Evlenmeden önce dogum kontrol hapi ve adet geciktirici hap almak zararlimi olur?

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
Merhaba arkadaslar,
dügünden önce dogum kontrol hapi alinmaya baslar dogal olarak, fakat adet günü dügüne denk gelecek isede adet geciktirici hap kullanmak istersem zararli olurmu? Iki hapida günlük yutmam gerekecek, bunu yapan oldumu hic? Iki hapi birden alirsam hergün zehirlenme veyahutta baska negatif birsey olurmu? Beni bilgilendirebilirseniz cok sevinirim, tskler...

ikisini bir kullanmamalısın,ikisi de hormon yükleyen ilaçlar vücuduna ve ikisi bir alınırsa allak bullak olur düzenin,toparlanman da daha zor olur.en azından doktor kontrolünde olmalısın kendi kafana göre iş yapma derim.doğum kontrol hapı düzene sokan bişey,diğeriyse düzeni bozan.düğünden iki ay önce doktora git derim

Dogum kontrol hapi hamileligi engellemek icin degilmi? Bunun baska secenegi yokmu? Riske girmek istemiyorum, o yüzden benim icin dogum kontrol hapi emin adim atmak demektir. Adetimi geciktirmezsem dügüne denk gelecek dügünden sonraki geceyi birak, o gün gelinlikle cok zor olur wcye bile gidemem belki. Baska secenek yokmu?

evet canım gebeliği önlemek için ama menstrüasyon düzenleyici özelliği de var aynı zamanda.bakireysen önceden korunmanı sağlayacak hormon takviyeli yöntemler dışında yöntem yok yani iğneler de haplar da aynı etkiye sahip ve geciktiriciyle kullanmak sakıncalı. doğum kontrol hapı kullanma,geciktirici ile adet düzenini değiştir,evlendiğin ilk ay başka bir yöntemle korunursunuz prezervatif ya da spiral gibi,sonra hapa geçersin.ama yine de bu konuda en sağlıklı bilgiyi doktor verecektir sana.

Adetini geciktirmek istiyorsan ayrıca adet geciktirici kullanmana gerek yok ki.. Doğum k. hapına kutu bitince ara verme yeni bir kutuya başla kullandığın sürece adet olamazsın istediğin zaman bırak adeet olursun zaten sonra da normal düzeninden devam edersin... Ama alışkanlık yapma çok acil durumlarda kullan bu yöntemi...

HTML:

anladm canim cok tsk ederim ozman sirf dogum kontrol hapiyla yapabilirim, adet geciktirici kullanmadan olur daha iyi tskler

şöyle bişi var mesla düğünden önce birinci kutu hapa başladın ya adet olmak istemiyorsan hapı bırakınca 7 günlük arayı hiç beklemeden yani ara vermeden diğer kutuyu yutmaya başlayınca adet olmuyormuşsun
bir kadın doğum uzmanına sorsana bunu ya da netten online doktorlara sor

Ben bir kac kez yaptim canim hatta benimde dugunume denk geliyordu... Tatile denk gelmisti birakmadan ikinci kutuya devam ettim hic bisi olmadi...

Ben bir kac kez yaptim canim hatta benimde dugunume denk geliyordu... Tatile denk gelmisti birakmadan ikinci kutuya devam ettim hic bisi olmadi.. Ayrica eczacida doktorda ayni seyi soyleyecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…