesi için zaten.
ikimizde.Düğün için ikinizde mi biriktireceksiniz yoksa sadece damat mı?
evlilik öncesi 2-3 yıl iki maaşla para biriktirme dönemi sonra evlenmeden ev alıp tekini eve yatırma .biriktirilen paranın bi kısmıyla düğün yapma düşüncesi aslında.yine zor mu olur.
amin canım çok sağol .para durumları konuşmak şu kız halimle şimdiden çok yıprattı beni sürekli napalım diye bana soran bi erkek arkadaşım var senelerse kpssye çalışıp atanana kadar göbeğim çatladı yeminle bıktımbence düğün yapın hatta en çok tadını siz çıkarın ,düğünümü çok özlüyorum :)
herneyse oğlanın ailesi yardım etmiyosa siz niye oğlanla bir olup ev alıyomuşunuz? neler okuyoruz aileniz kızmakta çok haklı. aileisnden yardım istemiyo ama evlenmeden sizden yardım istiyo çok tuhaf.. evlilik beyaz eşya gibidir yıllarca görüşsenizde evliliğinizde anlarsınız nasıl biri olduğunu.. evlenmeden kimseyle ortak para durumu yapmayın derim ben ..inşallah sende ben gibi şanslı çıkarsın eş konusunda :) Allah hakkında hayırlısını nasip etsin .
tüm cümlelerin canım benim kafama yattı ben de böyle düşünüyorum .evi de başta 1+1 alıp sonra büyüğünü düşünüyoruzBence bu yıpratıcı olur çalışma hayatına atıldınız yeni bir çevre vs 2-3 yıl para biriktirelim ev alıp evlenelim zorlar sizi gençliğinize yazık
Ya ev eşya vs bir yıl biriktirebikdiğimixi biriktirir düğün yaparız evi de peşinat koyup kredi ile alırız
Siz atanınca farklı bir şehir gelirse yeni düzen vs o maaşdan geriye bir şey kalmaz
Karşı taraf kiminle oturuyor ve bu almayı planladığınız ev ist falan mı küçük şehir mi
Bulunduğum şehirde dağ başı 2+1 evler 150000 olmuş durumda da
Öğrenci olduğunuz için alınacak paralar göze büyük geliyor ama beklentiler de büyük hepsi bir arada yorabilir bu nedenle bence biriktirin evlenin sonra da kredi ile ev alın hatta evin peşinatını tüketici kredisi çekip düğün takıları ile kapanacak şekilde ayarlayıp düğünden önce eve yerleşirsiniz kalan borcu da sonra ödersiniz
Ama en önemlisi düğünü ben mi yapacağım ailem ne der diye düşünmeyi bırakın hayat müşterek her şeyi ikiniz yapacaksınız kimsenin ailesinin size düğün yapma zorunluluğu yok
tüm cümlelerin canım benim kafama yattı ben de böyle düşünüyorum .evi de başta 1+1 alıp sonra büyüğünü düşünüyoruz
ben de böyle düşünüyorum perdenin storuymuş halının oymalısıymıi hiç dert eden bi insan değilim .hiç bişeyde gözüm yok inanın .insanları hiçbişekilde memnun edememeyiz zaten.evlenmeden sadece tek odamı bile düzsem yeter bana yaşayacak kadar.fakat bizim damat adayının belli bir zamandır söylediği bişey var ; nişanlıyken sen ev al düğüne yakın satalım düğünün masraflarını karşılayalım.ben de araba alıyım babanın karşısına boş çıkmak istemiyorum diyo.kötü niyetli olmak istemiyorum ama daha ben atanmadan 1 ay varken bana böyle bi konuşma yapması çok zoruma gitti.tersledim kafam almıyo şu an konuşmayalım diye nasıl ettim bilmiyorum .iki gündür bana soruyo aşkım nişan ne kadar tutar falan fistan.hiçbişey problem değil zamanla biriktirir yaparız diyorum eften püften konuşup duruyor çok kafam bozuluyoŞehir İstanbul mu başka yer mi?
Ev için aceleye gerek olmadığını düşünüyorum; kira öder gibi ev sahibi olmak için yüksek peşinat lazım. O da düğünde çok takı olursa mümkün.
Burda ev almak için yazılan başka konulara da yazdım; tüm hayatını kısıtlayıp ev almak da çok akıllıca değil; insanların hayattan zevk almaları imkansız oluyor.
Çoluk çocuk olmadan alalım deniyor ama evliliğin zaten zor olan ilk yıllarını bir de maddi sıkışıklık ile geçirince hayat daha zor oluyor.
Yeni evli iken herkesin önceliği farklıdır. Örneğin senin için kaliteli deterjan önemlidir; karşı taraf için kaliteli peynir. Para az olunca o der ki ne fark eder şu ucuz bundan al; sen de dersin ki o ucuz öbüründen al. Zaten zorlu olan süreç daha zorlaşır.
Her şeyi bir anda alacağız diye uğraşmayın; şu her şey beklentisi olan ailelerden de uzak durun.
Başka konularda yazdım; eşyayı vs de başkaları ne der diye değil ne lazım diye alın.
10 yıllık evliyim salonumda iki tane 3 lü koltuk var; bir masa 4 sandalye; TV sehpası; küçük bir tv; 3 sehpa ve oğlumun oyuncak dolabı var.
Halı yok; perde var; bildiğin düz tül ve kalın perde; stor mtor yok.
Paran var mı dersen çok şükür var; oturduğum ev benim ve 2 yıl önce taşınırken bu eşyaları yeni aldım; daha fazlasını alacak gücüm de var. Ama gerek yok bence.
Bir odam da boydan boya bir duvarı kütüphane; camlı vs o daha masraflı ama bana gerekli; herkes buna mı para verdin dedi. Onlara ne?
Siz olun; ne işinize yarayacaksa öyle yaşayın. Biz ilk yıl Tv almamıştık; evde internet yoktu. Birlikte çok iyi zaman geçirdik mesela; canımız sıkılınca da bilgisayarda film izledik.
Hayatı sizin olarak yaşayın; annenizi; dıdının dıdısını boş verin; benim hayatım diye sahip çıkın.
ben de böyle düşünüyorum perdenin storuymuş halının oymalısıymıi hiç dert eden bi insan değilim .hiç bişeyde gözüm yok inanın .insanları hiçbişekilde memnun edememeyiz zaten.evlenmeden sadece tek odamı bile düzsem yeter bana yaşayacak kadar.fakat bizim damat adayının belli bir zamandır söylediği bişey var ; nişanlıyken sen ev al düğüne yakın satalım düğünün masraflarını karşılayalım.ben de araba alıyım babanın karşısına boş çıkmak istemiyorum diyo.kötü niyetli olmak istemiyorum ama daha ben atanmadan 1 ay varken bana böyle bi konuşma yapması çok zoruma gitti.tersledim kafam almıyo şu an konuşmayalım diye nasıl ettim bilmiyorum .iki gündür bana soruyo aşkım nişan ne kadar tutar falan fistan.hiçbişey problem değil zamanla biriktirir yaparız diyorum eften püften konuşup duruyor çok kafam bozuluyo
yazdıklarınızı okuyunca ne iyi insanlar var diyorum vaktinizi ayırıp düşünüp de ayrıntılıca yazmışsınız.Allah bin kere razı olsun.artık zaman ne gösterirse yapmaya çalışcaüız Allahn izniyle.Kimseyi 3ün 5in hesabını yapan insanlarla karşılaştırmasın Allahm .size de ailenizle bol huzurlu mutlu hayatlar inşallahBen anlayamadım mı
Evi alcaksınız ama düğün öncesi satacaksınız
Bu bana mantıklı gelmiyor; evi al borç öde; ayrı yaşa vs vs.
Yukarda sormuştum tekrar sorayım şimdi sen ailenle o da ailesi ile mi yaşıyor?
Bir de sen bir atan bakalım; burası Türkiye; işe başlamadan başlarım zaten deme. Bu gözler neler gördü :)
İşe başlayınca zaten bir ev kurmak gerekiyor atandığın yere göre; alırsın zaruri beyaz eşyalaır vs taksit ile. Evin beyaz eşyaları hazır.
Yine yatak kanepe vs de alınacak hadi onları uçuşundan al ama yine de ilk aylarda eline hiçbir şey kalmayacak.
Eşyaları ayarlayın; düğün yakında evi alıp içine taşınırsınız; şimdi evi alıp düğünde satınca nerde oturacaksınız.
Yatırım olsun diye kredi ile ev alınmaz ki; kredi ile ev alıyoruz ama kira vermeyip içinde oturuyoruz ya da kiracıya verip gelirini alıyoruz.
Heyecanınızı anlıyorum ama bir işe başlayın önünü görün derim.
Biz toplam 3 asgari ücret düzeyindeki maaşımız ile tüm ev eşyalarını aldık taksit ile; kirada oturduk; düğünümüzü vs A'dan Z'ye yaptık; aileler sadece düğünde takı taktı.
O dönem arabamız yoktu; kiradaydık ama huzurlu idik. Sonra ev aldık; düğün altınlarını vs satmadan; sonra da araba (Gelir durumları değişti ama bu arada)
Evi sattık; kirada oturduk 3 yıl; sonra da geri ev aldık; arabamız var vs. Bu arada çocuğumuz da var. 10 yılda oldu bunlar; aceleye de gerek yok.
Mutlu olun, huzurlu olun; bir tokanın hesabını yapacak kadar sıkışıp üzülmeyin diyorum ben. Şimdi her şey güllük gülistanlık ama ben bir tavadan yıkılan evlilikler gördüm. Evde A'dan Zye her şey var; İki küçük yumurta tavası istemiş X marka. Adam da demiş ki kredi kartının hesap kesim tarihi hasta sonu; önümüzdeki hafta alalım bir daha ki ay ödeyelim.
Bu olay büyüdü de büyüdü ve boşandılar. Adam haklı gibi görünüyor ama kız da diyor ki söyleyişi sorunlu idi; seni doyuramadım vs dedi.
Anlatmaya çalıştığım bu; bir çalışın azıcık paranızı kullanın istediğiniz yerlere. Zira evlilik dışında da maaşınızla almak istediğiniz şeyler vardır; yavaş yavaş para biriktirin düğünü de yapınca alın evinizi